Securitate pentru toți – Review ESET Smart Security Premium

Rating:

ESET este una dintre companiile de top din domeniul securității cibernetice, iar produsele lor au fost validate de multe de organizații de securitate pe parcursul anilor. Cea mai completă soluție de securitate a companiei se numește ESET Smart Security Premium. Pe lângă obișnuitele module antivirus, firewall sau scut web, ne oferă și instrumente precum o aplicație pentru gestionarea parolelor și o alta pentru criptarea datelor. Am fost curioși să vedem ce are de oferit și cât de bună este la a ne proteja calculatoarele și dispozitivele cu Windows. Citește acest review pentru a afla dacă ESET Smart Security Premium este cel mai bun produs de securitate pentru tine:

ESET Smart Security Premium: Pentru cine este o alegere potrivită?

ESET Smart Security Premium este o soluție de securitate excelentă pentru cei care:

 • Vor să fie în siguranță față de toate formele de malware, inclusiv ransomware
 • Preferă produse de securitate care să fie ușor de folosit
 • Au nevoie de protecție solidă împotriva atacurilor din rețea
 • Preferă o suită de securitate care să îi ajute să își crească nivelul de securitate al rețelei lor de acasă, inclusiv pentru routerul wireless
 • Vor setări avansate și control complet asupra antivirusului lor

ESET Smart Security Premium vs. ESET Internet Security

Smart Security Premium este cel mai complet produs de securitate oferit de ESET. În comparație cu ESET Internet Security, include și instrumentele Password Manager și Secure Data. Dacă nu ai deja un abonament la LastPass sau la alte servicii similare de gestionare a parolelor, atunci trebuie să ai Password Manager de la ESET. Dacă lucrezi cu fișiere importante, criptarea lor este o metodă bună de a le ține în siguranță.

Dacă nu ai timp să citești tot review-ul nostru despre acest produs de securitate, vezi prezentarea de mai jos. În doar 4 minute vei avea o idee completă despre ce-ți oferă în plus ESET Smart Security Premium:

În concluzie, dacă iei în considerare și diferența relativ mică de preț, credem că ESET Smart Security Premium este o achiziție mai bună.

Pro și contra

Iată câteva dintre cele mai pozitive lucruri la ESET Smart Security Premium:

 • Motorul antivirus este foarte eficient și te poate proteja împotriva oricărui tip de amenințare malware
 • Motorul antivirus este foarte rapid la scanarea după malware
 • ESET are un impact negativ aproape inexistent asupra performanțelor calculatorului tău
 • Interfața de utilizare este ușor de folosit și înțeles
 • Modulul firewall este eficient în a te proteja de atacurile din rețea
 • Majoritatea instrumentelor de securitate incluse oferă valoare suplimentară utilizatorilor

Singurul aspect mai puțin pozitiv la ESET Smart Security Premium este faptul că nu include un serviciu VPN care să îți crească nivelul de securitate și confidențialitate atunci când ești conectat la rețele Wi-Fi publice.

Notă produs 5/5

Verdict

ESET Smart Security Premium este o suită de securitate robustă, care îți oferă un motor antivirus puternic și un modul firewall eficient. Pentru a controla tot ce are de oferit, ESET vine cu o interfață de utilizare care arată bine și este ușor de înțeles. Ne-a plăcut abundența de setări avansate cu care poți să lucrezi și am apreciat efectul negativ foarte mic pe care îl are asupra performanțelor și vitezei calculatorului. ESET Smart Security Premium include multe instrumente suplimentare, pe care probabil le vrei: protecție bancară, control parental și un administrator de parole. Singurul lucru pe care ne-am fi dorit ca ESET să îl mai adauge este o soluție VPN. ESET Smart Security Premium este unul dintre cele mai bune produse de securitate pe care le-am testat și suntem convinși că nu te va dezamăgi nici pe tine. Noi îl recomandăm tuturor cititorilor noștri!

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține ESET Smart Security Premium pe PC, vei începe prin a descărca un mic fișier executabil numit eset_smart_security_premium_live_installer.exe. Are o dimensiune de numai 5,20 MO, dar în timpul instalării va descărca încă 55 MO de fișiere de pe serverele ESET.

Expertul de instalare începe prin a te întreba ce limbă preferi să folosești și îți cere să accepți termenii de utilizare. Apoi, poți să introduci detaliile licenței, să cumperi o licență nouă sau să activezi versiunea de evaluare. Dacă vrei doar să testezi produsul, trebuie să oferi o adresă de e-mail validă, dar asta este tot. Nu îți sunt solicitate alte detalii personale.

Opțiunile de activare a licenței ESET

Expertul de instalare îți permite să alegi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid, să activezi sau să dezactivezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi opțiunea ESET LiveGrid, deoarece îi va ajuta pe inginerii ESET să colecteze informații despre elementele suspicioase și să le proceseze cât mai rapid cu putință. Acest lucru ajută ca produsele ESET să reacționeze mai rapid la amenințările noi. De asemenea, credem că este o idee bună să activezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Nu sunt viruși în adevăratul sens al cuvântului, dar se pot dovedi la fel de enervante.

Activarea opțiunilor ESET LiveGrid și detecție a aplicațiilor potențial nedorite

Apoi, instalarea își urmează cursul. Când este gata, ESET își încarcă interfața de utilizare, iar primul lucru pe care îl face este să te întrebe dacă vrei să activezi și unele dintre instrumentele de securitate suplimentare pe care le oferă: Password Manager (Administrator parole), Secure Data (Date securizate), Parental Control (Control parental) și modulul Anti-Theft (Antifurt). Unele dintre aceste instrumente, precum modulul antifurt, vor avea nevoie și de un cont ESET online.

Selectarea instrumentelor de securitate suplimentare oferite de ESET

ESET Smart Security Premium își actualizează automat bazele de date cu semnături de viruși și pornește o scanare completă a calculatorului. Acesta este un lucru bun deoarece înseamnă că sănătatea sistemului este verificată cât mai curând posibil. Totuși, trebuie să știi că această scanare completă de sistem durează mult, mai ales dacă PC-ul tău cu Windows are multe date pe el sau dacă hardware-ul lui este mai vechi. Toate scanările următoare vor fi mult mai rapide decât scanarea inițială.

Descărcarea ESET Smart Security Premium pe calculatorul tău este ușor de făcut și ne place că singura informație pe care trebuie să o oferi pentru a activa versiunea de evaluare este adresa ta de email. De asemenea, apreciem faptul că, imediat ce se încheie instalarea, se actualizează și rulează o scanare antivirus completă a sistemului.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

ESET Smart Security Premium preia controlul și dezactivează atât Windows Firewall cât și Windows Defender în timpul instalării. Astfel, elimină posibilitatea ca tu să întâlnești probleme de performanță sau conflicte ce ar putea să apară pentru că folosești două programe de securitate similare în același timp.

Securitate Windows oferind detalii despre starea ESET Security

ESET este, de asemenea, integrat bine cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Noi nu am avut probleme la accesarea resurselor partajate în rețeaua locală sau la instalarea și utilizarea aplicațiilor din Magazinul Microsoft. Un lucru pe care l-am observat atunci când am instalat ESET Smart Security Premium și pe care l-am apreciat, este faptul că modulul firewall monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și își ajustează automat protecția în funcție de acesta.

Opțiunile pentru tipul de protecție al rețelei, oferite de firewall-ul ESET

Din punct de vedere al protecției web, ESET Smart Security Premium alege să filtreze tot traficul de internet de pe calculatorul tău și nu instalează extensii de browser. Înseamnă că vei fi protejat la fel de bine în orice browser web folosești.

Setări pentru protecția web

În continuare, am verificat dacă toate procesele pe care le rulează ESET Smart Security Premium sunt protejate de la terminarea neautorizată. Suntem mulțumiți să putem spune că sunt protejate, astfel că malware-ul nu va reuși prea ușor să dezactiveze suita de securitate.

Dacă ești îngrijorat de faptul că ESET ar putea să îți încetinească PC-ul, nu mai fi. Pe laptopul nostru de test, ESET Smart Security Premium a folosit aproximativ 100 MO de memorie RAM, iar timpul de pornire al Windows pe care l-am măsurat cu BootRacer înainte și după ce am instalat ESET, a fost aproape același (cu o diferență de mai puțin de o secundă).

Pentru a verifica dacă ESET Smart Security Premium afectează vitezele de transfer date pe internet sau în rețeaua locală, am rulat câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Testele pe care le-am rulat ne-au arătat că viteza de încărcare și cea de descărcare nu au scăzut după ce am instalat acest produs de securitate.

ESET Smart Security Premium este o suită de securitate bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Ne place că modulul firewall este capabil să își ajusteze automat nivelul de protecție în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și apreciem faptul că are un efect negativ aproape inexistent asupra performanței calculatorului nostru de teste sau a vitezei în rețea.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de ESET Smart Security Premium mixează tradiționalul cu designul modern și rezultatul final este foarte plăcut. Primești o interfață de utilizare spațiată generos, cu secțiuni și butoane mari. De asemenea, ai comutatoare care controlează lucruri peste tot. Cele mai importante instrumente și opțiuni sunt aranjate în câteva secțiuni principale în stânga ferestrei, în timp ce detaliile secțiunii curente sunt afișate în partea dreaptă. Pe pagina principală, vezi un mesaj mare despre starea actuală a securității calculatorului tău cu Windows. Dacă este verde, lucrurile sunt OK, dacă este roșie, sunt probleme urgente de care trebuie să te ocupi.

Interfața de utilizare a ESET Smart Security Premium

Cum interfața de utilizare folosește multe butoane mari, dale și comutatoare pentru cele mai importante instrumente și setări, este ușor să folosești ESET Smart Security Premium chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile.

Setările din ESET Smart Security Premium

Deși majoritatea modulelor de protecție și a instrumentelor pot fi configurate dacă le accesezi pe fiecare individual, în cazul în care vrei să ai acces rapid și ușor la toate setările avansate și la toate opțiunile de configurare, o poți face cu o apăsare pe butonul Advanced setup (Configurare avansată) din colțul dreapta jos al secțiunii Setup (Configurare). În Advanced setup (Configurare avansată), poți să ajustezi fiecare detaliu, oricât de mic, al modului în care funcționează ESET Smart Security Premium.

Setări avansate din ESET Smart Security Premium

Deși ESET Smart Security Premium are setări și caracteristici care sunt bine explicate în context, dacă întâlnești vreuna pe care nu o înțelegi, există o șansă mare să aibă și un buton mic i în dreapta sa. Dacă apeși pe el, primești detalii suplimentare. Dacă tot nu este de ajuns și vrei suport adițional, vei fi mulțumit să știi că ESET Smart Security Premium include o mulțime de informații de ajutor și o secțiune de Customer Care (Suport clienți).

Opțiuni de ajutor și suport disponibile în ESET Smart Security Premium

Când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău, sau când este necesară intervenția ta, ESET Smart Security Premium afișează notificări scurte și clare pe desktop.

O notificare afișată de ESET Smart Security Premium

De asemenea, ESET Smart Security Premium îți oferă fișiere jurnal, statistici de protecție vizuale, liste cu procesele care rulează pe calculatorul tău și reputația lor, detalii despre conexiunile de rețea prezente pe dispozitiv și așa mai departe.

Rapoarte și jurnale de securitate disponibile în ESET Smart Security Premium

Interfața de utilizare a ESET Smart Security Premium este bine organizată. Este ușor de folosit și de înțeles pentru utilizatorii începători, dar are și multe setări avansate și informații detaliate pentru securitatea ta, pe care utilizatorii avansați sigur le apreciază. Ne place cum se intersectează design-ul tradițional și cel modern, precum și îmbinarea dintre simplitate și detalii.

Pe pagina următoare a acestui review, poți vedea cât de capabil este ESET Smart Security Premium în a-ți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și poți să vezi ce recomandări avem pentru setările pe care ar trebui să le ajustezi.