Review Razer Huntsman v2 Analog: Cea mai bună tastatură optică Razer pentru gaming

Review Razer Huntsman v2 Analog: Cea mai bună tastatură optică Razer pentru gaming
Rating

Am avut de curând plăcerea de a primi în teste ultima tastatură optică Razer pentru jocuri. Se numește Razer Huntsman v2 Analog și este un dispozitiv high-end cu comutatoare optice, puncte de acțiune configurabile, calitate premium a construcției și, așa cum te-ai aștepta, cu un preț demn de un vârf de gamă. Este oare o tastatură extraordinară? Ar trebui să o ai în vedere dacă vrei să-ți cumperi o tastatură foarte bună? Citește această recenzie și află părerea noastră:

Reclamă

Razer Huntsman v2 Analog: Pentru cine este o alegere potrivită?

Această tastatură este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii fani Razer
 • Persoanele care vor o tastatură foarte bună
 • Utilizatorii cărora le plac comutatoarele optice și iluminarea RGB pe tastatură
 • Cine își permite accesorii premium pentru calculatorul său

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Razer Huntsman v2 Analog:

Vezi prețul:
 • Este o tastatură excelentă pentru gameri, dar și pentru cei ce tastează mult
 • Folosește comutatoare optice
 • Poți configura punctele de acțiune independent pentru fiecare tastă
 • Efectele de lumină sunt excelente
 • Include o serie de controale multimedia utile
 • Are și un port USB 3.0
 • Suportul pentru încheieturile mâinilor este foarte confortabil
 • Software-ul Razer Synapse este excelent

De asemenea, am identificat și câteva aspecte mai puțin pozitive:

 • Tastatura are două cabluri USB separate, ambele fiind groase și destul de rigide
 • Prețul nu este pentru oricine
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Razer Huntsman v2 Analog este una dintre cele mai bune tastaturi de gaming create de Razer vreodată. Este un dispozitiv high-end, care arată și funcționează foarte bine. Comutatoarele optice sunt rapide și configurabile, iar performanțele lor sunt greu de depășit. De asemenea, punctele de acțiune ce pot fi ajustate sunt utile gamerilor profesioniști, precum și utilizatorilor care vor să poată configura fiecare aspect, oricât de mic ar fi el. Această tastatură include și unul din cele mai bune suporturi pentru încheieturile mâinilor pe care le-am folosit vreodată. Razer Huntsman v2 Analog este un dispozitiv high-end, pe care ar trebui să îl cumperi dacă vrei să ai maximum de calitate în ce privește tastaturile de gaming, dacă faci parte din lumea esporturilor și dacă ai bugetul necesar.

Despachetarea Razer Huntsman v2 Analog

Tastatura de gaming Razer Huntsman v2 Analog vine într-o cutie colorată în negru și verde, realizată din carton de calitate premium. Pe partea de sus, vezi o imagine mare a tastaturii, precum și câteva detalii despre caracteristicile sale principale.

Cutia tastaturii Razer Huntsman v2 Analog

Cutia tastaturii Razer Huntsman v2 Analog

Pe spate, ai informații despre comutatoarele optice folosite de această tastatură, precum și o listă mai lungă de specificații hardware.

Razer Huntsman v2 Analog - Spatele cutiei

Razer Huntsman v2 Analog - Spatele cutiei

Când deschizi cutia, găsești următoarele: tastatura, suportul pentru încheieturi, un adaptor USB-C la USB-A, două abțibilduri, ghidul de utilizare și o scrisoare de bun venit în comunitatea Razer.

Razer Huntsman v2 Analog: Ce găsești în cutie

Razer Huntsman v2 Analog: Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare oferită de tastatura de gaming Razer Huntsman v2 Analog este cea a unui produs premium.

Reclamă

Specificații hardware

Razer Huntsman v2 Analog este o tastatură de gaming optică, adică folosește comutatoare optice pentru tastele sale. Ele sunt și RGB, așa că le poți lumina în orice culoare preferi. Comutatoarele optice sunt liniare și, spre deosebire de alte tipuri de comutatoare, poți configura punctul în care acționează. Așa cum aveam să aflăm în timp ce utilizam această tastatură, comutatoarele optice sunt o alegere excelentă atât pentru cei care scriu mult, cât și pentru gameri. Acestea permit tastarea rapidă și, deși nu sunt extrem de zgomotoase, tastele au un feedback auditiv plăcut.

