Review Trust GXT 144 Rexx mouse - Îmbină gaming-ul cu sănătatea!

Review Trust GXT 144 Rexx mouse - Îmbină gaming-ul cu sănătatea!
Rating

În general, nu asociezi termenii "mouse de gaming" cu "mouse vertical". În timp ce un mouse vertical este preferat de persoanele care au probleme de sănătate, precum leziunile de forțare/întindere repetată, sau de cei care doresc să prevină astfel de probleme, mouse-urile de gaming sunt atractive pentru pasionații de jocuri și pentru utilizatorii care au nevoie de un mouse cu precizie și senzitivitate ridicate. Trust GXT 144 Rexx este un mouse vertical creat pentru gaming. Atunci când l-am primit în teste, ne-am bucurat mult, deoarece suntem adulți pasionați de jocurile de calculator și ne-am confruntat recent cu probleme de sănătate provocate de utilizarea îndelungată a calculatorului. Dacă vrei să afli părerea noastră despre Trust GXT 144 Rexx și dacă este un mouse potrivit pentru tine, citește această recenzie:

Reclamă

Trust GXT 144 Rexx: Pentru cine este o alegere potrivită?

Trust GXT 144 Rexx este o alegere foarte bună pentru:

 • Persoanele care au probleme de sănătate și sunt interesate să le prevină
 • Pasionații de gaming care vor un mouse bun, cu iluminare RGB
 • Utilizatorii cu buget redus, care vor un mouse precis care să nu coste foarte mult
Vezi prețul:

Pro și contra

Există multe aspecte pozitive la Trust GXT 144 Rexx:

 • Beneficii reale pentru sănătatea ta
 • Prețul foarte bun
 • Precizie și senzitivitate ridicate
 • Iluminare RGB
 • Ușor de personalizat și folosit

Există și câteva mici neajunsuri:

 • Butonul Înainte este greu de accesat și apăsat
 • Aplicația pentru personalizarea mouse-ului nu este atât de bine finisată precum cele oferite de branduri mai scumpe
 • Nu există o versiune pentru stângaci
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Majoritatea utilizatorilor de calculator nu vor un mouse vertical. Dar, imediat ce ai probleme de sănătate provocate de utilizarea frecventă a calculatorului, medicul de specialitate îți recomandă un mouse nou, și pe bună dreptate. După ce am folosit mouse-ul Trust GXT 144 Rexx doar două zile, am încetat să mai am dureri la încheietura mâinii drepte. L-am utilizat cu plăcere atât pentru gaming, cât și pentru navigarea pe internet sau munca de birou. Experiența de utilizare pe care o primești de la Trust GXT 144 Rexx este comparabilă cu cea oferită de un mouse normal, fără să pierzi nimic. Doar primești beneficii importante pentru sănătatea ta. Prețul său este foarte bun și-l face o alegere accesibilă oricui își dorește un mouse vertical.

Despachetarea mouse-ului Trust GXT 144 Rexx

Acest mouse vine într-o cutie simplă din carton negru, cu o poză a dispozitivului pe coperta din față. Trust comunică pe cutie câteva din caracteristicile sale principale, cum ar fi senzorul avansat ori faptul că GXT 144 Rexx previne problemele de sănătate cu mâinile și încheieturile.

Cutia în care vine Trust GXT 144 Rexx
Cutia în care vine Trust GXT 144 Rexx

Pe spatele cutiei sunt alte detalii despre produsul cumpărat. În cutie, găsești mouse-ul, cablul său (care nu este detașabil), manualul, niște abțibilduri și garanția.

Trust GXT 144 Rexx - Ce găsești în cutie
Trust GXT 144 Rexx - Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare oferită de Trust GXT 144 Rexx este rapidă și simplă. În cutie găsești elementele de bază la care te aștepți, fără accesorii suplimentare.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Trust GXT 144 Rexx are un senzor optic cu o sensibilitate care poate fi setată la orice valoare între 250 dpi și 10000 dpi, o accelerație de 20 g și o rată de citire a datelor primite de la senzor (polling rate), de până la 1000 Hz. Are un total de șase butoane, care pot fi programate printr-o aplicație, și patru zone de iluminare RGB: lângă rotița de derulare, sub butoanele laterale, la senzorul optic și logoul GXT de pe spatele mouse-ului.

Mouse-ul de gaming Trust GXT 144 Rexx
Mouse-ul de gaming Trust GXT 144 Rexx

Trust GXT 144 Rexx este un mouse doar pentru utilizatorii dreptaci și permite o prindere în palmă, precum în captura de ecran de mai jos. Poate fi folosit pe suprafețe plane mate și poate funcționa și fără un mouse pad.

Cum ții în mână mouse-ul Trust GXT 144 Rexx
Cum ții în mână mouse-ul Trust GXT 144 Rexx

Trust GXT 144 Rexx are un cablu împletit de 180 cm lungime, cu un port USB 2.0 la unul din capete. O funcție utilă este faptul că are o plăcuță de memorie în care se pot păstra până la cinci profile de setări. Din păcate, aplicația sa de personalizare funcționează doar în Windows, nu și în alte sisteme de operare.

Cel mai important aspect la acestui mouse este designul său ergonomic, vertical, care menține antebrațul și încheietura mâinii într-o poziție de repaus neutru, reducând la minim utilizarea musculară. Asta previne probleme de sănătate precum inflamația articulară, sindromul de tunel carpian sau leziunile de forțare/întindere repetată. De asemenea, ajută și cu artrita.

Cum te ajută Trust GXT 144 Rexx cu problemele de sănătate
Cum te ajută Trust GXT 144 Rexx cu problemele de sănătate

Poți afla mai multe detalii tehnice despre acest mouse, pe această pagină: Trust GXT 144 Rexx Vertical Gaming Mouse.

Reclamă

Experiența de utilizare a mouse-ului Trust GXT 144 Rexx

Atunci când te uiți pentru prima dată la un mouse vertical, ți se pare un "animal straniu". Dar, nu este atât de dificil de folosit pe cât pare și nici atât de diferit de un mouse standard. După câteva ore de utilizare încetează să ți se mai pară ciudat. Rotița de derulare de pe Trust GXT 144 Rexx poate fi folosită doar pentru o derulare verticală și poate fi accesată cu ușurință, deși pare a fi într-o poziție neobișnuită. Butonul clic-dreapta este mai dificil de folosit în prima zi de utilizare. Trebuie să îi înveți în mod conștient poziția pe mouse, pentru a-l putea apăsa bine, mai ales atunci când te joci. După o vreme, începi să te obișnuiești cu el și poziția sa nu mai este o problemă.

Mouse-ul vertical Trust GXT 144 Rexx
Mouse-ul vertical Trust GXT 144 Rexx

Pe partea stângă a mouse-ului sunt trei butoane: comutatorul pentru DPI care este folosit pentru a schimba între cinci niveluri personalizabile de senzitivitate și butoanele pentru Înapoi și Înainte, care pot fi și ele personalizate prin aplicația oferită pentru acest mouse. Iluminarea RGB arată bine dar nu este spectaculoasă.

Butoanele laterale de pe Trust GXT 144 Rexx
Butoanele laterale de pe Trust GXT 144 Rexx

Am decis să testez Trust GXT 144 Rexx pentru că am început să am dureri la mână dreaptă, provocate de cei foarte mulți ani de utilizare a mouse-urilor tradiționale. Am discutat cu kinetoterapeuta mea și mi-a recomandat să încerc un mouse vertical, pentru ca durerea să fie mult ușurată, iar încheietura să nu mai fie supusă aceluiași nivel de stres atunci când folosesc calculatorul. Pe acest mouse, am putut apăsa toate butoanele cu ușurință, să schimb între nivelurile de DPI, mai puțin să apăs pe butonul Înainte. Acesta este poziționat prea mult spre partea frontală a mouse-ului și este dificil de apăsat.

Apăsarea butonului din partea de sus a Trust GXT 144 Rexx
Apăsarea butonului din partea de sus a Trust GXT 144 Rexx

După două zile de utilizare a mouse-ului Trust GXT 144 Rexx, nu am mai simți dureri la încheietura dreaptă și m-am acomodat complet cu poziția tuturor butoanelor. Nu m-am simțit mai puțin productiv decât atunci când foloseam un mouse tradițional, iar experiențele de gaming au fost plăcute. M-am jucat câteva ore de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain și totul a fost la fel ca atunci când foloseam un mouse normal. Atunci când am lucrat la birou sau când am navigat pe internet, Trust GXT 144 Rex a oferit o experiență bună, care nu mi s-a părut deloc inferioară utilizării unui mouse orizontal obișnuit.

După câteva zile de acomodare cu poziționarea verticală, mouse-ul Trust GXT 144 Rexx îți oferă o experiență de utilizare mai sănătoasă și la fel de satisfăcătoare precum un mouse tradițional, atât atunci când vine vorba de gaming, cât și de productivitate.

Drivere și software

Trust GXT 144 Rexx oferă o aplicație gratuită pentru Windows, pe care o poți folosi pentru a personaliza mouse-ul și facilitățile sale, cum ar fi iluminarea RGB, ce fac butoanele de pe mouse, senzitivitatea, viteza de derulare, să înregistrezi funcții macro care execută acțiuni avansate ori să accesezi opțiunile de suport. Poți configura până la cinci profiluri diferite și le poți stoca pe memoria inclusă în mouse.

Aplicația pentru mouse-ul Trust GXT 144 Rexx
Aplicația pentru mouse-ul Trust GXT 144 Rexx

Un truc util este că poți să configurezi până la cinci niveluri diferite pentru DPI și să comuți între ele folosind butonul special de pe Trust GXT 144 Rexx. Astfel, poți testa cum se simte mouse-ul la sensibilități diferite și alege nivelul de DPI cel mai potrivit ție.

Aplicația pentru mouse-ul Trust GXT 144 Rexx
Aplicația pentru mouse-ul Trust GXT 144 Rexx

Aplicația arată simplist și are doar acele facilități care au devenit obligatorii pentru un mouse de gaming cu iluminare RGB. Nu este la fel de bine finisată precum aplicațiile oferite de alți producători de mouse-uri de gaming și nu oferă facilități de sincronizare prin cloud sau actualizări automate de drivere.

Care este părerea ta despre mouse-ul Trust GXT 144 Rexx?

Acum știi ce ne place și ce nu apreciem la mouse-ul vertical Trust GXT 144 Rexx. Pentru mulți utilizatori va fi important impactul pozitiv imediat asupra sănătății și că ajută cu rezolvarea durerilor încheieturii de la mâna dreaptă. Înainte de a închide această recenzie, spune-ne părerea ta despre Trust GXT 144 Rexx. Dacă ai deja mouse-ul, spune-ne cum a fost experiența ta de utilizare până acum.

Descoperă: Sănătate Hardware și sunete Recenzii Recomandate