Review mouse vertical ergonomic reîncărcabil Trust Bayo

Review mouse vertical ergonomic reîncărcabil Trust Bayo
Rating

Mouse-urile ergonomice sunt importante pentru cei ce suferă de dureri ale încheieturilor, deoarece când ții mouse-ul vertical, poți reduce din durere. În ultimele săptămâni, am testat un astfel de dispozitiv de la Trust. Este un mouse vertical numit Bayo, accesibil ca preț, în ciuda faptului că este wireless, are lumini RGB și baterie reîncărcabilă. Vrei să știi mai multe despre el? Citește pentru a afla dacă ar trebui să fie pe lista ta de cumpărături:

Reclamă

Trust Bayo: Pentru cine este o alegere potrivită?

Mouse-ul vertical Trust Bayo este o alegere potrivită pentru cei care:

 • Au probleme la încheieturile mâinii cauzate de afecțiuni medicale precum leziuni cauzate de mișcări repetitive, sindrom de tunel carpian, artrită etc.
 • Intenționează să prevină problemele de sănătate cauzate de lucrul prelungit la calculator
 • Sunt dispuși să plătească un preț corect pentru un mouse ergonomic vertical

Pro și contra

După ce am folosit mouse-ul Trust Bayo, pot evidenția următoarele aspecte pozitive:

Vezi prețul:
 • Designul său vertical este într-adevăr ergonomic și poate reduce durerea cauzată de problemele la încheietura mâinii
 • Este ușor și alunecă fără probleme pe mousepad
 • Fiind wireless, este un accesoriu bun pentru laptopuri și dispozitive hibrid
 • Încărcarea se face printr-un port USB-C (nu unul mini de tip vechi sau micro USB)
 • Are lumini RGB
 • Se vinde la un preț accesibil

Cât despre părțile negative, Trust Bayo:

 • Nu are Bluetooth
 • Butoanele sale laterale sunt complicat de folosit dacă ai degete lungi
 • Este alunecos, iar mâna ta transpiră ușor când îl folosești
 • Nu este un mouse bun pentru sarcini care necesită un nivel de precizie ridicat (aplicații CAD, jocuri etc.)
 • Nu îl poți folosi decât dacă ești dreptaci, deoarece Trust nu oferă o variantă pentru mâna stângă
Notă produs 3/5

Verdict

Trust Bayo este un mouse bun pentru cei ce caută dispozitive ergonomice. Este confortabil de folosit dacă ai mâini mici sau medii și îmi place că este atât wireless, cât și reîncărcabil. Deși îl pot recomanda celor care intră în această categorie și vor să prevină sau să reducă durerea de încheieturi, nu pot face asta pentru cei cu mâini mari sau degete lungi ori stângacilor. Înainte de a decide să cumperi unul, ar fi mai bine să-l încerci, dacă este posibil.

Despachetarea mouse-ului vertical Trust Bayo

Mouse-ul Trust Bayo vine într-o cutie de carton, care arată drăguț. Culorile folosite predominant pe ambalaj sunt alb și roșu, iar partea din față a cutiei include o imagine mare cu mouse-ul. În plus, poți vedea principalele caracteristici ale mouse-ului, cum ar fi că este un dispozitiv ergonomic, wireless, reîncărcabil și luminat RGB.

Ambalajul mouse-ului Trust Bayo

Ambalajul mouse-ului Trust Bayo

Pe spatele cutiei, Trust a tipărit mai multe detalii despre specificațiile mouse-ului, cerințele de sistem și conținutul pachetului. Apropo, în interiorul cutiei, găsești mouse-ul wireless ergonomic Trust Bayo, receptorul său USB, un cablu de încărcare USB-C și un document cu informații legale și de conformitate. Nu este inclus un ghid de utilizare în format fizic, dar poți vedea detalii pe site-ul web Trust.

Mouse-ul Trust Bayo: Ce găsești în cutie

Mouse-ul Trust Bayo: Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare a mouse-ului Trust Bayo este simplă, iar pachetul conține doar elementele esențiale.

Reclamă

Design și specificații hardware

Trust Bayo este un mouse ergonomic în adevăratul sens al cuvântului. Ce înseamnă asta? Ei bine, forma sa nu este una la care te aștepți: în loc de a ține mâna oarecum plat pe el, mouse-ul este înclinat vertical. Mâna îți stă la un unghi de 45 de grade, într-o poziție aproape verticală, dovedită ca fiind mai naturală. Ca urmare, ajută la ameliorarea tensiunii de pe încheietura mâinii și te ajută să eviți sau măcar să atenuezi durerea cauzată de vătămări cauzate de mișcări repetitive, sindromul de tunel carpian, artrită și alte afecțiuni medicale similare care afectează încheieturile.

Cum arată mouse-ul Trust Bayo

Cum arată mouse-ul Trust Bayo

Mouse-ul Trust Bayo este echipat cu un senzor optic cu un DPI de până la 2400. Evident, sensibilitatea sa poate fi ajustată, dar numai la nivelurile predefinite: 800 dpi, 1200 dpi, 1600 dpi, 2000 dpi și 2400 dpi. Senzorul optic îl face excelent pentru utilizarea la birou sau acasă, dar nu aș spune că mouse-ul este grozav pentru jocuri: chiar dacă 2400 dpi pot fi îndeajuns, forma sa verticală nu mi se pare că este prea bună pentru precizie.

Trust Bayo are șase butoane și un comutator. Funcțiile lor sunt, de asemenea, predefinite, la fel ca nivelele DPI: clic stânga, clic dreapta, înapoi, înainte, derulează/clic mijloc, dpi, modul RGB și un comutator care pornește mouse-ul și activează luminile RGB, îl pornește fără lumini sau îl oprește complet.

Butoanele dpi și laterale de pe Trust Bayo

Butoanele dpi și laterale de pe Trust Bayo

Conexiunea wireless la calculator se face pe frecvența de 2,4 GHz, cu ajutorul unui receptor USB-A ce acoperă o arie maximă de până la 10 metri. Conectarea prin Bluetooth nu este disponibilă.

Partea inferioară a mouse-ului Trust Bayo

Partea inferioară a mouse-ului Trust Bayo

Mouse-ul este alimentat de o baterie reîncărcabilă încorporată, care nu poate fi înlocuită. Conform specificațiilor oficiale ale Trust, este o baterie de tip 14500, versiunea reîncărcabilă a unei baterii AA, iar capacitatea sa este de 400 mAh. Încărcarea mouse-ului se face printr-un port USB-C găsit pe partea sa inferioară, în față.

Trust Bayo se încarcă printr-un port USB-C

Trust Bayo se încarcă printr-un port USB-C

Din punct de vedere al dimensiunilor și greutății, Trust Bayo este destul de înalt, dar nu la fel de mare ca mouse-ul Trust Verro, pe care l-am testat acum ceva timp. Dimensiunile lui Bayo sunt 109 mm înălțime, 70 mm lățime și 83 mm lungime. De asemenea, cântărește doar 110 grame.

Conform Trust, mouse-ul Bayo este compatibil cu Windows 10 și macOS High Sierra sau sisteme de operare mai noi. Cu toate acestea, este un dispozitiv care poate fi conectat și utilizat direct, fără să fie nevoie de software adițional, ceea ce înseamnă că ar trebui să meargă cu orice dispozitiv echipat cu un port USB (în care să introduci receptorul wireless). De exemplu, l-am testat pe un calculator cu Windows 11 și nu am avut nicio problemă cu el.

Pentru mai multe detalii și specificații ale acestui mouse, vizitează-i pagina web dedicată: Trust Bayo Wireless Rechargeable Ergonomic Mouse.

Reclamă

Experiența de utilizare a mouse-ului vertical Trust Bayo

După cum am menționat mai devreme, mouse-ul ergonomic Trust Bayo este un mouse vertical. Deci mâna ta nu stă plat pe ea, ci vertical. În timpul folosirii, mi s-a părut confortabil de ținut în mână, iar după o vreme, încheietura mea dreaptă m-a deranjat mai puțin ca de obicei. Dezvăluire: acum câțiva ani, am avut un accident de bicicletă și de atunci, am rămas cu dureri la ambele încheieturi.

Perspectivă asupra mouse-ului Trust Verro

Perspectivă asupra mouse-ului Trust Verro

Pe aceeași notă, îmi place că mouse-ul Trust Bayo este atât de ușor. Asta îl face foarte ușor de mutat și ridicat de pe mousepad. Dar ce nu îmi place este cât de alunecos este. Suprafața sa este făcută din plastic moale, iar asta nu este ideal dacă lucrezi într-un mediu călduros și îți transpiră mâinile.

Trust Bayo văzut din față

Trust Bayo văzut din față

Este, de asemenea, bine de știut că Trust Bayo nu se potrivește oricui ca mărime. Nu este foarte mare și pare mai potrivit celor cu mâini medii sau mici. Dacă mâinile tale sunt mari, este posibil ca mouse-ul să ți se pară cam mic. Și un alt lucru: dacă degetele tale sunt lungi, este posibil să nu-ți placă poziționarea butoanelor secundare pe care le apeși cu degetul mare. Mi s-a părut destul de greu să ajung la ele, deci le-am ignorat după primele câteva încercări. În plus, degetul tău mic se va atinge probabil constant de mousepad. Acesta a fost cazul meu, ceea ce m-a dezamăgit, deoarece după câteva zile de folosire, mi s-a declanșat dermatita din această cauză.

Butoanele laterale sunt greu de apăsat dacă ai degetele lungi

Butoanele laterale sunt greu de apăsat dacă ai degetele lungi

Este interesant de știut că atunci când apeși pe comutatorul dpi, banda RGB din partea de jos a mouse-ului pâlpâie o dată pentru 800 dpi, de două ori pentru 1200 dpi, de trei pentru 1600 dpi, patru ori pentru 2000 dpi și de cinci ori pentru 2400 dpi. A trebuit să descopăr singur această informație, deoarece nu am putut găsi nimic pe pagina web Trust.

Trust Bayo are lumini RGB

Trust Bayo are lumini RGB

Asta este cam tot ce trebuie să știi despre Trust Bayo. Concluzionând, eu cred că este o alegere bună și accesibilă dacă ai probleme cu încheieturile sau dacă nu vrei să dezvolți asemenea probleme de sănătate. Cât timp ești dreptaci și mâna ta are o dimensiune medie sau mică, face o treabă bună la munca de birou și navigarea pe internet. Dar nu l-aș recomanda pentru gaming sau sarcini care necesită un nivel sporit de acuratețe.

Care este părerea ta despre mouse-ul ergonomic Trust Bayo?

Acum știi cum te poate ajuta mouse-ul Trust Bayo cu durerile de încheieturi și de ce este bun pentru sănătatea ta. Te interesează să achiziționezi unul? Dacă îl ai deja, l-ai recomanda și altora? Spune-ne ce crezi despre mouse-ul ergonomic Trust Bayo în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Sănătate Hardware și sunete Recenzii Windows