Samsung scapă de fante și găuri cu viitorul Galaxy A80

Samsung scapă de fante și găuri cu viitorul Galaxy A80

Viitorul Samsung Galaxy A80 aduce vești bune dependenților de smartphone-uri de pretutindeni. Dispar frustrările cauzate de acea fantă enervantă din partea de sus a ecranului tău, dispar diminețile triste plângând în cafea pentru că trebuie să derulezi (din nou!) încă o jumătate de centimetru când îți verifici conturile de social media. Dacă vrei să afli mai multe despre istoria groaznicei fante și când va scăpa Samsung de ea, citește acest articol:

Reclamă

Ce este fanta (notch)?

O fantă sau o decupare a afișajului este zona îngustă, găsită adesea în partea de sus a ecranului, folosită de producătorii de smartphone-uri pentru a încorpora camera frontală și, în unele cazuri, senzori suplimentari, precum cei utilizați pentru recunoașterea facială. În ultimii ani, pe măsură ce nevoia de ecrane mari pe telefoanele mobile a crescut direct proporțional cu narcisismul nostru ca specie, majoritatea producătorilor au încercat să micșoreze cât mai mult fanta și marginile pentru a oferi utilizatorilor cel mai mare ecran posibil.

Fanta pe un iPhone X
Fanta pe un iPhone X

Este fanta importantă?

Deoarece nu posed un smartphone cu fantă, am verificat opiniile online și am discutat cu o parte din prieteni despre frustrările de a avea o fantă pe ecranul smartphone-ului. Cea mai îndreptățită grijă este că unele aplicații și jocuri pot afișa informații relevante în acea zonă a ecranului. Prin urmare, atunci când ai un smartphone cu o fantă, unele aplicații pot avea probleme. O altă grijă este că, chiar dacă fanta ar trebui să se integreze cu marginile, nu arată bine estetic pe un ecran de altfel perfect dreptunghiular. Însă, unele smartphone-uri îți permit să ascunzi fanta, cum ar fi cele produse de Huawei, Xiaomi, OnePlus și altele. De asemenea, poți alege întotdeauna un model cu margini mai largi pentru a evita această problemă. Prin urmare, importanța fantei respective devine o problemă de preferință personală.

Când a devenit fanta relevantă?

Influențând moda ca întotdeauna, Apple au fost cei care au făcut fanta populară, cu lansarea iPhone X, chiar dacă alte două smartphone-uri anunțate înaintea acestuia - telefonul Essential și Sharp Aquos S2 - aveau o fantă. Înainte ca Apple să lanseze acest telefon, fanta reprezenta o tendință minoră în lumea smartphone-urilor. Aceasta a devenit o trăsătură distinctivă a iPhone X și, prin urmare, un simbol al industriei smartphone-urilor.

Reclamă

Galaxy A80: va renunță Samsung la fantă până la urmă?

Samsung Galaxy A80 va fi lansat începând din mai 2019. Acest smartphone arată bine chiar și în ochii unui utilizator simplu de smartphone ca mine. Fanta dispare (împreună, sper eu, cu toate dramele și opiniile pe care le-a generat), iar utilizatorii se pot bucura de noul ecran New Infinity Display.

Unde este camera frontală dacă nu există nici o fantă? Ei bine, aici lucrurile devin interesante: o cameră rotativă motorizată, cu trei obiective, iese din smartphone-ul tău și se rotește dacă activezi modul selfie. Cuprinzând o cameră principală de 48 de megapixeli, o cameră foto ultra-lată (Ultrawide) de 8 megapixeli și o cameră de adâncime 3D, sistemul de camere oferă aceeași calitate pentru imagini și înregistrări, indiferent dacă lucrurile se întâmplă în spatele sau în fața ecranului telefonului tău.

Ideea unei camere ascunse care iese din smartphone nu este totalmente originală, la fel cum nici fanta nu era, atunci când Apple a decis să o împrumute. Smartphone-ul concept Vivo Apex și Vivo Nex, produs ulterior, au o cameră frontală mecanică pop-up, cum are și Oppo Find X. Cu toate acestea, Samsung a făcut camera lui Galaxy A80 să se rotească, permițând astfel o comparație cu afișajul de bord rotativ de pe Bentley Continental GT 2018.

Sigur, amândouă economisesc spațiu, dar acesta nu este motivul principal pentru care îți dorești produsul. Dacă suntem cinstiți, le vrem pentru că arată pur și simplu genial.

Ce îți place la Samsung Galaxy A80?

Ne place noua abordare adoptată de Samsung pentru viitorul Galaxy A80. Înainte de a închide acest articol de știri, spune-ne: te atrage mai mult camera sau ecranul fără fantă? Crezi că acest smartphone este primul pas spre sfârșitul groaznicei fante? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Știri