Review Logitech MX Master 3: Cel mai bun mouse wireless din 2019?

Review Logitech MX Master 3: Cel mai bun mouse wireless din 2019?
Rating

Logitech MX Master 3 este un mouse wireless care promite să ofere performanțe și caracteristici excepționale, precum și ergonomie și calitate premium a construcției. Suportă atât Bluetooth, cât și conexiuni wireless la 2,4 GHz, și include ultima tehnologie Logitech MagSpeed Electromagnetic, ce oferă o viteză incredibilă pentru roata de derulare. Logitech MX Master 3 are un design îndrăzneț și niște specificații impresionante. Citește acest review și află dacă acest mouse ar trebui să se afle pe lista ta de cumpărături:

Reclamă

Logitech MX Master 3: Pentru cine este o alegere potrivită?

Mouse-ul Logitech MX Master 3 este o alegere bună pentru aceia dintre voi care:

 • Nu vor să aibă cabluri pe birou și preferă mouse-uri wireless
 • Vor un mouse ergonomic de calitate premium
 • Vor să poată folosi gesturi de mouse
 • Au nevoie să lucreze și să comute rapid între calculatoare și dispozitive diferite

Pro și contra

Mouse-ul Logitech MX Master 3 are următoarele puncte forte:

 • Îl poți folosi rapid și ușor cu mai multe dispozitive
 • Funcționează cu Windows, Mac, Chrome OS, iOS, and Android
 • Roata de derulare este extrem de rapidă și silențioasă
 • Suportă atât conexiuni Bluetooth, cât și wireless la 2,4 GHz
 • Mouse-ul are un design ergonomic pe care majoritatea utilizatorilor îl vor aprecia
 • Calitate de construcție excelentă
 • Confortabil chiar și la utilizarea îndelungată
 • Suportă gesturi cu mouse-ul

Sunt și câte aspecte negative de avut în vedere:

 • Acest mouse nu este un dispozitiv accesibil ca preț
 • Nu are o versiune pentru stângaci
 • Gamerii s-ar putea să vrea o rezoluție DPI mai mare și iluminare RGB
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Logitech MX Master 3 este unul dintre cele mai bune mouse-uri pe care le-am testat în 2019. Este o alegere excelentă pentru munca de birou, navigarea pe internet, productivitate și experiențe multimedia. Acest mouse oferă performanțe remarcabile indiferent de ceea ce faci, cu excepția jocurilor. Gamerii profesioniști s-ar putea să vrea un DPI mai mare și iluminare RGB. Totuși, acest mouse nu a fost creat pentru acest tip de audiență. Ne place foarte mult forma sa ergonomică și calitatea premium a construcției, precum și precizia senzorului și viteza incredibilă a roții de derulare. Cu excepția cazului în care ești un gamer profesionist, Logitech MX Master 3 este unul dintre cele mai bune mouse-uri pe care le poți cumpăra și noi ți-l recomandăm cu încredere.

Despachetarea mouse-ului Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3 este un dispozitiv premium și la fel este și ambalajul său. Culoarea definitorie este gri mat, iar partea frontală a cutiei îți arată o imagine strălucitoare a mouse-ului.

Cutia mouse-ului Logitech MX Master 3
Cutia mouse-ului Logitech MX Master 3

În cutie, mouse-ul Logitech MX Master 3 este așezat pe un suport din carton, iar singurul lucru pe care îl vezi lângă el este adaptorul wireless.

Logitech MX Master 3: Deschiderea cutiei
Logitech MX Master 3: Deschiderea cutiei

Sub suportul de carton, găsești și cablul USB pentru încărcare, manualul de utilizare și documentele de garanție.

Logitech MX Master 3: Ce găsești în cutie
Logitech MX Master 3: Ce găsești în cutie

Despachetarea lui Logitech MX Master 3 ne-a făcut plăcere: pachetul arată bine și primești toate lucrurile de care ai nevoie pentru a îl putea folosi imediat.

Reclamă

Specificații hardware

Logitech MX Master 3 este un mouse wireless optic cu un senzor ce suportă o rezoluție maximă de 4000 DPI. Senzorul are o precizie ridicată, mulțumită tehnologiei Logitech Darkfield, și funcționează la o rezoluție implicită de 1000 DPI, pe care o poți ajusta în incrementuri de 50 DPI, pornind de la un minim de 200 până la maximul de 4000.

Acesta este un mouse wireless ce se poate conecta la PC-ul tău prin intermediul adaptorului wireless USB, precum și prin Bluetooth. Adaptorul wireless USB funcționează pe frecvența de 2,4 GHz, iar cipul Bluetooth suportă tehnologie LE (Low Energy). Acoperirea wireless are o rază de până la zece metri.

Vedere a mouse-ului Logitech MX Master 3
Vedere a mouse-ului Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3 este mai mult decât generos din punct de vedere al numărului de butoane. În total, are șapte butoane, inclusiv două roți și un buton ce suportă gesturi.

Vedere frontală a mouse-ului Logitech MX Master 3
Vedere frontală a mouse-ului Logitech MX Master 3

Unul dintre cele mai impresionante lucruri la Logitech MX Master 3 este roata sa de derulare. Logitech spune că a reinventat-o și că roata poate să deruleze cu o viteză incredibilă de 1000 de linii pe secundă.

Acest lucru este posibil datorită tehnologiei MagSpeed Electromagnetic folosită pentru roata de derulare, precum și procesului de fabricație, pe bază de oțel. În plus, nu este doar super-rapidă, ci și extrem de silențioasă.

Butoanele și roțile de derulare de pe mouse-ul Logitech MX Master 3
Butoanele și roțile de derulare de pe mouse-ul Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3 își preia autonomia de la o baterie reîncărcabilă inclusă, Li-Po, cu o capacitate de 500 de mAh. Pentru a o încărca, folosești cablul USB Type-A la Type-C și poți obține trei ore de utilizare după doar un minut de încărcare.

Mouse-ul Logitech MX Master 3 se încarcă printr-un cablu USB Type-A la Type-C
Mouse-ul Logitech MX Master 3 se încarcă printr-un cablu USB Type-A la Type-C

Logitech MX Master 3 cântărește 141 de grame și are o lungime de 124,9 mm, o lățime de 84,3 și o înălțime de 51 mm. Din punct de vedere al sistemelor de operare suportate, Logitech MX Master 3 ar trebui să funcționeze ireproșabil cu Windows 7, Windows 8, Windows 10, macOS 10.13 sau mai nou, precum și cu Linux, atunci când folosești adaptorul USB. Dacă îl conectezi prin Bluetooth, mouse-ul suportă Windows 8, Windows 10, macOS 10.13 sau mai nou, iPadOS 13.1 sau mai nou și Linux.

Reclamă

Dacă vrei să citești toate specificațiile sale hardware, vizitează-i pagina web oficială: Logitech MX Master 3.

Specificațiile hardware ale lui Logitech MX Master 3 ne arată că este un mouse excelent, în special pentru productivitate și muncă de birou, dar și pentru cei care nu vor să aibă cabluri pe masă.

Utilizarea mouse-ului Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3 este un mouse mare cu un profil înalt. Cu excepția cazului în care ai mâini mici sau dacă ești stângaci, forma sa ergonomică și suportul pentru degetul mare îl fac să fie foarte confortabil.

Mouse-ul Logitech MX Master 3 are o formă ergonomică
Mouse-ul Logitech MX Master 3 are o formă ergonomică

Butoanele sunt și ele bine așezate. În partea de sus, ai două butoane pentru clic stânga și dreapta, roata de derulare și un buton mic pe care îl poți apăsa pentru a comuta manual viteza roții de la viteză maximă la modul de precizie și invers.

În partea stângă, găsești roata de derulare orizontală și încă două butoane suplimentare sub ea. Ele sunt foarte ușor de identificat și apăsat cu degetul mare și suportă acțiuni macro, astfel că le poți seta să facă ce vrei.

Spatele mouse-ului Logitech MX Master 3
Spatele mouse-ului Logitech MX Master 3

Pe așa-numita aripă a mouse-ului, găsești un alt buton mic pe care poți să îl ratezi dacă nu te uiți atent. Acest buton este important pentru că îți permite să realizezi gesturi cu mouse-ul. Când apeși pe el cu degetul mare, poți să miști mouse-ul în diferite direcții pe birou pentru a realiza diverse acțiuni.

Mouse-ul Logitech MX Master 3 suportă gesturi
Mouse-ul Logitech MX Master 3 suportă gesturi

Hai să ne întoarcem la caracteristica ce a primit cea mai multă reclamă la Logitech MX Master 3, adică la roata de derulare. Noua tehnologie electromagnetică folosită de Logitech o face să fie incredibil de rapidă. Este de ajuns să îi dai un mic avânt pentru a o face să se învârtă la o viteză ce pare incontrolabilă. Această viteză warp o face să fie ideală pentru aceia care lucrează cu documente lungi, foi de calcul lungi, sau alte fișiere similare, deoarece îți permite să derulezi un număr uriaș de linii pe secundă, cu doar o împingere scurtă a roții. Totuși, roata de derulare poate să lucreze și în modul de precizie, ceea ce înseamnă că se învârte mult mai lent dacă vrei. Logitech MX Master 3 comută automat între aceste moduri de derulare atunci când învârți roata cu degetul, precum și atunci când apeși pe micul buton de lângă ea, pe care l-am menționat mai devreme în acest review.

Partea frontală a mouse-ului Logitech MX Master 3
Partea frontală a mouse-ului Logitech MX Master 3

O altă caracteristică esențială a lui Logitech MX Master 3 este precizia senzorului său. Acesta folosește tehnologia Darkfield a companiei, iar asta înseamnă că ar trebui să meargă și să fie destul de precis pe toate tipurile de suprafețe. Noi l-am folosit pe un mousepad, pe birou și chiar și pe o măsuță de cafea din sticlă. Putem depune mărturie că Logitech MX Master 3 a funcționat foarte bine pe toate aceste suprafețe diferite, chiar și pe masa din sticlă.

Senzorul optic al mouse-ului are o rezoluție maximă de 4000 DPI. Este mai mult decât destul pentru majoritatea utilizatorilor, deși gamerii s-ar putea să vrea mai mult, așa că ar fi fost plăcut dacă mouse-ul ar fi venit cu un senzor cu DPI mai ridicat.

Partea inferioară a mouse-ului Logitech MX Master 3
Partea inferioară a mouse-ului Logitech MX Master 3

Din punct de vedere al bateriei, nu putem spune cât te ține cu adevărat, deoarece ar trebui să îl folosim câteva luni pentru a ști acest lucru. Totuși, putem să îți spunem că se încarcă într-un minut cât să te țină câteva ore. Ce este și mai bine este că portul de încărcare USB Type-C este poziționat în fața mouse-ului, ceea ce înseamnă că poți să continui să îl folosești în timp ce se încarcă. Este o alegere excelentă de design.

Ne-a plăcut foarte mult să folosim mouse-ul Logitech MX Master 3 și credem că este un dispozitiv excelent pentru oricine. Este un mouse echilibrat ce face față admirabil la orice îi ceri să facă.

Drivere și software

În Windows trebuie să folosești aplicația Logitech Options pentru ca sistemul de operare să poată să utilizeze toate caracteristicile acestui mouse. Logitech Options îți permite să personalizezi acțiunile asociate cu butoanele sale, să configurezi gesturile pe care le vrei active, să setezi viteza cursorului și să ajustezi modul de funcționare al roții de derulare.

Setările disponibile în aplicația Logitech Options
Setările disponibile în aplicația Logitech Options

Logitech Options este utilă și dacă vrei să folosești mouse-ul pe mai multe calculatoare simultan și să treci de la unul la altul doar prin mutarea cursorului mouse-ului la marginea ecranului, pentru a sări la următorul. Logitech denumește această facilitate Logitech Flow și tot ce îți trebuie pentru ca ea să funcționeze este să instalezi Logitech Options pe toate calculatoarele pe care vrei să folosești mouse-ul și să te asiguri că toate sunt conectate la aceeași rețea.

Aplicația Logitech Flow
Aplicația Logitech Flow

Logitech Options este o aplicație excelentă pe care trebuie să o ai dacă vrei să beneficiezi de tot ce are de oferit acest mouse, inclusiv suportul pentru gesturi.

Ce părere ai despre mouse-ul Logitech MX Master 3?

Nouă ne place foarte mult mouse-ul Logitech MX Master 3: este un mouse excelent cu un design foarte bun și cu performanțe superioare. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce părere ai despre acest mouse. Dacă deja îl ai, spune-ne care a fost experiența ta cu el. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Bluetooth Hardware și sunete Recenzii Recomandate