Tastatura de gaming Razer Huntsman v2 Analog

Tastatura de gaming Razer Huntsman v2 Analog

Comutatoarele optice de pe Razer Huntsman v2 Analog sunt create să reziste la 100 de milioane de apăsări fiecare. Aceasta este o durată de viață dublă față de comutatoarele mecanice normale, așa că avem încredere că nu ne înșelăm dacă spunem că Razer Huntsman v2 Analog te va ține foarte mulți ani. Poți afla mai multe detalii din analiza noastră: Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani?.

Razer Huntsman v2 Analog este o tastatură de dimensiuni normale și, pe lângă tastele standard, oferă și un potențiometru digital multifuncțional pentru ajustarea volumului, precum și trei butoane de control media.

Controale media pe Razer Huntsman v2 Analog

Controale media pe Razer Huntsman v2 Analog

Pentru a o conecta la calculator, tastatura folosește două cabluri USB protejate cu un strat textil. Vorbim de două cabluri și doi conectori, evident, pentru că tastatura include și un port USB 3.0. Cablurile nu sunt detașabile, dar la 200 cm, sunt destul de lungi pentru oricine.

Conectori USB pe Razer Huntsman v2 Analog

Conectori USB pe Razer Huntsman v2 Analog

Fără suportul de încheieturi, tastatura Razer Huntsman v2 Analog are o lățime de 446 mm, o adâncime de 141 cm și o înălțime de 45 mm. De asemenea, este grea, cântărind 1.2 kg. Dacă iei în considerare și suportul de încheieturi, tastatura are o adâncime de 231 mm și cântărește 1.6 kg.

Razer Huntsman v2 Analog cu suportul de încheieturi atașat

Razer Huntsman v2 Analog cu suportul de încheieturi atașat

Razer Huntsman v2 Analog ar trebui să fie compatibilă cu orice sistem de operare. Însă, pentru a beneficia de toate caracteristicile sale, ai nevoie de aplicația Razer Synapse, care funcționează oficial doar cu Windows.

Specificațiile Razer Huntsman v2 Analog sunt de top, spunând povestea unei tastaturi create pentru cei mai pretențioși dintre gameri.

Reclamă

Experiența de utilizare a tastaturii de gaming Razer Huntsman v2 Analog

Tastatura de gaming Razer Huntsman v2 Analog arată excelent - designerii Razer sunt cu adevărat talentați la a crea dispozitive frumoase. Tastatura are un layout complet (105/106 taste), iar suprafața de sub taste este realizată din aluminiu.

Razer Huntsman v2 Analog folosește comutatoare optice

Razer Huntsman v2 Analog folosește comutatoare optice

Marginile tastaturii de gaming Razer Huntsman v2 Analog sunt relativ mici. Dacă spațiul de pe biroul tău este limitat, poți să micșorezi amprenta tastaturii prin eliminarea suportului pentru încheieturi.

Suportul pentru încheieturi se atașează magnetic

Suportul pentru încheieturi se atașează magnetic

Însă ar fi păcat să faci acest lucru, deoarece acesta este unul dintre cele mai bune suporturi de încheieturi pe care le-am folosit vreodată. Este acoperit cu un material moale și piele artificială. Mi s-a părut foarte confortabil și trebuie să menționez că mâinile nu mi-au transpirat nici după o zi întreagă de tastat. Chiar spune ceva acest lucru! În plus, suportul de încheieturi arată foarte bine, iar designul său se potrivește cu cel al tastaturii. În centru, Razer a gravat logoul său cu cei trei șerpi, anunțând subtil apartenența tastaturii.

Razer Huntsman v2 Analog cu iluminare RGB activă

Razer Huntsman v2 Analog cu iluminare RGB activă

Iluminarea RGB de pe taste și luminile cu leduri din partea de jos a tastaturii atrag cu siguranță atenția. Însă, pe taste, Razer a ales să ilumineze doar simbolurile de pe ele, nu și placa de sub ele. Aceasta este o alegere bună, deoarece, astfel, nu te distrag.

În partea din dreapta sus a tastaturii, găsim și câteva controale multimedia și un potențiometru digital. Cel din urmă este de fapt o rotiță de volum, pe care poți și să apeși dacă vrei să oprești sunetul complet. Celelalte trei butoane acționează drept controale multimedia pentru Redare/Pauză, Înainte și Înapoi. Din punctul meu de vedere, este foarte util să ai astfel de butoane pe tastatură. Însă, personal, le prefer în stânga, nu în dreapta. Dacă se găsesc în partea dreaptă, pentru a controla volumul sau a modifica melodia redată, trebuie să ridici mâna de pe mouse când te joci.

Butoanele media și potențiometrul de volume de pe Razer Huntsman v2 Analog

Butoanele media și potențiometrul de volume de pe Razer Huntsman v2 Analog

Mulțumită plăcii metalice de sub taste, tastatura îți dă senzația de solid. Chiar dacă apeși, ea nu se îndoaie deloc, nici măcar un pic. În partea sa stângă, se găsește și portul USB 3.0, pe care îl poți folosi pentru a conecta orice dispozitiv, fără a fi nevoie să te duci în spatele calculatorului.

În partea stângă, se găsește un port USB 3.0

În partea stângă, se găsește un port USB 3.0

Sub ea, Razer Huntsman v2 Analog are două picioare de suport, care îți permit ajustarea înclinației tastaturii la un unghi de 6 sau 9 grade.

Razer Huntsman v2 Analog: Pespectivă

Razer Huntsman v2 Analog: Pespectivă

Cât timp am avut această tastatură în teste, am folosit-o pentru a mă juca jocurile mele preferate din acest moment: League of Legends, Shadow of the Tomb Raider și Assassin’s Creed Valhalla. Razer Huntsman v2 Analog a funcționat foarte bine, iar comutatoarele sale optice s-au dovedit a fi excelente. Este foarte util că poți configura punctele de acțiune. Comutatoarele optice au o mișcare liniară, dar punctul de acțiune nu este fix, așa cum este cazul la comutatoarele mecanice. Folosind Synapse, poți seta punctul de acțiune al fiecărei taste oriunde între 1.5 mm și 3.6 mm. Dacă vrei o acțiune mai rapidă, adică apăsarea tastei să aibă un efect mai rapid, trebuie să scazi punctul de acțiune. În jocurile în care contează reflexele, precum League of Legends, vreau acest lucru. Pe de altă parte, pentru tastat / scris, prefer ca tastele să aibă o cursă mai lungă, deoarece punctele de acțiune scurte mă fac să tastez mai prost, cu mai multe greșeli.

Razer Huntsman v2 Analog fără suportul pentru încheieturi

Razer Huntsman v2 Analog fără suportul pentru încheieturi

Razer Huntsman v2 Analog este o tastatură de gaming frumoasă. Comutatoarele sale optice sunt excelente, calitatea construcției este premium, iar performanțele sunt de top.

Drivere și software

La fel ca majoritatea perifericelor Razer din ultimii ani, configurarea Huntsman v2 Analog se face cu Synapse 3. Pe fila Customize (Personalizare), poți programa ce face fiecare tastă, poți seta punctele de acțiune, crea și elimina profile de setări și așa mai departe.

Software Razer Synapse

Software Razer Synapse

Ce este interesant la punctele de acțiune configurabile este faptul că Synapse te lasă să adaugi și funcții secundare la apăsările tastelor. Acest lucru este posibil prin setarea a două puncte de acțiune pentru o anumită tastă: când este atins primul punct, este declanșată prima acțiune, iar când tasta ajunge la al doilea punct de acțiune, se realizează și cea de-a doua acțiune. De exemplu, poți configura tasta E să acționeze ca E la o apăsare de 1.5 mm și drept Q când apăsarea ajunge la 2.5 mm.

Modificarea acțiunilor și punctelor de acțiune ale unei taste

Modificarea acțiunilor și punctelor de acțiune ale unei taste

Efectele de iluminare pot fi configurate cu ușurință din fila Lighting (Iluminare), unde poți ajusta și luminozitatea tastaturii.

Razer Synapse: Opțiuni de iluminare

Razer Synapse: Opțiuni de iluminare

Software-ul Razer Synapse este bine realizat și oferă control complet asupra modului de funcționare al tastaturii Huntsman v2 Analog.

Îți place Razer Huntsman v2 Analog?

Acum știi că nouă ne place mult tastatura de gaming Razer Huntsman v2 Analog. De asemenea, știi care sunt punctele sale forte și care sunt punctele sale slabe. Înainte de a închide acest review, spune-ne și părerea ta. Ești de acord cu verdictul nostru? Comentează mai jos și spune-ne care este punctul tău de vedere.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows