Review Logitech G Pro X TKL Lightspeed: Gaming la super viteză

Review Logitech G Pro X TKL Lightspeed: Gaming la super viteză
Rating

Logitech tocmai a anunțat lansarea câtorva produse noi destinate gamerilor. Unul dintre acestea este Logitech G Pro X TKL Lightspeed, o tastatură wireless tenkeyless (fără taste numerice), care calcă pe urmele modelului Logitech G Pro. Promițând performanță, viteză și fiabilitate, această tastatură se adresează atât gamerilor competitivi, cât și celor din lumea esports. Mulțumită celor de la Logitech, am testat-o înainte de lansarea oficială, iar acum sunt nerăbdător să-ți spun mai multe despre ea. Dacă vrei să știi la ce să te aștepți de la tastatura de gaming Logitech G Pro X TKL Lightspeed, citește această recenzie:

Reclamă

Logitech G Pro X TKL Lightspeed: Pentru cine este o alegere potrivită?

Tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii competitivi și jucătorii din esports
 • Cei care vor o tastatură wireless foarte performantă
 • Toți cei cărora le plac tastaturile tenkeyless
 • Persoanele care apreciază calitatea premium a construcției

Pro și contra

Iată care sunt lucrurile care îmi plac cel mai mult la Logitech G Pro X TKL Lightspeed:

Vezi prețul:
 • Este o tastatură wireless pentru gaming, care oferă performanțe de top
 • Nu are taste numerice, ceea ce se traduce printr-o amprentă mică pe birou
 • O poți achiziționa cu tipul tău preferat de switch-uri: GX Brown, GX Blue și GX Red
 • Tastele sale sunt iluminate RGB
 • Construcție de înaltă calitate
 • Comenzi media și o rotiță de volum
 • Compatibil atât cu Lightspeed de 2,4 GHz, cât și cu Bluetooth și USB
 • Bateria sa generoasă îl poate menține în funcțiune până la 50 de ore

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive când vine vorba de această tastatură:

 • Este o tastatură scumpă
 • Cutia nu include un suport pentru încheieturi
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o tastatură mecanică wireless destinată în primul rând gamerilor. Dispunerea sa fără taste numerice economisește spațiu și permite mai multe mișcări ale mouse-ului, în timp ce tehnologia wireless Lightspeed oferă o conexiune rapidă și fiabilă, cu latență redusă și o durată de viață lungă a bateriei. În plus, după cum am constatat în timpul testării, nu numai că experiența de gaming este grozavă, dar și tastarea pe această tastatură este excelentă. Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o tastatură de înaltă performanță, pe care intenționez să mi-o achiziționez; de aici și medalia Alegerea Editorului, pe care i-o acord în acest review. O recomand călduros tuturor gamerilor care și-o pot permite.

Despachetarea tastaturii Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o tastatură high-end, iar asta este clar încă de la început, doar uitându-te la ambalaj. Cutia în care sosește tastatura este confecționată din carton negru de calitate superioară și arată foarte bine. În partea sa superioară este afișată o imagine mare a tastaturii, numele acesteia, configurația și tipul de switch-uri folosite pentru taste.

Cutia tastaturii Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Cutia tastaturii Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Spatele cutiei are un design minimalist, prezentând câteva detalii despre caracteristicile tastaturii, reliefate cu litere majuscule lucioase, precum și motto-ul companiei: Keep playing (Continuă să te joci).

Logitech Pro X TKL Lightspeed: Spatele cutiei

Logitech Pro X TKL Lightspeed: Spatele cutiei

Când am deschis cutia, am avut parte de o surpriză plăcută: primești și o husă de călătorie întărită împreună cu tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed!

Logitech G Pro X TKL Lightspeed include în pachet o husă pentru transport

Logitech G Pro X TKL Lightspeed include în pachet o husă pentru transport

În interiorul husei de călătorie, se află tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed, un dongle wireless, un cablu USB A la C și o serie de documente cu informații despre siguranță și despre garanție. Nu am găsit un manual de utilizare, dar poate că ai observat în imaginea anterioară că pașii de conectare a tastaturii la calculator sunt tipăriți pe spatele capacului cutiei.

Despachetarea tastaturii Logitech Pro X TKL Lightspeed

Despachetarea tastaturii Logitech Pro X TKL Lightspeed

Despachetarea tastaturii Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o experiență deosebită. Ambalajul arată foarte bine, iar husa de călătorie inclusă în pachet este un detaliu plăcut. Gamerii care practică esports vor aprecia cu siguranță asta atunci când merg la petrecerile LAN.🙂

Reclamă

Design și specificații hardware

Cei de la Logitech spun că tastatura Pro X TKL Lightspeed este „concepută pentru cele mai înalte niveluri de gaming” (designed for the highest levels of play). Să vedem dacă este adevărat, începând cu elementele de bază:

După cum ne spune partea TKL din nume, aceasta este o tastatură tenkeyless, ceea ce înseamnă că tastele numerice (Numpad) din partea dreaptă a tastaturilor standard au dispărut. Deși este utilă pentru productivitate, tastatura numerică este folosită rar de gameri. Așadar, în opinia mea, dispariția ei este destul de avantajoasă pentru cei care se joacă mai mult decât folosesc Microsoft Excel.🙂

Tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed

În rest, tastatura are toate tastele la care te-ai aștepta, plus o serie de taste adiționale în partea de sus. Spre stânga, ai butoane ce-ți permit să selectezi tipul de conexiune wireless (2,4 GHz Lightspeed sau Bluetooth), să activezi sau să dezactivezi Game Mode (activează sau dezactivează tastele care nu vrei să fie active în timp ce te joci) și să reglezi luminozitatea tastelor. Apropo, am menționat că tastatura are iluminare RGB? Pentru că da, este, și-i poți personaliza iluminarea exact așa cum vrei, folosind diverse efecte, tranziții și animații.

Iluminare RGB și taste de control

Iluminare RGB și taste de control

În dreapta sus, se află o serie de taste media (anterior, redare/pauză, următor, silențios) și o rotiță de volum.

Logitech G Pro X TKL Lightspeed include butoane media

Logitech G Pro X TKL Lightspeed include butoane media

Scăpând de tastele numerice, Logitech G Pro X TKL Lightspeed devine mai mică decât o tastatură obișnuită. Măsurând 357 mm în lățime, 150 mm în adâncime și 34 mm în înălțime, dimensiunea redusă o face o alegere excelentă pentru oricine are un spațiu limitat pe birou.

Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o tastatură fără taste numerice

Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o tastatură fără taste numerice

Mergând pe urmele generației anterioare de tastaturi Logitech G PRO, modelul Pro X TKL Lightspeed promite să ofere cele mai înalte niveluri de performanță, viteză și fiabilitate posibile. O parte din acestea sunt oferite de switch-urile de înaltă calitate disponibile pe tastatură, iar o altă parte se datorează conexiunii wireless rapide, de 2,4 GHz Lightspeed, pe care o folosește pentru a se conecta la calculatorul tău.

Adaptorul Lightspeed de 2,4 GHz

Adaptorul Lightspeed de 2,4 GHz

Pe lângă conexiunea wireless Lightspeed, tastatura poate folosi și Bluetooth sau cablul USB-A către C (1,8 metri lungime) inclus în pachet. Bluetooth este o alegere care economisește mai multă energie, deși nu oferă aceeași viteză și performanță precum conexiunea wireless Lightspeed. În ceea ce privește cealaltă opțiune, care se bazează pe cablul USB-A la C, aceasta este rapidă, dar nu este preferata mea, ca să fiu sincer, deoarece prefer să scap de cât mai multe cabluri de pe birou. Pe de altă parte, aceasta este necesară atunci când trebuie să încarci tastatura. Din fericire, bateria Logitech G Pro X TKL Lightspeed este destul de generoasă și îți permite să folosești wireless tastatura timp de până la 50 de ore la o încărcare completă.

Folosește sau încarcă tastatura cu ajutorul cablului USB-A către C

Folosește sau încarcă tastatura cu ajutorul cablului USB-A către C

Un alt aspect esențial privind performanța este tipul de switch-uri pe care îl folosesc tastele. Exemplarul pe care l-am testat avea switch-uri GX Brown, dar poți achiziționa tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed și cu switch-uri GX Red sau GX Blue. Cele maro (preferatele mele) sunt silențioase și oferă un feedback tactil minim, ceea ce le face excelente pentru gaming competitiv și FPS-uri (first-person shooter). Dacă preferi un sunet mai puternic, cu o senzație de clic și un punct tactil clar, alege comutatoarele GX Blue, iar dacă ești pasionat de jocuri MMO sau de acțiune, alege comutatoarele GX Red, deoarece oferă o acționare liniară mai lină, ideală pentru apăsări duble și apăsări rapide ale tastelor.

Switch-urile disponibile includ GX Blue, GX Brown și GX Red

Switch-urile disponibile includ GX Blue, GX Brown și GX Red

SUGESTIE: Dacă vrei să afli mai multe despre tastaturile de gaming și tipurile de switch-uri, ar trebui să citești acest articol: Ghidul tastaturilor de gaming: Ce oferă o tastatură grozavă?.

Reclamă

Switch-urile sunt acoperite de taste din PBT, care este un polimer termoplastic cu două mari calități: este dur și poate rezista la ani de utilizare fără să se rupă. Singura problemă este că acest tip de material plastic este costisitor, ceea ce duce la creșterea costului tastaturii Logitech Pro X TKL. Merită menționat și că, deoarece Logitech folosește o configurație standard pentru această tastatură, poți teoretic să înlocuiești tastele cu oricare altele îți plac, chiar dacă sunt realizate de alți producători.

Logitech G Pro X TKL Lightspeed are o configurație standard și taste din PBT

Logitech G Pro X TKL Lightspeed are o configurație standard și taste din PBT

Dacă vrei să vezi toate specificațiile tehnice și toate caracteristicile aceste tastaturi, în detaliu, vizitează pagina sa oficială: Logitech G Pro X TKL Lightspeed.

Designul și specificațiile tehnice ale tastaturii Logitech G Pro X TKL Lightspeed o recomandă oricărui gamer care caută performanță și viteză de top într-un format mic.

Reclamă

Experiența de utilizare a tastaturii Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Voi începe prin a spune că m-am îndrăgostit de această tastatură după doar câteva zile de utilizare. În primul rând, mi-au plăcut întotdeauna tastaturile fără taste numerice, mai ales datorită dimensiunilor mai mici. Logitech G Pro X TKL Lightspeed este o astfel de tastatură, iar asta înseamnă că am mai mult spațiu disponibil pe birou, ceea ce face mai mult loc pentru mouse. În plus, în timp, am constatat că o tastatură fără taste numerice este, de asemenea, o alegere mai sănătoasă din punct de vedere al ergonomiei. Asta pentru că este mai ușor s-o poziționezi corect pentru a tasta: cel mai bine este să poziționezi tastatura astfel încât tasta G să fie centrată între mâna stângă și cea dreaptă. Astfel, te asiguri că nu trebuie să te întinzi spre stânga pentru a scrie și nici spre dreapta pentru a folosi mouse-ul.

Logitech Pro X TKL Lightspeed este excelentă pentru ergonomie

Logitech Pro X TKL Lightspeed este excelentă pentru ergonomie

Și apoi mai sunt toate celelalte lucruri care fac ca o tastatură să fie grozavă. De exemplu, Logitech Pro X TKL TKL Lightspeed te face să simți instantaneu că folosești un dispozitiv high-tech. Tastatura este construită solid, switch-urile sale se simt exact cum trebuie, tastele au o suprafață mată și ușor aspră, iar iluminarea RGB arată foarte bine.

Tastatura oferă performanțe ridicate

Tastatura oferă performanțe ridicate

În ultima săptămână, am folosit această tastatură atât pentru sarcinile mele zilnice obișnuite, adică pentru a scrie în cea mai mare parte a timpului, cât și pentru jocuri. Performanța oferită de Logitech Pro X TKL este de necontestat, fiind exact ceea ce te aștepți de la o astfel de tastatură de top. Ce pot să mai spun? Este receptivă și funcționează exact așa cum trebuie, oferind un feedback excelent și fără a rata vreo apăsare de taste. Să tastez mii de cuvinte pe zi a fost o experiență la fel de satisfăcătoare ca și să mă joc Cyberpunk 2077, cel puțin până acum cinci zile, când am apucat să încerc Starfield (30 de ore și încă mai am).🙂

Am jucat Starfield pe Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Am jucat Starfield pe Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Am văzut generațiile anterioare de tastaturi Pro de la Logitech și, deși mi-a plăcut aproape totul la ele, a existat ceva ce m-a făcut să le cam evit. Este vorba de lipsa tastelor multimedia, pe care le consider extrem de utile. Acesta a fost motivul pentru care nu am ales niciodată să trec la o tastatură Logitech Pro în trecut, deși îmi doream asta din multe alte motive. Însă, de data aceasta, după ce am testat Logitech G Pro X TKL Lightspeed, am decis că va fi următoarea mea tastatură.

Taste media pe Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Taste media pe Logitech G Pro X TKL Lightspeed

Singurul lucru care-mi lipsește este un suport pentru încheieturi. Din păcate, tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed nu include unul. Este păcat, având în vedere că adăugarea unuia în pachet ar fi fost destul de ieftină. La urma urmei, aceasta este o tastatură premium, iar prețul său este destul de ridicat. Totuși, poți lua pentru ea orice pad aftermarket, pentru încheieturi, de dimensiuni tenkeyless; eu știu că asta voi face.

Folosirea tastaturii Logitech G Pro X TKL Lightspeed pentru activitățile mele zilnice obișnuite, precum și pentru gaming, s-a dovedit a fi o experiență excelentă. Performanțele sale sunt de top și este foarte plăcut să tastezi sau să joci jocuri folosind-o.

Reclamă

Drivere și software

Nu este nevoie să instalezi niciun driver pentru a folosi tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed. Însă, dacă vrei să configurezi cum funcționează și cum arată, vei avea nevoie de software-ul G HUB de la Logitech. Această aplicație îți permite să creezi și să atribui profiluri pentru tastatură, să schimbi efectele și culorile de iluminare, să configurezi tastele care sunt dezactivate atunci când activezi Game Mode, precum și să înregistrezi și să atribui acțiuni, inclusiv de tip macro.

Logitech G HUB îți permite să configurezi tastatura

Logitech G HUB îți permite să configurezi tastatura

Software-ul G HUB este stabil și funcționează foarte bine, iar modificările pe care le faci sunt aplicate imediat. Însă, dacă există un lucru care mi se pare ciudat, este că aplicația îți permite să programezi acțiuni doar pentru tastele de funcție (rândul de sus - de la F1 la F12). Având în vedere că aceasta este o tastatură destinată gamerilor, m-aș fi așteptat să-ți permită să setezi acțiuni pentru toate tastele, nu doar pentru cele funcționale.

Numai tastele funcționale pot fi alocate

Numai tastele funcționale pot fi alocate

În plus, trebuie să știi că tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed este dotată cu un slot de memorie integrat. Cu ajutorul software-ului Logitech G HUB, poți crea și salva un profil (inclusiv setările de iluminare RGB) pe memoria fizică a tastaturii. Astfel, atunci când călătorești și iei tastatura cu tine, aceasta va folosi întotdeauna profilul pe care l-ai salvat pe ea, fără a fi nevoie să instalezi software-ul pe alte calculatoare pe care te joci. Este un detaliu plăcut pentru jucătorii competitivi, care trec de la un PC la altul.

Tastatura are o memorie de stocare integrată

Tastatura are o memorie de stocare integrată

Software-ul G HUB de la Logitech este simplu de folosit și funcționează foarte bine pentru a personaliza cum funcționează și cum arată tastatura ta Pro X TKL Lightspeed. În plus, apreciez memoria integrată a tastaturii, care-ți permite să-ți salvezi setările și să le folosești atunci când călătorești și utilizezi calculatoare diferite.

Ce părere ai despre Logitech G Pro X TKL Lightspeed?

Acum știi mai multe despre ce să aștepți de la Logitech G Pro X TKL Lightspeed. După cum ai văzut, este o tastatură excelentă pentru gaming, una pe care am decis deja să mi-o achiziționez. Tu ce părere ai? Își merită banii? Ești interesat s-o cumperi? Spune-mi părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, dacă vrei să te ținem la curent cu ultimele recenzii, nu ezita să te abonezi la newsletterul nostru. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Descoperă: Divertisment Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows