Review Trust GXT 258 Fyru: Microfon de primă clasă pentru streaming

Review Trust GXT 258 Fyru: Microfon de primă clasă pentru streaming
Rating

Trust este o companie olandeză de electronice, cunoscută mai ales pentru producția de dispozitive cu un raport excelent preț performanță. Una dintre zonele în care sunt activi este cea a microfoanelor de calculator, iar cel mai nou astfel de produs din portofoliul lor este Trust GXT 258 Fyru. Prezentat ca fiind un microfon USB 4-în-1 multifuncțional, Fyru pare să fie o alegere foarte bună pentru a face înregistrări diverse de acasă. Am avut plăcerea să-l testăm timp de aproape o săptămână și, acum, am vrea să îți spunem părerea noastră despre el. În cazul în care ești curios să afli ce poate face Trust GXT 258 Fyru și dacă este o opțiune bună pentru tine, citește acest review:

Reclamă

Trust GXT 258 Fyru: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest microfon multifuncțional este o alegere bună dacă:

 • Ești gamer și vrei să faci streaming din jocuri
 • Ai nevoie de un microfon multifuncțional pentru crearea de podcasturi sau înregistrarea de interviuri
 • Cânți la un instrument sau vocal și vrei să îți faci singur înregistrări de acasă

Pro și contra

Acestea sunt cele mai bune calități ale lui Trust GXT 258 Fyru:

 • Calitatea audio a înregistrărilor este foarte bună
 • Suportă patru tipuri diferite de înregistrare a sunetului
 • Calitatea construcției este foarte bună
 • Plug and play - tot ce îți trebuie este un port USB. Nu sunt necesare drivere sau aplicații suplimentare
 • Operare prietenoasă cu utilizatorul și controale utile
 • Iluminare utilă, ce indică tipul de înregistrare, precum și dacă microfonul este dezactivat

Există și câteva lucruri mai puțin pozitive:

 • Lipsesc facilități de reducere a zgomotului și de eliminare a ecoului
 • Luminile au doar cinci setări standard din care poți alege (nu include software)
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Ne place Trust GXT 258 Fyru și îl recomandăm oricui își caută un microfon pentru a face înregistrări de acasă. Performanțele sale sunt de primă clasă, indiferent de tipul de înregistrare pe care îl faci: cardioid, bidirecțional, stereo sau omnidirecțional. Calitatea construcției sale este excelentă, controalele de pe el sunt ușor de înțeles și folosit, iar luminile RGB sunt surprinzător de utile. Dacă nu vrei să cheltuiești o avere pe un microfon și vrei un dispozitiv de calitate, atunci Trust GXT 258 Fyru USB 4-în-1 este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face.

Despachetarea microfonului Trust GXT 258 Fyru

Microfonul Trust GXT 258 Fyru este ambalat într-o cutie atractivă. Dacă te uiți pe lateralele sale, poți imediat să îți faci o idee despre cum arată Fyru, precum și să descoperi detalii despre caracteristicile și specificațiile sale esențiale.

Microfonul Trust GXT 258 Fyru: Cutia
Microfonul Trust GXT 258 Fyru: Cutia

Când despachetezi Trust GXT 258 Fyru, descoperi că toate componentele care fac parte din pachet, cu toate accesoriile, sunt așezate pe un burete de protecție. În pachet găsești microfonul, un trepied pe care să îl așezi, un cablu USB-C la USB-A, un abțibild Trust, un ghid de utilizare și documentele de garanție.

Despachetare microfon Trust GXT 258 Fyru
Despachetare microfon Trust GXT 258 Fyru

Despachetarea lui Trust GXT 258 Fyru îți dă sentimentul de experiență premium. Cutia arată foarte bine și tot ce se află în ea este ambalat suplimentar, individual, astfel încât nimic să nu se strice pe timpul transportului.

Reclamă

Design și specificații hardware

Trust GXT 258 Fyru este prezentat ca fiind un microfon USB 4-în-1 pentru streaming. Deși este evident că se adresează streamerilor, abilitățile sale îl recomandă și pentru alte scopuri, inclusiv dar nu limitat la înregistrarea de podcasturi, dublarea clipurilor video și înregistrarea de muzică acustică. În partea sa superioară, găsești un buton care comută între aceste patru moduri diferite de înregistrare:

 • Cardioid: microfonul preia sunetul din fața sa și puțin din laterale, dar nu preia sunetul din spatele său, acest mod fiind cel mai bun pentru lucruri precum streaming, gaming, dublare, jurnale video sau apeluri vocale
 • Bidirecțional: tipul de preluare a sunetului este ajustat pentru capturarea de audio din surse aflate în poziții opuse, ca de exemplu interviuri față în față sau dialoguri
 • Stereo: este similar cu modul bidirecțional deoarece capturează sunetele din direcții opuse simultan, stânga și dreapta, și este cea mai bună alegere pentru înregistrările stereo, precum cele de muzică
 • Omnidirecțional: microfonul primește semnal audio din toate direcțiile, ceea ce îl face cel mai bun mod pentru înregistrările cu mai multe persoane (podcasturi, întâlniri online cu mai mulți oameni în aceeași cameră etc.)
Cele patru moduri de înregistrare suportate de Trust GXT 258 Fyru
Cele patru moduri de înregistrare suportate de Trust GXT 258 Fyru

Rata de eșantionare a acestui microfon este de 48 kHz/16-bit, iar răspunsul său în frecvență merge de la 30 la 18000 Hz, un pic mai puțin decât pe alte microfoane multifuncționale, dar mai mult decât este necesar pentru înregistrări clare. Sensibilitatea microfonului este de -36 dB și oferă un raport semnal zgomot excelent, egal cu 130 dB.

Microfonul Trust GXT 258 Fyru setat în modul Stereo
Microfonul Trust GXT 258 Fyru setat în modul Stereo

Trust GXT 258 Fyru preia sunetele folosind trei microfoane ce au condensatoare cu filtre pop care curăță eficient plozivele și fricativele, adică sunetele nedorite ce apar atunci când pronunți litere precum P sau F. Deci, deși nu are o funcție de reducere a zgomotului sau de eliminare a ecoului, sunetul înregistrat ar trebui să fie oricum de o calitate ridicată.

Filtrele pop din interiorul microfonului Trust GXT 258 Fyru
Filtrele pop din interiorul microfonului Trust GXT 258 Fyru

Din punct de vedere al aspectului, microfonul Fyru pare să fie robust și chiar frumos. Corpul său este realizat din metal și este acoperit pe toate părțile de o grilă plăcută estetic. Trepiedul pe care stă este și el tot "heavy metal" 🙂 cum spune Trust, precum și ajustabil. În plus, microfonul vine cu un tip de montare cu șurub de 5/8', așa că poți să îl montezi pe orice braț de microfon compatibil, dacă vrei să-ți faci o configurare personalizată.

Reclamă

Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, avem și iluminare "RGB". Poți ajusta efectele de iluminare în cinci culori diferite: albastru, verde, violet, galben și alb. Comutarea între modurile RGB se face prin intermediul unui mic buton ascuns în partea inferioară a microfonului.

Lumini RGB pe microfonul Trust GXT 258 Fyru
Lumini RGB pe microfonul Trust GXT 258 Fyru

Vorbind de butoane și conexiuni, Trust GXT 258 Fyru are destule, pe lângă butonul Mode pe care l-am menționat mai devreme. În primul rând, trebuie să știi că acesta este un dispozitiv USB: se conectează la calculatorul tău prin intermediul unui port USB-C aflat în sub microfon și un cablu USB-C la USB-A de 1,8 metri. Îl poți folosi cu orice calculator, laptop sau consolă de gaming.

Partea de sub microfonul Trust GXT 258 Fyru
Partea de sub microfonul Trust GXT 258 Fyru

În partea din față, microfonul Fyru are două potențiometre și o mufă audio de 3,5 mm. Vorbim despre un potențiometru de gain (intensitate semnal audio) pe care îl poți apăsa pentru a crește sau descrește puterea microfonului, precum și pentru a-l dezactiva total. Dacă îți conectezi o pereche de căști la mufa audio de 3,5 mm, celălalt potențiometru îți permite să le ajustezi volumul. Portul de căști de pe microfonul Fyru are latență zero, ceea ce înseamnă că poți asculta ce înregistrezi în timp real, fără niciun fel de întârziere.

Trust GXT 258 Fyru: Potențiometrele de gain și volum, precum și mufa audio
Trust GXT 258 Fyru: Potențiometrele de gain și volum, precum și mufa audio

În ceea ce privește greutate și dimensiunile fizice, microfonul cântărește 626 de grame (1030 de grame cu tot cu trepied) și are o înălțime de 183 mm, o lățime de 63 mm și un diametru de 74 mm.

Dacă vrei să verifici toate specificațiile oficiale ale acestui produs, vizitează-i pagina web oficială: Trust GXT 258 Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone.

Experiența de utilizare a microfonului Trust GXT 258 Fyru

După ce am folosit acest microfon pentru un timp, pot spune că sunt foarte mulțumit de ce are de oferit. În primul rând, am observat cât de greu este: la aproape un kilogram, nu este ușor de mișcat pe birou, dar asta înseamnă și că este greu de trântit, nu-i așa? 🙂

Microfonul Trust GXT 258 Fyru este mare și greu
Microfonul Trust GXT 258 Fyru este mare și greu

După ce am asamblat totul, am conectat microfonul Fyru la calculatorul meu desktop folosind cablul USB. Supriza plăcută a fost că s-a dovedit a fi cu adevărat o experiență plug and play. Windows 10 a identificat imediat microfonul și l-a setat ca sursă de input audio principală. Practic, nu a trebuit să fac nimic în plus pentru ca el să funcționeze corect.

Trust GXT 258 Fyru este plug-and-play
Trust GXT 258 Fyru este plug-and-play

La înregistrarea de audio, indiferent că este în timp ce faci streaming, un podcast sau orice altceva, este foarte ușor să schimbi modul de lucru al microfonului. Ce îmi place la el este sistemul de leduri suplimentare de lângă butonul Mode. Atunci când schimbi pe Cardioid, Bidirecțional, Stereo sau Omnidirecțional, ledurile se aprind pentru a indica din care părți preia sunete. Este o metodă practică și prietenoasă cu utilizatorul de a te informa cum te ascultă microfonul.

Trust GXT 258 Fyru configurat în modul bidirecțional
Trust GXT 258 Fyru configurat în modul bidirecțional

Din punct de vedere al calității sunetului, am doar lucruri bune de spus. Microfonul Trust GXT 258 Fyru este capabil să captureze audio la calitate ridicată, atât de la distanțe mai mari cât și din apropiere. Nu sunt în niciun fel talentat vocal, așa că nu l-am testat la înregistrarea de coveruri heavy-metal. 🙂

Totuși, îmi place să mă joc, inclusiv jocuri online precum League of Legends, în care vorbesc cu coechipierii mei. Folosind microfonul Fyru, toți au spus că mă puteau auzi foarte clar, ca și cum am fi în aceeași cameră. Dacă vrei să vezi cum sună o înregistrare și cum se descurcă microfonul în cazul sunetelor plozive (literele P), ascultă această mostră audio pe care am înregistrat-o:

Trust GXT 258 Fyru este un microfon robust și cu aspect estetic plăcut, pe care l-aș recomanda oricui vrea să își înregistreze vocea la o calitate înaltă.

Ce părere ai despre microfonul Trust GXT 258 Fyru?

Acum știi că nouă ne place chiar mult microfonul de streaming Trust GXT 258 Fyru USB 4-în-1. Înainte de a încheia acest review, spune-ne ce crezi și tu despre el. Dacă deja îl ai, nu ezita să îți împărtășești experiența cu ceilalți cititori, într-un comentariu, mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii