Review LG UltraGear 27GP850-B: Monitor performant pentru gaming

Review LG UltraGear 27GP850-B: Monitor performant pentru gaming
Rating

LG a lansat recent câteva monitoare noi pentru gameri. Dintre acestea, unul mi-a atras atenția: LG UltraGear 27GP850-B. Este un monitor de 27" cu un ecran IPS, o rată de răspuns rapidă și o rată de refresh ridicată, care ajunge până la 180 Hz. În plus, este disponibil la un preț rezonabil, pe care mulți și-l pot permite. Am întrebat compania dacă îl pot testa, iar ei au răspuns afirmativ. Acum, vreau să-ți spun ce mi-a plăcut la LG UltraGear 27GP850-B, care sunt punctele sale forte și care sunt punctele slabe. Te interesează? Atunci, citește această recenzie:

Reclamă

LG UltraGear 27GP850-B: Pentru cine este o alegere potrivită?

Monitorul LG UltraGear 27GP850-B este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii care vor să se joace la o rezoluție de 1440p cu o rată de refresh rapidă
 • Persoanele care caută un ecran IPS de bună calitate
 • Oricine este în căutarea unui monitor de gaming frumos

Pro și contra

Există multe aspecte pozitive la LG UltraGear 27GP850-B:

Vezi prețul:
 • Ecran IPS, care oferă o calitate bună a imaginii
 • Rată de împrospătare rapidă: 165 Hz standard și 180 Hz în modul overclocking
 • Compatibilitate cu Nvidia G-Sync și AMD Freesync (Premium)
 • Opțiuni bune de reglare a înălțimii și a înclinării
 • O selecție excelentă de porturi pe partea din spate
 • Design plăcut, cu aspect mat
 • Preț competitiv

Există și un dezavantaj de luat în considerare:

 • Culorile sunt vii, dar uneori pot părea suprasaturate și puțin nenaturale
Notă produs 4.5/5

Verdict

LG UltraGear 27GP850-B este un monitor de gaming excelent, pe care îl recomand tuturor celor cărora le place să se joace pe calculator. Dacă nu ai nevoie de un monitor 4K premium, iar rezoluția 1440p este suficientă pentru nevoile tale, acest monitor este o alegere excelentă. Te vei bucura de o rată maximă de refresh ridicată, de compatibilitate cu G-Sync și Freesync, precum și de o calitate solidă a imaginii. Prețul său este, de asemenea, destul de rezonabil în raport cu toate dotările sale, așa că da, ar trebui să iei în considerare LG UltraGear 27GP850-B dacă ești în căutarea următorului tău monitor de gaming.

Despachetarea monitorului de gaming LG UltraGear 27GP850-B

LG UltraGear 27GP850-B este un monitor relativ mare, iar cutia sa este pe măsura dimensiunilor sale. Realizată din carton gros pentru a rezista la livrare, aceasta are pe ambele părți imagini mari și stilizate ale monitorului. Știi din prima clipă că ai în față un monitor de gaming.

LG 27GP850-B sosește într-o cutie mare

LG 27GP850-B sosește într-o cutie mare

În interiorul pachetului, LG a inclus tot ce este necesar pentru a monta și a începe să folosești rapid monitorul. Primești monitorul în sine - dezasamblat în trei părți: ecran, picior și suport de birou - împreună cu diverse documente, un disc cu drivere, cabluri (HDMI, USB 3.0 Type-A la B, DisplayPort) și adaptorul de alimentare corespunzător.

Ce găsești în cutie când ai cumpărat un LG 27GP850-B

Ce găsești în cutie când ai cumpărat un LG 27GP850-B

Despachetarea monitorului LG UltraGear 27GP850-B este o experiență foarte plăcută. Cutia rezistentă de protecție include tot ceea ce îți trebuie pentru a folosi monitorul de îndată ce îl despachetezi, iar monitorul în sine arată bine. Mi-a lăsat o primă impresie foarte bună.

Reclamă

Design și specificații hardware

LG UltraGear 27GP850-B este un monitor LCD plat, iar grosimea sa este relativ medie: 5,17 centimetri, ceea ce este mai mult decât au majoritatea ecranelor profesionale, dar cu siguranță mai puțin ca unele ecrane de gaming mai mari. Ecranul 16:9 are o diagonală de 27 de inchi, în timp ce întregul ecran măsoară 61,42 de centimetri în lungime și 36,48 de centimetri în înălțime. Suportul său mărește amprenta monitorului pe birou la 29,12 centimetri. De asemenea, în funcție de modul în care preferi să-l folosești, piciorul monitorului îți permite să-i reglezi înălțimea la o distanță cuprinsă între 46,59 și 57,59 de centimetri.

LG 27GP850-B este un monitor de gaming de 27"

LG 27GP850-B este un monitor de gaming de 27"

În plus, monitorul poate fi înclinat vertical de la -5° la 15° și este compatibil cu VESA (100 x 100 mm). În cea din urmă privință, este important de știut că LG UltraGear 27GP850-B cântărește 4,2 kilograme fără suportul de birou, așa că nu vei avea probleme în a găsi un suport VESA compatibil, dacă intenționezi să plasezi monitorul pe un perete sau pe un braț de monitor de birou.

Poți înclina ecranul

Poți înclina ecranul

LG UltraGear 27GP850-B folosește un panou Nano IPS performant pe 10 biți, cu o rezoluție de 1440p (2560 x 1440 pixeli) și o rată de refresh rapidă de 165 Hz, care poate fi supratactată la o rată și mai rapidă de 180 Hz. În plus, timpul de răspuns poate fi, de asemenea, setat la 1 ms! Panoul acoperă 98% din gama de culori DCI-P3, ceea ce înseamnă aproximativ 135% din spațiul de culoare sRGB. Cu alte cuvinte, vei obține culori vii și o saturație peste medie, ceea ce este probabil ceea ce îți dorești în jocuri, dar nu la fel de mult în cazul muncii la nivel profesional, unde acuratețea culorilor este esențială.

LG 27GP850-B folosește un panou IPS cu culori vii

LG 27GP850-B folosește un panou IPS cu culori vii

LG 27GP850 are o luminozitate minimă de 350 cd/m2, cea tipică este promovată ca fiind capabilă să atingă 400 cd/m2, iar raportul de contrast standard oferit este de 1000:1. Unghiurile de vizualizare sunt generoase, așa cum este normal la orice panou IPS, fiind egale cu 178 de grade atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Reclamă

În ceea ce privește designul, pot să-ți spun că atât partea din spate a ecranului, cât și suportul de birou și piciorul monitorului arată destul de bine, toate având negru ca și culoare dominantă și roșu pentru accente. Materialele folosite de LG sunt în cea mai mare parte plastice, păstrând prețul rezonabil, însă cadrul interior este metalic, dovadă fiind îmbinările, unde se pot vedea terminațiile și șuruburile care țin totul împreună.

Cadrul este metalic, în timp ce exteriorul este din plastic

Cadrul este metalic, în timp ce exteriorul este din plastic

Totul este mat, atât materialele plastice, cât și învelișul ecranului. Apreciez acest aspect, deoarece ajută la diminuarea strălucirii și a reflexiilor pe ecran, precum și a petelor și a amprentelor de degete de pe rame, suportul de birou și, în general, de pe monitor.

LG 27GP850-B este compatibil cu ratele de reîmprospătare adaptive

LG 27GP850-B este compatibil cu ratele de reîmprospătare adaptive

Partea din spate a monitorului găzduiește o selecție generoasă de porturi de intrare și ieșire. Ai la dispoziție două porturi HDMI 2.0, un DisplayPort 1.4, un USB 3.0 tip B în amonte și două USB 3.0 tip A în aval. În plus, mai există și o mufă pentru căști de 3,5 mm, și intrarea de alimentare.

Porturile de pe spatele monitorului LG 27GP850-B

Porturile de pe spatele monitorului LG 27GP850-B

Nu în ultimul rând, la capitolul specificații hardware, este important de menționat că LG 27GP850 este cu siguranță un monitor de gaming: este compatibil atât cu tehnologia G-Sync de la Nvidia, cât și cu tehnologia FreeSync (Premium) de la AMD. Pentru a beneficia de oricare dintre acestea, asigură-te că folosești un cablu DisplayPort, nu unul HDMI.

Dacă vrei să afli mai multe despre specificațiile tehnice ale acestui monitor, poți vizita pagina sa oficială de prezentare: LG 27'' UltraGear QHD Nano IPS 1ms 165Hz HDR Monitor with G-SYNC® Compatibility (27GP850-B).

Experiența de utilizare a monitorului de gaming LG UltraGear 27GP850-B

Deși nu am echipament profesional pentru a testa și măsura aspecte precum acuratețea culorilor în viața reală, contrastul, timpul de răspuns etc., îți pot spune părerea mea subiectivă despre cum este să folosești monitorul LG UltraGear 27GP850-B.

În primul rând, chiar dacă acesta este un monitor de gaming, îți voi povesti despre zilele mele de lucru. În săptămâna în care l-am avut pe birou, am folosit LG UltraGear 27GP850-B pentru a scrie articole (și acest review), dar și pentru a mă juca (Horizon Zero Dawn și League of Legends).

Pentru partea de birou a zilei, am constatat că monitorul este surprinzător de bine echilibrat. Cel mai important lucru pentru mine la un monitor, în afară de o dimensiune relativ mare, este cât de bine afișează textul. Evident, pentru că citesc și scriu mult. LG UltraGear 27GP850-B reușește să fie excelent pentru ambele lucruri: rezoluția de 1440p, combinată cu diagonala de 27", înseamnă că am parte de fonturi bine definite pe paginile web și de o experiență de lectură care nu obosește ochii. După opt-zece ore de privit la monitor și la smartphone-ul meu, am putut juca încă o oră sau două jocurile mele preferate, fără să-mi simt ochii obosiți. Acesta este un mare avantaj pentru mine.

Fonturile arată bine pe LG 27GP850-B

Fonturile arată bine pe LG 27GP850-B

La sfârșitul zilei, m-am bucurat și de jocuri și, da, LG UltraGear 27GP850-B este un monitor de gaming cu adevărat bun. Rezoluția de 1440p este excelentă pe un monitor de 27 de inchi ca acesta: oferă cel mai bun echilibru în ceea ce privește calitatea imaginii, deoarece pixelii sunt suficient de mici pentru ca imaginea să pară netedă, în timp ce monitorul are totuși o dimensiune fizică relativ mare. Iar, în jocuri, rata de împrospătare rapidă de 165 Hz este mai mult decât are nevoie, probabil, un gamer obișnuit. O rată de 180 Hz și mai mult intră cu adevărat în teritoriul esporturilor, din punctul meu de vedere. Apropo, în Horizon Zero Dawn, jocul pe care îl joc în mod obsesiv în această perioadă, nu am observat niciun fel de motion blur sau vreun fel de trailing/ghosting. Având în vedere că este compatibil și cu Nvidia G-Sync și AMD Freesync, cred că acest monitor este o alegere excelentă pentru jocurile din categoria mid-range.

LG 27GP850-B este excelent pentru jocuri

LG 27GP850-B este excelent pentru jocuri

În plus, există alte câteva lucruri care-mi plac la acest monitor: opțiunile de reglare, meniul și navigarea OSD și hubul USB de pe spate. LG 27GP850 îți permite să reglezi înălțimea și înclinarea ecranului, un lucru pe care îl consider foarte util. Îmi permite să păstrez o postură mai naturală și mai ergonomică în timp ce lucrez, ceea ce este vital pentru o persoană de 40 de ani ca mine. 🙂

Poți regla înălțimea monitorului LG 27GP850-B

Poți regla înălțimea monitorului LG 27GP850-B

Și porturile USB sunt utile pentru mine, deoarece pot conecta atât tastatura, cât și mouse-ul, direct la monitor. Acest ultim aspect este ceva ce-mi doresc de la monitorul meu, deoarece folosesc și un birou de stat în picioare, iar acest lucru ajută destul de mult la gestionarea cablurilor.

Porturile USB de pe spate sunt foarte utile

Porturile USB de pe spate sunt foarte utile

Și, în sfârșit, îmi place întotdeauna când producătorii aleg să ofere un controler joystick miniatural pentru afișajul pe ecran (OSD). Meniurile sunt mult mai ușor de navigat cu un joystick, spre deosebire de butoanele tradiționale care se găsesc pe marea majoritate a monitoarelor de calculator. Din fericire, LG a făcut exact acest lucru: micul buton de pornire de sub ecran acționează și ca un joystick.

Navigarea OSD se face cu un mini joystick

Navigarea OSD se face cu un mini joystick

Per total, îmi place foarte mult LG UltraGear 27GP850-B. Oferă performanțe de top, culori vii, o mulțime de funcții de gaming și un design atractiv. Pentru prețul său, cred că este o alegere excelentă pentru oricine caută un monitor de gaming de 27" 1440p.

Ce părere ai despre monitorul LG UltraGear 27GP850-B?

Acum știi ce are de oferit monitorul de jocuri LG UltraGear 27GP850-B. Ți se pare o achiziție bună sau te interesează altceva? Mai este ceva ce ai fi vrut să includă LG pe acest monitor? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows