Review TP-Link Tapo C420S2: Capabile și la un preț rezonabil!

Review TP-Link Tapo C420S2: Capabile și la un preț rezonabil!
Rating

Dacă ești în căutarea unei camere de securitate ușor de utilizat pentru casa sau biroul tău, una care nu costă o avere, ar trebui să analizezi modelul TP-Link Tapo C420S2. Acest kit wireless cu două camere oferă video 2K QHD, viziune nocturnă, detectare a mișcării, audio bidirecțional și stocare locală și în cloud pentru înregistrările tale. Fiecare cameră Tapo C420S2 are, de asemenea, propria baterie, ceea ce-ți permite să monitorizezi zone unde nu ai prize de curent electric. În această recenzie, îți prezint experiența mea cu acest kit de camere de securitate, evaluez caracteristicile sale și modul cum funcționează. Dacă vrei să afli dacă merită sau nu să-l cumperi, continuă să citești:

Reclamă

Tapo C420S2: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest sistem de camere de securitate inteligent, wireless, este o alegere bună dacă:

 • Vrei să-ți supraveghezi casa, garajul, grădina sau orice altă locație
 • Ai nevoie de un sistem de camere capabil să filmeze pe timp de noapte
 • Nu vrei să plătești o sumă mare de bani pentru un sistem inteligent de camere de securitate
 • Ai nevoie să-l integrezi cu alte dispozitive inteligente

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac la Tapo C420S2:

 • Preț rezonabil (aproximativ 1000 lei)
 • Calitate video bună
 • Audio bidirecțional
 • Este disponibilă viziune nocturnă color
 • Capacități de stocare locală
 • Integrat cu Google, Alexa și IFTTT

Există și unele dezavantaje de luat în considerare:

 • Stocarea în cloud și alte caracteristici sunt disponibile doar cu abonament
 • Autonomia bateriei nu este grozavă atunci când înregistrează clipuri video 2K
 • Nu este compatibil cu Apple HomeKit
Notă produs 4/5

Verdict

TP-Link Tapo C420S2 este un kit de camere de securitate la un preț rezonabil, cu o mulțime de caracteristici utile, inclusiv alerte de mișcare AI și viziune nocturnă color. Poate înregistra video la o rezoluție de până la 1440p, cu o calitate clară a imaginii, și le poate stoca local, pe un card microSD sau în stocarea cloud de la TP-Link, în funcție de preferințele tale. Tapo C420S2 este o alegere excelentă, în special pentru cei care trebuie să monitorizeze zone izolate, fără curent electric disponibil. Iar dacă nu activezi funcții care consumă multă energie, precum înregistrarea video la rezoluție și rată de cadre maxime sau filmarea nocturnă color, autonomia de care beneficiezi ar trebui să fie foarte satisfăcătoare. Tapo C420S2 oferă un raport calitate-preț foarte bun și ar trebui să fie capabil să satisfacă nevoile majorității utilizatorilor.

Tapo C420S2 sosește într-o cutie mare de carton cu alb și albastru ca și culori principale. Pe partea din față, există o imagine a celor două camere din interior și o listă a caracteristicilor acestora. Un aspect care va fi probabil apreciat de mulți utilizatori este autonomia bateriei, de 180 de zile, anunțată de TP-Link. Este excelent pentru persoanele care trebuie să le monteze în zone fără o priză în apropiere. De exemplu, le poți folosi pentru a-ți supraveghea garajul, ceea ce se întâmplă lângă gardul casei tale sau în interiorul curții tale (poate vrei să te uiți la acest videoclip amuzant, dacă ai câteva minute la dispoziție).

Ambalajul folosit pentru TP-Link Tapo C420S2

Ambalajul folosit pentru TP-Link Tapo C420S2

Pe spatele și pe lateralele cutiei, găsești o mulțime de informații despre acest produs, despre specificațiile sale hardware și software și despre lucrurile pe care le poți face cu el. Când deschizi cutia, vezi dispozitivele și accesoriile împachetate de TP-Link în mai multe ambalaje de protecție.

Despachetarea kitului TP-Link Tapo C420S2

Despachetarea kitului TP-Link Tapo C420S2

Atunci când despachetezi totul, ai următoarele elemente: cele două camere Tapo C420S2, bateriile acestora, un încărcător USB și un cablu USB-A la micro USB (pentru încărcarea bateriilor), două suporturi pentru camere și șabloane de montare, hubul Tapo H200 Hub și adaptorul său de alimentare, un cablu de rețea, șuruburi de montare, ghidul de pornire rapidă și alte broșuri.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

După cum ai văzut în fotografiile mele, sistemul de camere de securitate Tapo C420S2 include multe accesorii și sunt multe de învățat despre instalarea și configurarea acestuia. Așadar, mai întâi, citește ghidul de pornire rapidă înainte de a face orice altceva, pentru a te familiariza cu ceea ce trebuie să faci și cu succesiunea corectă a pașilor pentru a instala Tapo C420S2 cât mai repede posibil.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

Cele două camere care fac parte din kitul Tapo C420S2 au o formă cilindrică, o lungime de 110,6 mm și o lățime de 64,2 mm. Fiecare cameră are două spoturi, un senzor de lumină, un senzor de mișcare, un led de stare, un microfon și o lentilă.

Cele două camere Tapo C420S2

Cele două camere Tapo C420S2

Fiecare cameră, cu bateria conectată, cântărește aproximativ 276 de grame, ceea ce le face ușor de montat oriunde. Acestea au, de asemenea, un grad de rezistență la intemperii IP65, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea în exterior, atât timp cât nu se confruntă cu fenomene meteorologice extreme, precum inundații sau furtuni. În plus, camerele Tapo C420S2 oferă un sistem audio bidirecțional, care poate fi util. Difuzorul este amplasat în partea lor inferioară, lângă una dintre găurile de montare.

Difuzorul se află în partea de jos

Difuzorul se află în partea de jos

Pe partea din spate a fiecărui Tapo C420S2, există un capac negru, care poate fi deschis și închis pentru a introduce bateria. Pe acest capac, găsești o altă gaură de montare și un port micro USB pentru încărcarea bateriei.

Încărcarea se face cu ajutorul unui port microUSB

Încărcarea se face cu ajutorul unui port microUSB

Apropo, bateriile pentru Tapo C420S2 sunt fabricate din litiu-ion și au două celule de 3,7 V și 2600 mAh fiecare, ceea ce înseamnă o capacitate totală de 5200 mAh. Acestea pot fi încărcate cu ajutorul încărcătorului inclus în pachet și a cablului USB-A către micro USB. Cu toate acestea, mi se pare frustrant că TP-Link nu a folosit conectori USB Type C pentru acest sistem de camere de securitate.

Bateria are o capacitate de 5200 mAh

Bateria are o capacitate de 5200 mAh

Fiecare cameră Tapo C420S2 are un senzor de imagine de ⅓" cu o rezoluție maximă de 2560 x 1440 pixeli. TP-Link o numește 2K QHD, dar un nume mai corect ar fi 1440p. Pentru a înțelege de ce spun asta, citește acest articol: Ce înseamnă rezoluțiile 720p, 1080p, 1440p, 2K, 4K și 8K? Ți se va părea destul de interesant.

Tapo C420S2 are, de asemenea, vedere pe timp de noapte și are o distanță focală de 3.18mm±5% și o rază de vizualizare de 113°. Imaginile video pe care le înregistrează sunt comprimate folosind formatul H.264, iar rata de cadre poate fi setată la 15 cadre pe secundă sau 20 fps. Camerele se conectează la rețea folosind Wi-Fi pe banda de 2,4 GHz și standarde wireless de până la 802.11n (sau Wi-Fi 4), precum și criptare WPA2. Aș fi preferat conectivitate Wi-Fi 6 și compatibilitate WPA3.

Tapo C420S2 este capabil de viziune nocturnă

Tapo C420S2 este capabil de viziune nocturnă

Tapo C420S2 poate fi setată să se declanșeze la: detectarea mișcării, detectarea persoanelor, detectarea animalelor de companie și detectarea vehiculelor. De asemenea, poate funcționa la temperaturi cuprinse între -20℃ și 45℃ și în condiții relative de umiditate variind între 10% și 90%.

Pentru a folosi camerele Tapo C420S2, ai nevoie și de hubul inteligent Tapo H200, care face parte din kit. Poți conecta până la patru dispozitive Tapo (sonerii sau camere video) la acest hub și până la 64 de senzori. Cu ajutorul lui Tapo H200, poți controla de la distanță toate dispozitivele tale de oriunde, folosind aplicația Tapo pentru Android și iOS. Dimensiunile sale sunt de 71,45 x 71,45 x 31,25 mm și cântărește doar 75 de grame. Pe partea sa superioară, se află logoul Tapo, un difuzor și ledul de stare.

Hubul inteligent Tapo H200

Hubul inteligent Tapo H200

Pe partea din spate, se află mufa de alimentare, un port LAN, mufa de resetare și slotul MicroSD. Te vei bucura să afli că poți folosi carduri microSD cu o capacitate de până la 512 GB, ceea ce ar trebui să satisfacă nevoile majorității oamenilor. Totuși, cardul microSD trebuie să fie achiziționat separat.

Porturile de pe spatele lui Tapo H200

Porturile de pe spatele lui Tapo H200

Pentru a comunica cu dispozitivele pe care le gestionează, Tapo H200 folosește Wi-Fi pe banda de 2,4 GHz, în frecvențe radio mai mici de 1 GHz, ceea ce asigură o rază de acțiune mai mare și un consum mai mic de energie decât conexiunile Wi-Fi tradiționale. Însă conexiunea sa la router trebuie să se facă cu ajutorul unui cablu Ethernet. În partea de jos a hubului inteligent, găsești patru picioare de cauciuc pentru a-l menține în poziție pe suprafețe plane. Din păcate, nu poate fi montat pe pereți și este mai bine să-l ții în apropierea unei prize de curent și a routerului, deoarece cablul său de alimentare nu este lung. Cablul Ethernet inclus în pachet este, de asemenea, destul de scurt.

Tapo H200 nu are găuri pentru montarea pe pereți

Tapo H200 nu are găuri pentru montarea pe pereți

Tapo H200 poate funcționa la o umiditate relativă, care variază între 10% și 90%, și la temperaturi cuprinse între 0℃ și 40℃.

Reclamă

Sistemul de securitate inteligent Tapo C420S2 are un design bun, caracteristici și specificații interesante, care ar trebui să ofere o experiență de utilizare satisfăcătoare. Pentru informații mai detaliate despre acest produs și toate specificațiile sale, accesează aceste pagini: Tapo C420S2 și Tapo H200.

În primul rând, trebuie să încarci bateriile celor două camere Tapo C420S2. Apoi, rotește în sens invers acelor de ceasornic și trage de capacul fiecărei camere pentru a-l scoate și a introduce bateria.

Instalarea bateriei este ușoară

Instalarea bateriei este ușoară

Pune capacul la loc și rotește-l în sensul acelor de ceasornic până în poziția de blocare. Apoi, este momentul să bagi în priză hubul inteligent Tapo H200 și să-l conectezi la routerul tău de acasă cu ajutorul cablului Ethernet inclus în ambalaj. Sau, dacă acesta este prea scurt, folosește un alt cablu, mai lung. La final, introdu cardul microSD pe care vrei să stochezi imaginile video în partea din spate a lui Tapo H200.

Tapo H200 este pornit și funcționează

Tapo H200 este pornit și funcționează

Când hubul inteligent arată că este pregătit pentru configurare, deschide aplicația Tapo de pe smartphone-ul sau tableta ta și adaugă mai întâi hubul Tapo H200. Nu încerca să adaugi mai întâi camerele, pentru că nu va funcționa.

Mai întâi, adaugă Tapo H200 la aplicația Tapo

Mai întâi, adaugă Tapo H200 la aplicația Tapo

În timpul procesului de configurare, dă un nume hubului inteligent, alege locul unde vrei să-l plasezi în casă, selectează o pictogramă pentru acesta și obține acces la cea mai recentă actualizare de firmware disponibilă. Îți recomand insistent s-o instalezi înainte de a adăuga celelalte dispozitive pentru a obține cea mai bună experiență posibilă și a beneficia de remedierile de erori introduse de ultimul firmware.

Instalează întotdeauna ultimul firmware

Instalează întotdeauna ultimul firmware

După ce Tapo H200 este instalat, poți adăuga cele două camere Tapo C420S2, una după alta. Selectează-le din listă și urmează instrucțiunile din aplicație.

În continuare, adaugă camerele Tapo C420S2

În continuare, adaugă camerele Tapo C420S2

Expertul de instalare te ghidează să instalezi bateria în interiorul fiecărei camere, să verifici starea ledurilor, să selectezi ce camere vrei să adaugi, să alegi un nume pentru fiecare, pictograma și locația acestora. La sfârșit, în asistentul de instalare, decizi dacă dorești să încerci serviciile cloud Tapo Care de la TP-Link, care includ funcții precum stocare nelimitată în cloud. Din păcate, un abonament anual poate deveni scump (364.99 lei pe an pentru două dispozitive), ceea ce poate scădea atractivitatea lui Tapo C420S2.

Vrei să beneficiezi de serviciile cloud Tapo Care de la TP-Link?

Vrei să beneficiezi de serviciile cloud Tapo Care de la TP-Link?

Dacă nu vrei să plătești în plus și preferi stocarea locală, introdu un card microSD în slotul din spatele hubului inteligent Tapo H200 și activează-l din aplicația Tapo.

Stocarea locală este disponibilă pe un card microSD

Stocarea locală este disponibilă pe un card microSD

După ce ai rezolvat pasul precedent, prima cameră Tapo C420S2 este configurată. Poți s-o montezi pe perete și să urmezi instrucțiunile pentru asta, prezentate de aplicația Tapo, sau să adaugi a doua cameră și să le montezi apoi cum crezi de cuviință.

Prima ta cameră Tapo C420S2 este configurată

Prima ta cameră Tapo C420S2 este configurată

Atunci când montezi camerele de supraveghere, ia în considerare următoarele recomandări: evită să le plasezi în lumina directă a soarelui, evită obstacolele din stânga și din dreapta fiecărei camere, ține obiectivul camerei departe de pereți și sticlă, pentru a preveni reflexiile, și ține-le departe de ușile metalice, pentru ca semnalul Wi-Fi să nu fie afectat în mod negativ.

Montează camerele Tapo C420S2 acolo unde vrei să le folosești

Montează camerele Tapo C420S2 acolo unde vrei să le folosești

După ce ai terminat cu întreaga configurare, vei vedea hubul inteligent și cele două camere în aplicația Tapo, alături de alte dispozitive inteligente din familia TP-Link.

Controlează totul din aplicația Tapo

Controlează totul din aplicația Tapo

Deși procesul de instalare nu este dificil, durează ceva timp, așa că înarmează-te cu puțină răbdare. De asemenea, este important să te uiți pe ghidul de configurare rapidă înainte de a începe, pentru a instala lucrurile în ordinea corectă. Îți recomand să citești totul mai întâi și să urmezi recomandările de la TP-Link. După aceea, nu ar trebui să ai probleme cu instalarea sistemului de camere de securitate inteligente Tapo C420S2.

După instalare, îți vei petrece cea mai mare parte a timpului folosind aplicația Tapo. Mai întâi, selectează camera pe care vrei s-o controlezi pentru a vedea o previzualizare live a ceea ce se întâmplă în fața ei. După aceea, poți să faci capturi de ecran, să începi o înregistrare manuală, care va fi stocată pe cardul microSD (sau în cloud), să setezi volumul audio pentru aceasta, să vorbești cu cel care se află în fața camerei și așa mai departe.

Vezi ce se întâmplă cu Tapo C420S2

Vezi ce se întâmplă cu Tapo C420S2

În mod implicit, Tapo C420S2 înregistrează clipuri video la o rezoluție de 720p și la 15 cadre pe secundă. Asta garantează că te apropii de cele 180 de zile de autonomie, promise de companie.

Reclamă

Din păcate, nu poți filma în 1080p, dar poți mări rezoluția la 1440p sau 2K QHD și 20 fps. Asta va avea un impact major asupra autonomiei bateriei: așteaptă-te ca autonomia să scadă de la aproximativ 180 de zile la aproximativ 50 sau mai puțin, în funcție de caracteristicile care necesită un consum mare de energie pe care le activezi (de exemplu, modul Color în timpul nopții consumă multă energie).

Este ușor să setezi calitatea video

Este ușor să setezi calitatea video

Aplicația Tapo îți oferă acces la o mulțime de setări și funcții. De exemplu, poți seta camerele să declanșeze o alarmă de fiecare dată când detectează mișcare în zona lor sau să trimită notificări silențioase pe smartphone-ul tău. De asemenea, le poți configura să înregistreze automat ceea ce se întâmplă de fiecare dată când este detectată mișcare și poți seta cât de lungi vrei să fie aceste clipuri.

Ajustează setările pentru clipuri

Ajustează setările pentru clipuri

Dacă vrei să-ți protejezi intimitatea, poți seta zone de confidențialitate pentru fiecare cameră, reprezentând zone care nu pot fi vizualizate sau monitorizate.

Vrei să setezi zone de confidențialitate?

Vrei să setezi zone de confidențialitate?

Una dintre cele mai importante caracteristici ale lui Tapo C420S2 este capacitatea sa de detecție AI. De exemplu, poți activa sistemul de camere pentru a detecta când se află în zonă persoane, animale de companie sau vehicule. Apoi, poți seta reguli, alerte și notificări pentru ceea ce vrei să facă întregul sistem atunci când le detectează.

Nu uita să configurezi detecția AI

Nu uita să configurezi detecția AI

Un dezavantaj al întregului sistem este că trebuie să configurezi fiecare cameră în parte. Nu ai acces la un set global de setări pentru toate camerele conectate la hubul inteligent Tapo H200. Prin urmare, odată ce ai configurat o cameră, treci la următoarea și modifică aceleași setări. Sau este posibil să le ai instalate în locuri diferite și să ai nevoie de reguli și setări diferite.🙂

Camerele tale sunt asociate cu hubul inteligent Tapo H200

Camerele tale sunt asociate cu hubul inteligent Tapo H200

Calitatea înregistrărilor video este, în general, bună. Nu am întâmpinat nicio problemă de vizibilitate, nici măcar pe timp de noapte. Poți identifica cu ușurință cine sau ce se află în fața camerei. Iar dacă nu poți vedea ceva sau pe cineva în timpul nopții, poți activa temporar modul Color, iar Tapo C420S2 va lumina puternic subiectul, permițându-ți să-l vezi bine. Reține, totuși, că acest mod folosește multă energie și va consuma bateriile destul de repede.

Fiecare cameră are propriul feed de înregistrare pe cardul microSD

Fiecare cameră are propriul feed de înregistrare pe cardul microSD

În cele din urmă, aplicația Tapo îți permite să creezi tot felul de automatizări. De exemplu, o poți seta să sune hubul tău inteligent de fiecare dată când camera din garaj detectează mișcare. De asemenea, o poți integra cu Google Assistant, Google Home sau Amazon Alexa pentru a-ți administra camerele inteligente prin comenzi vocale sau pentru a le face să comunice cu alte dispozitive inteligente. Din păcate, lipsește integrarea cu Apple HomeKit, iar asta poate fi un dezavantaj pentru unii utilizatori.

Automatizarea este utilă și ușor de configurat

Automatizarea este utilă și ușor de configurat

Mi-a plăcut să folosesc sistemul de camere de securitate inteligente TP-Link Tapo C420S2. Capacitățile sale AI sunt utile, prețul este rezonabil, iar calitatea înregistrărilor video este bună. Oferă un raport calitate-preț bun, iar majoritatea utilizatorilor vor fi mulțumiți.

Ce părere ai despre Tapo C420S2?

Mulțumesc că ai citit această recenzie până la sfârșit. Sper că acum înțelegi bine acest produs și ce poate face pentru tine. Înainte de a închide, spune-mi ce părere ai: îți place Tapo C420S2? Ce caracteristici sunt cele mai importante pentru tine? Ce anume nu-ți place la el? Comentează folosind opțiunile disponibile mai jos și spune-mi.

Descoperă: Smarthome Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Wireless