Review Trust GXT 900 Qudos: Performanță la un preț rezonabil

Review Trust GXT 900 Qudos: Performanță la un preț rezonabil
Rating

Trust GXT 900 Qudos este un mouse cu un preț accesibil ce promite performanțe excelente. Cu un senzor optic super-rapid de 15000 dpi, lumini RGB, greutate mică și formă ergonomică, acest mouse te poate face să te întrebi dacă nu cumva ar trebui să fie următoarea ta achiziție. Citește această recenzie și află ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut la mouse-ul Trust GXT 900 Qudos:

Reclamă

NOTĂ: Căutând acest mouse în magazinele online, am descoperit că poate fi găsit sub nume diferite, în funcție de magazin. Mouse-ul se numește fie Trust GXT 900 Qudos, fie Trust GXT 900 Kudos. Reține că este vorba despre același produs, cu aceleași caracteristici.

Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse: Pentru cine este o alegere potrivită?

Trust GXT 900 Qudos este o alegere excelentă pentru utilizatorii care:

 • Vor un mouse extrem de precis
 • Preferă un design clasic cu formă ergonomică
 • Iubesc luminile RGB
 • Vor calitate bună la un preț rezonabil

Pro și contra

Sunt destul de multe lucruri bune de spus despre Trust GXT 900 Qudos:

Vezi prețul:
 • Performanță excelentă, oferită de un senzor optic ultrasensibil, cu 15000 dpi
 • Greutate redusă și calitate bună a construcției
 • Alunecare rapidă pe orice tip de suprafață, mulțumită suporturilor din Teflon
 • 3 zone de iluminare RGB ajustabile
 • Un preț accesibil
 • Memorie onboard pentru salvarea setărilor personalizate
 • Software simplu și util

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive de avut în vedere:

 • Nu poate fi folosit de persoanele stângace
 • Poate fi prea mare pentru oamenii cu mâini mici
 • Numele produsului crează confuzie: în unele magazine se numește Kudos, iar în altele Qudos
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Trust GXT 900 Qudos este un mouse excelent. Este un dispozitiv care arată bine, cu formă ergonomică și performanță excelentă. După ce l-am folosit și l-am testat timp de o săptămână, credem că reprezintă o alegere foarte bună pentru orice gamer. Deși dimensiunile sale fizice nu se potrivesc pentru toate mâinile, prețul său este accesibil pentru majoritatea oamenilor, iar calitatea construcției și performanțele sale vor fi apreciate de toți cei care îl vor cumpăra. Îl recomandăm tuturor celor care sunt interesați de un mouse de gaming.

Despachetarea Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse

Mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos vine împachetat într-o cutie elegantă, de culoare gri închis. În partea din față, poți vedea o imagine mare a mouse-ului, cu luminile RGB pornite, precum și câteva dintre caracteristicile și specificațiile sale esențiale. Afli, din prima clipă, că mouse-ul vine cu un senzor puternic de 15000 DPI și că are șapte butoane programabile.

Cutia mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos
Cutia mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos

Spatele cutiei îți oferă și mai multe detalii despre mouse-ul pe care tocmai l-ai cumpărat. Afli că senzorul lui folosește urmărirea de tip optic, că are memorie internă și că Trust îți oferă și software pentru programarea butoanelor și a efectelor de lumină de pe mouse.

Trust GXT 900 Qudos gaming mouse: Spatele cutiei
Trust GXT 900 Qudos gaming mouse: Spatele cutiei

Deschide cutia și găsești mouse-ul, manualul său de utilizare și un abțibild. Nu primești și alte accesorii, dar este OK având în vedere cât de accesibil ca preț este acest mouse.

Despachetarea mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos
Despachetarea mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos

Experiența de despachetare oferită de Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse este rapidă și plăcută. Primești toate lucrurile esențiale și asta este OK, dacă ții cont de prețul accesibil cu care Trust vinde acest mouse.

Reclamă

Design și specificații hardware

Trust GXT 900 Qudos este un mouse frumos, cu un design clasic. Este acoperit cu un strat de protecție negru, ce îl face și să stea bine în mâna ta. Are și trei zone RGB ajustabile: logoul, roata de derulare și o linie lungă în partea de jos a mouse-ului.

Trust GXT 900 Qudos RGB gaming mouse
Trust GXT 900 Qudos RGB gaming mouse

Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse vine cu un impresionant senzor optic PIXART PMW-3360, ultrasensibil, de 15000 dpi. Este capabil să acccelereze până la 50G și poate atinge o viteză de 250 IPS (inchi pe secundă). În realitate, acest lucru înseamnă că mouse-ul ar trebui să facă o treabă excelentă în orice tip de joc, inclusiv în jocurile cu acțiune rapidă, precum shootere first-person sau jocuri MOBA.

Partea inferioară a mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos
Partea inferioară a mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos

Din păcate, Trust nu specifică ce tip de comutatoare sunt folosite pentru butoanele de clic stânga și dreapta. Totuși, par să fie rapide și să aibă o rezistență mică la presiune. Dacă sunt realizate pentru a rezista timp de milioane de clicuri sau mai puțin, nu putem spune cu siguranță, deoarece nu știm care sunt specificațiile lor.

Butoanele superioare și roata de derulare de pe Trust GXT 900 Qudos
Butoanele superioare și roata de derulare de pe Trust GXT 900 Qudos

Carcasa lui Trust GXT 900 Qudos este realizată în totalitate din plastic. Totuși, calitatea construcției este excelentă: mouse-ul nu scârțâie și nu se îndoaie nicăieri, chiar dacă apeși tare pe el. Faptul că este realizat din plastic înseamnă și că acest mouse este un dispozitiv ușor: are 105 grame. Dimensiunile sale de 130 x 67 x 43 mm îl plasează în categoria de mouse-uri cu dimensiuni medii. Cu alte cuvinte, Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse este o alegere bună pentru oricine are mâini medii sau mari.

Butoanele laterale de pe mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos
Butoanele laterale de pe mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos

Ar trebui să știi și că forma lui Trust GXT 900 Qudos este confortabilă și ergonomică, dar numai dacă ești dreptaci. Partea sa stângă este concavă și conține două butoane mari ce sunt ușor de atins și identificat cu degetul mare. Însă, dacă ești stângaci, acele butoane sunt imposibil de apăsat și nu există niciun buton suplimentar pe partea dreaptă a mouse-ului. În plus, Trust nu oferă o versiune a mouse-ului pentru stângaci.

Mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos este creat doar pentru utilizatorii dreptaci
Mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos este creat doar pentru utilizatorii dreptaci

În partea inferioară a mouse-ului GXT Kudos GXT 900, Trust a poziționat trei suporturi din Teflon (două în față și unul mare în spate), ce îl ajută să alunece foarte rapid pe orice tip de suprafață.

Mouse-ul se conectează la calculator prin intermediul unui cablu USB 2.0 acoperit de o țesătură textilă pentru protecție. Cablul are o lungime de 1,8 metri, mai mult decât de ajuns chiar dacă îți ții calculatorul de gaming sub birou.

Cablul USB al mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos
Cablul USB al mouse-ului de gaming Trust GXT 900 Qudos

Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse include și un cip de memorie încorporat. Este folosit pentru a salva orice setări personalizate faci mouse-ului, precum efecte de iluminare sau acțiuni asociate diferitelor sale butoane. Din păcate, nu putem spune cât de mare este acest ROM, deoarece Trust nu specifică această informație pe site-ul său web.

Reclamă

Pentru mai multe detalii despre specificațiile și caracteristicile Trust GXT 900 Qudos RG Gaming Mouse, poți vizita pagina sa web, urmând acest link.

Utilizarea Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse

Prima noastră impresie a fost că Trust GXT 900 Qudos este un mouse frumos, în special dacă ești atras de designurile tradiționale. Nu încearcă să schimbe lumea cu o estetică ciudată care să te facă să te întrebi cum să îl ții în mână. În schimb, Trust GXT 900 Qudos îți oferă o formă deja încercată și testată. Pe măsura trecerii anilor, multe alte mouse-uri au dovedit că această formă este și ergonomică și funcțională. Asta, împreună cu luminile RGB de pe el, îl face să fie un dispozitiv frumos.

Mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos așezat pe un mousepad
Mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos așezat pe un mousepad

Utilizarea lui Trust GXT 900 Qudos a fost o experiență plăcută pentru noi. Te simți bine când îl ții în mână, indiferent dacă preferi o prindere de tip palmă sau "gheară" (palm grip sau claw grip). Dacă ai mâini mari, poți să-l ții chiar și cu o prindere tip degete (finger grip). Pe de altă parte, dacă ai mâinile mici, s-ar putea ca mouse-ul să nu fie atât de confortabil pe cât ți-ai dori.

Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse este precis și exact atât în Windows 10, cât și în jocuri. Cele două butoane mici din partea sa superioară, de lângă roata de derulare, te ajută să schimbi rapid setările DPI, lucru care ni se pare foarte util atunci când joci shootere first-person. Îți permit să ajustezi instantaneu sensibilitatea mouse-ului atunci când pui deoparte mitraliera ca să tragi cu arma cu lunetă. 🙂

Utilizând mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos
Utilizând mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos

Mai mult, butoanele laterale din stânga mouse-ului sunt mari și bine plasate, așa că este ușor să le găsești și să îl apeși exact pe cel pe care vrei. Deoarece pot fi programate să facă diverse acțiuni, le poți folosi pentru tot felul de lucruri în jocurile tale preferate. Poți să le faci să schimbe arma principală, să activeze un pachet de sănătate, să facă zoom, etc.

Am folosit Trust GXT 900 Qudos în câteva dintre jocurile pe care le jucăm acum - Assassin's Creed Odyssey, Metro Exodus, League of Legends - și ne-a plăcut în toate experiența oferităl. Performanța sa a fost excelentă, iar forma ergonomică și alunecarea rapidă a însemnat că nu am obosit nici măcar după multe ore de joacă.

Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse este un dispozitiv excelent. Oferă acțiune rapidă și precisă în orice tip de joc, iar ergonomia sa îl face ideal pentru oricine petrece multe ore în fața calculatorului.

Drivere și software

Trust GXT 900 Qudos vine cu o aplicație numită Trust GXT 900 QUDOS mouse, pe care o poți descărca de pe pagina web a mouse-ului. Cu ea, poți să personalizezi performanța, caracteristicile și acțiunile butoanelor mouse-ului. Ni s-a părut foarte ușor de folosit, iar setările pe care le-am făcut au fost aplicate rapid de fiecare dată.

Aplicația Trust GXT GXT 900 Qudos mouse
Aplicația Trust GXT GXT 900 Qudos mouse

Aplicația îți permite să selectezi și să setezi șase niveluri diferite DPI, să ajustezi efectele de lumină RGB, să schimbi proprietățile mouse-ului precum viteza și sensibilitatea sa, precum și să asociezi diverse acțiuni butoanelor sale.

Ajustarea parametrilor mouse-ului
Ajustarea parametrilor mouse-ului

În plus, aplicația îți permite și să creezi și să salvezi profile diferite cu setări diferite, precum și crearea de acțiuni macro, dacă vrei așa ceva.

Crearea de acțiuni macro
Crearea de acțiuni macro

Aplicația pe care Trust o oferă pentru Trust GXT 900 Qudos RGB Gaming Mouse este bine realizată și oferă toate lucrurile esențiale necesare unui gamer. Totuși, îi lipsesc opțiunile de salvare în cloud și sincronizarea efectelor de lumină RGB (pe care s-ar putea să o vrei dacă ai și alte dispozitive de la Trust cu lumini RGB).

Ce părere ai despre mouse-ul de gaming Trust GXT 900 Qudos RGB?

Acum știi care este părerea noastră despre Trust GXT 900 Qudos. Chiar ne place mult și credem că este o alegere potrivită pentru gamerii care nu vor să cheltuiască o avere pe un mouse bun. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce părere ai și tu despre acest mouse. Dacă deja îl ai, împărtășește-ți experiența cu noi și cu ceilalți cititori.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows