Review ViewSonic VG2756V-2K: Pentru utilizatorii de business

Review ViewSonic VG2756V-2K: Pentru utilizatorii de business
Rating

Dacă ești un utilizator de business și ai mereu laptopul la tine, ai nevoie de un monitor care să te ajute să devii mai productiv și să reduci numărul de cabluri pe care trebuie să le conectezi atunci când lucrezi la birou. ViewSonic VG2756V-2K este un astfel de monitor cu câteva caracteristici interesante: poate fi folosit ca o stație de andocare ce-ți încarcă laptopul și are încorporate funcții pentru conferințe video. Dacă ești curios în legătură cu ViewSonic VG2756V-2K și vrei să afli mai multe, citește recenzia mea:

Reclamă

ViewSonic VG2756V-2K: Pentru cine este o alegere potrivită?

Monitorul ViewSonic VG2756V-2K este o alegere bună pentru:

 • Companii și utilizatori de business
 • Cei ce petrec mult timp în conferințe video
 • Utilizatorii care-și doresc un ecran de bună calitate

Pro și contra

ViewSonic VG2756V-2K are multe calități:

Vezi prețul:
 • Ecran IPS cu o calitate bună a imaginii
 • O mulțime de opțiuni de reglare
 • Selecție excelentă de porturi
 • Cameră web pop-up cu rezoluție Full HD
 • Microfon încorporat cu anulare a zgomotului de fundal
 • Poate fi folosit ca stație de andocare

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Camera web nu oferă recunoaștere facială Față Windows Hello
 • La momentul redactării acestui articol, nu erau disponibile drivere de Windows 11 pentru acest monitor
Notă produs 4/5

Verdict

ViewSonic VG2756V-2K este o alegere solidă pentru utilizatorii business. Nu contează dacă trebuie să-l folosești pentru a lucra de acasă sau la biroul companiei tale; monitorul oferă caracteristici care sporesc productivitatea. Acesta face ca participarea la apeluri video să fie ușoară, îți încarcă laptopul cu un singur cablu USB-C și funcționează ca o stație de andocare, reducând la minimum numărul de cabluri ce-ți aglomerează spațiul de lucru. Toate acestea oferind totodată o calitate bună a imaginii la o dimensiune și o rezoluție care facilitează lucrul în paralel cu mai multe aplicații. Sigur, nu este perfect și mi-ar fi plăcut să includă recunoașterea facială Față Windows Hello, dar asta probabil că i-ar fi crescut prețul. Cu toate acestea, ViewSonic VG2756V-2K este un monitor bine echilibrat, care îndeplinește majoritatea necesităților pentru publicul căruia-i este destinat.

Despachetarea monitorului ViewSonic VG2756V-2K

ViewSonic VG2756V-2K sosește într-o cutie de carton simplă și biodegradabilă. Scopul acesteia nu este să impresioneze utilizatorul, ci să protejeze conținutul și să ofere câteva informații despre produs. Pe cutie, sunt tipărite numele produsului, detalii despre dimensiunea sa și cele mai importante caracteristici ale sale.

ViewSonic VG2756V-2K are o cutie de carton biodegradabilă

ViewSonic VG2756V-2K are o cutie de carton biodegradabilă

Toate elementele din cutie sunt protejate cu un ambalaj suplimentar:

 • Ecranul
 • Piciorul și placa de susținere a acestuia
 • Cablul de alimentare
 • Un cablu HDMI
 • Un cablu USB Type C
 • Un cablu USB A/B
 • Ghidul de pornire rapidă

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Experiența de despachetare este destul de simplă. ViewSonic îți oferă accesoriile și informațiile de care ai nevoie pentru a instala imediat monitorul.

Reclamă

Design și specificații hardware

ViewSonic VG2756V-2K este un monitor de calculator de 27 de inci pentru utilizatorii de business, cu un panou IPS care are un timp de răspuns de 5 ms și rezoluție Quad HD (2560 x 1440). Ecranul are o suprafață anti-reflexie, o luminozitate tipică de 350 cd/m² și un raport de contrast de 1000:1, care este standardul pentru multe panouri IPS. În plus, unghiurile de vizualizare ale monitorului sunt excelente: 178 de grade pe orizontală și pe verticală. În același timp, rata de refresh este una standard de 60 Hz, tipică pentru mediile office.

ViewSonic VG2756V-2K are un panou IPS

ViewSonic VG2756V-2K are un panou IPS

ViewSonic VG2756V-2K poate fi conectat la PC-uri și Mac-uri folosind următoarele intrări: HDMI, DisplayPort, USB-C și RJ45.

Porturile de pe spatele monitorului

Porturile de pe spatele monitorului

În partea stângă a monitorului, se află mufa audio, lângă portul USB downstream, care-ți permite să conectezi accesorii precum o tastatură și un mouse.

Porturile de pe partea laterală a lui ViewSonic VG2756V-2K

Porturile de pe partea laterală a lui ViewSonic VG2756V-2K

În partea superioară a lui ViewSonic VG2756V-2K, găsești o cameră web pop-up cu un senzor de 5 megapixeli, cu iluminare pe leduri reglabilă și rezoluție 1080p, perfectă pentru apeluri video. În plus, monitorul dispune de două difuzoare interne de 5 wați și o serie de microfoane cu anulare activă a zgomotului de fundal, ceea ce ar trebui să îmbunătățească calitatea experienței tale în conferințele video.

ViewSonic VG2756V-2K are un webcam pop-up

ViewSonic VG2756V-2K are un webcam pop-up

În ceea ce privește opțiunile de reglare, acest monitor se poate înclina între -5 și 40 de grade, se poate roti până la 60 de grade și poate pivota până la 90 de grade (stânga și dreapta). În plus, înălțimea sa poate fi ajustată între 0 și 110 mm. De asemenea, poate fi montat pe un perete sau pe un braț de birou cu ajutorul sistemului de montare VESA încorporat (100 x 100 mm).

ViewSonic VG2756V-2K poate fi înclinat și rotit cu ușurință

ViewSonic VG2756V-2K poate fi înclinat și rotit cu ușurință

În ceea ce privește dimensiunile fizice, ViewSonic VG2756V-2K nu este foarte mare. Cu suportul inclus, are o dimensiune de 613 x 423,38~533,38 x 217 mm în lățime x înălțime x adâncime. Cântărește 8,4 kg cu suportul inclus, ceea ce nu este foarte mult. Consumul tipic de energie al acestui monitor se situează în jurul valorii de 30 de wați atunci când este în uz și de 0,5 wați atunci când este oprit.

Reclamă

Pentru mai multe detalii despre acesta, accesează pagina sa web oficială: ViewSonic VG2756V-2K.

Experiența de utilizare a lui ViewSonic VG2756V-2K

ViewSonic VG2756V-2K are un design mai degrabă geeky, care oferă caracteristici practice pentru publicul său țintă: utilizatorii de business. Prin urmare, nu este foarte subțire, minimalist sau elegant. Una dintre principalele sale caracteristici este camera web pop-up din partea superioară, care poate fi ușor ascunsă și înclinată în poziția pe care o preferi.

Îți place cum arată?

Îți place cum arată?

Pentru a-l folosi, trebuie să conectezi monitorul la calculator cu ajutorul cablului USB din ambalaj prin intermediul portului USB upstream. Ar trebui, de asemenea, să instalezi driverele corespunzătoare de la ViewSonic, astfel încât Windows să poată detecta și instala corect monitorul. Din păcate, compania nu oferă drivere de Windows 11 pentru acesta. Poți descărca drivere pentru Windows 10, Windows 8 sau chiar Windows 7, dar niciunul dintre ele nu funcționează cu Windows 11.

Folosește acest cablu pentru camera web

Folosește acest cablu pentru camera web

Din fericire, camera web poate fi conectată și utilizată direct, fără configurări, iar Windows 11 a instalat niște drivere generice pentru aceasta. În plus, poți personaliza Conference Mode (Modul conferință) din meniul de configurare al monitorului. Deși procesul este un pic greoi și ar fi fost mai rapid să fac asta folosind driverele și o aplicație din Windows 11, am putut ajusta iluminarea cu leduri a camerei web, cum funcționează microfonul etc.

Reclamă

Per total, experiența din conferințe a fost satisfăcătoare, cu o mică precizare: am observat că microfonul a avut o oarecare întârziere în înregistrarea completă a vocii mele la începutul fiecărui apel sau al fiecărei înregistrări video. În primele două până la cinci secunde, vocea mea se auzea ca și cum aș fi fost la distanță mare de monitor. Apoi, aceasta se regla automat, iar persoanele cu care vorbeam mă auzeau clar și puternic. Calitatea imaginii a fost bună, iar rezoluția Full HD a contribuit la o experiență satisfăcătoare în cadrul conferințelor video. Un dezavantaj al camerei web este că nu acceptă deblocarea prin Față Windows Hello. Ar fi fost excelent să-ți deblochezi rapid calculatorul Windows stând în fața lui.

Camera web Full HD funcționează bine

Camera web Full HD funcționează bine

Difuzoarele încorporate se află în partea de jos a lui ViewSonic VG2756V-2K și oferă o calitate decentă a sunetului. Nu te aștepta însă la nimic revoluționar. În schimb, ai parte de o experiență similară cu calitatea audio a unui laptop de afaceri tipic din gama medie.

Difuzoarele oferă o calitate audio decentă

Difuzoarele oferă o calitate audio decentă

ViewSonic VG2756V-2K poate funcționa și ca monitor de andocare. Poți să-l conectezi la laptop cu ajutorul unui cablu USB-C, iar apoi să conectezi un cablu Ethernet RJ45 la monitor, mouse sau tastatură. Cu acel singur cablu USB-C, monitorul îți oferă acces la internet și la accesoriile pe care vrei să le folosești împreună cu laptopul tău. De asemenea, îți oferă o putere de 90 W pentru încărcarea laptopului. Toate acestea sunt foarte utile într-un mediu de afaceri.

Poți folosi ViewSonic VG2756V-2K ca stație de andocare

Poți folosi ViewSonic VG2756V-2K ca stație de andocare

Panoul său IPS contribuie ca ViewSonic VG2756V-2K să ofere o calitate bună a imaginii. Rezoluția de 1440p, combinată cu diagonala de 27”, înseamnă că vei vedea fonturi cu margini fine pe paginile web și o experiență de lectură relaxantă, deoarece ochii tăi nu obosesc rapid. De asemenea, există suficient spațiu pe ecran pentru majoritatea utilizatorilor. Astfel, poți, de exemplu, să-ți așezi cu ușurință documentele unul lângă altul și să lucrezi la ele în paralel, fără a comuta între ferestrele aplicațiilor.

Există suficient spațiu pe ecran pentru a folosi aplicațiile una lângă alta

Există suficient spațiu pe ecran pentru a folosi aplicațiile una lângă alta

ViewSonic VG2756V-2K nu a fost creat pentru jocuri, așa că nu l-am testat în jocuri. Am urmărit însă câteva filme pe el. Deși calitatea sunetului oferit de difuzoarele încorporate este sub așteptări pentru ca filmul să te captiveze, calitatea imaginii este bună. Nuanțele de negru sunt foarte clare, iar culorile sunt, în general, intense și frumoase.

ViewSonic VG2756V-2K oferă o calitate bună a imaginii

ViewSonic VG2756V-2K oferă o calitate bună a imaginii

Poți ajusta setările de pe ViewSonic VG2756V-2K folosind un meniu pe ecran, pe care-l navighezi cu ajutorul butoanelor din colțul din dreapta jos al ecranului. Poți personaliza multe aspecte ale ecranului, dar navigarea este lentă. O alegere mai bună ar fi fost un joystick de control similar celor de pe multe monitoare de gaming.

Navigarea meniului de pe ecran este lentă

Navigarea meniului de pe ecran este lentă

Per total, ViewSonic VG2756V-2K este un ecran de bună calitate, care răspunde nevoilor utilizatorilor de business. Are un aspect conservator, o mulțime de porturi utile și specificații hardware decente. În același timp, camera sa web pop-up este inovatoare și utilă pentru a participa la apeluri video.

Ce părere ai despre monitorul ViewSonic VG2756V-2K?

Acum știi ce-mi place și ce nu-mi place la acest monitor pentru conferințe video și utilizare business. Sper că această recenzie ți-a fost de ajutor și că ai acum o părere informată despre acest monitor. Înainte de a închide, spune-mi ce părere ai: Îți place ce are de oferit ViewSonic VG2756V-2K? Te gândești să-l cumperi? Comentează folosind opțiunile de mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows