Review Razer Viper 8KHz: Mouse cu rată de transfer de 8000 Hz

Review Razer Viper 8KHz: Mouse cu rată de transfer de 8000 Hz
Rating

Cu fiecare an care trece, mouse-urile de gaming devin mai rapide și mai ușoare, cu senzori optici din ce în ce mai preciși. Este dificil să inovezi deoarece piața este deja aglomerată cu diverse dispozitive ce se adresează nevoilor și bugetelor tuturor gamerilor. Razer încearcă să inoveze cu noul Viper 8KHz, un mouse care vine cu o rată de transfer a datelor (polling rate) extrem de rapidă, ce bate toate recordurile, de 8000 Hz! Teoretic, aceasta poate face diferența în jocurile esports, deoarece poate reduce întârzierile de input (lag). Ai vrea să știi mai multe despre Razer Viper 8KHz? Citește review-ul nostru pentru detalii:

Reclamă

Razer Viper 8KHz: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest mouse este o alegere excelentă pentru:

  • Gamerii care se joacă în competiții esports profesioniste
  • Utilizatorii care vor un mouse de gaming ergonomic și ambidextru
  • Persoanele interesate de un mouse foarte ușor

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Razer Viper 8KHz:

Vezi prețul:
  • Are un design ergonomic care îl face să fie confortabil la utilizare
  • Este un mouse ambidextru
  • Are un senzor cu o rezoluție foarte mare: 20000 DPI
  • Oferă o rată extrem de rapidă de transfer de date: 8000 Hz
  • Este foarte ușor
  • Este vândut la același preț ca modelul original Razer Viper

Singurul aspect negativ la Razer Viper 8KHz este că ai nevoie de un calculator puternic dacă vrei să-l folosești la o rată de transfer de 8000 Hz.

Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Razer Viper 8KHz este un mouse de gaming unic. Caracteristicile sale fizice sunt excelente, iar forma, dimensiunile și greutatea sa îl recomandă oricărui gamer, indiferent că participă sau nu la competiții. Cu o rată de transfer de 8000 Hz, Viper 8KHz oferă cele mai rapide transferuri de date pe care le poți obține de la un mouse. Însă, pentru a beneficia de acest lucru, ai nevoie de un calculator puternic, ceea ce nu ar trebui neapărat să fie o problemă, având în vedere câtă putere de procesare se regăsește în calculatoarele moderne. Din fericire, dacă întâmpini probleme de performanță, poți să scazi ușor rata de transfer, din software-ul Razer. Dacă ești gamer și cauți un mouse ambidextru excelent, suntem de părere că Razer Viper 8KHz este o alegere foarte bună.

Despachetarea mouseului de gaming Razer Viper 8KHz

Mouseul de gaming Razer Viper 8KHz sosește într-o cutie relativ mică. În partea din față, vezi o imagine mare a dispozitivului, înconjurată de detalii despre caracteristicile și punctele sale forte esențiale. Culoarea de fundal a cutiei este negru, iar cea de evidențiere este verdele distinctiv pentru Razer.

Pachetul lui Razer Viper 8KHz

Pachetul lui Razer Viper 8KHz

Poți citi mai multe despre caracteristicile acestui mouse, precum și despre cerințele sale de sistem, pe spatele cutiei.

Razer Viper 8KHz: Spatele cutiei

Razer Viper 8KHz: Spatele cutiei

Când deschizi cutia, găsești o alta, realizată din carton reciclabil. Deschide-o și pe ea pentru a ajunge la noul tău Razer Viper 8KHz. Pe lângă mouse, primești și o husă textilă, manualul de utilizare, o scrisoare de bun venit și câteva abțibilduri Razer.

Ce găsești în cutia lui Razer Viper 8KHz

Ce găsești în cutia lui Razer Viper 8KHz

Despachetarea mouse-ului de gaming Razer Viper 8KHz este o experiență plăcută. Apreciem atenția la detalii a Razer și utilizarea de ambalaje reciclabile.

Reclamă

Design și specificații hardware

Razer Viper 8KHz este un mouse ambidextru identic ca formă și dimensiuni cu vechiul model Razer Viper. Vorbim despre o rețetă pentru succes deja testată, atât din punct de vedere al confortului, cât și al ergonomiei, iar acesta este un lucru bun. Deși corpul său este realizat în întregime din plastic și este foarte ușor (71 de grame, fără cablu), mouse-ul pare să fie destul de solid.

Razer Viper 8KHz este foarte ușor

Razer Viper 8KHz este foarte ușor

Pe lângă butoanele obișnuite de clic stânga și dreapta, precum și a roții de derulare, Razer Viper 8KHz mai are încă cinci alte butoane. Pe fiecare parte a mouse-ului se găsesc câte două butoane configurabile, plus un comutator DPI pe “burta bestiei”. 🙂

Razer Viper 8KHz vine cu două butoane suplimentare pe fiecare parte

Razer Viper 8KHz vine cu două butoane suplimentare pe fiecare parte

Viteza și acuratețea lui Razer Viper 8KHz sunt alimentare de un senzor optic high-end cu o sensibilitate de 20000 DPI, dar și de ceea ce Razer denumește HyperPolling Technology. Acesta este primul mouse care suportă o rată de transfer de nici mai mult, nici mai puțin decât 8000 Hz. Acest număr incredibil este și motivul pentru care mouse-ul poartă numele 8KHz. Rata de transfer uriașă și senzorul rapid permit mouse-ului să răspundă instantaneu și cu o fluență maximă la orice mișcare a mâinii tale. De asemenea, îi permit să atingă o viteză maximă de 650 inci pe secundă, precum și o accelerație maximă de 50g.

Razer Viper 8KHz: Senzor de 20000 DPI și rată de transfer de 8000 Hz

Razer Viper 8KHz: Senzor de 20000 DPI și rată de transfer de 8000 Hz

Mouse-ul Viper 8KHz folosește un set de comutatoare optice Razer din a doua generație. Acestea promit să fie extrem de rapide și de rezistente, având o durată de viață oficială de 70 de milioane de clicuri.

De asemenea, Razer a echipat mouse-ul și cu memorie flash, aceasta fiind capabilă să salveze maxim cinci profile de utilizator. Cu alte cuvinte, setările pe care le faci din punct de vedere al performanței, precum și asocierile butoanelor, se păstrează atunci când îți folosești mouse-ul pe calculatoare diferite.

În final, nu putem sări peste faptul că mouse-ul Razer Viper 8KHz are o zonă iluminată RGB pe spatele său și suportă Razer Chroma RGB. Acest lucru înseamnă că poți să îi sincronizezi efectele de lumină cu cele ale altor dispozitive compatibile Chroma RGB pe care le deții.

Razer Viper 8KHz suportă Razer Chroma RGB

Razer Viper 8KHz suportă Razer Chroma RGB

Dacă vrei să citești mai multe detalii despre toate caracteristicile și specificațiile tehnice, vizitează pagina oficială a mouse-ului: Razer Viper 8KHz.

Mouse-ul ambidextru de gaming Razer Viper 8KHz folosește un design care, pe măsura trecerii anilor, s-a dovedit a fi ergonomic. Din punct de vedere al performanței, lista sa de specificații include niște caracteristici impresionante, cu accent pe rata de transfer ultrarapidă de 8000 Hz.

Experiența de utilizare a mouse-ului de gaming Razer Viper 8KHz

Am folosit mouse-ul Razer Viper 8KHz pentru câteva zile și trebuie să spun că sunt foarte mulțumit de el. Forma și dimensiunile sale îl fac să fie confortabil pentru majoritatea oamenilor, iar acest lucru este destul de rar pentru un mouse ambidextru. Atât butonul de clic stânga, cât și cel de clic dreapta sunt puțin concave, așa că degetele arătător și mijlociu sunt “fericite”. 🙂

Razer Viper 8KHz este un mouse de gaming confortabil

Razer Viper 8KHz este un mouse de gaming confortabil

Butoanele laterale sunt bine poziționate pe marginile mouse-ului. Așezarea deasupra zonei în care stă degetul mare este o alegere bună: apăsarea butoanelor este întotdeauna intenționată, nu accidentală. Și că tot am menționat degetul mare, un lucru care îmi place la mouse-ul Razer Viper 8KHz este textura cauciucată de pe lateralele sale. Face ca mouse-ul să stea bine în mână.

Razer Viper 8KHz are aderență bună în mână

Razer Viper 8KHz are aderență bună în mână

În ceea ce privește performanța, senzorul de 20000 dpi, comutatoarele optice și rata de transfer ultrarapidă de 8000 Hz fac ca acest mouse să fie extrem de precis. Am folosit Razer Viper 8KHz atât pentru lucru cât și pentru a mă juca. Încă îmi place League of Legends, un joc tip MOBA unde reflexele contează foarte mult. Nu pot spune dacă rata de transfer de 8 kHz contează cu adevărat. În teorie, poate face diferența dacă ești un campion în esports. Dacă ești un jucător normal, 1000 Hz este probabil același lucru ca 8000 Hz. Cel puțin în cazul meu, am câștigat și am pierdut la fel de multe jocuri în LoL ca în orice altă zi.

Utilizarea mouse-ului de gaming Razer Viper 8KHz

Utilizarea mouse-ului de gaming Razer Viper 8KHz

Un lucru neașteptat pe care l-am observat în timp ce foloseam Razer Viper 8KHz a fost faptul că poate să influențeze în mod negativ performanța sistemului. Sună puțin ciudat? Poate că este pentru prima dată pentru mulți, dar trebuie să știi că utilizarea lui Razer Viper 8KHz la setarea implicită de 8000 Hz îți poate încetini calculatorul. PC-ul pe care am testat acest mouse este destul de puternic: procesor AMD Ryzen 9 5900X, 16GB DDR4, placă video AMD Radeon RX 5700, monitor ASUS ROG Strix XG32VQ (144Hz) etc.

Reclamă

Dacă nu făceam nimic excepțional: doar ascultat de muzică pe Spotify și navigat pe internet, nivelul de utilizare CPU era de aproximativ 3%. Când am mișcat Razer Viper 8KHz cât de rapid am putut, ca să văd cum influențează rata de transfer consumul de resurse de procesare, am văzut o creștere spectaculoasă de până la 10 - 15%!

Razer Viper 8KHz: rata de transfer de 8000 Hz necesită un calculator puternic

Razer Viper 8KHz: rata de transfer de 8000 Hz necesită un calculator puternic

Razer Viper 8KHz este un mouse ambidextru de gaming extraordinar, cu ergonomie excelentă și specificații hardware de top. Mi-a plăcut să îl folosesc pentru muncă și pentru jocuri. Totuși, deși rata sa de transfer de date super-rapidă de 8000 Hz îl face să fie unic, incredibil de rapid și precis, aceasta are efecte negative asupra resurselor calculatorului. În afara cazului în care ai un PC puternic, s-ar putea să vrei să scazi rata de transfer la 1000 Hz.

Drivere și software

Viper 8KHz poate fi configurat și personalizat cu ajutorul aplicației Razer Synapse. Fila sa Customize (Personalizare) îți permite să programezi ce face fiecare buton, să alegi dacă ești stângaci sau dreptaci, precum și să salvezi totul în profilurile mouse-ului.

Personalizarea butoanelor în Synapse

Personalizarea butoanelor în Synapse

Pe fila Performance (Performanță), poți configura nivelurile de sensibilitate DPI și să selectezi care este rata de transfer a mouse-ului.

Ajustarea setărilor de performanță pentru Razer Viper 8KHz

Ajustarea setărilor de performanță pentru Razer Viper 8KHz

Singura zonă iluminată de pe mouse-ul Razer Viper 8KHz poate fi configurată din fila Lighting (Iluminare) din Synapse.

Efecte de lumină pe Razer Viper 8KHz

Efecte de lumină pe Razer Viper 8KHz

În final, pe fila Calibration (Calibrare), poți să-ți faci mouse-ul și mai precis calibrându-l pentru tipul de suprafață pe care îl folosești.

Calibrarea mouse-ului Razer Viper 8KHz

Calibrarea mouse-ului Razer Viper 8KHz

Software-ul Razer Synapse este bine gândit și finisat, și îți permite să controlezi și să personalizezi tot ce ține de modul de funcționare al Viper 8KHz.

Ție îți place Razer Viper 8KHz?

Acum, știi ce ne place și ce nu ne place la mouse-ul de gaming Razer Viper 8KHz. Ce părere ai despre el? Crezi că rata de transfer super-rapidă poate face diferența în gaming-ul competitiv? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows