Review HyperX Pulsefire FPS: Lunetist sau nu, în final câștigi oricum

Review HyperX Pulsefire FPS: Lunetist sau nu, în final câștigi oricum
Rating

HyperX, diviza de gaming de la Kingston, este foarte cunoscută pentru memoriile RAM, stick-urile de memorie flash și căștile de gaming de calitate pe care le produc. De curând, i-am văzut inclusiv creând și producând o tastatură mecanică, dar nu am văzut niciodată un mouse care să fie produs în fabricile lor. Lucrurile s-au schimbat în bine și în această primăvară, compania Kingston a făcut și asta. Primul mouse de gaming cu logoul HyperX pe el se numește HyperX Pulsefire FPS, acesta fiind un dispozitiv creat pentru jucătorii de shootere. Am primit acest mouse în teste, împreună cu versiunea extra mare a mousepad-ului de gaming HyperX Fury S Pro. Dacă vrei să afli care este părerea noastră despre aceste două accesorii de gaming, citește acest review:

Reclamă

Despachetarea mouse-ului de gaming HyperX Pulsefire FPS

Mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS sosește într-o cutie de carton imprimată în nuanțe de negru și roșu. Pachetul are un finisaj mat satinat, iar fiecare imagine a mouse-ului este lucioasă, făcându-l să iasă în evidență. Partea din față a cutiei îți spune că HyperX Pulsefire FPS este un mouse de gaming optic, precis, creat pentru jocurile FPS (First Person Shooters).

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

În spatele și pe lateralele cutiei, poți vedea ce conține pachetul, precum și principalele caracteristici ale mouse-ului.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Trage de cutia interioară și deschide-o. Vei găsi mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS așezat pe un suport din plastic, la fel ca un ceas.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Scoate totul și ar trebui să te uiți la mouse-ul HyperX Pulsefire FPS, un ghid de pornire rapid și un mesaj de bun venit.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Experiența de despachetare este plăcută, iar mouse-ul arată foarte bine la prima vedere.

Specificații hardware

HyperX Pulsefire FPS este un mouse de gaming pentru dreptaci, care folosește un senzor Pixart PMW3310 cu o rezoluție de maxim 3200 dpi. Poate să atingă o viteză maximă de 130 de inci pe secundă și o accelerație de 30g.

Mouse-ul are un total de 6 butoane: clic stânga și dreapta, două butoane laterale, o rotiță de derulare ce acționează și ca butonul numărul trei, precum și un comutator pentru rezoluția DPI pe spatele mouse-ului.

Atât butonul de clic stânga cât și cel de clic dreapta folosesc comutatoare Omron care ar trebui să reziste la 20 de milioane de clicuri. Dacă vrei să afli o estimare pentru cât timp înseamnă asta în ani de utilizare, citește acest articol: Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani?.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS are o rată de transmisie a datelor de 1000 Hz și se conectează la calculator printr-o mufă USB 2.0 aflată la capătul unui cablu învelit în țesătură, cu o lungime de 1,8 metri.

Are o dimensiune medie de 127,54 x 41,91 x 71,07 mm în lungime, înălțime și lățime și este foarte ușor, având o greutate de numai 95 de grame fără cablu și de 120 de grame cu tot cu cablu.

Mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS este iluminat în roșu la rotița de derulare și la logoul HyperX din spatele său. Comutatorul DPI este și el iluminat în patru culori diferite, în funcție de rezoluția pe care o folosește.

Mouse-ul HyperX Pulsefire FPS este compatibil oficial cu Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7. Totuși, ar trebui să funcționeze cu orice alt sistem de operare modern.

Dacă vrei să verifici toate specificațiile hardware ale HyperX Pulsefire FPS, vizitează-i pagina web oficială: HyperX Pulsefire FPS.

Reclamă

Experiența de utilizare a HyperX Pulsefire FPS

Mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS este un dispozitiv creat să atragă gamerii cărora le plac îndeosebi jocurile FPS (first person shooters). Pentru a corespunde cerințelor și așteptărilor acestui grup specific de jucători, Pulsefirre FPS oferă un senzor optic performant și un corp foarte ușor.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Mouse-ul este creat să fie ergonomic și confortabil. Însă trebuie să te atenționăm că forma sa ți se potrivește bine în palmă doar dacă ești dreptaci. Spatele mouse-ului este mai înalt înspre partea sa stângă decât înspre dreapta, iar marginea sa stângă este mai verticală decât dreapta. Din păcate, dacă ești stângaci, va trebui să cauți un alt mouse, deoarece HyperX Pulsefire FPS nu are o versiune pentru mâna stânga.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Adaptarea sa pentru mâna dreaptă și dimensiunea medie a lui, face ca HyperX Pulsefire FPS să fie ideal pentru jucătorii cu mâini de dimensiuni medii spre mari și cu o preferință spre prinderea mouse-ului de tip palmă sau gheară. Acesta este un lucru pe care îl vei identifica la majoritatea gamerilor care joacă de obicei jocuri de tip FPS (first person shooters). Eu prefer prinderea mouse-ului în palmă mai mult decât prinderea de tip degete sau de tip gheară.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Un alt ingredient care recomandă HyperX Pulsefire FPS gamerilor cărora le plac jocurile FPS este faptul că mouse-ul are două zone cauciucate și texturate, antialunecare, plasate pe ambele laterale ale mouse-ului. Ele oferă o aderență excelentă și nu lasă mouse-ul să îți cadă din mână atunci când îl ridici.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Atât butonul de clic stânga cât și cel de clic dreapta au un sunet de clic ascuțit atunci când le apeși, iar feedback-ul lor este exact cum trebuie. Același lucru este valabil și pentru butoanele laterale din stânga mouse-ului, aflate acolo unde se termină zona cauciucată. Trebuie să subliniez faptul că aceste două butoane au o poziție excelentă. Sunt foarte ușor de găsit și de apăsat dacă vrei să le apeși, dar foarte greu de apăsat accidental.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Rotița de derulare este acoperită cu un material cauciucat. Este iluminată în roșu, aceasta fiind o culoare pe care nu o poți schimba sau dezactiva. Rotița de derulare este ușor de învârtit și este atât de silențioasă că aproape că nu o poți auzi decât dacă ești foarte atent. Însă atunci când o folosești pe post de al treilea buton al mouse-ului, adică atunci când o apeși, ea face un clic la fel de puternic ca butonul de clic stânga sau dreapta.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

În centrul mouse-ului de gaming HyperX Pulsefire FPS, în spatele rotiței de derulare și înspre centrul palmei tale, se află comutatorul DPI. De fiecare dată când îl apeși, mouse-ul schimbă viteza de urmărire a senzorului optic la nivelul predefinit următor. Sunt disponibile patru presetări DPI pe HyperX Pulsefire FPS: 400, 800, 1600 și 3200 dpi. Când DPI-ul este setat la 400, ledul comutatorului este alb. Dacă îl setezi la 800, este roșu, la 1600 este albastru și la 3200 este verde.

De asemenea, mai există o zonă iluminată pe mouse: logoul HyperX din spatele său, acesta aprinzându-se roșu. La fel ca rotița de derulare, această culoare nu poate fi modificată sau dezactivată.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Chiar dacă ai un mousepad foarte prost sau niciun fel de mousepad, HyperX Pulsefire FPS nu te va dezamăgi în ceea ce privește "alunecarea" sa. Dacă întorci mouse-ul cu susul în jos, poți să vezi de ce se descurcă așa de bine: are două piciorușe foarte mari din silicon care îl ajută să alunece pe mousepad-ul tău. Este foarte bine dacă te joci shooter-e și trebuie să te miști și să tragi cu arma non-stop.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Din păcate, dacă intenționezi să folosești mouse-ul HyperX Pulsefire FPS pentru perioade lungi de joacă și mâinile îți transpiră repede, s-ar putea să te simți inconfortabil după un timp. Asta pentru că, spre deosebire de zonele cauciucate de pe laterale, restul mouse-ului este făcut în totalitate din plastic. Un finisaj cauciucat ar fi fost de mare ajutor împotriva senzației pe care o ai când mâna ta transpirată stă pe o suprafață din plastic.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Cât timp am avut acest mouse în teste, l-am folosit atât pentru muncă cât și pentru distracție. Este destul să spunem că în munca de birou și la navigarea pe internet, acest mouse este la fel ca oricare altul dar cu un grad de confort mai ridicat. În privința jocurilor pe care îmi place să le jos, s-a descurcat foarte bine. În prezent, jocurile pe care le joc cel mai mult sunt League of Legends, Dishonored 2, and Styx: Shards of Darkness. În toate acest jocuri, mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS a fost extraordinar. Să te miști neauzit, să sufoci sau să îți asasinezi oponenții, ori să farmezi minioni, toate acestea sunt lucruri la fel de ușoare. Mouse-ul stă bine în mână și nu ți-o obosește nici după ore întregi de joacă. Ce bine ar fi dacă am putea să ne jucăm toată noapte, fără să fie nevoie să mai și dormim. 🙂

HyperX Pulsefire FPS este un mouse excepțional cu un design simplu și robust, care se potrivește perfect în mână. Precizia sa bună poate face diferența între un kill și un eșec. Mouse-ul este o alegere excelentă dacă ești dreptaci și îți plac jocurile FPS precum și alte jocuri cu acțiune rapidă.

Mousepad-ul de gaming HyperX Fury S Pro XL

Mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS nu a venit singur în teste. Împreună cu el am primit și mousepad-ul de gaming HyperX Fury S Pro XL. Este un mousepad uriaș făcut dintr-un material moale dar dens, fiind robust și fin. Marginile mousepad-ului sunt țesute pentru a preveni ruperea, iar firele folosite sunt moi, astfel că nu îți vor irita mâinile. Sub materialul din partea de sus, se află un material cauciucat care ține totul stabil pe birou și oferă și o "amortizare" pentru mouse, tastatură și orice alt dispozitiv pe care l-ai putea pun pe mousepad.

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

HyperX Pulsefire FPS alunecă ușor pe această suprafață, fără întreruperi sau piedici de niciun fel, iar asta este foarte bine. Fiind un mousepad atât de mare, înseamnă că nu trebuie să îți faci griji că ieși cu mouse-ul de pe el. Din experiența proprie, pot să spun că mousepad-ul de gaming HyperX Fury S Pro XL îți dă o senzație foarte plăcută la utilizare și este foarte confortabil pentru încheieturile și coatele tale. Cel puțin coatele mele nu au fost niciodată atât de fericite. 🙂

HyperX Pulsefire FPS
HyperX Pulsefire FPS

Mousepad-ul de gaming HyperX Fury S Pro XL are o lungime și o lățime de 900 x 420 de milimetri și o grosime de 3 - 4 milimetri. Dacă însă nu te atrag niște dimensiuni atât de mari, poate că preferi unele mai mici. Poți să îl cumperi și în versiunile Large/Mare (450 x 400mm), Medium/Mediu (360 x 300mm) și Small/Mic (290 x 240mm).

Dacă vrei să citești mai multe detalii despre acest mousepad, vizitează-i pagina web oficială: HyperX Fury S Pro XL.

HyperX Fury S Pro XL este un mousepad de calitate. Materialul din care este fabricat este ideal atât pentru mouse cât și pentru încheieturile și coatele tale.

Drivere și software

Mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS este un dispozitiv de tip "plug and play". Nu are nevoie de niciun fel de drivere speciale pentru a funcționa și Kingston nu oferă niciun software dedicat. Pentru unii gameri acest lucru este unul pozitiv deoarece înseamnă mai puțin stres în a îl configura. Nu poți să personalizezi ce fac butoanele mouse-ului decât dacă jocul pe care îl joci te lasă să alegi acțiuni diferite pentru ele. Dacă jocul te lasă să faci asta, probabil că va numerota butoanele mouse-ului astfel:

 • Butonul de clic stânga este butonul numărul 1
 • Butonul de clic dreapta este butonul numărul 2
 • Rotița de derulare este butonul numărul 3
 • Butonul lateral din față este butonul numărul 4
 • Butonul lateral din spate este butonul numărul 5

Majoritatea jocurilor funcționează așa. În Windows însă, nu poți să personalizezi ce fac butoanele suplimentare.

Dacă vrei să folosești macro-uri, trebuie să te atenționăm în legătură cu faptul că nu poți să faci asta pe acest mouse. De asemenea, ești blocat cu cele patru presetări pentru rezoluția senzorului optic. Nu poți să alegi o valoare DPI personalizată. În final, tot pentru că nu există software pentru el, nu poți să oprești niciunul dintre ledurile de pe mouse.

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre mouse-ul de gaming HyperX Pulsefire FPS:

 • Este un mouse ergonomic cu un design clasic, forma sa fiind creată să se potrivească perfect în mâna ta
 • Folosește un senzor optic cu o rezoluție destul de înaltă pentru a fi utilă în jocuri
 • Are două zone aderente din cauciuc pe lateralele sale, care nu lasă mouse-ul să îți alunece din mână
 • Are două butoane suplimentare poziționate bine pe partea sa stângă
 • Comutatorul DPI te lasă să treci prin patru presetări DPI diferite și fiecare dintre ele are o altă culoare pentru led, ceea ce le face ușor de identificat
 • Mouse-ul este realizat din materiale de calitate și nu ar trebui să se strice prea ușor
 • Este foarte ușor și nu îți va obosi mâna nici după ore lungi de joacă
 • Are un preț accesibil

Aspectele mai puțin pozitive pe care le-am descoperit sunt următoarele:

 • Spatele mouse-ului este realizat numai din plastic. Dacă mâinile îți transpiră mult, utilizarea sa poate fi inconfortabilă. Ar fi fost mai bine dacă ar fi avut un finisaj cauciucat
 • Nu există drivere sau software specializat pentru mouse, așa că dacă te gândești la acțiuni macro, nu ai noroc
 • Culorile ledurilor nu pot fi modificate și nu pot fi nici oprite, așa că trebuie să te mulțumești cu felul în care arată în mod implicit
 • Mouse-ul este creat pentru gamerii dreptaci și nu există o versiune pentru cei stângaci.

Vrem să subliniem faptul că mousepad-ul de gaming HyperX Fury S Pro XL este o alegere bună pentru orice gamer, precum și pentru oricine petrece ore multe la calculator. Este realizat din materiale de calitate și mouse-ul alunecă excelent pe el. Dacă altceva nu te convinge, poți să îl privești ca pe o investiție pentru confortul încheieturilor și coatelor tale.

Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

HyperX Pulsefire FPS este un mouse de gaming cu un design tradițional și ergonomic care îți face plăcere când îl ții în mână, dar numai dacă ești dreptaci. Senzorul optic și cele patru presetări DPI diferite sunt bune pentru orice gamer, iar cele două butoane suplimentare laterale sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a schimba armele sau pentru a arunca grenadele în jocurile de tip shooter. HyperX Pulsefire FPS este un mouse foarte confortabil în utilizare, fiind atât de ușor și de mobil încât s-ar putea să uiți că îl ții în mână. Folosește-l pe un mousepad de calitate precum HyperX Fury S Pro XL și eficiența ta în jocuri cu siguranță va crește.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii