Review Samsung Galaxy SmartTag2: Tracker pentru utilizatorii Samsung!

Review Samsung Galaxy SmartTag2: Tracker pentru utilizatorii Samsung!
Rating

Ai tendința de a uita lucruri precum cheile sau portofelul în diverse locuri? Locuiești într-o zonă urbană aglomerată și vrei să-ți urmărești animalul de companie? Urmează să călătorești într-o altă țară și vrei să urmărești unde se află bagajele sau cele mai importante obiecte ale tale? Dacă răspunsul este afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, ia în considerare achiziționarea unui tracker inteligent, precum Samsung Galaxy SmartTag2, care a fost lansat de curând. Este un gadget foarte util pentru posesorii de telefoane și tablete Samsung Galaxy. Dacă ai unul din aceste dispozitive, iată cum poți beneficia de utilizarea unui Galaxy SmartTag2:

Reclamă

Samsung Galaxy SmartTag2: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest tracker inteligent este o alegere bună pentru:

  • Persoanele care vor să-și urmărească obiectele sau animalele de companie
  • Utilizatorii care au deja dispozitive din gama Samsung Galaxy

Pro și contra

Samsung Galaxy SmartTag2 are următoarele puncte forte:

  • Este ușor de atașat la obiecte
  • Aplicație SmartThings excelentă, cu funcții de automatizare utile
  • Rezistență la apă și praf IP-67
  • Baterie înlocuibilă
  • Autonomie mare a bateriei

În ceea ce privește aspectele negative:

  • Funcționează numai cu dispozitive Samsung Galaxy
  • Difuzorul încorporat ar putea fi mai puternic
Notă produs 4/5

Verdict

Dacă ai investit în ecosistemul de dispozitive Samsung Galaxy, Galaxy SmartTag2 este un partener excelent, care te ajută să urmărești obiecte sau animale de companie. Acest dispozitiv inteligent de monitorizare promite o autonomie mare a bateriei. În plus, designul său practic îl face ușor de atașat la obiecte sau animale de companie. Este, de asemenea, omologat ca fiind rezistent la apă și praf și are o aplicație excelentă pentru a-l configura și integra cu alte dispozitive inteligente din ecosistemul Samsung. În timpul testelor mele, am fost mulțumit de cum funcționează și îl consider un upgrade bun de la modelul anterior. Dacă ești utilizator de dispozitive Samsung, acest tracker inteligent este cea mai bună alegere pentru tine. Din păcate, utilizatorii de smartphone-uri de la alte mărci ar trebui să caute altceva.

Despachetarea lui Samsung Galaxy SmartTag2

Samsung Galaxy SmartTag2 sosește într-o cutie de carton albă, simplă. Partea frontală a cutiei prezintă o imagine a dispozitivului, numele acestuia și logoul companiei.

Ambalajul lui Samsung Galaxy SmartTag2

Ambalajul lui Samsung Galaxy SmartTag2

Pe spatele cutiei, găsești câteva informații despre produs, precum compatibilitatea acestuia cu smartphone-urile Samsung Galaxy ce rulează Android 9 sau mai nou, numărul de serie al dispozitivului pe care tocmai l-ai cumpărat, data de fabricație și alte detalii. Atunci când deschizi cutia, găsești Galaxy SmartTag2 în interiorul unei alte cutii de protecție, instrumentul de ejectare, folosit pentru a schimba bateria, și ghidul de pornire rapidă.

Despachetarea lui Samsung Galaxy SmartTag2

Despachetarea lui Samsung Galaxy SmartTag2

Experiența de despachetare a dispozitivului Samsung Galaxy SmartTag2 este rapidă, simplă și practică. Înainte de a-l configura corect, este o idee bună să citești ghidul de pornire rapidă.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Samsung Galaxy SmartTag2 este un dispozitiv mic, care măsoară 28,8 x 52,44 x 8,0 mm în lățime x înălțime x adâncime și cântărește doar 13,75 grame. De îndată ce l-am scos din cutie, mi-a plăcut că este mai îngust decât generația precedentă Samsung Galaxy SmartTag. Am apreciat, de asemenea, că noul model are o gaură generoasă de conectare a curelei, ceea ce-l face mult mai ușor de atașat la tot felul de lucruri, de la zgarda câinelui la brelocul tău de chei. În zona unde este scris numele produsului (Galaxy SmartTag2), se află și un buton, care poate fi apăsat pentru a efectua diferite acțiuni: oprirea sunetului de notificare a alertelor atunci când sună, găsirea dispozitivului mobil conectat la SmartTag2 sau lansarea funcției de automatizare setată în aplicația SmartThings.

Îmi place designul său practic

Îmi place designul său practic

În interiorul orificiului de conectare a curelei, se găsește suportul pentru baterie.

Orificiul de conectare a curelei facilitează atașarea la obiecte sau animale de companie

Orificiul de conectare a curelei facilitează atașarea la obiecte sau animale de companie

Poți folosi instrumentul de ejectare pentru a scoate suportul pentru baterie. Pe partea din spate a produsului, vezi logoul Samsung, detalii despre trackerul inteligent și locul unde a fost fabricat, precum și difuzorul, care poate fi folosit pentru a găsi dispozitivul atunci când este nevoie.

Ejectarea bateriei

Ejectarea bateriei

Potrivit Samsung, suportul pentru baterii conține o baterie cu litiu CR2032, care ar trebui să dureze până la 500 de zile.

Samsung Galaxy SmartTag2 folosește o baterie CR2032

Samsung Galaxy SmartTag2 folosește o baterie CR2032

Dispozitivul inteligent este certificat IP-67 pentru rezistență la apă și praf, ceea ce înseamnă că ar trebui să reziste la scufundarea în apă la o adâncime de până la un metru timp de 30 de minute. Deși eu am testat varianta neagră, trebuie să știi că Samsung Galaxy SmartTag2 este disponibil în cinci culori: negru, albastru, mentă, alb și lavandă. Totuși, îl vei găsi în majoritatea magazinelor în culorile alb și negru. SmartTag2 este vândut în pachete de unul sau patru dispozitive. Dacă ai nevoie de mai multe trackere inteligente, pachetele de patru dispozitive au, în general, un preț mai bun decât dacă ai cumpăra patru trackere separate. Aceste pachete conțin patru dispozitive inteligente disponibile numai în două culori: alb și negru.

Culoarile disponibile pentru Samsung Galaxy SmartTag2

Culoarile disponibile pentru Samsung Galaxy SmartTag2

Pentru a-ți conecta la smartphone-ul tău și la alte dispozitive, Galaxy SmartTag2 folosește Bluetooth și NFC și are o rază de acțiune de până la 120 de metri fără obstacole. Dispozitivul nu are un cip GPS și folosește rezultatele de poziționare GPS și Wi-Fi ale dispozitivului conectat la tracker. Un aspect tehnic important este că SmartTag2 nu se conectează la dispozitive care nu fac parte din gama Samsung Galaxy. De exemplu, nu-l poți folosi cu telefoane fabricate de Motorola, Xiaomi, Google sau Apple. Funcționează numai cu telefoanele și tabletele Samsung Galaxy.

Pentru informații oficiale despre acest produs, prețul oficial și specificațiile sale, accesează această pagină: Galaxy SmartTag2.

Reclamă

Experiența de utilizare a trackerului Samsung Galaxy SmartTag2

Dacă ai un smartphone Samsung Galaxy, aplicația SmartThings este deja instalată și configurată pentru a funcționa cu contul tău Samsung, astfel încât este foarte ușor să adaugi Galaxy SmartTag2. Telefonul tău îl detectează automat atunci când se află în apropiere și te întreabă dacă vrei să adaugi acest dispozitiv la SmartThings. Apasă pe Add (Adăugare), acceptă utilizarea informațiilor de localizare, apasă pe butonul din centrul lui SmartTag2 și așteaptă ca SmartThings să descarce un addon specific dispozitivului tău. În timpul instalării, aplicația SmartThings afișează un ghid despre ceea ce poate face trackerul inteligent, astfel încât să te poți familiariza cu el.

Telefonul meu Samsung a detectat imediat trackerul inteligent

Telefonul meu Samsung a detectat imediat trackerul inteligent

După ce Galaxy SmartTag2 este adăugat la SmartThings, ești informat că firmware-ul său trebuie actualizat. Apasă pe Update (Actualizare) și așteaptă puțin. Procesul nu durează mult, iar ultimul firmware ar trebui să-ți ofere cea mai bună experiență posibilă cu Galaxy SmartTag2.

Se recomandă actualizarea firmware-ului său

Se recomandă actualizarea firmware-ului său

Samsung Galaxy SmartTag2 funcționează în tandem cu aplicația SmartThings de pe smartphone și apare în fila Devices (Dispozitive). L-am folosit alături de un Samsung Galaxy S23, iar integrarea lor a funcționat excelent. Dacă intenționezi să folosești mai multe trackere inteligente pentru a ține evidența diferitelor lucruri, precum cheile, portofelul, rucsacul sau animalul tău de companie, este o idee bună să denumești fiecare etichetă și să setezi o pictogramă unică pentru a o diferenția.

Dispozitivele mele Samsung în aplicația SmartThings

Dispozitivele mele Samsung în aplicația SmartThings

Apoi, când apeși pe numele trackerului tău, vezi starea acestuia și câteva setări. Poți seta butonul de pe dispozitiv să facă ceea ce dorești. De exemplu, îl poți seta să-ți găsească telefonul sau tableta atunci când îl apeși, iar Samsung Galaxy-ul tău va începe să sune, astfel încât să fie mai ușor de găsit.

Opțiunile disponibile pentru Samsung Galaxy SmartTag2

Opțiunile disponibile pentru Samsung Galaxy SmartTag2

Poți configura și tot felul de automatizări. De exemplu, o apăsare scurtă a butonului de pe SmartTag2 poate face acțiuni precum aprinderea luminilor din casă, în timp ce o apăsare lungă poate să pornească aspiratorul sau să trimită o notificare sau un mesaj text.

Poți configura tot felul de automatizări

Poți configura tot felul de automatizări

Poți, de asemenea, să setezi tonul de apel folosit de Samsung Galaxy SmartTag2 (și cât de tare se aude), care este redat prin difuzorul acestuia atunci când încerci să-l găsești. Din păcate, difuzorul de pe Galaxy SmartTag2 nu este foarte puternic și nu-l poți auzi dacă te afli relativ departe de el sau într-un mediu zgomotos.

Reclamă

Nu în ultimul rând, poți activa modul de economisire a energiei (Power saving mode), care mărește autonomia bateriei cu până la 40%. Totuși, acest mod dezactivează multe funcții utile, precum posibilitatea de a face să sune dispozitivul de urmărire inteligent și de a-i modifica volumul și tonul de apel. Butonul său inteligent nu va efectua nicio acțiune, iar funcția Search nearby (Căutare în apropiere) nu va funcționa. Acest mod este util doar atunci când vrei să urmărești lucruri precum bagajele sau mașina ta.

Activarea Power saving mode

Activarea Power saving mode

Funcția Search Nearby (Căutare în apropiere) este utilă atunci când pierzi obiectul de care este atașat dispozitivul. De exemplu, este posibil să ai nevoie de ajutor pentru a-ți găsi cheile sau portofelul. Acestea se află undeva în casă, dar nu le poți vedea. Cu Search Nearby, poți să vezi vizual când semnalul trackerului devine mai slab sau mai puternic și poți, de asemenea, să-l faci să sune pentru a-l găsi mai repede.

Caută în apropiere

Caută în apropiere

Una dintre cele mai bune caracteristici ale lui Galaxy SmartTag2 este că poate afișa notificări pe telefon atunci când obiectul atașat este lăsat în urmă. Astfel, atunci când uiți lucruri precum portofelul sau cheile, vei ști imediat.

Primești alerte utile atunci când lași ceva în urmă

Primești alerte utile atunci când lași ceva în urmă

Dacă nu știi unde se află obiectul, poți vizualiza locația acestuia pe o hartă. Aplicația SmartThings îți arată ultima locație înregistrată de telefon și, de asemenea, actualizează locația trackerului atunci când se conectează la alte dispozitive Samsung Galaxy din apropiere.

Ah, mi-am uitat cheile

Ah, mi-am uitat cheile

Istoricul locațiilor (Location history) salvat de aplicația SmartThings este foarte util. Acesta afișează un jurnal complet al tuturor locațiilor unde a fost detectat trackerul tău. Și, dacă obiectul pe care l-ai atașat este furat, poți să vezi cum se modifică locația sa și să comunici aceste informații poliției pentru a-l recupera mai repede.

Istoricul locațiilor este foarte folositor

Istoricul locațiilor este foarte folositor

Atunci când pierzi obiectul sau când acesta este furat, poți să activezi modul pierdut (Lost mode) și să adaugi pe tracker datele tale de contact. Dacă cineva plasează Samsung Galaxy SmartTag2 lângă telefonul său și NFC este activat, informațiile tale de contact sunt afișate pe telefon. Totuși, puține persoane se vor gândi să scaneze un SmartTag2 atunci când îl găsesc. Asta pentru că nu vezi nimic imprimat pe el care să te încurajeze să faci asta. Ar fi fost mai bine ca Samsung să imprime pe dispozitiv un mesaj Scan with your phone (Scanează cu telefonul), astfel încât persoanele care găsesc unul să-l scaneze.

Configurarea pentru Lost mode

Configurarea pentru Lost mode

Atunci când este activat Lost mode, dacă un alt dispozitiv Samsung Galaxy detectează trackerul, primești imediat o notificare cu locația acestuia pe telefonul tău.

În timpul testelor mele, am folosit Samsung Galaxy SmartTag2 doar pentru a urmări obiecte precum cheile, portofelul și rucsacul meu. Totuși, mulți oameni intenționează să folosească astfel de trackere pentru a-și localiza animalele de companie. Din păcate, SmartTag2 este prea mare pentru animale precum pisicile sau rasele de câini mici, cum ar fi Beagle sau Chihuahua. Probabil că le va deranja și vor încerca să-l roadă. Cred că Samsung Galaxy SmartTag2 este mai bun pentru animale mai mari, precum câinii din rase ca Golden Retriever sau Ciobănesc german.

Per total, sunt mulțumit de experiența mea testând Samsung Galaxy SmartTag2. Dispozitivul face ceea ce promite: facilitează urmărirea obiectelor sau a animalelor de companie, iar în lume există destule dispozitive Samsung Galaxy pentru a furniza informațiile de localizare necesare atunci când dispozitivul este pierdut sau furat.

Ai cumpăra Samsung Galaxy SmartTag2?

Acum știi cum funcționează Samsung Galaxy SmartTag2, punctele sale forte și punctele slabe. Înainte de a închide această recenzie, aș dori să știu ce părere ai despre acest dispozitiv: îți place ceea ce are de oferit? Îl consideri suficient de util? L-ai cumpăra? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi părerea ta.

Descoperă: Smarthome Smartphone Android Bluetooth Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet