Review Xiaomi Robot Vacuum X10: Bun pentru locuințe mari

Review Xiaomi Robot Vacuum X10: Bun pentru locuințe mari
Rating

Dacă ai o locuință mare, care necesită o curățare regulată, aspiratoarele robotizate accesibile sunt, de obicei, o alegere neinspirată, din mai multe motive. Acestea tind să aibă baterii cu o capacitate mai mică, sisteme de navigație mai puțin avansate, care le fac să fie lente la curățarea locuinței tale, și recipiente de colectare a prafului cu o capacitate mai mică. De aceea, pentru locuințele mai mari, este o idee mai bună să cauți un aspirator robot mai puternic, chiar dacă este mai scump. Dacă ești în căutarea unui aspirator robot performant, care poate face față unui spațiu de locuit mai mare, iată de ce Xiaomi X10 poate fi o alegere bună:

Reclamă

Xiaomi Robot Vacuum X10: Pentru cine este o alegere potrivită?

Xiaomi Robot Vacuum X10 este o alegere bună dacă:

 • Ai un apartament mare sau o casă cu etaj
 • Vrei un aspirator care poate fi controlat de la distanță și sincronizat cu alte dispozitive inteligente
 • Spațiul tău necesită să dai periodic cu mopul
 • Nu ai multe covoare

Pro și contra

Acestea sunt lucrurile care-mi plac la Xiaomi Robot Vacuum X10:

 • Stația de colectare a prafului îți sporește confortul
 • Putere de aspirare excelentă în modul Turbo
 • Se descurcă foarte bine cu obstacolele
 • Poate să aspire și să dea cu mopul în același timp
 • Funcția de mop este utilă pentru curățarea petelor mai ușoare
 • Nivelul de control oferit de aplicația Mi Home este excelent

Există și câteva dezavantaje:

 • Viteza de încărcare este foarte lentă
 • Actualizările de firmware nu sunt însoțite de note de lansare
Notă produs 4.5/5

Verdict

Xiaomi Robot Vacuum X10 are un preț rezonabil pentru funcțiile oferite, este bine gândit și are un aspect plăcut. Dar, mai presus de toate, face o treabă bună la curățarea spațiilor de locuit; nu are nevoie de curățare regulată și poate depozita praful și murdăria colectate de până la șaizeci de curățări. Deși nu este grozavă, funcția de curățare cu mopul poate fi utilă, mai ales în casele fără multe covoare. Aplicația Mi Home este excelentă, cu o mulțime de funcții avansate, care sunt ușor de configurat. Familiile vor aprecia funcția de protecție pentru copii (Child lock) și posibilitatea de a împărți dispozitivul cu mai mulți utilizatori, care-l pot gestiona cu toții de la distanță. Sunt mulțumit de experiența mea cu Xiaomi Robot Vacuum X10 și-l recomand celor care au nevoie să curețe spații de locuit mai mari.

Despachetarea lui Xiaomi Robot Vacuum X10

Xiaomi Robot Vacuum X10 sosește într-o cutie de carton mare și grea, ale cărei culori principale sunt alb și gri. Pe partea din față, poți vedea numele produsului, o imagine mare a aspiratorului robot, logo-ul Mi și o listă a celor mai importante caracteristici ale dispozitivului. Pe laturile cutiei, sunt prezentate mai multe informații despre produsul pe care tocmai l-ai cumpărat și despre numeroasele sale caracteristici.

Xiaomi Robot Vacuum X10 sosește într-o cutie mare și grea

Xiaomi Robot Vacuum X10 sosește într-o cutie mare și grea

Când deschizi cutia, găsești alte cutii de carton, mai mici, care protejează toate elementele componente ale aspiratorului Xiaomi Robot Vacuum X10. Scoate totul cu atenție și ar trebui să ai aceste trei elemente:

Toate elementele se află în ambalaje de protecție suplimentare

Toate elementele se află în ambalaje de protecție suplimentare

Când ajungi în sfârșit să despachetezi totul, găsești robotul aspirator propriu-zis, stația de colectare a prafului (cu un sac de praf deja montat), peria laterală, un al doilea sac de praf, laveta pentru mop, cablul de alimentare pentru stație, manualul de utilizare și alte pliante. Reține că peria principală și capacul periei sunt instalate pe Xiaomi Robot Vacuum X10, la fel ca și recipientul de praf.

Toate elementele pe care le găsești în cutie

Toate elementele pe care le găsești în cutie

Experiența de despachetare a aspiratorului Xiaomi Robot Vacuum X10 necesită puțin timp și este destul de plăcută. Producătorul include în pachet mai multe accesorii și toate informațiile de care ai nevoie pentru a începe.

Reclamă

Design și specificații hardware

Designul aspiratorului Xiaomi Robot Vacuum X10 este similar cu cel al altor dispozitive din gama sa de preț: este alb, are o formă circulară și o dimensiune de 353 × 350 × 98,8 mm. Cântărește 3,3 kilograme. În partea de sus, se vede cupola pentru sistemul său de navigație cu laser LDS, două butoane (Pornire și Acasă) și logoul Xiaomi.

Xiaomi Robot Vacuum X10 are un design clasic

Xiaomi Robot Vacuum X10 are un design clasic

În partea din față, ai orificiul care adăpostește senzorul de andocare și o bară de protecție pentru aspiratorul robot.

Senzorul de andocare se află în partea din față

Senzorul de andocare se află în partea din față

Întoarce-l invers și poți vedea senzorii contra căderii pe scări, precum și contactele de încărcare și roata de sus. Urmează peria laterală detașabilă, roțile principale și peria principală, protejată de capacul său. De asemenea, tot aici vei găsi zona de aerisire cu două orificii, folosite pentru a goli recipientul de praf în stația de colectare a prafului.

Poți întoarce aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum X10 cu capul în jos

Poți întoarce aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum X10 cu capul în jos

Platforma de colectare a prafului sau stația de golire automată este destul de mare: 397 × 285 × 384 mm. Este complet albă și confecționată din plastic. Potrivit Xiaomi, are o capacitate de 2,5 litri și poate colecta praful rezultat în urma a până la 60 de curățări. Compania spune că a îmbunătățit procesul de colectare a prafului și că stația are o putere de aspirare de 17000 de pascali, ceea ce-i permite să golească instantaneu recipientul de praf al aspiratorului robot.

Stația de colectare a prafului este MARE

Stația de colectare a prafului este MARE

Xiaomi Robot Vacuum X10 are un motor de mare viteză, fără perii, cu o putere maximă de aspirare de 4000 de pascali. Are o baterie încorporată de 5200 mAh, care-l ajută să curețe timp de aproximativ 180 de minute în modul standard, iar sistemul său de navigație îl face capabil să treacă peste obstacole de până la 20 mm înălțime. Împreună, toate aceste specificații ar trebui să-l facă o alegere bună pentru locuințele mari.

Xiaomi Robot Vacuum X10 poate curăța pentru o durată de până la 180 de minute

Xiaomi Robot Vacuum X10 poate curăța pentru o durată de până la 180 de minute

Aspiratorul robot are și un rezervor de apă, de 200 ml, care permite curățarea timp de aproximativ 80 de minute. Rezervorul de apă distribuie uniform apa, fără scurgeri, și are trei niveluri de control al debitului de apă.

Rezervorul de apă cu mopul atașat

Rezervorul de apă cu mopul atașat

Acest aspirator este însoțit de certificarea TÜV Rheinland Cybersecurity and Privacy Protection Standard Certification. Asta înseamnă că harta creată de Xiaomi Robot Vacuum X10 este criptată atunci când este transmisă în cloud prin intermediul aplicației Mi Home. Aspiratorul robot include, de asemenea, un cip de securitate, care se ocupă de criptarea și transmiterea securizată a datelor utilizatorului. Și, în plus, aplicația Mi Home a fost consolidată din punct de vedere al securității.

Harta ta este criptată

Harta ta este criptată

Într-un final, Xiaomi Robot Vacuum X10 funcționează cu Amazon Alexa sau Google Assistant. Este, de asemenea, integrat cu Google Home și cu ecosistemul de dispozitive inteligente Xiaomi.

Pentru mai multe specificații și informații tehnice, accesează pagina oficială a produsului: Xiaomi Robot Vacuum X10.

Xiaomi Robot Vacuum X10 este un aspirator robot de top, cu un preț și specificații pe măsură. Designul său este funcțional, iar ansamblul său de caracteristici este generos. Este posibil ca unii oameni să aprecieze capacitatea sa de a da cu mopul și să-l considere mai atrăgător decât produsele concurente, cu un preț similar.

Reclamă

Experiența de utilizare oferită de Xiaomi Robot Vacuum X10

Alege un loc pentru stația de colectare a prafului, bag-o în priză și atașează robotul aspirator. Apoi, instalează aplicația Mi Home din Magazinul Play sau din AppStore, conectează-te cu contul tău Xiaomi și adaugă robotul aspirator. Dacă telefonul este aproape de dispozitiv, aplicația îl detectează imediat.

Adaugă Xiaomi Robot Vacuum X10

Adaugă Xiaomi Robot Vacuum X10

După ce selectezi dispozitivul, alege rețeaua Wi-Fi la care vrei să-l conectezi (funcționează numai cu rețelele de pe banda de 2,4 GHz, folosind Wi-Fi 4, nu Wi-Fi 6). Apoi, setează locația și numele dispozitivului și alege dacă dorești să-l împarți cu familia ta și să administrați împreună aspiratorul robot.

Poți împărți aspiratorul robot cu familia ta

Poți împărți aspiratorul robot cu familia ta

Acceptă politica de confidențialitate, urmărește ghidul de utilizare a aspiratorului Xiaomi Robot Vacuum X10 și poți începe să-l folosești. Primul pas este să-l încarci și apoi să faci o primă tură pentru a crea o hartă a locuinței tale. Această tură este rapidă, deoarece aspiratorul robot nu face curățenie, ci îți scanează doar casa pentru a crea harta și a înțelege unde sunt principalele obstacole.

Mai întâi, creează și editează harta

Mai întâi, creează și editează harta

Este o idee bună să-ți editezi harta, să redenumești camerele, să setezi pereți virtuali și zone restricționate pentru mop. Apoi, atunci când începi să folosești aspiratorul Xiaomi Robot Vacuum X10 pentru a face curățenie în casă, totul va funcționa fără probleme și nu va curăța sau va da cu mopul în locurile în care nu vrei s-o facă.

Adaugă pereți virtuali, zone restricționate, etc.

Adaugă pereți virtuali, zone restricționate, etc.

Aplicația Mi Home are multe setări și funcții: poți să alegi tipul de curățare, puterea de aspirare, consumul de apă pentru curățare și să schimbi ordinea în care sunt curățate camerele. Poți, de asemenea, să programezi sarcini de curățenie pentru întreaga locuință sau doar pentru unele camere, să modifici volumul notificărilor vocale sau să le dezactivezi complet, să emiți comenzi precum „return to charging station” (întoarce-te la stația de încărcare), „start /pause/stop cleaning” (începe/pauză/oprește curățenia) sau „clean area” (curăță zona) și să configurezi setările pentru fiecare cameră în parte. Stația de colectare a prafului, care acționează și ca stație de andocare, poate fi setată să colecteze praful automat după fiecare tură; poți modifica frecvența cu care face asta sau o poți porni la cerere. Familiile se vor bucura de faptul că dispune de un sistem de blocare pentru copii (Child lock), pentru a-i împiedica să pornească accidental aspiratorul robot.

Mi Home are multe caracteristici și setări

Mi Home are multe caracteristici și setări

Xiaomi Robot Vacuum X10 face o treabă bună la colectarea prafului și a murdăriei de pe podele. Însă, dacă ai nevoie de el pentru a curăța covoare sau pentru a aduna părul lung, ar trebui să-i setezi puterea la Strong sau Turbo. Dezavantajul este că devine destul de zgomotos. Funcția de mop funcționează, dar aduce mai degrabă cu un șervețel umed după ce ai aspirat murdăria, decât cu un mop adevărat. Deși ajută la o curățare mai bună a podelelor, nu te aștepta ca aceasta să fie la fel de eficientă ca un mop propriu-zis. De exemplu, Xiaomi Robot Vacuum X10 nu a îndepărtat petele mai dificile din bucătăria mea. A trebuit să scot un mop obișnuit și să le curăț eu însumi.

Xiaomi Robot Vacuum X10 curățându-mi podelele

Xiaomi Robot Vacuum X10 curățându-mi podelele

Xiaomi Robot Vacuum X10 face o treabă excelentă la detectarea și evitarea obstacolelor, deoarece are unul dintre cele mai bune sisteme de navigare pe care le-am văzut la un robot aspirator. Singurul dezavantaj este că domul LIDAR nu-i permite să încapă în locuri în care pot intra roboți mai puțin avansați, precum accesibilul Xiaomi Robot Vacuum E10. Viteza sa de curățare este însă impresionantă: într-un minut, curăță 1,17 metri pătrați.

Xiaomi Robot Vacuum X10 se descurcă foarte bine la detectarea obstacolelor

Xiaomi Robot Vacuum X10 se descurcă foarte bine la detectarea obstacolelor

Acest aspirator robot nu generează mult zgomot atunci când este folosit în modurile Silent și Standard. Cu toate acestea, creșterea puterii de aspirare la Strong sau Turbo face ca robotul să devină zgomotos. Deși îndepărtează rapid murdăria din interiorul robotului aspirator, stația de colectare a prafului este și mai zgomotoasă. Din păcate, Xiaomi nu a publicat nicio măsurătoare oficială cu privire la zgomotul generat și nici eu nu am avut un dispozitiv de măsurare. Cu toate acestea, am făcut clipul de mai jos, astfel încât să poți auzi cât de zgomotos este Xiaomi Robot Vacuum X10 în fiecare mod de curățare și cât de gălăgioasă este stația de colectare a prafului.

După fiecare tură, Xiaomi Robot Vacuum X10 se întoarce la stația de andocare și se încarcă automat. Din păcate, viteza de încărcare este destul de mică. Dacă bateria sa este aproape de 0%, ajunge la 100% în aproximativ șase ore. Din fericire, majoritatea locuințelor nu sunt suficient de mari pentru a-i descărca complet bateria la o singură curățare. În cele mai multe cazuri, ar trebui să fie suficiente 3 până la 4 ore de încărcare după fiecare curățare. Totuși, mi-aș dori ca Xiaomi să folosească tehnologia de încărcare rapidă a smartphone-urilor sale și pe aspiratoarele sale robotizate. Poate fi destul de frustrant să aștepți atâtea ore.

Xiaomi Robot Vacuum X10 se încarcă foarte încet

Xiaomi Robot Vacuum X10 se încarcă foarte încet

Este ușor să scoți gunoiul din stația de colectare a prafului. Și partea cea mai bună este că trebuie să faci asta o dată la fiecare șaizeci de cicluri de curățare. Prin urmare, îl poți folosi luni de zile înainte să trebuiască să-l cureți. În cutie, este inclus un al doilea sac pentru praf, iar asta este minunat. Totuși, după câteva luni de utilizare, este posibil să trebuiască să mai cumperi alții din magazinul Xiaomi.

Este ușor să scoți gunoiul

Este ușor să scoți gunoiul

Consumabilele sunt întotdeauna un element de care trebuie să ții cont atunci când folosești un aspirator robot. Aplicația Mi Home îți indică nivelul de utilizare al acestora și când trebuie să le cureți sau să le înlocuiești. Din păcate, Xiaomi a inclus la pachet o singură perie laterală, care trebuie înlocuită după 200 de ore de utilizare. Alți vânzători includ două perii laterale pentru dispozitive cu prețuri similare.

Fii atent la consumabile

Fii atent la consumabile

În zilele în care am folosit acest aspirator robot, am observat că actualizările de firmware Xiaomi nu au note de lansare. De asemenea, nu poți găsi online nicio informație despre modificările pe care le aduc. Această lipsă de transparență este problematică, iar Xiaomi ar trebui să împărtășească ceea ce face fiecare nouă versiune de firmware.

Reclamă

Partea bună este că aplicația Mi Home îți permite să creezi tot felul de automatizări inteligente. De exemplu, poți crea scenarii complexe (sau Scenes) folosind reguli simple If/Then și multitudinea de dispozitive inteligente compatibile cu aplicația. De exemplu, poți sincroniza Xiaomi Smart Air Purifier 4 să pornească imediat după ce Xiaomi Robot Vacuum X10 termină de aspirat, pentru a găsi o casă curată ȘI aer curat atunci când te întorci de la muncă. Dacă ai alergii, acest tip de automatizare este extrem de util. Aplicația Mi Home se poate conecta, de asemenea, la Google Home și Amazon Alexa, permițându-ți să-ți asociezi aspiratorul cu multe alte dispozitive inteligente, inclusiv cu cele de la furnizori diferiți.

Ai la dispoziție multe opțiuni de automatizare

Ai la dispoziție multe opțiuni de automatizare

Xiaomi Robot Vacuum X10 este un aspirator robot pe care te poți baza. Acesta navighează printre obstacole cu precizie, are o putere de aspirare bună, iar funcția de mop poate fi utilă uneori. Oricum, probabil că nu este cea mai bună idee să folosești laveta pentru mop, dacă ai multe covoare în casă. Partea bună este că durata de viață excelentă a bateriei și stația de colectare a prafului îl fac ideal pentru casele mari.

Ce părere ai despre Xiaomi Robot Vacuum X10?

La sfârșitul acestei recenzii, ar trebui să ai o perspectivă bună asupra a ceea ce poate și nu poate face acest robot aspirator. Dacă există întrebări fără răspuns, nu ezita să mi le adresezi într-un comentariu. Și, dacă ai deja unul dintre aceste aspiratoare robot și-l folosești cu regularitate, împărtășește experiența ta cu ceilalți.

Descoperă: Smarthome Android Hardware și sunete iOS Recomandate Rețea și Internet