Securitate pentru toți - Review ESET Smart Security Premium

Rating:
5 out of 5 stars

ESET este una dintre companiile de top în domeniul securității cibernetice, iar produsele lor au fost validate de multe de organizații de securitate pe parcursul anilor. Cea mai completă soluție de securitate a lor se numește ESET Smart Security Premium și, pe lângă clasicele module antivirus, firewall sau scut web, ne oferă și instrumente suplimentare care ar trebui să facă acest produs și mai atractiv. Am fost curioși să vedem tot ce are de oferit ESET Smart Security Premium și cât de bun este la a ne proteja calculatoarele cu Windows, așa că am decis să îl testăm un timp. Acum suntem pregătiți să îți spunem părerea noastră și tot ce am aflat pe parcursul testelor. Citește acest review până la capăt și vei ști dacă ESET Smart Security Premium este produsul antivirus potrivit pentru tine:

La ce este bun ESET smart Security Premium?

ESET Smart Security Premium este un produs antivirus care este foarte bun la:

 • A te ține în siguranță față de malware, atât offline cât și online
 • A te proteja de orice fel de atacuri din rețea
 • A îți oferi o interfață de utilizare care este simplă și ușor de folosit, dar și cu multe setări avansate și informații detaliate, dacă ai nevoie de ele

ESET Smart Security Premium vs. ESET Internet Security

ESET Smart Security Premium este cel mai complet produs de securitate oferit de companie și, în comparație cu ESET Internet Security, include și instrumentele Password Manager și secure Data. Dacă nu ai deja un abonament la LastPass sau la alte servicii similare de gestionare parole, atunci trebuie să ai Password Manager de la ESET. Dacă lucrezi cu fișiere importante, criptarea lor este o metodă bună de a le ține în siguranță. În final, dacă iei în considerare și diferența relativ mică de preț, credem că ESET Smart Security Premium este o achiziție mai bună.

Pro și contra

Iată câteva dintre cele mai pozitive lucruri la ESET Smart Security Premium:

 • Motorul antivirus este foarte eficient și te poate proteja împotriva oricărui tip de amenințare malware
 • Motorul antivirus este foarte rapid la scanarea după malware
 • ESET are un impact negativ aproape inexistent asupra performanțelor calculatorului tău
 • Interfața de utilizare este ușor de folosit și înțeles
 • Modulul firewall este foarte eficient în a te proteja de atacurile din rețea
 • Majoritatea instrumentelor de securitate incluse oferă valoare suplimentară utilizatorilor

Aspecte mai puțin pozitive sunt următoarele:

 • Poate să îți încetinească vitezele de transfer de date în rețea și pe internet
 • ESET Smart Security Premium nu include un serviciu VPN care să îți crească nivelul de securitate atunci când te conectezi la rețele Wi-Fi publice
Notă produs
5/5

Verdict

ESET Smart Security Premium este o suită de securitate robustă, care îți oferă un motor antivirus foarte puternic și un modul firewall eficient. Pentru a controla tot ce are de oferit, ESET Smart Security Premium vine cu o interfață de utilizare care arată bine și este ușor de înțeles. Ne-a plăcut abundența de setări avansate cu care poți să lucrezi și am apreciat efectul negativ foarte mic pe care îl are asupra performanțelor și vitezei calculatorului. ESET Smart Security Premium este o suită de securitate rapidă și cu cerințe mici de sistem. Singurul lucru mai puțin pozitiv este faptul că îți poate încetini viteza transferurilor de date prin rețeaua locală și prin internet, deoarece scanează tot traficul după amenințări și malware. De asemenea, ar fi fost bine ca acest produs de securitate să fi inclus și un serviciu VPN. Însă, ESET Smart Security Premium include multe instrumente suplimentare esențiale, pe care probabil le vrei: protecție bancară, controale parentale și un administrator de parole. ESET Smart Security Premium este unul dintre cele mai bune produse antivirus pe care le-am testat și suntem convinși că nu te va dezamăgi nici pe tine. Noi îl recomandăm tuturor cititorilor noștri.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține ESET Smart Security Premium pe PC, vei începe prin a descărca un mic fișier executabil numit eset_smart_security_premium_live_installer.exe. Are o dimensiune de numai 4.05 MO, dar în timpul instalării va descărca încă 180 MO de fișiere de pe serverele ESET.

Expertul de instalare va începe prin a te întreba ce limbă preferi să folosești și îți cere să accepți termenii de utilizare. Apoi, poți să introduci detaliile licenței, să cumperi o licență nouă sau să activezi versiunea de evaluare pentru 30 de zile. Dacă vrei doar să testezi produsul, trebuie să oferi o adresă de e-mail validă, dar asta este tot. Nu îți sunt solicitate alte detalii personale.

Expertul de instalare îți permite și să alegi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid și să activezi sau să dezactivezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi opțiunea ESET LiveGrid, deoarece îi va ajuta pe inginerii ESET să colecteze informații despre elementele suspicioase și să le proceseze cât mai rapid cu putință. Acest lucru ajută ca produsele ESET să reacționeze mai rapid la amenințările noi. De asemenea, credem că este o idee bună să activezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Ele nu sunt viruși în adevăratul sens al cuvântului, dar se pot dovedi la fel de enervante.

Apoi, instalarea își urmează cursul. Când este gata, suita de securitate își încarcă interfața de utilizare, iar primul lucru pe care îl face este să te întrebe dacă vrei să activezi și unele dintre instrumentele de securitate suplimentare pe care le oferă: Password Manager (Administrator parole), Secure Data (Date securizate), Parental Control (Control parental) și modulul Anti-Theft (Antifurt). Unele dintre aceste instrumente, precum modulul antifurt, vor avea nevoie și de un cont ESET online.

În același timp, ESET Smart Security Premium își rulează prima actualizare pentru bazele de date cu semnături de viruși. Pe calculatorul nostru de teste, prima actualizare a însemnat descărcare a încă 13.5 MO de date, acesta fiind un număr mic în comparație cu alte suite de securitate. De asemenea, am observat că suita de securitate a început o scanare completă a calculatorului, imediat după ce a fost finalizată actualizarea, acesta fiind un lucru bun deoarece înseamnă că sănătatea sistemului este verificată cât mai curând posibil.

Descărcarea ESET Smart Security Premium pe calculatorul tău este ușor de făcut și ne place că singura informație pe care trebuie să o oferi pentru a activa versiunea de evaluare este adresa ta de email.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

ESET Smart Security Premium dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender în timpul instalării. Astfel, elimină posibilitatea ca tu să întâlnești probleme de performanță sau conflicte ce ar putea să apară pentru că folosești două programe de securitate similare în același timp.

Produsul este, de asemenea, integrat bine cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Noi nu am avut niciun fel de probleme la accesarea folderelor partajate în rețeaua locală sau la descărcarea, instalarea și actualizarea aplicațiilor Windows universale. Un lucru pe care l-am observat atunci când am instalat ESET Smart Security Premium și pe care l-am apreciat, a fost faptul că modulul firewall monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și își ajustează automat protecția în funcție de acesta.

Din punct de vedere al protecției web, ESET Smart Security Premium alege să filtreze tot traficul de internet de pe calculatorul tău. Nu include extensii de browser și asta este bine. Deoarece scanează tot traficul de internet, înseamnă că vei fi protejat la fel de bine în orice browser web folosești.

În continuare, am verificat dacă toate procesele pe care le rulează ESET Smart Security Premium sunt protejate de la terminarea neautorizată. Suntem mulțumiți să putem spune că sunt protejate, astfel că malware-ul nu va reuși prea ușor să dezactiveze suita de securitate.

Dacă ești îngrijorat de faptul că ESET ar putea să îți încetinească PC-ul, nu mai fi. Pe laptopul nostru de test, ESET Smart Security Premium a folosit aproximativ 77 de MO de memorie RAM, iar timpul de pornire al Windows pe care l-am măsurat cu BootRacer înainte și după ce am instalat suita, a fost același.

Pentru a verifica dacă ESET Smart Security Premium afectează vitezele de transfer date pe internet sau în rețeaua locală, am rulat câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Testele au arătat că viteza de încărcare pe internet nu a fost afectată de suita de securitate, dar viteza de descărcare a scăzut cu 23 de procente. Testele pe care le-am rulat cu LAN Speed Test au arătat că viteza de copiere a unui fișier, la transmitere prin rețeaua locală, a fost mai lentă cu 13 procente iar descărcarea unui fișier în rețeaua locală a fost mai lentă cu 21 de procente după instalarea ESET Smart Security Premium. Aceste rezultate înseamnă că suita de securitate are un efect negativ asupra vitezei de transfer în rețea dar și pe internet.

ESET Smart Security Premium este o suită de securitate bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Ne place că modulul firewall este capabil să își ajusteze automat nivelul de protecție în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și ne place că această suită de securitate are un efect negativ inexistent asupra performanțelor calculatorului nostru de teste. Totuși, nu am apreciat faptul că ne-au scăzut vitezele de transfer al datelor prin rețea și pe internet.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de ESET Smart Security Premium mixează tradiționalul cu designul modern și rezultatul final este foarte plăcut. Primești o interfață de utilizare spațiată generos, cu secțiuni și butoane mari. De asemenea ai comutatoare care controlează lucruri peste tot. Cele mai importante instrumente și opțiuni sunt aranjate în câteva secțiuni principale în stânga ferestrei, în timp ce detaliile secțiunii curente sunt afișate în partea dreaptă. Pe pagina principală, vezi un mesaj mare despre starea actuală a securității calculatorului tău cu Windows. Dacă este verde, lucrurile sunt OK, dacă este roșie, sunt probleme urgente de care trebuie să te ocupi.

Cum interfața de utilizare folosește multe butoane mari, dale și comutatoare pentru cele mai importante instrumente și setări, este ușor să folosești ESET Smart Security Premium chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile.

Deși majoritatea modulelor de protecție și a instrumentelor pot fi configurate dacă le accesezi pe fiecare, în cazul în care vrei să ai acces rapid și ușor la toate setările avansate și la toate opțiunile de configurare, o poți face cu o apăsare pe butonul Advanced setup (Configurare avansată) din colțul dreapta jos al secțiunii Setup (Configurare). În Advanced setup (Configurare avansată), poți să ajustezi fiecare detaliu, oricât de mic, al modului în care funcționează ESET Smart Security Premium.

Deși ESET Smart Security Premium are setări și caracteristici care sunt bine explicate în context, dacă întâlnești vreuna pe care nu o înțelegi, există o șansă mare ca ea să aibă și un buton mic i în dreapta sa. Dacă apeși pe el vei primi detalii suplimentare. Dacă tot nu este de ajuns și vrei suport adițional, vei fi mulțumit să știi că ESET Smart Security Premium include o mulțime de informații de ajutor și o secțiune de Customer Care (Suport clienți).

Când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău, sau când este necesară intervenția ta, ESET Smart Security Premium afișează notificări scurte și clare pe desktop. Așa cum am aflat pe calculatorul nostru de teste, aceste notificări nu sunt foarte frecvente.

Dacă îți place să vezi statistici și rapoarte detaliate despre ce se întâmplă pe calculatorul tău, îți va plăcea ESET Smart Security Premium. Îți oferă tot ce ai putea vrea să vezi: fișiere jurnal, statistici de protecție antivirus, liste cu procesele care rulează pe calculatorul tău și reputația lor, detalii despre conexiunile de rețea prezente pe dispozitiv și așa mai departe.

Interfața de utilizare a ESET Smart Security Premium este foarte bine organizată, având un design care este ușor de folosit și de înțeles, atât de utilizatorii avansați cât și de cei începători. Ne place modul în care design-ul tradițional și cel modern, precum și simplitatea și detaliile se îmbină într-o interfață coerentă și plăcută.

Citește pagina următoare a acestui review pentru a vedea cât de eficient este ESET Smart Security Premium în a-ți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, vei vedea ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și poți să vezi ce recomandări avem pentru setările pe care ar trebui să le ajustezi.