Review Mi Smart Air Fryer: Gătește inteligent cu mai puțin ulei!

Review Mi Smart Air Fryer: Gătește inteligent cu mai puțin ulei!
Rating

În prezent, dispozitivele de gătit trec printr-o revoluție majoră. Acestea se integrează acum cu rețelele noastre Wi-Fi de acasă, comunică între ele și ne ajută să gătim mai repede, mai gustos și mai sănătos ca niciodată. Dacă ai un program încărcat și nu dispui de suficient timp pentru a găti mesele din fiecare zi, ai putea să încerci Mi Smart Air Fryer de la Xiaomi. Este un dispozitiv interesant care te ajută să gătești aproximativ 100 de rețete (majoritatea prăjite), în doar câteva minute, cu rezultate bune. Ești curios? Citește această recenzie pentru a vedea dacă Xiaomi Mi Smart Air Fryer este alegerea potrivită pentru tine:

Reclamă

Mi Smart Air Fryer: Pentru cine este o alegere potrivită?

Mi Smart Air Fryer este o alegere excelentă pentru:

 • Persoanele cu puțin timp liber care doresc o masă gustoasă cu minim de efort
 • Gătirea unor mâncăruri prăjite mai sănătoase pentru una sau două persoane
 • Cei care nu doresc să cheltuiască o avere pe electrocasnice de gătit

Pro și contra

Am identificat următoarele calități ale friteuzei fără ulei Xiaomi Mi Smart Air Fryer:

 • Preț rezonabil, pe care mulți și-l pot permite
 • Ușor de folosit și de configurat
 • Calitate decentă a construcției și un set de caracteristici echilibrate
 • Ușor de curățat
 • Aplicația Mi Home are o listă destul de lungă de rețete pentru a te ajuta să începi

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Durează ceva timp să te obișnuiești să închizi coșul
 • Este prea mic ca să poți găti pentru întreaga familie
 • Un ecosistem limitat de rețete și experiențe culinare
Notă produs 4/5

Verdict

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L este un produs simplu și eficient. Oferă toate elementele de bază de care ai nevoie de la o friteuză cu aer cald, fără accesorii sau caracteristici unice. Este genul de aparat construit pentru a face treaba la un preț rezonabil. Dacă locuiești singur sau cu un partener, ai tendința să mănânci multe mâncăruri prăjite și vrei ca acestea să fie mai sănătoase, Xiaomi Mi Smart Air Fryer este o alegere excelentă care nu te va face să-ți spargi pușculița. Cu toate acestea, dacă trebuie să pregătești mâncare pentru o familie de trei sau mai multe persoane și vrei să gătești diverse feluri de mâncare, atunci ar trebui să cauți mai degrabă un multi-cooker cu o capacitate mai mare. Este posibil ca o friteuză fără ulei să te limiteze.

Despachetarea friteuzei Mi Smart Air Fryer 3.5L

Cutia în care am primit Mi Smart Air Fryer 3.5L a fost transportată de câteva ori la diferite publicații, așa că nu era în cea mai bună formă când a ajuns la mine. Cu toate acestea, cutia este confecționată din carton și are o mulțime de fotografii ale dispozitivului pe toate laturile sale.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L sosește într-o cutie mare

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L sosește într-o cutie mare

Toate caracteristicile dispozitivului Mi Smart Air Fryer 3.5L sunt prezentate în detaliu pe părțile laterale ale cutiei. Când scoți friteuza, găsești și un grătar, plita sa de prăjire, datele de garanție și câteva instrucțiuni de bază.

Acestea sunt singurele accesorii pe care le primești

Acestea sunt singurele accesorii pe care le primești

Experiența de despachetare a friteuzei cu aer cald Xiaomi Mi Smart Air Fryer este rapidă și simplă. Nu există niciun accesoriu special inclus în pachet, iar pentru a o configura, trebuie să instalezi aplicația Mi Home pentru Android sau iOS. Poate suna ciudat că trebuie să instalezi o aplicație pentru o friteuză, dar da, asta trebuie să faci. Îți voi spune mai multe în secțiunile următoare ale acestei recenzii.

Reclamă

Design și specificații hardware

Xiaomi Mi Smart Air Fryer are un design practic, dar pătrățos. Dimensiunile sale sunt de 33,5 x 25,4 x 30,4 cm în lățime x adâncime x înălțime și cântărește aproximativ 4,6 kg. După cum poți vedea în imaginea de mai jos, are un exterior din plastic alb lucios și un ecran OLED. Acesta este util atunci când nu ai la dispoziție aplicația Mi Home și poate fi folosit pentru a seta temporizări și temperaturi, pentru a selecta funcții presetate și chiar și pentru a schimba limba dispozitivului. De asemenea, îl folosești pentru a conecta friteuza cu aer cald la Wi-Fi și a o gestiona apoi din aplicația Mi Home de pe smartphone-ul tău.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer are un ecran OLED în partea din față

Xiaomi Mi Smart Air Fryer are un ecran OLED în partea din față

Xiaomi Mi Smart Air Fryer are un volum de 3,5 litri, ceea ce înseamnă că îl poți folosi pentru a găti pentru maximum două persoane. Cu ajutorul grătarului din interior, poți aranja alimentele pe două straturi și să le gătești simultan. Puterea maximă este de 1500W, iar temperatura de gătire poate fi setată între 40 și 200 de grade Celsius.

Grătarul te ajută să aranjezi mâncarea pe două straturi

Grătarul te ajută să aranjezi mâncarea pe două straturi

Pe partea din spate a friteuzei Xiaomi Mi Smart Air Fryer, există un orificiu de evacuare care îi permite să scoată aerul fierbinte în timpul utilizării. Xiaomi susține că această friteuză fără ulei poate funcționa până la 24 de ore în continuu atunci când gătește la temperaturi scăzute.

Orificiul de ventilație îi permite friteuzei să scoată aerul cald

Orificiul de ventilație îi permite friteuzei să scoată aerul cald

Fiind un dispozitiv inteligent, Xiaomi Mi Smart Air Fryer folosește și Bluetooth 4.0 și Wi-Fi pentru a se conecta la smartphone și la rețeaua de acasă. Cu ajutorul aplicației Mi Home, poți, de asemenea, să-l configurezi pentru a funcționa cu Google Assistant și Amazon Alexa pentru a-i cere să-ți gătească cartofii prăjiți prin comenzi vocale.

Dacă vrei să vezi toate specificațiile oficiale ale acestui produs, accesează această pagină: Mi Smart Air Fryer 3.5L.

Reclamă

Configurarea și utilizarea friteuzei Mi Smart Air Fryer

Ceea ce face din Xiaomi Mi Smart Air Fryer un dispozitiv inteligent este aplicația Mi Home, pe care ar trebui s-o instalezi pe iPhone sau pe smartphone-ul tău cu Android. Aplicația poate detecta friteuza cu aer cald prin Bluetooth și o poate conecta la Wi-Fi-ul din casa ta.

Adăugarea lui Xiaomi Mi Smart Air Fryer la aplicația Mi Home

Adăugarea lui Xiaomi Mi Smart Air Fryer la aplicația Mi Home

După ce instalezi friteuza, o poți accesa din aplicație și porni oricare dintre modurile sale implicite, care te ajută să gătești preparate precum cartofi prăjiți și aripioare de pui, să coci o prăjitură mică sau chiar să deshidratezi fructe.

Alege un mod pentru dispozitiv sau găsește mai multe rețete

Alege un mod pentru dispozitiv sau găsește mai multe rețete

Dacă vrei acces la alte rețete care pot fi gătite în Xiaomi Mi Smart Air Fryer, apasă pe butonul More recipes (Mai multe rețete) din aplicația Mi Home și vei obține o listă cu aproximativ o sută.

Lista de rețete este destul de lungă

Lista de rețete este destul de lungă

Apasă pe o rețetă și vei vedea detalii despre ce ai nevoie, precum și instrucțiuni de gătit pas cu pas. Pregătește ingredientele conform informațiilor din aplicație, apoi apasă pe Start program (Începe programul).

Eu am gătit niște coaste cu XIAOMI Mi Smart Air Fryer

Eu am gătit niște coaste cu XIAOMI Mi Smart Air Fryer

O recomandare pe care ar trebui s-o urmezi întotdeauna este să activezi perioada de preîncălzire pentru toate rețetele, astfel încât Xiaomi Mi Smart Air Fryer să ajungă într-o stare optimă de funcționare înainte de a găti. Astfel, veți obține rezultate mult mai bune.

Am testat această friteuză fără ulei doar pentru câteva zile și nu am avut ocazia să gătesc prea multe mâncăruri diferite la ea. Am făcut doar niște cartofi prăjiți, coaste și aripioare de pui. Toate au fost preparate bine și gustoase, cu ulei puțin sau deloc. Urmărirea rețetelor din aplicația Mi Home nu a fost deloc dificilă, iar rezultatele au fost destul de bune. Singura problemă pe care am avut-o a fost cu coșul, care nu este întotdeauna ușor de introdus. Trebuie să îl așezi în poziția corectă înainte de a-l împinge în friteuza cu aer cald. În caz contrar, nu se va închide complet și nu vei putea găti. Cu toate acestea, după câteva încercări, am reușit să mă acomodez.

Îți plac cartofii mei?

Îți plac cartofii mei?

Partea bună este că toate accesoriile se curăță ușor. Acestea pot fi încărcate chiar și în mașina de spălat vase. Totuși, friteuza cu aer cald se murdărește cu ușurință și va trebui s-o cureți în mod regulat dacă nu vrei să aibă o mulțime de grăsime și reziduuri alimentare pe ea după doar câteva zile de folosire.

Deși până acum nu am gătit pe o friteuză cu aer cald, în ultimele două luni am folosit un dispozitiv Ninja Foodi Multi-Cooker cu funcție de prăjire fără ulei. Deși cele două aparate nu au același public și preț, există câteva diferențe importante pe care ar trebui să le iei în considerare:

 • O friteuză cu aer cald este utilă, dar îți permite să gătești un număr limitat de feluri de mâncare: preponderent lucruri care pot fi prăjite. Dacă vrei să gătești mâncăruri sănătoase și diferite, ești mai bine servit de un multi-cooker, care include și prăjirea fără ulei. Diversitatea alimentelor pe care le poți prepara la un multi-cooker este uimitoare.
 • Am gătit aceleași rețete pe multi-cookerul meu înainte și am observat că gustul cartofilor prăjiți a fost un pic mai bun la multi-cooker decât cu Xiaomi Mi Smart Air Fryer. De asemenea, majoritatea rețetelor pentru multi-cooker nu necesită o pauză la jumătatea drumului, în care să întorci mâncarea, în timp ce cu Xiaomi Mi Smart Air Fryer trebuie să faci asta în mod regulat.
 • Xiaomi Mi Mi Smart Air Fryer nu are un ecosistem de rețete și nici oameni care gătesc cu el împărtășind experiențele lor pe YouTube, pe site-urile de gătit și pe rețelele de socializare. În timp ce încercam să decid ce să gătesc pentru prima dată pe această friteuză cu aer cald, nu am găsit nimic care să mă inspire pe internet și am fost limitat la rețetele din aplicația Mi Home. Dacă te pasionează să înveți să gătești folosind electrocasnice inteligente similare, acesta poate fi un dezavantaj important.

Dacă ai un program ocupat în majoritatea timpului și ai nevoie de un dispozitiv inteligent, care să te ajute să gătești o masă rapidă și gustoasă, Xiaomi Mi Smart Air Fryer este o alegere utilă care prăjește rapid aproape orice pentru tine.

Ce părere ai despre Mi Smart Air Fryer?

Acum știi ce-mi place și ce nu-mi place la Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L. Înainte de a încheia această recenzie, spune-mi ce părere ai: îți place acest dispozitiv inteligent de gătit? L-ai cumpăra? Ai în vedere și alte tipuri de dispozitive, precum multi-cookere, pentru a-ți pregăti mesele? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Sănătate Hardware și sunete Recenzii