Recenzie Razer Zephyr: purificator portabil de aer cu iluminare RGB!

Recenzie Razer Zephyr: purificator portabil de aer cu iluminare RGB!
Rating

Razer este unul dintre cei mai populari producători de echipamente și periferice de gaming din lume. Produsele lor au fost întotdeauna excepțional de bine gândite și proiectate, iar în ultimii ani, gama lor de produse s-a extins prin adăugarea de dispozitive nelegate strict de gaming (scaune, dispozitive portabile etc.). Unul dintre produsele lor mai puțin convenționale din gama Lifestyle (Stil de viață) este purificatorul portabil de aer Razer Zephyr - o mască de față cu ventilatoare și iluminare RGB. Eram foarte curios să încerc masca Zephyr și pot să spun de pe acum că nu m-a dezamăgit. Iată concluziile mele:

Reclamă

Razer Zephyr: Pentru cine este o alegere potrivită?

Purificatorul portabil de aer Razer Zephyr este o alegere excelentă pentru:

 • Persoanele care merg des la festivaluri și au alergii la praf sau polen
 • Cei ce își doresc să se afle mereu în centrul atenției
 • Fanii mărcii Razer, care au nevoie să se protejeze de agenții patogeni din aer și vor să facă asta într-un mod extravagant
 • Oamenii care vor un nivel suplimentar de protecție împotriva COVID-19

Pro și contra

Testând purificatorul portabil de aer Razer Zephyr, i-am descoperit calitățile:

 • Atenția la detalii este uluitoare, iar asta se aplică atât produsului, cât și ambalajului și accesoriilor
 • Filtrele furnizate sunt eficiente
 • Bateria rezistă peste opt ore cu ventilatoarele oprite și aproximativ cinci cu ele pornite
 • Ventilatoarele te ajută foarte mult când inspiri, acționând ca niște turbocompresoare pentru plămâni 🙂
 • Purificatorul de aer atrage atenția oriunde te-ai duce

Există și câteva probleme minore, ce pot fi rezolvate cu ușurință:

 • Vocea utilizatorului se aude înfundat, dar această problemă poate fi rezolvată cu ușurință prin achiziționarea viitorului model Pro, ce are o funcție de amplificare a vocii
 • Prețul este destul de ridicat (99 de dolari la momentul recenziei, adică aproximativ 450 de lei fără TVA)
 • Uneori apar probleme de conexiune
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Purificatorul portabil de aer Razer Zephyr este, fără îndoială, un gadget grozav pentru tocilari, gameri sau pasionați de festivaluri. Pare mai incomod de purtat decât este în realitate, iar controlul Bluetooth te ajută să-l personalizezi ușor pe gustul tău. În plus, filtrele sale filtrează eficient mirosurile și praful, ventilatoarele ajută la respirație, iar bateria rezistă o zi întreagă. Recomand călduros masca Zephyr dacă vrei să-ți impresionezi prietenii, protejându-te totodată de patogeni, polen și praf. Un produs făcut într-adevăr de gameri pentru gameri.

Despachetarea purificatorului portabil de aer Razer Zephyr

La fel ca majoritatea produselor Razer, purificatorul Zephyr este ambalat într-o cutie frumoasă, cu o imagine a produsului pe partea din față. Informațiile de pe ambalaj descriu o parte din funcțiile sale, acestea fiind îndeajuns pentru a mă entuziasma și a dori să-l deschid cât mai repede. Este tare să ai o mască multicoloră, dar este și mai tare să ai un purificator portabil de aer cu filtre categoria N95 și cu iluminare RGB controlată prin Bluetooth. Cutia este puțin mai mică decât una de pantofi (245 x 145 x 100 mm) și cântărește aproximativ 320 de grame.

Cutia lui Razer Zephyr

Cutia lui Razer Zephyr

Când dai la o parte ambalajul exterior, descoperi o cutie neagră, care arată și mai bine, după părerea mea. Cutia are pe ea un desen al purificatorului, numele produsului și logoul Razer.

Calitatea ambalajului este excelentă

Calitatea ambalajului este excelentă

De cum deschizi cutia, realizezi că este un produs premium: găsești manualul într-un buzunar separat, masca împachetată într-un săculeț negru cu sfoară verde și o mică sticlă de plastic. Hmm, oare la ce folosește?

Despachetarea lui Razer Zephyr este o experiență satisfăcătoare

Despachetarea lui Razer Zephyr este o experiență satisfăcătoare

Ei bine, se pare că sticla conține un lichid anti-aburire, deoarece purificatorul este transparent în zona gurii și are în interior un strat anti-aburire (pe care îl poți aplica din nou după curățarea măștii). Pachetul conține, de asemenea, un cablu USB la USB-C de 1 metru, cu protecție textilă, un set de abțibiliduri Razer și trei seturi de filtre - mai multe despre asta mai jos. Atenția la detalii este incredibilă: cablul USB are o curea de cauciuc cu numele Razer pe ea, capetele sale sunt protejate de capace din plastic, iar interiorul mufelor USB este colorat în culoarea verde Razer!

Razer Zephyr: conținutul pachetului

Razer Zephyr: conținutul pachetului

Despachetarea purificatorului portabil de aer Razer Zephyr este o experiență satisfăcătoare. Toate materialele sunt de înaltă calitate, accesoriile sunt ambalate cu grijă, iar întregul proces îți dă o senzație aparte.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

După ce am scos purificatorul de aer/masca din husă, am măsurat greutatea dispozitivului. Cântărește aproximativ 200 de grame - relativ ușor, dar mult mai greu decât orice fel de mască medicală. Apropo, Razer afirmă clar că Zephyr NU este un dispozitiv medical și nu este o mască N95, doar are filtre echivalente cu standardul N95. Purificatorul are trei locații de filtrare: două pe laterale și una în zona bărbiei. Toate filtrele trebuie să fie la locul lor pentru ca dispozitivul să te protejeze de particule. Producătorul recomandă să schimbi filtrele o dată la trei zile (considerând o durată de purtare de 8 ore pe zi), deci cele trei seturi ar trebui să dureze în jur de nouă zile. Perfect pentru un festival sau două 🙂

Razer Zephyr arată bine

Razer Zephyr arată bine

PONT: Calificativul N95 înseamnă că filtrele pot reține mai mult de 95% din particulele mai mari de 0,3 microni. Acestea includ polen, praf, bacterii și particule fine, precum cele din fumul de țigară.

Poți accesa filtrele prin îndepărtarea grilajelor/capacelor de plastic. Capacele sunt fixate la locul lor cu magneți, ceea ce le face mai robuste și mai puțin predispuse la defecțiuni decât dacă ar fi fost folosite balamale sau dispozitive de fixare fizice.

Capacele din plastic sunt fixate cu magneți

Capacele din plastic sunt fixate cu magneți

Toate piesele sunt atent proiectate, cu toleranțe mici și materiale premium. Odată ce îndepărtezi cele două capace pentru filtrele laterale, descoperi următoarea caracteristică minunată a lui Razer Zephyr: ventilatoarele. Da, ai citit bine, masca Zephyr are două ventilatoare mici, câte unul pe fiecare parte, care trag aer proaspăt în interiorul purificatorului. Ventilatoarele au două viteze (4200 sau 6200 rpm) și pot fi, de asemenea, oprite complet.

Ventilatoarele se află sub capacele laterale

Ventilatoarele se află sub capacele laterale

Dacă te uiți la spatele măștii, poți vedea garnitura facială detașabilă și curelele reglabile pentru cap. Am observat aceeași atenție la detalii, chiar și când vine vorba de curele.

Spatele măștii Razer Zephyr

Spatele măștii Razer Zephyr

Garnitura ce etanșează masca pe fața utilizatorului este realizată din silicon de calitate medicală fără BPA și este fixată, de asemenea, pe corpul purificatorului cu magneți. O alegere excelentă de design, care face banală curățarea părților relevante ale purificatorului.

Garnitura din silicon este detașabilă

Garnitura din silicon este detașabilă

Razer Zephyr are două zone de iluminare separate, care pot fi controlate independent: două inele RGB în jurul ansamblurilor de filtre laterale și un grup de leduri RGB în interiorul măștii, care îți luminează zona gurii. Dispozitivul are un buton multifuncțional (pornit/oprit, viteza ventilatorului, împerechere Bluetooth) și un port USB în partea de jos. Portul este protejat cu un capac de cauciuc, care este atașat de corpul purificatorului.

Purificatorul arată și mai bine cu luminile aprinse

Purificatorul arată și mai bine cu luminile aprinse

Razer spune că bateria ar trebui să reziste până la opt ore cu ventilatoarele date încet și iluminarea oprită și ar trebui să se reîncarce în aproximativ trei ore. Dacă dorești mai multe detalii despre acest produs uimitor, vizitează pagina dedicată: Wearable Air Purifier - Razer Zephyr.

Designul purificatorului portabil de aer Razer Zephyr este foarte îndrăzneț. Iluminare RGB, ventilatoare, toate controlabile prin Bluetooth, blocare magnetică pentru diferitele componente, încărcare USB-C... La o inspecție atentă a dispozitivului, am fost impresionat de nivelul de inginerie și de atenția la detalii oferite de Razer.

Reclamă

Instalarea și utilizarea purificatorului portabil de aer Razer Zephyr

Configurarea purificatorului este relativ simplă. Îl scoți din pungă, scoți folia de protecție de plastic, urmezi instrucțiunile pentru a introduce filtrele în locațiile aferente, pui la loc capacele, apoi începi să-ți prinzi masca pe față.

Filtru lateral la Razer Zephyr

Filtru lateral la Razer Zephyr

Trebuie să ajustezi curelele elastice și să le poziționezi corect pentru a putea să porți Razer Zephyr timp îndelungat în condiții de confort. Îți recomand să citești manualul detaliat, te va ajuta semnificativ.

Bretelele elastice sunt confortabile

Bretelele elastice sunt confortabile

Pentru a activa controlul RGB, trebuie să descarci aplicația Zephyr, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS. După ce ai instalat-o pe smartphone și ai activat Bluetooth, pornește aplicația. Asocierea este simplă: apasă pe butonul multifuncțional de pe Zephyr (aflat pe carcasa filtrului din dreapta) timp de patru secunde, în timp ce dispozitivul este oprit. Asta pornește Zephyr în modul de asociere. Începe să cauți dispozitivul în aplicație pentru a finaliza procesul. După împerechere, ai acces la mai multe comutatoare și setări. Poți să monitorizezi nivelul bateriei, să pornești și să oprești fiecare zonă de iluminare, precum și ventilatoarele, și să actualizezi firmware-ul.

Ai control aproape total asupra purificatorului din aplicația Zephyr

Ai control aproape total asupra purificatorului din aplicația Zephyr

Dacă apeși pe numele oricărei setări, sunt afișate opțiuni suplimentare. Pentru iluminare, poți seta culoarea, modelul de iluminare și intensitatea, în timp ce pentru ventilatoare, poți selecta una dintre cele două viteze.

Setările avansate pentru culoare, intensitatea luminii și viteza ventilatorului

Setările avansate pentru culoare, intensitatea luminii și viteza ventilatorului

Utilizarea dispozitivului este o experiență unică. Pentru început, o să-i dea pe spate pe pe prietenii tăi gameri. Cu masca și o glugă, arăți ca un personaj din Mortal Kombat. În lumină slabă, Zephyr arată foarte bine, ceea ce îl face perfect pentru concerte sau festivaluri. Filtrarea excelentă te ajută să te protejezi de agenții patogeni (în interior) și de particulele de praf (în aer liber).

Am încercat un mic experiment: am intrat într-un local purtând masca și având toate luminile ei aprinse. Rezultatul? Am auzit literalmente cum se suceau gâturiîn timp ce treceam prin cameră. A fost chiar amuzant, pentru că erau multe cupluri acolo, iar băieții s-au oprit la jumătatea propoziției, complet captivați de Zephyr. Dacă nu ar fi fost regulamentul GDPR, aș fi postat un videoclip cu experimentul.

Razer Zephyr întoarce multe capete (de tocilari)

Razer Zephyr întoarce multe capete (de tocilari)

Filtrarea a fost bună, împiedicând o mare parte din fumul de țigară din a-mi intra în plămâni. Am folosit și ventilația, și în mod admirabil, funcția aceasta chiar face diferența. Poți inspira mult mai bine, iar prezența ventilatoarelor transformă Razer Zephyr dintr-o mască extravagantă într-un purificator de aer veritabil. Poți respira ușor într-o mulțime transpirată de fumători înrăiți :). Sunetul ventilatoarelor este audibil numai în medii liniștite.

A fost puțin incomod la început să port masca Zephyr, dar după ce m-am obișnuit cu greutatea sa (deloc neglijabilă) și am reglat curelele, m-am obișnuit să o am pe față. A fost o provocare să vorbesc sau să casc, deoarece sigiliul din silicon împiedică oarecum mișcarea maxilarului, dar acesta este un preț mic de plătit pentru cât de cool arată. Vocea îmi era estompată, dar nu până în punctul în care să am probleme de comunicare. Bateria a rezistat peste opt ore cu ventilatoarele oprite în majoritatea timpului, doar cu iluminarea RGB la putere maximă în ambele zone. Aplicația a fost super ușor de utilizat, deși a avut câteva probleme. Uneori trebuia să asociez din nou masca, după ce nu o foloseam o perioadă mai lungă și, uneori, dispozitivul nu își amintea ultima schemă de culori folosită. Învelișul anti-aburire a funcționat impecabil, păstrând clară partea transparentă a măștii. Înlocuirea filtrelor a fost ușoară, la fel și curățarea purificatorului. În cele din urmă, încărcarea purificatorului a durat puțin peste trei ore, conform specificațiilor.

Deși arată ca o jucărie, este un dispozitiv foarte bine proiectat și executat

Deși arată ca o jucărie, este un dispozitiv foarte bine proiectat și executat

Mi-a plăcut foarte mult să folosesc purificatorul portabil de aer Razer Zephyr. Factorul wow este extrem de mare, filtrele își fac treaba, iar ventilatoarele aduc aer proaspăt, filtrat, în interiorul măștii. Problemele de conectivitate și de memorie au fost minore și nu au stricat experiența.

Tu ce crezi despre purificatorul portabil de aer Razer Zephyr?

Acum știi părerea mea despre purificatorul de aer portabil Razer Zephyr: este un gadget grozav pentru tocilari, jucători sau pasionați de festivaluri. Înainte de a închide acest articol, sunt foarte curios: ce părere ai despre Razer Zephyr? Îl vei cumpăra? Spune-mi în comentarii și, dacă îl cumperi, zi-mi ce impresie îți lasă.

Descoperă: Sănătate Hardware și sunete Recenzii Recomandate