ROCCAT Kone AIMO: Un mouse de gaming excelent, cu design și iluminare îndrăznețe

ROCCAT Kone AIMO: Un mouse de gaming excelent, cu design și iluminare îndrăznețe
Rating

ROCCAT este o companie de gaming foarte cunoscută, dispozitivele lor fiind adesea de o calitate foarte bună. Recent, am primit în teste unul dintre cele mai noi mouse-uri de gaming ale companiei: ROCCAT Kone AIMO. Este un mouse mare cu un design îndrăzneț și cu iluminare puternică. Poate te întrebi: cât de bun este pentru gaming? Dar în utilizarea de zi cu zi a calculatorului? După câteva săptămâni de joacă, avem răspunsurile pentru tine, în acest review:

Reclamă

ROCCAT Kone AIMO: Pentru cine este o alegere potrivită?

ROCCAT Kone AIMO este o alegere excelentă pentru:

 • Utilizatorii și gamerii care își doresc un mouse de calitate excelentă
 • Gamerii care vor un mouse mare și preferă să folosească prinderea cu toată palma (palm grip)
 • Gamerii care vor un mouse care să exprime clar faptul că este destinat jocurilor
 • Utilizatorii care vor iluminare puternică pe dispozitivul lor

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive de menționat despre ROCCAT Kone AIMO:

 • Este un mouse mare cu o formă ergonomică care îți lasă mâna să se odihnească pe el
 • Iluminarea este îndrăzneață și puternică
 • Are un senzor optic high-end cu 12000 dpi
 • Butoanele suplimentare sunt ușor de găsit și folosit
 • Suprafața mouse-ului este moale și nu îți face mâna să transpire
 • Software-ul Swarm îți permite personalizarea mouse-ului în detaliu
 • Poți să asociezi acțiuni macro la butoanele mouse-ului

Există și câteva neajunsuri:

 • ROCCAT Kone AIMO nu are o versiune pentru stângaci
 • Dimensiunile sale sunt mari pentru oamenii cu mâini mici
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ROCCAT Kone AIMO este un mouse excelent pentru gamerii care preferă o prindere cu toată mâna (palm grip). Forma ergonomică și design-ul îndrăzneț, plus iluminarea puternică, sunt doar câteva atribute care ne-au plăcut foarte mult la acest mouse. ROCCAT Kone AIMO oferă performanță, ergonomie și calitate a construcției, la un preț decent. Cu excepția cazului în care ai mâinile mici sau ești stângaci, îți recomandăm să cumperi sau cel puțin să încerci mouse-ul de gaming ROCCAT Kone AIMO.

Despachetarea mouse-ului de gaming ROCCAT Kone AIMO

Mouse-ul sosește într-o cutie ce arată bine, realizată din carton de calitate. Cutia este colorată în gri închis mat, iar partea din față este dominată de o imagine mare și lucioasă a mouse-ului.

Amabalajul mouse-ului ROCCAT Kone AIMO
Amabalajul mouse-ului ROCCAT Kone AIMO

Pe celelalte părți ale cutiei, găsești informații despre dispozitiv, precum specificațiile și caracteristicile sale principale.

Partea de jos cutiei ROCCAT Kone AIMO
Partea de jos cutiei ROCCAT Kone AIMO

În cutie, găsești mouse-ul de gaming ROCCAT Kone AIMO, un ghid de instalare rapidă, o cărticică cu alte informații și câteva abțibilduri.

Conținutul cutiei ROCCAT Kone AIMO
Conținutul cutiei ROCCAT Kone AIMO

Despachetarea lui ROCCAT Kone AIMO este o experiență plăcută. Cutia arată premium și atenția la detalii este evidentă.

Caracteristici hardware

ROCCAT Kone AIMO este un mouse creat pentru gameri și, drept urmare, beneficiază de hardware high-end. Mouse-ul are un design ergonomic, dar este disponibil doar pentru persoanele dreptace.

ROCCAT Kone AIMO văzut de deasupra
ROCCAT Kone AIMO văzut de deasupra

Una dintre cele mai importante caracteristici hardware pentru orice mouse este precizia senzorului său. Kone AIMO vine cu un senzor optic ROCCAT Owl-Eye cu 12000 dpi, aceasta fiind o valoare foarte mare. Rezoluția dpi a senzorului poate fi ajustată în pași de 100 dpi, de la un minim de 100 dpi la maxim 12000. Totuși, compania recomandă utilizatorilor să folosească o valoare între 400 și 3000 dpi.

Partea inferioară a lui ROCCAT Kone AIMO
Partea inferioară a lui ROCCAT Kone AIMO

În zona degetului mare, ROCCAT Kone AIMO are trei butoane: două butoane late înspre partea de sus și un buton mare înspre partea de jos a mouse-ului.

În spatele rotiței de derulare, mouse-ul are încă alte două butoane mici pe care le poți folosi pentru a ajusta dpi-ul. Mai mult, rotița de derulare poate fi apăsată către stânga și către dreapta, acționând ca două butoane diferite.

Mouse-ul de gaming ROCCAT Kone AIMO are iluminare RGB pe trei zone și fiecare dintre ele poate fi configurată independent.

Reclamă

Pentru utilizatorii mai tehnici, poate fi de interes și faptul că mouse-ul are o rată de transfer de 1000 Hz, timp de răspuns de 1 ms, accelerație 50 G, viteză maximă de 250 ips (inci pe secundă). De asemenea, el funcționează pe baza unui procesor ARM Cortex-M0 la 50 MHz cu 512 kB de memorie onboard.

ROCCAT Kone AIMO cântărește 130 de grame și, pentru a se conecta la PC, folosește un cablu USB 2.0 îmbrăcat în țesătură, cu o lungime de 1,8 metri.

Dacă vrei să citești mai multe despre specificațiile și detaliile tehnice ale mouse-ului ROCCAT Kone AIMO, vizitează pagina sa web oficială, aici: ROCCAT Kone AIMO.

Caracteristicile hardware ale lui ROCCAT Kone AIMO sunt acelea ale unui mouse de gaming high-end, iar acest lucru nu poate decât să ne facă fericiți. Hai să vedem cum se descurcă în realitate:

Experiența de utilizare a mouse-ului de gaming ROCCAT Kone AIMO

Când am văzut mouse-ul de gaming ROCCAT Kone AIMO pentru prima dată am fost impresionați de trei lucruri: este mare, are un design îndrăzneț și are multe lumini pe el. Este creat pentru utilizatorii dreptaci, neexistând o versiune pentru cei stângaci. Mouse-ul este mare, în adevăratul sens al cuvântului, dar acesta nu este un lucru negativ. Cu excepția cazului în care ai mâini mici, nu poți să nu te îndrăgostești de formele ergonomice care îți lasă mâna să se odihnească confortabil pe el. Chiar și după o zi întreagă de lucru la calculator, acest mouse nu mi-a făcut mâna să obosească.

ROCCAT Kone AIMO văzut de deasupra
ROCCAT Kone AIMO văzut de deasupra

Forma lui ROCCAT Kone AIMO îl face să fie perfect pentru utilizatorii care preferă o prindere cu toată mâna (palm grip). Toată mâna stă pe mouse și nouă ne place acest lucru.

Prinderea cu toată palma (palm grip) pe ROCCAT Kone AIMO
Prinderea cu toată palma (palm grip) pe ROCCAT Kone AIMO

Un alt aspect pozitiv la ROCCAT Kone AIMO este iluminarea sa. Luminile sunt difuzate prin două zone longitudinale de pe părțile sale din stânga și dreapta, precum și pe lateralele rotiței de derulare. Toate acest zone sunt late și culorile se schimbă fără niciun fel de pierdere de la un capăt la celălalt. Iată un exemplu scurt pentru cum arată:

Suprafața lui ROCCAT Kone AIMO este moale și plăcută la atingere și, mai important, nu îți face mâna să transpire. Acesta este un atribut esențial pentru orice periferic de gaming, având în vedere că gamerii tind să petreacă foarte mult timp în fața calculatorului.

Suprafața mouse-ului ROCCAT Kone AIMO
Suprafața mouse-ului ROCCAT Kone AIMO

În timp ce ne jucam, am descoperit că butoanele de pe mouse sunt exact ce ne trebuie și sunt așezate exact acolo unde le vrem. Toate sunt mari și imposibil de ratat în mijlocul acțiunii. Rotița de derulare este mare și ușor de găsit cu degetul, iar faptul că poți și să o apeși în laterale o face perfectă pentru a îi asocia diverse acțiuni din joc.

Butoanele de pe mouse-ul ROCCAT Kone AIMO
Butoanele de pe mouse-ul ROCCAT Kone AIMO

Și cele două butoane din stânga sus sunt ușor de identificat și apăsat, ele fiind late și exact acolo unde îți ții degetul mare. Butonul EasyShift este și mai mare, el fiind așezat înspre partea de jos a mouse-ului și te ajută să comuți la funcțiile secundare pe care le-ai asociat celorlalte butoane de pe mouse. Ca să fim sinceri, nu l-am folosit prea mult, dar el poate fi foarte util acelora dintre voi cărora le place să folosească acțiuni macro.

Butoanele laterale de pe mouse-ul ROCCAT Kone AIMO
Butoanele laterale de pe mouse-ul ROCCAT Kone AIMO

În perioada în care am avut ROCCAT Kone AIMO în teste, ne-am jucat câteva ore. Mouse-ul s-a descurcat foarte bine, răspunzând instantaneu.

ROCCAT Kone AIMO este un mouse mare și îndrăzneț, ce poate să fie pe placul oricui. Felul în care arată aproape că strigă apartenența sa la lumea jocurilor, iar iluminarea de pe el este chiar spectaculoasă. Ne place design-ul și ergonomia sa.

Reclamă

Software-ul ROCCAT Swarm

Poți personalizezi modul în care funcționează și arată mouse-ul tău ROCCAT Kone AIMO, cu ajutorul software-ului ROCCAT, numit Swarm. Cu aplicația Swarm poți să:

 • Actualizezi firmware-ul de pe dispozitivele tale ROCCAT
 • Modifici temele și culorile de iluminare
 • Înregistrezi și asociezi acțiuni macro
 • Creezi și memorezi până la cinci profiluri diferite de jocuri

Pentru mouse-ul tău ROCCAT Kone AIMO, Swarm îți dă voie să ajustezi lucruri precum viteza de derulare verticală, viteza de apăsare orizontală, viteza cursorului din Windows și viteza de dublu clic. În plus, poți să setezi cinci valori diferite pentru dpi pe care apoi poți să le activezi apăsând pe butoanele plus și minus de pe mouse.

Setările din aplicația ROCCAT Swarm
Setările din aplicația ROCCAT Swarm

Toate butoanele de pe ROCCAT Kone AIMO pot fi configurate să facă lucruri diferite. Acest lucru se face ușor de pe pagina Button Assignment (Asociere butoane) din aplicația Swarm, unde poți să identifici și să configurezi fiecare buton uitându-te la o imagine a mouse-ului și selectând ce vrei să facă fiecare, în listele din dreapta. Tot acesta este locul unde poți să înregistrezi și să asociezi acțiuni macro cu butoanele mouse-ului.

Pagina pentru butoanele mouse-ului din aplicația Swarm
Pagina pentru butoanele mouse-ului din aplicația Swarm

Pe pagina Advanced Settings (Setări avansate), poți să controlezi detalii precum rata de transfer sau distanța de control. Tot aici, găsești opțiunea de feedback sonor ce redă un sunet de fiecare dată când schimbi dpi-ul, dai volumul mai tare sau mai încet, sau comuți între profile.

Setările avansate din aplicația Swarm
Setările avansate din aplicația Swarm

Pentru setările de iluminare, Swarm îți oferă câteva profile diferite: AIMO, Wave (Val), Snake (Șarpe), Fully Lit (Aprin complet), Heartbeat (Bătăi de inimă) și Breathing (Respirație).

Modurile de iluminare de pe mouse-ul ROCCAT Kone AIMO
Modurile de iluminare de pe mouse-ul ROCCAT Kone AIMO

Aplicația Swarm este utilă pentru personalizarea modului de lucru al mouse-ului tău. Procesul de actualizare al firmware-ului este ușor și la fel este și asocierea butoanelor cu diferite acțiuni, ori crearea de acțiuni macro.

Ție îți place mouse-ul de gaming ROCCAT Kone AIMO?

Nouă ne place mouse-ul de gaming ROCCAT Kone AIMO și pariem că și ție îți va plăcea, cu excepția cazului în care ești stângaci sau ai mâinile mici. Care sunt impresiile tale despre acest mouse? L-ai cumpăra pentru tine sau pentru gamer-ul din casa ta? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de mai jos. Ne-ar plăcea să auzim ce ai de spus.

Descoperă: Divertisment Ghiduri Hardware și sunete Recenzii Recomandate