Ai NFC pe Android? Află cum îl activezi

Ai NFC pe Android? Află cum îl activezi

NFC sau Near Field Communication este un standard de comunicare wireless care permite dispozitivelor care îl au să transfere date între ele de la o distanță de 4 cm sau mai puțin. Dacă ai un smartphone cu Android, poți folosi NFC pentru a-ți conecta smartphone-ul la o boxă wireless, pentru a face plăți contactless sau pentru a partaja date cu alte dispozitive. Indiferent de cum intenționezi să o folosești, iată cum verifici dacă NFC este disponibil pe Android-ul tău și cum îl activezi:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru Android 10 și a fost creat pe un smartphone Nokia 5.3. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?. Pașii sunt similari pe toate dispozitivele cu Android, deși poți da peste mici diferențe, în funcție de producător.

Cum verifici daca Android-ul tău este compatibil cu NFC

Există mai multe moduri de a verifica dacă un smartphone cu Android are NFC. Poți să-l cauți în această listă cu dispozitive cu NFC, dar informația nu pare să fie la zi - de exemplu, telefonul nostru Nokia 5.3 nu apare pe ea.

Cea mai rapidă și ușoară metodă este să deschizi Setări și, apoi, să cauți "nfc" în câmpul de căutare de sus. Dacă Android-ul tău găsește un rezultat numit NFC sau Near Field Communication, atunci NFC este disponibil pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android.

Caută NFC în Setări
Caută NFC în Setări

Poți, de asemenea, să cauți manual NFC în Setări pe Android-ul tău.

Reclamă

Mai întâi, accesează Dispozitive conectate sau Mai multe conexiuni (pe smartphone-urile Huawei și alte mărci).

Apasă pe Dispozitive conectate
Apasă pe Dispozitive conectate

Pe următorul ecran, apasă pe "Preferințe pentru conexiune".

Accesează Preferințe pentru conexiune
Accesează Preferințe pentru conexiune

În lista de setări, ar trebui să vezi opțiunea NFC sau Near Field Communication.

Găsește NFC în Preferințe pentru conexiune
Găsește NFC în Preferințe pentru conexiune

Cum activezi NFC pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android

După cum te-ai prins deja probabil, după ce găsești opțiunea NFC pe smartphone-ul tău, trebuie doar să apeși pe ea pentru a o activa. Comutatorul din dreptul ei arată dacă este activată.

Activează NFC pe Android
Activează NFC pe Android

Pentru a dezactiva NFC, apasă din nou pe comutator. Dacă o folosești des, este indicat să o lași pornită, pentru că nu consumă o cantitate semnificativă din bateria dispozitivului tău.

Dispozitivul tău are NFC? Cum îl folosești?

NFC este popular în ziua de azi, pe măsură ce devin disponibile mai multe dispozitive cu această tehnologie, și începe să fie folosit în domenii noi, cum ar fi transportul în comun. Noi folosim NFC pentru a face plăți contactless cu smartphone-ul nostru cu Android, dar cam atât momentan. Dar tu? Ai NFC disponibil pe dispozitivul tău? Dacă da, pentru ce îl folosești? Spune-ne în comentariile de mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Sistem și Securitate