Recenzie Trust GXT 259 Rudox: calitate pentru înregistrări solo

Recenzie Trust GXT 259 Rudox: calitate pentru înregistrări solo
Rating

Cu tot mai mulți oameni care creează și consumă conținut multimedia de acasă, concurența dintre streameri și creatorii de conținut în general a crescut în ultimii ani până la punctul în care calitatea audio și video poate face o diferență uriașă. Trust are câteva propuneri solide pentru ei, iar una dintre cele mai bune este microfonul USB Trust Rudox GXT 259. De fapt, este mai mult decât un microfon, este o configurație completă cu suport, un filtru anti-ecou și un filtru pop. Am testat Rudox-ul timp de câteva zile și iată concluziile noastre:

Reclamă

Trust GXT 259 Rudox: Pentru cine este o alegere potrivită?

GXT 259 Rudox este bun pentru:

 • Creatori de conținut care au nevoie de calitate de studio (rată de eșantionare de 96 kHz /24 biți) pentru înregistrările lor audio
 • Muzicieni care înregistrează individual, instrumente solo
 • Orice streamer care are loc pe birou și vrea să-și izoleze vocea de împrejurimi
 • Utilizatori care doresc o configurație completă, plug-and-play, de înregistrare a sunetului

Pro şi contra

Trust GXT 259 Rudox are multe calități:

Vezi prețul:
 • Are o rată de eșantionare de 96 kHz/24 biți
 • Pachetul este grozav, incluzând o bază de montare, un suport de amortizare, un filtru pop și un filtru anti-ecou
 • Are o mufă pentru căști cu control de volum încorporat și mixer, pentru monitorizare cu latență zero
 • Modelul de sensibilitate cardioid este perfect pentru sursele de sunet singulare situate în fața microfonului

Cu toate acestea, există câteva lucruri care ar putea fi îmbunătățite:

 • Șuruburile de fixare care țin diferitele piese în loc nu sunt la fel de bine proiectate ca restul configurației
 • Butoanele fac zgomote vizibile care se aud și în înregistrare
 • Nu există control integrat al volumului microfonului
 • Raportul semnal-zgomot declarat nu este grozav (dar nu are niciun efect audibil, deci ar putea fi doar o eroare în specificațiile tehnice)
Notă produs 5/5

Verdict

Trust GXT 259 Rudox este un microfon foarte bun. Calitatea sunetului este excelentă, accesoriile incluse în pachet sunt super utile, iar calitatea construcției, cu excepții minore, este fără reproș. Configurarea microfonului este simplă; același lucru este valabil și pentru utilizarea lui. Baza este stabilă și solidă. Lipsa controlului de volum pentru microfon și zgomotele puternice pe care le fac butoanele de pe el nu sunt suficiente pentru a evalua acest microfon cu mai puțin de cinci stele, mai ales la acest preț. Dacă ești un muzician care dorește să înceapă să înregistreze de acasă sau dacă faci voice-over sau podcasturi, îți recomandăm cu încredere Trust GXT 259 Rudox.

Despachetarea microfonului Trust GXT 259 Rudox

Primul lucru pe care l-am sesizat când am început să despachetăm microfonul Trust GXT 259 Rudox a fost greutatea pachetului: are peste 3 kg! Cutia este lucioasă, cu grafică de înaltă calitate, care face o primă impresie bună.

Designul și materialul din care este făcută cutia sunt de calitate

Designul și materialul din care este făcută cutia sunt de calitate

Microfonul în sine este ambalat separat în interiorul cutiei, la fel ca și suportul. Acest lucru asigură că niciuna dintre componente nu vine în contact în timpul transportului. Și asta e un lucru bun, deoarece doar suportul cântărește peste 1,7 kg. În această etapă a despachetării, găsim un prospect de configurare rapidă, un autocolant GXT și un alt pliant care conține informații legale.

Cutii în cutii, o grijă mare acordată de producător aspectului

Cutii în cutii, o grijă mare acordată de producător aspectului

Cutia de microfon conține amortizorul, cablul, filtrul pop și, desigur, microfonul propriu-zis. În pachet sunt incluse două benzi de cauciuc de rezervă, un element care arată atenția la detalii a producătorului, Trust. Amortizorul este identic cu cel folosit pe GXT 256 Exxo.

Microfonul GXT 259 Rudox are și un amortizor inclus în pachet

Microfonul GXT 259 Rudox are și un amortizor inclus în pachet

A doua cutie conține componentele suportului. Baza este foarte grea și, dacă adăugăm la ea greutatea celorlalte elemente, obținem o bază foarte solidă și stabilă pentru microfon și pentru filtru (care se montează și el pe suport).

Elementele suportului sunt ambalate separat și bine fixate în ambalaj

Elementele suportului sunt ambalate separat și bine fixate în ambalaj

Abia după ce ai montat totul îți dai seama de dimensiunea reală a întregului dispozitiv. Înălțimea microfonului este totuși potrivită pentru un birou obișnuit și, cu puțin efort, Trust GXT 259 Rudox poate încăpea în mai toate spațiile de lucru, cu excepția celor foarte aglomerate.

Asigură-te că ai spațiu pe birou pentru Trust GXT 259 Rudox

Asigură-te că ai spațiu pe birou pentru Trust GXT 259 Rudox

Întregul pachet, ca și componentele individuale, este premium, de înaltă calitate. Experiența de despachetare a fost grozavă, începând de la cutia cu multe informații printate pe ea și terminând cu ambalarea și fixarea individuală a pieselor.

Reclamă

Design și specificații hardware

Înainte de a discuta despre specificațiile microfonului, să analizăm un pic suportul și accesoriile. Filtrul anti-ecou este suficient de mare (31 cm pe 42 cm), iar spuma absorbantă este de înaltă calitate. În plus, filtrul este reglabil: există două secțiuni mobile ce pot îngusta și mai mult raza de acțiune a microfonului (și pot face întreaga configurație mai compactă). Microfonul este atașat de suport printr-un amortizor cu șase benzi de cauciuc, un design care anulează cea mai mare parte a zgomotului și vibrațiilor provenite de la suport.

Construcția amortizorului

Construcția amortizorului

Trust GXT 259 Rudox este un microfon cu condensator cu model cardioid. Microfoanele cu condensator sunt perfecte pentru spațiile fără mult zgomot, iar modelul de sensibilitate cardioid înseamnă că microfonul este cel mai sensibil la sunetul care vine direct din față. Când sursa de sunet se mută în lateral, volumul scade brusc.

Modelul cardioid este cel mai potrivit pentru surse singulare de sunet

Modelul cardioid este cel mai potrivit pentru surse singulare de sunet

Această combinație condensator-cardioid este cea mai potrivită pentru voice-over-uri, vloguri, podcasturi și înregistrări solo ale instrumentelor muzicale. Când adăugăm la acestea și filtrul anti-ecou reglabil, obținem o izolare foarte bună față de alte surse de sunet și practic niciun ecou din partea din spate a microfonului.

Filtrul anti-ecou e masiv, dar extrem de util

Filtrul anti-ecou e masiv, dar extrem de util

Trust GXT 259 Rudox are o rată de eșantionare de 96 kHz (eșantionează sunetul de 96000 de ori pe secundă) și o adâncime de 24 de biți (adâncimea mai mare echivalează cu fidelitate mai mare). Aceste date tehnice corespund înregistrărilor de calitate de studio și fac ca Trust GXT 259 Rudox să iasă în evidență în gama sa de preț. Ca referință, microfoanele destinate jocurilor și streaming, precum Trust GXT 258 Fyru, pe care l-am revizuit cu puțin timp în urmă, au o frecvență de eșantionare de 48 kHz și o adâncime de eșantionare de 16 biți. Răspunsul în frecvență este excelent, de la 18 Hz până la 21 kHz, acoperind întregul spectru al auzului uman. Raportul semnal-zgomot declarat de 70dB nu este grozav pentru un microfon conceput pentru a înregistra sunete în medii liniștite, dar vom vedea în secțiunea următoare dacă există un impact real asupra calității înregistrării sau este doar o eroare în specificații.

Pe microfon există două butoane rotative și o mufă pentru căști. Mufa pentru căști permite monitorizarea cu latență zero a sunetului înregistrat, ceea ce înseamnă că semnalul nu trebuie să ajungă la computer și apoi la căști. Din păcate, niciunul dintre butoane nu reglează volumul microfonului, ambele sunt pentru căști. Primul mixează sunetele preînregistrate care sunt alimentate prin cablul USB și sunetele înregistrate de microfon, în timp ce al doilea este un buton de volum al căștilor.

Ambele butoane rotative sunt pentru mufa de căști

Ambele butoane rotative sunt pentru mufa de căști

Apăsarea primului buton dezactivează microfonul, iar schimbarea se reflectă în culoarea ledului de stare deasupra butoanelor: o lumină albastră înseamnă că microfonul este pornit, o lumină roșie înseamnă că microfonul este dezactivat.

Trecând la dimensiuni, întreaga configurație are 46 cm înălțime și până la 42 cm lățime. Raza bazei este de 16,5 cm. Greutatea totală a Trust GXT 259 Rudox este de 3,1 kg. Pentru specificațiile oficiale complete, vizitează pagina produsului: Trust.com - GXT 259 Rudox Studio Microphone with reflection filter.

Reclamă

Experiența de utilizare a microfonului Trust GXT 259 Rudox

Ca și în secțiunea anterioară, în utilizare ne-am concentrat mai întâi pe accesorii și, deși în general, calitatea lor este excelentă, există câteva probleme minore care ar trebui notate. Pentru început, șuruburile care fixează elementele mobile ale filtrului anti-ecou trebuie strânse cu putere pentru a reuși să își îndeplinească funcția. Chiar și atunci când le strângi bine, poți mișca cu ușurință segmentele.

Șuruburile sunt doar cu numele de fixare

Șuruburile sunt doar cu numele de fixare

Apoi, șuruburile suportului și elementele de fixare nu se ridică la nivelul de calitate al celorlalte componente. Dar acum deja căutăm nod în papură, deoarece la acest preț, un număr atât de mare de accesorii este oricum rar.

Procesul de asamblare, deși destul de simplu ca pași, durează vreo cinci minute (fie asta, fie nu suntem noi foarte pricepuți la citirea instrucțiunilor). Am observat în această etapă că corpul microfonului este un magnet pentru amprente și grăsime, deci trebuie să ai grijă să îl ștergi periodic, dacă astfel de lucruri contează pentru tine. Conectarea microfonului Trust GXT 259 Rudox la un computer Windows a fost chiar mai ușoară decât montajul. Nu trebuie decât să introduci cablul USB și computerul recunoaște dispozitivul. În plus, se setează GXT 259 Rudox ca dispozitiv implicit pentru înregistrare și redare. Deoarece microfonul nu are software dedicat, îl poți configura doar folosind interfața Windows. Există multe rate de eșantionare din care poți alege, poți seta volumul microfonului, dar la asta se rezumă toată configurarea.

GXT 259 are la dispoziție o listă impresionantă de rate de eșantionare

GXT 259 are la dispoziție o listă impresionantă de rate de eșantionare

Dacă microfonul este setat ca dispozitiv de redare, acesta transmite sunetele sau muzica preînregistrate prin mufa integrată pentru căști, permițându-ți să auzi atât înregistrarea live, cât și sunetele preînregistrate. Monitorizarea cu latență zero a sunetului înregistrat funcționează perfect, dar recomandăm să nu miști prea mult cablurile, deoarece vibrația poate fi transmisă la microfon.

Conectarea unor căști la jackul integrat permite monitorizarea fidelă a sunetului

Conectarea unor căști la jackul integrat permite monitorizarea fidelă a sunetului

Butonul de mixare face o treabă excelentă... cu excepția faptului că are o poziție de repaus în mijloc, pe care nu doar că o simți la rotirea butonului, dar o auzi și pe înregistrare sub forma unui clic.

Primul buton ar trebui să aibă o etichetă cu "NU ATINGE ÎN TIMPUL ÎNREGISTRĂRII"

Primul buton ar trebui să aibă o etichetă cu "NU ATINGE ÎN TIMPUL ÎNREGISTRĂRII"

Butonul de dezactivare a microfonului este și el zgomotos, așa că nu ai practic nicio șansă să îl pui microfonul pe Mut în liniște. Deși aceste sunete nu prea au importanță atunci când se realizează o înregistrare, deoarece pot fi tăiate la montaj, ele sunt imposibil de ascuns în timp ce faci un stream live. Iată o înregistrare a butonului de mute apăsat de patru ori, urmată de rotirea butonului dincolo de centru de patru ori.

Ca să fim sinceri, oricum nu ar trebui să atingi microfonul atunci când înregistrezi sau ești live, deoarece zgomotul poate fi auzit clar de ascultători. Recomandarea noastră e să folosești butoanele fie când nu ești „live”, fie ca ultimă soluție.

Am testat calitatea audio și în apeluri, deși Trust GXT 259 Rudox este „supracalificat” pentru această activitate. După cum era de așteptat, sunetul auzit de persoana de la celălalt capăt al firului a fost ireproșabil, microfonul captând cu succes atât frecvențele înalte, cât și cele joase. Atenție, calitatea poate varia foarte mult în funcție de lățimea de bandă a conexiunii la internet și de algoritmii de compresie ai programului de telefonie pe care îl utilizezi.

Modelul cardioid împreună cu filtrul fac o treabă destul de bună la izolarea sursei principale de sunet de zgomotele nedorite din cameră, cu condiția ca acestea să fie sub un unghi față de sursa principală. Oricum, nu te aștepta la miracole, deoarece sunetul unei tastaturi mecanice din apropiere, de exemplu, se poate auzi clar.

Puteți asculta o înregistrare vocală într-un mediu silențios la o frecvență de eșantionare de 96 kHz cu o adâncime de 24 de biți pentru a-ți face o idee despre ce să te aștepți de la microfon. Calitatea audio este, după părerea noastră, excelentă.

Utilizarea Trust GXT 259 Rudox a fost o experiență bună. Ne-au plăcut aspectul, calitatea audio și accesoriile. Un microfon cu astfel de caracteristici este un atu pentru spațiul de lucru al oricărui creator de conținut sau muzician.

Ce părere ai despre Trust GXT 259 Rudox?

Sperăm că acum ai suficiente date pentru a face o alegere informată pentru următorul tău microfon. Nouă ne-a plăcut să-l folosim și credem că este o propunere foarte bună la prețul său, dar ne-ar plăcea să auzim și părerea ta despre Trust GXT 259 Rudox. Este pe lista de cumpărături? Iei în considerare și alte microfoane? Dacă da, care? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate