Review TP-Link Tapo C500: Cameră exterioară la preț accesibil!

Review TP-Link Tapo C500: Cameră exterioară la preț accesibil!
Rating

Ai o casă sau un mic birou, unde vrei să instalezi un sistem de supraveghere video? Ți-ar plăcea o cameră wireless, care se poate roti și înclina cu ușurință pentru a obține o acoperire la 360 de grade, cu rezistență la praf și apă, precum și cu viziune în infraroșu pentru înregistrări pe timp de noapte? În acest caz, TP-Link Tapo C500 ar trebui să se afle pe lista ta. Această cameră are un preț accesibil, un design solid și specificații interesante. Dacă vrei să afli mai multe despre ea și dacă ți se potrivește, citește această recenzie:

Reclamă

Această cameră de securitate Wi-Fi pentru exterior este o alegere bună dacă:

 • Vrei să-ți supraveghezi casa, garajul, grădina sau o altă locație
 • Ai nevoie de o cameră capabilă să filmeze pe timp de noapte
 • Îți dorești o cameră wireless la un preț accesibil
 • Ți-ar plăcea s-o poți integra cu alte dispozitive inteligente

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac la Tapo C500:

Vezi prețul:
 • Preț accesibil
 • Ușor de instalat, configurat și utilizat
 • Calitate video bună la rezoluții de până la 1080p
 • Audio bidirecțional
 • Capacități de stocare locală
 • Integrată cu Google, Alexa și IFTTT

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Nu este compatibilă cu Wi-Fi 6 și cu criptarea WPA3
 • Incompatibilă cu Apple HomeKit
 • Nu este integrată cu hubul inteligent Tapo H200 de la TP-Link
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

TP-Link Tapo C500 este o excelentă cameră de securitate Wi-Fi pentru exterior, cu un preț pe care mulți și-l pot permite și caracteristici utile, precum alertele de mișcare AI și vizibilitate pe timp de noapte. Poate înregistra clipuri video la o rezoluție de până la 1080p, cu o calitate bună a imaginii, și le poate stoca local, pe un card microSD sau în spațiul de stocare cloud de la TP-Link, în funcție de preferințele și bugetul tău. Merită menționate și capacitățile sale de integrare smarthome. Cred că Tapo C500 oferă un raport calitate-preț foarte bun și va satisface majoritatea utilizatorilor.

Tapo C500 sosește într-o cutie albă de carton cu o imagine mare a camerei de securitate pe partea de sus. După cum poți vedea în fotografiile mele, compania face o treabă bună în a prezenta pe ambalajul acestei camere cele mai importante specificații și caracteristici.

Ambalajul camerei TP-Link Tapo C500

Ambalajul camerei TP-Link Tapo C500

Găsești informații mai detaliate despre caracteristicile sale pe spatele și pe laturile cutiei. De exemplu, există o explicație detaliată a modului de funcționare a detecției inteligente a persoanelor și a monitorizării mișcării.

Ai o bună descriere a caracteristicilor camerei

Ai o bună descriere a caracteristicilor camerei

Când deschizi cutia, găsești următoarele elemente, atent ambalate și protejate: camera Tapo C500, adaptorul său de alimentare, un șablon de montare, câteva dibluri și șuruburi, o garnitură impermeabilă pentru conectorul de alimentare, ghidul de pornire rapidă, detalii despre garanție și licența pentru firmware-ul produsului.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Ambalajul camerei de securitate TP-Link Tapo C500 arată bine, iar experiența de despachetare este plăcută. În interiorul cutiei, găsești o mulțime de accesorii utile pentru a monta camera acolo unde ai nevoie. Este o idee bună să citești mai întâi ghidul de pornire rapidă și să te familiarizezi cu camera și cu pașii necesari configurării acesteia.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

Ca design, TP-Link Tapo C500 este simplă, discretă și destul de drăguță. Are un design rotunjit și practic, este disponibilă doar pe alb, iar singurul lucru imprimat pe ea este logoul tapo. Camera cântărește aproximativ 350 de grame, iar dimensiunile sale sunt de 123,8 x 123 x 90 mm în lățime x adâncime x înălțime.

Camera nu este foarte mare și nici prea grea

Camera nu este foarte mare și nici prea grea

Tapo C500 este o cameră de securitate pentru exterior, care poate fi rotită și înclinată, cu o rază de acțiune de 360 de grade pe orizontală și 130 de grade pe verticală. Poate înregistra videoclipuri folosind rezoluții de până la 1080p, la un maxim de 15 cadre pe secundă. Deși asta este suficient pentru majoritatea oamenilor, aș fi preferat să filmeze la 30 fps. Are un senzor de imagine de 1/3" cu o diafragmă de f/2 plus/minus 10% și o distanță focală de 3,89 mm plus/minus 5%. De asemenea, camera dispune de vizibilitate pe timp de noapte și folosește un led cu infraroșu, de 850 nm, cu o rază de acțiune de până la 30 de metri.

TP-Link Tapo C500 are un design atractiv

TP-Link Tapo C500 are un design atractiv

Deoarece este destinată utilizării în aer liber, Tapo C500 oferă numeroase opțiuni de instalare: în cutie sunt incluse șuruburi și un șablon de montare, care-ți permit s-o fixezi pe pereți sau pe tavan pentru a obține o vizibilitate excelentă a zonei pe care vrei s-o supraveghezi. Pentru a te ajuta la asta, camera are o formă rotunjită și un motor ce-i permite să se rotească pe toate axele (orizontal plus vertical).

TP-Link Tapo C500 conectat la șablonul de montare

TP-Link Tapo C500 conectat la șablonul de montare

Pe spate, există un slot pentru carduri microSD, care funcționează cu carduri cu o capacitate de până la 512 GB. Lângă acesta, se află mufa de resetare, pe care trebuie s-o ții apăsată timp de cinci secunde, atunci când vrei să resetezi camera. Totuși, pentru a le accesa, trebuie să deșurubezi două șuruburi și să le scoți placa de protecție.

Aici trebuie introdus cardul microSD

Aici trebuie introdus cardul microSD

Pentru protecție împotriva condițiilor meteorologice mai dificile, Tapo C500 are certificare IP65, ceea ce înseamnă că are o protecție excelentă împotriva prafului și poate rezista la jeturi de apă de joasă presiune sau la ploile obișnuite. Dispune de algoritmi pentru detectarea persoanelor și monitorizarea mișcărilor. Funcția sa audio bidirecțională poate fi utilă atunci când vrei să vorbești cu cineva care se află în apropierea sa, ca atunci când vrei ca cel care face livrările să lase ceva la ușa ta sau când vrei să avertizezi pe cineva că nu este locul său de parcare, ci al tău.🙂

Tapo C500 are certificare IP65

Tapo C500 are certificare IP65

Poți conecta Tapo C500 la rețeaua ta prin Wi-Fi folosind banda wireless de 2,4 GHz. Din păcate, nu oferă compatibilitate cu Wi-Fi 6 și cu criptarea WPA3. Pentru un dispozitiv inteligent lansat în 2023, consider că acesta este un dezavantaj.

Camera de securitate Wi-Fi pentru exterior Tapo C500 este proiectată bine, cu caracteristici utile și specificații solide. În teorie, ar trebui să ofere o experiență de utilizare pozitivă. Pentru informații mai detaliate despre acest produs și specificațiile sale oficiale, accesează Tapo C500.

Reclamă

În primul rând, este mai bine să duci Tapo C500 într-o cameră cu semnal Wi-Fi excelent. Conectează adaptorul de alimentare, pornește camera și instalează aplicația Tapo pe smartphone-ul tău. Conectează-te cu ID-ul tău TP-Link și adaugă camera în aplicație.

Adaugă Tapo C500 la aplicația Tapo

Adaugă Tapo C500 la aplicația Tapo

Configurarea inițială presupune conectarea la Tapo C500, alegerea rețelei Wi-Fi la care-l conectezi, alegerea unui nume pentru dispozitiv, a locației acestuia și dacă vrei să activezi Tapo Care Cloud Services, care-ți oferă stocare nelimitată în cloud. Dacă prețul acestuia ți se pare cam mare, poți pur și simplu să adaugi un card microSD în spatele camerei și să-ți stochezi toate înregistrările la nivel local.

Vrei Tapo Care Cloud Services?

Vrei Tapo Care Cloud Services?

În continuare, trebuie să decizi dacă vrei să activezi actualizările automate pentru firmware-ul camerei și intervalul în care se efectuează. La final, faci un tur al principalelor caracteristici ale camerei și al modului lor de funcționare și poți începe să folosești TP-Link Tapo C500.

Este o idee bună să citești tutorialul :)

Este o idee bună să citești tutorialul 🙂

După configurarea inițială, închide camera și mut-o în locul unde vrei s-o folosești. Este posibil să fie nevoie să dai câteva găuri ca să montezi suportul camerei și să instalezi camera în locul destinat supravegherii.

Cum montezi camera Tapo C500

Cum montezi camera Tapo C500

Dacă vrei s-o montezi pe stâlpi, cumpără inele de montare pe stâlp. Din păcate, acestea nu sunt incluse în pachetul standard. Apoi, poți controla Tapo C500 din aplicația Tapo de pe telefon, unde-ți găsești celelalte dispozitive Tapo, precum sistemul de camere TP-Link Tapo C420S2, pe care l-am examinat recent. Din păcate, o caracteristică care-i lipsește lui Tapo C500 este integrarea cu Tapo H200 Hub.

Tapo C500 nu este integrată cu Tapo H200 Hub

Tapo C500 nu este integrată cu Tapo H200 Hub

Ar fi fost grozav ca acestea să funcționeze împreună, deoarece ai fi putut folosi un singur card microSD pentru a stoca toate videoclipurile înregistrate de camerele tale de securitate. Însă această limitare poate fi mai puțin importantă pentru utilizatorii care au nevoie de o singură cameră de securitate sau care preferă un model accesibil, precum Tapo C500.

Mi-a plăcut procesul de instalare a lui Tapo C500. Configurarea este ușoară, la fel ca și instalarea în locul unde trebuie s-o folosești. Un aspect important, de care trebuie să ții cont, este să ai o priză electrică relativ aproape de el. Din fericire, cablul său de alimentare destul de lung ajută cu acest aspect.

Aplicația Tapo este prietenoasă și ușor de folosit. Când o deschizi, selectează Tapo C500 pentru a vedea ceea ce se află în fața acestei camere. Poți să-i setezi modul de funcționare, să orientezi camera în orice punct dorești cu ajutorul funcțiilor sale Pan & Tilt, să-i activezi alarma (sau s-o oprești, dacă a fost declanșată o alarmă), să accesezi înregistrări din trecut, să inițiezi un apel vocal cu o persoană aflată în apropierea camerei și multe altele.

Poți vedea imediat imagini din fața camerei

Poți vedea imediat imagini din fața camerei

În mod implicit, Tapo C500 înregistrează videoclipuri în rezoluție 720p. Însă poți trece la 1080p (pentru mai multe detalii și o calitate îmbunătățită, în detrimentul spațiului de stocare) sau poți scădea calitatea video la 360p (pentru a optimiza spațiul de stocare).

Este o idee bună să setezi calitatea video

Este o idee bună să setezi calitatea video

Aceasta este o cameră de supraveghere, iar scopul este să filmeze tot ce se află în raza ei vizuală. Însă, dacă există o zonă sensibilă, pe care nu vrei s-o filmezi, poți să activezi și să configurezi Privacy Zones (Zone de confidențialitate). Sau, dacă te afli în preajma camerei și nu vrei să fii înregistrat, poți activa Privacy Mode (Modul de confidențialitate), iar obiectivul își schimbă poziția, astfel încât să fie orientat spre carcasa sa, nu spre tine.

Ar trebui să configurezi setările avansate ale camerei

Ar trebui să configurezi setările avansate ale camerei

Un alt lucru minor, dar interesant, este că poți dezactiva ledul de stare al camerei din aplicația Tapo, pentru a-l ascunde. Lăsând la o parte aspectele legate de confidențialitate, una dintre cele mai importante caracteristici este reprezentată de algoritmii de detecție pe care-i poți folosi. Poți să activezi detectarea mișcării, să configurezi cum funcționează aceasta, precum și detectarea AI a persoanelor care intră în zona de supraveghere. De asemenea, poți seta Tapo C500 să te avertizeze atunci când cineva încearcă să umble la ea și chiar să pornească un sunet de alarmă enervant.

Alege cum și când vrei să primești alerte

Alege cum și când vrei să primești alerte

Ar trebui să petreci ceva timp configurând aceste aspecte și modalitatea în care vrei să primești notificări de la cameră prin intermediul aplicației Tapo de pe smartphone-ul tău. Încearcă să găsești un echilibru bun între cât de des și când ești notificat referitor la evenimentele observate de Tapo C500. În caz contrar, riști să primești prea multe notificări, pe care le vei ignora, sau să primești prea puține și să ratezi ceva important. Este posibil să vrei, de asemenea, să-ți configurezi camera să înregistreze automat ceea ce se întâmplă de fiecare dată când este detectată o mișcare și să setezi cât de lungi vrei să fie acele clipuri, astfel încât să nu pierzi imagini importante.

Reclamă

Calitatea înregistrărilor video este bună. Nu am întâmpinat nicio problemă de vizibilitate, nici măcar pe timp de noapte. Datorită vizibilității în infraroșu a camerei, am putut identifica întotdeauna cine sau ce se afla în fața camerei pe timp de noapte.

Vizibilitatea pe timp de noapte funcționează bine

Vizibilitatea pe timp de noapte funcționează bine

Un alt avantaj este integrarea lui Tapo C500 cu Amazon Alexa, Google Assistant și Google Home. Prin urmare, îl poți controla cu ușurință folosind comenzi vocale și-l poți integra cu ușurință în ecosistemul casei tale inteligente. Singurul său dezavantaj în acest domeniu este lipsa integrării cu Apple HomeKit.

Per total, sunt mulțumit de experiența mea testând camera de securitate pentru exterior Tapo C500. Aceasta funcționează bine, oferă conectivitate Wi-Fi, oferă o bună calitate a imaginii, poate să filmeze pe timp de noapte și să monitorizeze o zonă mare, datorită capacităților sale de orientare și înclinare.

Acum știi ce îmi place la TP-Link Tapo C500, cele mai importante atuuri ale sale și punctele sale slabe. Cred că va fi un produs popular, datorită echilibrului dintre prețul accesibil și caracteristicile sale. Dar, înainte de a închide această recenzie, aș vrea să știu părerea ta: Îți place acest produs? Te gândești să-l cumperi? Comentează folosind opțiunile disponibile mai jos și spune-mi părerea ta.

Descoperă: Securitate Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet Wireless