Review ESET Smart Security Premium: Protecție completă pentru PC

Review ESET Smart Security Premium: Protecție completă pentru PC
Rating

Astăzi vom analiza soluția premium de protecție a calculatorului de la ESET. Aceasta se numește descriptiv ESET Smart Security Premium și, pe lângă obișnuitul motor antivirus și scut web, include și instrumente precum un modul firewall, control parental, un manager de parole și chiar și o soluție pentru criptare de date. Vrei să știi mai multe despre această soluție și să afli dacă merită să cumperi ESET Smart Security Premium? Citește articolul pentru a vedea ce are de oferit:

Reclamă

ESET Smart Security Premium: Pentru cine este o alegere potrivită?

ESET Smart Security Premium este soluția de securitate de vârf pe care ar trebui să o folosești dacă:

  • Vrei ca toate calculatoarele tale să fie protejate de malware
  • Ai nevoie să-ți protejezi dispozitivele de atacurile din rețea
  • Preferi un software de securitate ușor de utilizat, dar care are și setări detaliate și avansate
  • Vrei instrumente adiționale care te pot ajuta să-ți sporești securitatea (manager de parole, inspector de rețea, control parental etc.)

Pro și contra

Acestea sunt lucrurile pe care le apreciem cel mai mult la ESET Smart Security Premium:

Vezi prețul:
  • Modulul său antivirus este excelent la a te proteja de toate tipurile de amenințări malware
  • Motorul antivirus este destul de rapid la scanarea și identificarea fișierelor și proceselor malițioase
  • Nu sacrifici performanță de dragul securității - software-ul nu consumă deloc multe resurse
  • Interfața de utilizare de la ESET este ușor de folosit și de înțeles
  • Firewallul este unul dintre cele mai bune disponibile, iar reacția sa la atacuri de rețea este practic instantanee
  • Instrumentele suplimentare incluse în suită sunt folositoare

Ca aspect negativ, ne-ar fi plăcut ca ESET Smart Security Premium să aibă un serviciu VPN încorporat, ca alte produse concurente.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ESET Smart Security Premium este într-adevăr o suită de securitate completă, care nu face compromisuri la niciun nivel și oferă tot ce te-ai aștepta și chiar mai mult. Pe lângă protecție excelentă împotriva programelor malware - datorită motorului său antivirus puternic - oferă și protecție de top pentru rețea, și o serie de caracteristici și instrumente suplimentare, care adaugă valoare pachetului. Nu există niciun dubiu că aceasta este una dintre cele mai bune soluții de securitate actuale și îți va proteja dispozitivele și datele de orice fel de atacuri. Așadar, îl recomandăm fără ezitare oricui este în căutarea excelenței când vine vorba de securitatea computerului său.

NOTĂ: Dacă preferi o prezentare rapidă a celor mai interesante funcții ale acestui produs de securitate, vizionează clipul video de mai jos. Review-ul continuă mai jos, după acesta.

Experiența de descărcare și instalare ESET Smart Security Premium

Pentru început, poți obține ESET Smart Security Premium de pe site-ul ESET. De pe acest site, descarci un mic fișier executabil de 8MB, numit eset_smart_security_premium_live_installer.exe. Însă acest fișier este doar expertul de instalare și, rulându-l, descarci încă 68 MB de date și fișiere necesare pentru instalare.

Expertul de instalare descarcă fișierele necesare pentru ESET Smart Security Premium

Expertul de instalare descarcă fișierele necesare pentru ESET Smart Security Premium

Expertul de instalare începe prin a-ți solicita să selectezi limba pe care vrei s-o folosești și să accepți termenii de utilizare. În continuare, unul din pașii principali ai procesului de configurare este să alegi cum îți activezi produsul. Dacă ai un cont ESET HOME sau creezi unul, îți poți asocia instantaneu cheia de licență la PC-ul pe care instalezi ESET Smart Security Premium. Altfel, poți alege să introduci manual detaliile licenței, să cumperi o nouă licență sau să Skip login (Sari peste conectare), dacă vrei doar să activezi versiunea gratis de test de 30 de zile.

Conectează-te la contul tău ESET HOME sau Skip login (Omite conectarea)

Conectează-te la contul tău ESET HOME sau Skip login (Omite conectarea)

Dacă te interesează ultima opțiune - să testezi produsul - singura informație necesară este o adresă de e-mail validă și țara în care locuiești.

Opțiunile de activare a licenței ESET

Opțiunile de activare a licenței ESET

Expertul de instalare îți cere, de asemenea, să alegi dacă vrei să activezi sistemul de feedback ESET LiveGrid și să activezi sau dezactivezi detecția aplicațiilor potențial nedorite. Îți recomandăm să activezi ambele opțiuni. ESET LiveGrid permite companiei să colecteze date despre elemente suspicioase și să le proceseze cât mai rapid posibil. Asta ajută produsele de securitate ESET să reacționeze mai rapid la amenințările noi.

Reclamă

În plus, este o decizie bună să activezi și detecția aplicațiilor potențial nedorite (PUPs). Deși nu sunt viruși în adevăratul sens al cuvântului, se pot dovedi extrem de enervante.

Activarea opțiunilor ESET LiveGrid și detecție a aplicațiilor potențial nedorite

Activarea opțiunilor ESET LiveGrid și detecție a aplicațiilor potențial nedorite

Când instalarea s-a încheiat, poți vedea interfața de utilizare ESET, iar primul lucru pe care ți-l cere este să alegi ce instrumente de securitate suplimentare vrei să activezi: Password Manager (Administrator parole), Secure Data (Date securizate), Parental Control (Control parental) și modulul Anti-Theft (Antifurt). Nu te îngrijora, totuși: poți sări peste asta deocamdată și să le activezi mai târziu, dacă decizi că vrei să folosești vreunul din ele. De asemenea, ține cont că unele din aceste instrumente necesită crearea unui cont ESET online.

Alegerea instrumentelor de securitate suplimentare oferite de ESET

Alegerea instrumentelor de securitate suplimentare oferite de ESET

Un alt lucru pe care ESET Smart Security Premium îl face automat de îndată ce pornește este să-și actualizeze informațiile despre malware. Pe laptopul nostru de test, asta înseamnă descărcarea a încă 149 MB de date.

ESET Smart Security Premium își actualizează informațiile despre malware

ESET Smart Security Premium își actualizează informațiile despre malware

La finalul instalării, ESET Smart Security Premium pornește o scanare completă a calculatorului. Acesta este un lucru bun, deoarece înseamnă că starea de sănătate a calculatorului tău este verificată încă de la început. Totuși, trebuie să știi că această primă scanare completă de sistem poate dura destul de mult. Pe de altă parte, toate scanările următoare ar trebui să fie mult mai rapide ca prima.

Este ușor să descarci ESET Smart Security Premium pe calculatorul tău. Apreciem faptul că singurele informații necesare pentru activarea versiunii de test sunt o adresă de e-mail și țara în care locuiești. În plus, este excelent faptul că suita de securitate se actualizează automat și rulează o scanare completă a sistemului imediat după instalare.

Integrarea cu Windows, browserele web și aplicațiile Windows universale

ESET Smart Security Premium preia controlul și, în timpul instalării sale, dezactivează atât Windows Defender Firewall, cât și Microsoft Defender Antivirus. Asta este bine, deoarece evită posibile probleme de performanță sau conflicte, ce pot apărea când două produse de securitate similare rulează în același timp.

Securitate Windows arătând starea ESET Security

Securitate Windows arătând starea ESET Security

ESET Smart Security Premium este integrat bine cu Windows și caracteristicile de rețelistică ale sistemului. Nu am avut probleme cu accesarea resurselor partajate în rețeaua locală sau cu instalarea și rularea aplicațiilor din Microsoft Store în timp ce foloseam și testam această soluție de securitate. În plus, merită menționat că modulul firewall monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows și își ajustează automat protecția în funcție de acesta. Aceasta este abordarea corectă.

Opțiunile pentru tipul de protecție al rețelei oferite de firewallul ESET

Opțiunile pentru tipul de protecție al rețelei oferite de firewallul ESET

Din punct de vedere al protecției web, ESET Smart Security Premium scanează tot traficul de internet de pe PC-ul tău. Asta înseamnă că ești protejat în orice browser web, fără a fi nevoie de extensii de browser.

Setări pentru protejarea fișierelor în timp real

Setări pentru protejarea fișierelor în timp real

Am verificat dacă toate procesele rulate de ESET Smart Security Premium sunt protejate de la oprirea neautorizată. Sunt, deci malware-ul nu va reuși prea ușor să dezactiveze această suită de securitate. Dacă ești îngrijorat că suita de securitate ți-ar putea încetini PC-ul, poți sta liniștit: pe laptopul nostru de teste, ESET Smart Security Premium a ocupat numai aproximativ 100 MB RAM. Asta nu este în nici un caz mult. De asemenea, timpul de pornire pe laptopul nostru de teste (măsurat cu BootRacer) a fost practic același înainte și după instalarea suitei.

Am verificat și dacă ESET Smart Security Premium afectează vitezele de transfer pe internet și în rețea. Pentru asta, am folosit Speedtest.net și LAN Speed Test, iar vestea bună este că nici viteza de încărcare, nici cea de descărcare nu au scăzut în timpul folosirii acestui produs de securitate.

Reclamă

ESET Smart Security Premium este bine integrată cu Windows și caracteristicile sale încorporate de rețelistică. Este un lucru bun că modulul firewall își ajustează automat nivelul de protecție în funcție de profilul de rețea din Windows. Și apreciem, de asemenea, că nu a avut un efect negativ asupra PC-ului nostru de teste sau a vitezei de transfer pe internet și în rețea.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare oferită de ESET Smart Security Premium combină tradiționalul cu designul modern, iar rezultatul este foarte plăcut. Tabloul său de bord este spațiat generos, cu secțiuni și butoane mari. Ai și comutatoare care controlează tot ce vrei. Instrumentele și opțiunile esențiale sunt aranjate în câteva secțiuni de bază în partea stângă a ferestrei, în timp ce detaliile secțiunii curente sunt afișate în partea dreaptă a ferestrei. Pe pagina principală, un mesaj mare îți dă instantaneu informații despre starea actuală de securitate. Dacă este verde, totul este OK, dar culorile galben și roșu te informează că există probleme urgente de care trebuie să te ocupi.

Interfața de utilizare a ESET Smart Security Premium

Interfața de utilizare a ESET Smart Security Premium

Interfața de utilizare a ESET folosește multe butoane și comutatoare. Asta este bine, deoarece înseamnă că toate instrumentele și setările esențiale sunt ușor de configurat chiar și pe dispozitive Windows cu ecrane tactile.

Setările din ESET Smart Security Premium

Setările din ESET Smart Security Premium

Deși majoritatea modulelor de protecție și a instrumentelor pot fi configurate individual, dacă vrei să accesezi toate setările avansate și opțiunile de configurare, poți face asta cu o apăsare pe butonul Advanced setup (Configurare avansată) din colțul din dreapta jos al secțiunii Setup (Configurare). În Advanced setup (Configurare avansată), poți ajusta în detaliu cum funcționează ESET Smart Security Premium.

Setările avansate disponibile în ESET Smart Security Premium

Setările avansate disponibile în ESET Smart Security Premium

Majoritatea setărilor și caracteristicilor ESET Smart Security Premium sunt bine explicate în context. În plus, dacă vezi ceva ce nu înțelegi din prima, micul buton i (info) din dreapta sa te poate probabil ajuta. Dacă apeși pe el, primești detalii și informații suplimentare. În cazul în care asta nu este de ajuns și ai nevoie de ajutor mai avansat, ESET Smart Security Premium include și o mulțime de informații de ajutor și o secțiune de Customer Care (Suport clienți).

Opțiunile de ajutor și suport disponibile în ESET Smart Security Premium

Opțiunile de ajutor și suport disponibile în ESET Smart Security Premium

Când ESET consideră că ar trebui să știi ceva important ori dacă este necesară intervenția sau decizia ta, ESET Smart Security Premium afișează notificări scurte și clare pe desktop.

O notificare afișată de ESET Smart Security Premium

O notificare afișată de ESET Smart Security Premium

ESET Smart Security Premium oferă și alte informații utile, precum fișiere jurnal, statistici de protecție vizuale, liste cu procesele care rulează pe calculatorul tău și reputația lor, detalii despre conexiunile de rețea prezente pe dispozitiv și așa mai departe.

Rapoarte și jurnale de securitate disponibile în ESET Smart Security Premium

Rapoarte și jurnale de securitate disponibile în ESET Smart Security Premium

Interfața de utilizare a ESET Smart Security Premium este bine gândită și ne place cum arată. Ni s-a părut ușor de folosit și înțeles. În plus, îți oferă și multe setări avansate și informații detaliate despre securitatea ta. Ne place alăturarea designului tradițional cu cel modern, precum și îmbinarea dintre simplitate și detalii.

Pe următoarea pagină a acestui review, poți vedea cum ESET Smart Security Premium îți protejează calculatorul de atacurile din rețea și de malware. Poți vedea, de asemenea, ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și trece în revistă recomandările noastre pentru setările pe care ar trebui să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows