Review Samsung Galaxy Tab S6 Lite: O noutate în lumea tabletelor mid-range!

Review Samsung Galaxy Tab S6 Lite: O noutate în lumea tabletelor mid-range!
Rating

Piața tabletelor cu Android nu mai este atât de vie și cu o competiție atât de mare cum era acum câțiva ani. Totuși, companiile mai lansează modele noi din când în când. Samsung a lansat recent Galaxy Tab S6 Lite - o tabletă cu Android la un preț rezonabil și cu multe de oferit, inclusiv un creion S Pen. Am folosit-o timp de aproximativ două săptămâni și acum vrem să îți spunem părerea noastră despre ea. Dacă vrei să știi mai multe despre ce poate să facă Samsung Galaxy Tab S6 Lite și dacă merită să o cumperi, citește această recenzie:

Reclamă

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Pentru cine este o alegere potrivită?

Samsung Galaxy Tab S6 Lite este o alegere excelentă pentru:

 • Persoanele care își doresc o tabletă cu Android frumoasă
 • Acei utilizatori care vor performanțe bune la un preț rezonabil
 • Cei cărora le place să folosească un creion (stylus) cu tableta lor
Vezi prețul:

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Samsung Galaxy Tab S6 Lite:

 • Design frumos și calitate premium a construcției
 • Include un creion S Pen
 • Ecranul este luminos și culorile sunt vii
 • Are destule porturi, inclusiv USB-C și jack audio de 3,5 mm
 • Durată mare de funcționare pe baterie și încărcare rapidă
 • Camera frontală poate fi utilizată pentru deblocare facială
 • Performanța sa este destul de bună pentru a face orice vrei
 • Preț rezonabil

Există și câteva puncte slabe de menționat:

 • Tableta nu are un cititor de amprente
 • Hardware-ul său nu este destul de puternic pentru a rula jocurile pretențioase fără mici sacadări
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Samsung Galaxy Tab S6 Lite pare să fie un "best buy" în ceea ce privește tabletele cu Android. Arată ca un dispozitiv premium, dar fără a avea un preț premium. Are multe caracteristici și porturi, include un creion pentru "notițe scrise de mână" sau pentru desenat, iar hardware-ul său este destul de bun pentru a putea rula orice aplicație vrei sau îți trebuie. O recomandăm oricui caută o tabletă cu Android care să poată face orice, la un preț rezonabil.

Specificații hardware

Samsung Galaxy Tab S6 Lite oferă un ecran IPS de 10,4 inchi cu o rezoluție de 1200 x 2000 pixeli (WUXGA+). Ecranul are o rație de aspect de 5:3 și o densitate a pixelilor de aproximativ 224 ppi. Deși nu este un ecran AMOLED ca cel folosit de Samsung pe tableta premium Tab S6, ecranul IPS de pe Tab S6 Lite oferă culori și un nivel de luminozitate excelente.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Tableta rulează pe un chipset mid-range: Samsung's Exynos 9611. Folosește un procesor cu opt nuclee - patru nuclee Cortex-A73 la 2,3 GHz și patru nuclee Cortex-A53 la 1,7 GHz.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Informații procesor
Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Informații procesor

Samsung Galaxy Tab S6 Lite vine cu 4 GB de RAM și un cip video rezonabil de rapid Mali-G72. Din punct de vedere al spațiului de stocare, poți achiziționa tableta cu 64 sau 128 GB de memorie flash internă. Dacă nu ți se pare destul, poți să adaugi și un card micro SDXC de maxim 1 TB.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Informații despre memorie
Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Informații despre memorie

Dimensiunile tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite sunt 244,5 x 154,3 x 7 mm, în înălțime x lățime x grosime, și cântărește doar 465 grame. Bateria sa are o capacitate generoasă de 7040 mAh, despre care Samsung spune că ar trebui să ofere până la 13 ore de utilizare moderată. O altă veste bună este că tableta suportă încărcarea rapidă, așa că nu este nevoie să o lași în priză toată noaptea ca să i se încarce bateria.

Reclamă

Sistemul de operare instalat pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite este Android 10 și vine cu One UI versiunea 2.1. Aceasta este o interfață de Android modificată de către Samsung, ce aduce mai multe opțiuni de personalizare pentru îmbunătățirea experienței tale.

Ecranul de pornire de pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Ecranul de pornire de pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite

În partea din față, Samsung Galaxy Tab S6 Lite are o cameră de 5 megapixeli și, în spate, o cameră de 8 megapixeli cu focus automat. Camera frontală poate fi utilizată pentru deblocarea facială a tabletei și este mai mult decât de ajuns pentru apeluri video în Zoom, Skype și alte aplicații similare. Camera de pe spate este utilă pentru realizarea de fotografii ocazional, dar nu se poate compara cu cele de pe smartphone-urile mid-range. Pe de altă parte, poate fi utilă și atunci când vrei să faci o fotografie a unei prezentări PowerPoint în timpul unei ore de predare, de exemplu.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite și creionul S Pen
Samsung Galaxy Tab S6 Lite și creionul S Pen

Din punct de vedere al porturilor, primești Bluetooth v5.0, un port micro-USB 2.0, un jack audio stereo de 3,5 mm. Cipul de rețea al tabletei suportă toate protocoalele wireless până la Wi-Fi 5 și ambele benzi radio de 2,4 și 5 GHz. Suplimentar, ar trebui să știi că există două ediții de Samsung Galaxy Tab S6 Lite: una care are doar Wi-Fi și alta care oferă suport și pentru rețele mobile și LTE, aceasta fiind cea pe care noi am testat-o. Pentru lista completă de specificații, vizitează Samsung Galaxy Tab S6 Lite - Specificații.

Design și experiența de utilizare

La prima noastră întâlnire cu Samsung Galaxy Tab S6 Lite, am fost uimiți să vedem cât de bine arată această tabletă. Deși prețul său este unul moderat (în jur de 2000 de lei), arată elegant și bine construită. Partea sa din spate este realizată din metal, în timp ce fața are margini subțiri, ca pe tabletele de top. Este ușoară, iar spatele metalic și colțurile puțin rotunjite fac să fie confortabil de ținut în mâini, deși este un dispozitiv destul de mare.

Tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite, împreună cu încărcătorul și creionul S Pen
Tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite, împreună cu încărcătorul și creionul S Pen

Spatele tabletei este curat: singurele lucruri pe care le găsești aici sunt camera principală ( în colțul din dreapta sus, în modul portret) și logourile Samsung și Sound by AKG.

Spatele tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Spatele tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Dacă ții Samsung Galaxy Tab S6 Lite în modul portret, pe marginea dreaptă, înspre partea superioară, găsești butoanele de pornire și de volum. Ele sunt puțin ieșite în afară, așa că este ușor să le localizezi.

Butoanele de pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Butoanele de pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Referitor la camere, nu avem prea multe de spus: camera frontală a fost utilă când am participat la chaturi video, precum și la deblocarea facială a tabletei, dar nu se compară cu camerele selfie de pe smartphone-uri.

Deblocarea facială a tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Deblocarea facială a tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Camera de pe spate este ceva mai bună, iar fotografiile făcute cu ea au contrast și culori mai reușite. Totuși, le lipsește detaliul, iar absența unui bliț o face inutilizabilă în medii întunecate. Așa cum am menționat și mai devreme, credem că această cameră își găsește scopul în clasă sau la conferințe, când s-ar putea să o folosești pentru a fotografia secvențe din prezentări.

Camera principală de pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Camera principală de pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Unul din lucrurile care ne plac la această tabletă este poziționarea difuzoarelor. Are două, stereo, iar grilele lor se găsesc pe marginile de sus și jos ale tabletei (în modul portret). Această poziționare le face ideale pentru vizionarea de filme, deoarece difuzoarele oferă sunet stereo corespunzător - stânga și dreapta - atunci când ții tableta în modul peisaj.

Unul dintre cele două difuzoare stereo de pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Unul dintre cele două difuzoare stereo de pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Vizionarea de filme sau clipuri pe YouTube este o plăcere pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Chiar dacă ecranul nu folosește un panou AMOLED de top, IPS LCD-ul oferă culori vii, iar luminozitatea sa este peste medie. Ecranul este atât de strălucitor că pentru noi a fost de ajuns o setare a luminozității de 50%. De asemenea, rezoluția sa este suficientă pentru ca fonturile și imaginile să arate bine și clar, fără linii și colțuri care să pară nefinisate.

Ecranul tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Ecranul tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Spre deosebire de majoritatea tabletelor mid-range cu Android, Samsung Galaxy Tab S6 Lite vine și cu un creion. Se numește S Pen și s-ar putea să fie unul dintre atuurile la vânzarea Tab S6 Lite. Funcționează excelent atât pentru notițele scrise "de mână", cât și pentru schițe și desen, dacă asta cauți. 🙂 Creionul se simte bine în mână, este ușor și se poate lipi magnetic de spatele tabletei.

Desen pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Desen pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Am folosit această tabletă zi de zi timp de aproximativ două săptămâni înainte de a scrie acest review. În această perioadă, unul dintre lucrurile pe care le-am observat și apreciat a fost faptul că durata sa de funcționare pe baterie este chiar bună. La o utilizare mixtă - navigare pe internet, email, chat și ceva jocuri ocazionale - rezistă o zi și chiar mai mult înainte să trebuiască să o încarci. În weekenduri, când ne-am uitat și la filme pe Netflix, tableta reușește să meargă o zi pe baterie, deși seara a trebuit să o încărcăm.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite se conturează a fi o tabletă cu Android foarte echilibrată. Are un design simplu și frumos, toate lucrurile de care ai nevoie pe o tabletă, creionul S Pen este o adăugire plăcută, iar utilizarea tabletei o experiență pozitivă.

Reclamă

Android 10, One UI 2.1 și aplicațiile incluse

Samsung Galaxy Tab S6 Lite vine cu cea mai nouă versiune de Android 10 și cu interfața Samsung One UI v2.1. Această interfață adaugă unele opțiuni de personalizare ce nu se regăsesc în interfața standard de Android, dar în afară de asta, nu schimbă felul în care funcționează sistemul de operare. Un detaliu care ne-a plăcut chiar mult este Daily Board: o caracteristică ce îți transformă tableta într-o ramă de fotografii și afișează și informații utile, precum ora, data, sau vremea, atunci când o activezi.

Caracteristica Daily Board de pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Caracteristica Daily Board de pe tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung nu include multe aplicații pe tabletă. Asta nu înseamnă că nu există niciuna: când configurezi tableta, te întreabă dacă vrei și aplicațiile suplimentare recomandate de Samsung. Însă ele nu sunt instalate automat, așa că poți alege dacă le adaugi sau nu.

Aplicații suplimentare recomandate de către Samsung
Aplicații suplimentare recomandate de către Samsung

Lista de aplicații pe care le primești în mod implicit pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite este destul de mică față de alte dispozitive similare. Ai toate aplicațiile Google esențiale, precum Gmail, Chrome, Maps, YouTube și Photos. De asemenea, mai sunt și câteva aplicații adiționale de la Samsung, cum ar fi Phone, Messages, Camera, Gallery, Clock, Calendar, Samsung Notes și Galaxy Store (un magazin de aplicații alternativ).

Ecranul de pornire al tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Ecranul de pornire al tabletei Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite vine cu ultimul Android 10 și cu Samsung One UI deasupra, ce adaugă câteva îmbunătățiri la interfață. De asemenea, ne place faptul că Samsung nu te forțează să folosești aplicații pe care poate nu le vrei.

Performanțe în benchmark-uri

Pentru a ne face o idee clară asupra performanței oferite de Samsung Galaxy Tab S6 Lite, am rulat și câteva benchmark-uri. Iată rezultatele:

În Geekbench 5, Samsung Galaxy Tab S6 Lite a obținut un scor single-core (per nucleu) de 344 de puncte și 1169 puncte în multi-core (multinucleu). Aceste numere nu sunt impresionante dar nu sunt nici slabe. Ele ne arată că Samsung Galaxy Tab S6 Lite se regăsește în secțiunea mid-range a pieței de tablete. Este mai lentă decât mai scumpa tabletă premium Samsung Galaxy Tab S6 și este puțin mai rapidă decât Amazon Fire HD 10, de exemplu.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark Geekbench
Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark Geekbench

În AnTuTu v8, Samsung Galaxy Tab S6 Lite a reușit un scor de 149807 puncte. Ne confirmă faptul că această tabletă este un dispozitiv nici super-rapid, nici lent. Este ceva mediu, oferind performanțe bune, dar nimic extraordinar.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark AnTuTu
Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark AnTuTu

În continuare, am rulat benchmark-ul 3DMark pentru a vedea cum se descurcă tableta în jocuri. Rezultatele, pe care le poți vedea în captura de ecran de mai jos, ne spun că Samsung Galaxy Tab S6 Lite poate rula orice joc (inclusiv Fortnite) deși s-ar putea să vezi ceva întreruperi în cele mai pretențioase dintre ele.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark 3DMark
Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark 3DMark

La final, am folosit PCMark pentru a verifica dacă bateria tabletei poate să reziste atât de mult cât promite Samsung, adică până la 13 ore de utilizare mixă. Acest benchmark ne-a arătat un un timp de funcționare pe baterie excelent, de 15 ore și 14 minute. Este mai mult decât ne-am așteptat, iar asta este foarte bine. Cu excepția cazului în care te joci jocuri sau te uiți la filme toată ziua, Samsung Galaxy Tab S6 Lite ar trebui să reziste fără probleme de dimineața până seara.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark PCMark battery life
Samsung Galaxy Tab S6 Lite: Rezultate benchmark PCMark battery life

Benchmark-urile pe care le-am rulat pe Samsung Galaxy Tab S6 Lite ilustrează aceeași imagine pe care ne-am făcut-o în utilizarea acestei tablete zi de zi. Este clar o tabletă cu Android din categoria mid-range. Oferă hardware destul de puternic pentru a putea rula orice aplicație sau joc în condiții bune. Totuși, nu excelează și nu este super rapidă.

Ai în vedere cumpărarea unei tablete Samsung Galaxy Tab S6 Lite?

Acum știi ce ne place și ce nu ne place la Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Știi că este o tabletă mid-range cu design și calitate premium. Suntem de părere că prețul său este rezonabil și că Galaxy Tab S6 Lite este o alegere excelentă pentru oricine își dorește o tabletă cu Android de calitate. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce crezi despre Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Este o tabletă pe care vrei să o cumperi? Comentează mai jos și spune-ne perspectiva ta.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate