Review Razer Seiren V3 Chroma: Microfon RGB pentru streaming

Review Razer Seiren V3 Chroma: Microfon RGB pentru streaming
Rating

Dacă ești în căutarea unui microfon de înaltă calitate, care poate oferi un sunet clar și efecte de iluminare RGB plăcute, ar trebui să arunci o privire către Razer Seiren V3 Chroma. Acest microfon USB oferă un modul cardioid de captare a sunetului și este conceput pentru streameri și creatori de conținut care vor o calitate audio de top. Cu un design minimalist și o estetică frumoasă, s-ar putea să fie exact ceea ce-ți dorești. Pentru a-ți face o idee mai clară despre ce oferă Razer Seiren V3 Chroma, citește această recenzie:

Reclamă

Razer Seiren V3 Chroma: Pentru cine este o alegere potrivită?

Razer Seiren V3 Chroma este o alegere bună dacă:

 • Ești streamer și ai nevoie de un microfon de nivel profesionist
 • Ești gamer și vrei să discuți la calitate înaltă cu alți gameri
 • Îți plac dispozitivele cu lumini RGB și design minimalist

Pro și contra

După părerea mea, principalele avantaje ale lui Razer Seiren V3 Chroma sunt următoarele:

Vezi prețul:
 • Înregistrarea sunetului la calitate înaltă
 • Modul de captare cardioid reduce zgomotul nedorit
 • Design robust și minimalist
 • Ușor de folosit - trebuie doar să-l conectezi la un port USB
 • Iluminare RGB frumoasă și funcțională
 • Panou tactil util în partea de sus și buton rotativ în față
 • Ocupă puțin spațiu pe birou
 • Poate fi personalizat cu ajutorul aplicației Razer

Cât despre dezavantaje:

 • Este scump
 • Nu este compatibil cu Iluminarea dinamică din Windows 11
Notă produs 4/5

Verdict

Razer Seiren V3 Chroma este un microfon de înaltă calitate, care oferă o calitate excelentă a sunetului. Din experiența mea, modul de captare cardioid ajută într-adevăr la reducerea zgomotului de fundal, dar nu elimină complet sunetul clicurilor și al apăsărilor pe o tastatură mecanică. În ceea ce privește designul, îmi place abordarea minimalistă a lui Seiren V3 Chroma, precum și luminile sale RGB foarte puternice. În general, cred că este o alegere excelentă pentru toți streamerii, precum și pentru oricine caută un microfon care poate face înregistrări de calitate superioară.

Despachetarea microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Microfonul Razer Seiren V3 Chroma sosește într-o cutie elegantă. Pe partea din față, poți vedea cum arată microfonul și care sunt principalele sale caracteristici. Dacă vrei să-i consulți specificațiile tehnice și să afli mai multe despre caracteristicile sale, te poți uita pe celelalte laturi ale cutiei.

Cutia în care vine microfonul Razer Seiren V3 Chroma

Cutia în care vine microfonul Razer Seiren V3 Chroma

Razer Seiren V3 Chroma vine cu tot ce ai nevoie pentru a începe să înregistrezi sau să faci streaming. În interiorul cutiei, găsești microfonul în sine, un suport de birou pentru a-l susține, un cablu USB-C la USB-A, două abțibilduri Razer pentru a-ți etala loialitatea față de acest brand și un document care include manualul de utilizare și detalii despre garanție.

Despachetarea microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Despachetarea microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Razer Seiren V3 Chroma impresionează prin ambalajul său elegant. Cutia are un design rafinat, iar fiecare componentă este învelită în siguranță în propriul strat de protecție.

Reclamă

Design și specificații hardware

Razer Seiren V3 Chroma este un microfon de streaming care-ți permite să-ți „iluminezi vocea” cu ajutorul ledurilor sale RGB personalizabile. Totuși, în primul rând, acesta este un microfon de calitate profesională, conceput pentru streamerii care doresc să sune clar, precis și natural. Microfonul cu condensator super-cardioid folosit de Razer Seiren V3 Chroma are un mod de captare ce se adresează sunetului din față și ușor din lateral, dar nu și din spate. Acest lucru minimizează zgomotele nedorite din fundal, precum cele produse de tastatură sau clicurile de mouse, și îl face ideal pentru streaming, jocuri, voice-over, înregistrări video sau apeluri vocale.

Razer Seiren V3 Chroma folosește un microfon cu condensator supercardioid

Razer Seiren V3 Chroma folosește un microfon cu condensator supercardioid

Acest microfon are o rată de eșantionare maximă de 96 kHz/24 biți și un răspuns în frecvență de la 20 Hz la 20000 Hz. Astfel, acoperă întregul spectru auditiv uman și este mai mult decât suficient pentru înregistrări clare. Sensibilitatea microfonului este de -34 dB, iar raportul său semnal-zgomot este de 96 dB. În plus, poate gestiona sunete puternice fără distorsiuni, deoarece nivelul maxim de presiune acustică (SPL) de 110 dB este destul de ridicat.

Microfonul are specificații excelente

Microfonul are specificații excelente

În ceea ce privește designul, microfonul Razer Seiren V3 Chroma arată foarte bine. Corpul său negru mat are forma unei capsule cu un grilaj neted și un suport de birou asortat. Acesta din urmă este fabricat din metal, are același finisaj negru ca și microfonul în sine și dispune, de asemenea, de un amortizor încorporat pentru a preveni zgomotele nedorite cauzate de lovituri sau de mișcări. Dacă vrei, poți să deșurubezi cu ușurință suportul de birou și să montezi Razer Seiren V3 Chroma pe un suport tip braț.

Poți folosi Razer Seiren V3 Chroma pe un suport

Poți folosi Razer Seiren V3 Chroma pe un suport

Sub grilă, microfonul are o suprafață cu iluminare RGB în 10 zone, suficient de luminoasă pentru a atrage privirile chiar și pe timp de zi. În plus, efectul RGB nu este doar atrăgător, ci și util. Acesta arată nivelul volumului prin trecerea de la roșu la verde pe măsură ce crește intensitatea semnalului audio.

Microfonul Razer Seiren V3 Chroma este mare și greu

Microfonul Razer Seiren V3 Chroma este mare și greu

Pe partea superioară plată a microfonului, un senzor tactil îți permite să dezactivezi rapid microfonul cu o singură atingere. Acesta acceptă, de asemenea, gesturi suplimentare, pe care le puteți personaliza. În mod implicit, o atingere dublă trece prin efectele de culoare, o atingere triplă dezactivează sau reactivează RGB, o apăsare de 3 secunde comută între intensitatea semnalului audio al microfonului și volumul de monitorizare a căștilor, iar o atingere de 10 secunde resetează Razer Seiren V3 Chroma la setările din fabrică.

Lumini RGB pe microfonul Razer Seiren V3 Chroma

Lumini RGB pe microfonul Razer Seiren V3 Chroma

Pentru a regla nivelurile pentru intensitatea semnalului audio și monitorizare, poți folosi micul buton rotativ de pe partea din față a microfonului.

Butonul rotativ de pe partea din față a lui Razer Seiren V3 Chroma

Butonul rotativ de pe partea din față a lui Razer Seiren V3 Chroma

Pe partea din spate a microfonului se află un port USB-C și o mufă pentru căști pentru monitorizarea directă a căștilor.

Spatele microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Spatele microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Dacă vrei să afli toate specificațiile oficiale ale acestui produs, vizitează pagina sa oficială: Razer Seiren V3 Chroma.

Specificațiile tehnice ale Razer Seiren V3 Chroma descriu un microfon de înaltă calitate, proiectat pentru streameri și gameri. Arată foarte bine, are o construcție robustă, iar sistemul său de iluminare RGB este impresionant.

Reclamă

Utilizarea microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Razer Seiren V3 Chroma este ușor de configurat și de folosit, iar tu trebuie doar să-l conectezi la calculator prin intermediul unui cablu USB-C. Este recunoscut instant ca un dispozitiv audio și poți începe să-l folosești imediat pentru a-ți înregistra sau transmite vocea. Eu l-am folosit pe calculatorul meu cu Windows 11, dar microfonul este plug-and-play (poate fi conectat și utilizat direct, fără configurări inițiale sau alte artificii), așa că ar trebui să funcționeze cu Windows 10, macOS, PlayStation, Xbox etc.

Însă, dacă vrei să-i poți ajusta setările mai amănunțit, ai nevoie de software-ul Razer Synapse, disponibil doar pentru sistemele de operare Windows 11 și Windows 10. De remarcat, microfonul nu este compatibil deocamdată cu Iluminarea dinamică din Windows 11, deci funcțiile RGB pot fi controlate doar tactil sau din același software Razer Synapse.

Proprietățile lui Razer Seiren V3 Chroma în Windows 11

Proprietățile lui Razer Seiren V3 Chroma în Windows 11

Îmi place cât de ușor este să pui microfonul pe silențios atunci când ai nevoie. Fie că este vorba de streaming sau de înregistrări audio, este suficient să atingi ușor partea de sus a microfonului, iar acesta nu va mai prelua niciun sunet. Acest lucru se face fără zgomote enervante cauzate de apăsarea butoanelor, deoarece suprafața de sus este capacitivă și răspunde la atingere.

Suprafața tactilă care permite oprirea sunetului cu o apăsare

Suprafața tactilă care permite oprirea sunetului cu o apăsare

Razer Seiren V3 Chroma RGB se mândrește, de asemenea, cu un sistem de iluminare RGB uimitor, care se poate să se sincronizeze cu alte dispozitive Razer și să creeze o ambianță personalizată pentru configurația ta.

Razer Seiren V3 Chroma pe biroul meu

Razer Seiren V3 Chroma pe biroul meu

În plus, atunci când folosești butonul său rotativ pentru a regla intensitatea microfonului sau volumul căștilor, ledurile își schimbă culoarea pentru a indica nivelurile. Este un mod practic și prietenos de a-ți arăta cum funcționează microfonul.

Luminile RGB pot indica intensitatea microfonului și volumul căștilor

Luminile RGB pot indica intensitatea microfonului și volumul căștilor

În ceea ce privește calitatea înregistrării, microfonul oferă o sensibilitate excelentă și reușește să-mi capteze vocea fără probleme, chiar și atunci când vorbesc încet. Mulți oameni mi-au spus de-a lungul anilor că trebuie să ridic vocea pentru a mă face auzit, dar Razer Seiren V3 Chroma nu are nicio problemă cu asta... 🙂

Dacă ești curios să auzi cât de bun este microfonul Razer Seiren V3 Chroma la înregistrarea sunetelor, iată o mostră audio făcută cu el în timp ce citeam Noapte de vară de George Bacovia:

Am folosit acest microfon timp de o săptămână și sunt foarte mulțumit de performanțele sale. Este o alegere excelentă pentru oricine dorește un microfon de nivel profesionist pentru streaming sau pentru a discuta cu ceilalți gameri.

Reclamă

Drivere și software

Seiren V3 Chroma este personalizabil și poate fi configurat prin intermediul software-ului Razer Synapse. Nu este însă compatibil cu Iluminarea dinamică din Windows 11. Sau, cel puțin, nu încă.

Panoul de comandă al software-ului Razer Synapse

Panoul de comandă al software-ului Razer Synapse

Synapse permite personalizarea ușoară a tiparelor de iluminare, incluzând opțiuni prestabilite și posibilitatea de a crea efecte personalizate.

Setări de iluminare în Razer Synapse

Setări de iluminare în Razer Synapse

Butonul pentru dezactivarea sunetului, butonul rotativ frontal și alte setări ale microfonului, precum rata de eșantionare sau filtrul de atenuare a frecvențelor joase (reduce puterea sunetelor joase pentru ca cele înalte să nu fie afectate), pot fi, de asemenea, ajustate și personalizate cu ajutorul software-ului.

Setările microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Setările microfonului Razer Seiren V3 Chroma

Mixerul de stream digital din Synapse poate fi util pentru a controla intrările și ieșirile audio în timp ce faci streaming sau înregistrezi videoclipuri. Deși destul de simplu, este ușor de înțeles ce este și ce face fiecare lucru, ceea ce îl face excelent pentru cei axați pe creație, mai degrabă decât pe jocul cu setări complexe.

Opțiunile Stream Mixer

Opțiunile Stream Mixer

Software-ul Synapse de la Razer este ușor de folosit și ușor de navigat, ceea ce îți permite să personalizezi și să ajustezi setările microfonului Seiren V3 Chroma.

Ce părere ai despre microfonul Razer Seiren V3 Chroma?

După cum vezi, sunt plăcut impresionat de microfonul Razer Seiren V3 Chroma. Nu numai că arată foarte bine, dar are și performanțe bune. Înainte de a pleca, mi-ar plăcea să aflu și părerea ta: Te gândești să-l cumperi? Dacă ai deja acest microfon, te-ar deranja să ne spui părerea ta mie și celorlalți cititori în secțiunea de comentarii de mai jos?

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii