Securitate pentru toți - Recenzie ExpressVPN 6

Securitate pentru toți - Recenzie ExpressVPN 6
Rating

Dacă ai grijă de confidențialitatea datelor tale, trebuie să ai grijă și de viața ta digitală. Stocăm din ce în ce mai multe date în format digital, cele mai multe fiind salvate online. Cu siguranță nu vrem ca aceste date să ne fie puse în pericol. Este binecunoscut faptul că dispozitivele noastre trebuie protejate împotriva virușilor și altor aplicații malware, dar ce se întâmplă cu conexiunile tale online și activitatea ta pe internet? Aici sunt utile serviciile VPN: acestea îți criptează conexiunea, te fac anonim și, opțional, pot și să îți asigure accesul la resurse care sunt implicit inaccesibile în regiunea ta. Astăzi facem o recenzie a celei mai recente versiuni a serviciului ExpressVPN pentru Windows, unul dintre cele mai populare servicii de VPN pe web. Citește recenzia noastră pentru a afla ce îți poate oferi:

Reclamă

Ce are ExpressVPN 6 de oferit

ExpressVPN este o companie înregistrată în Insulele Virgine Britanice, un teritoriu care aparține Marii Britanii. Asta înseamnă că această companie se supune legilor aplicabile în Insulele Virgine Britanice și ar trebui să îți ofere un nivel de încredere mai mare în ceea ce privește confidențialitatea ta, în comparație cu o companie din Statele Unite, de exemplu.

ExpressVPN nu are diferite versiuni sau ediții: când cumperi un abonament, primești tot ce are de oferit serviciul respectiv. Prețul unui abonament depinde de durata acestuia, deoarece poți să te abonezi timp de o lună, timp de șase luni sau pentru un an, în funcție de nevoile tale. În trecut, compania a oferit serviciul de VPN pentru un singur dispozitiv la un abonament: din fericire, au schimbat această practică și toate abonamentele pot fi folosite simultan pe trei dispozitive de orice fel, cu condiția să existe o aplicație ExpressVPN pentru platforma respectivă.

Dacă trebuie să folosești serviciul lor pe mai mult de trei dispozitive, ai două opțiuni: poți să cumperi mai multe abonamente (și să ai posibilitatea de a folosi serviciul pe câte trei dispozitive adiționale cu fiecare), sau să instalezi aplicația ExpressVPN pentru routere wireless, astfel protejând fiecare dispozitiv din rețeaua ta. A doua opțiune este o alegere mai bună. De asemenea, este bine de reținut că limita este valabilă pentru trei dispozitive conectate simultan: deci poți să instalezi ExpressVPN pe oricâte dispozitive vrei, cu o singură licență, doar că maxim trei dintre aceste dispozitive pot fi conectate la serviciul VPN la un moment dat.

Ai vrea să testezi ExpressVPN înainte să-l cumperi? Ghinion! Compania nu oferă un serviciu gratuit, nici măcar pentru câteva zile. Totuși, există garanția de 30 de zile de returnare a banilor, ceea ce poate fi considerată ca fază de testare pentru o perioadă de o lună: dacă nu îți place serviciul, poți să îți ceri banii înapoi. Oricum, pe dispozitivele mobile există o versiune de încercare, dar în această recenzie ne concentrăm asupra versiunii pentru Windows a aplicației.

Din punct de vedere al acoperirii globale, ExpressVPN scrie pe site-ul lor că au peste 145 de servere VPN în 94 de țări. Fiecare locație poate să aibă sute de servere, iar fiecare server mii de adrese IP. Lista completă de țări se poate vedea în program, unde chiar sunt 94 de țări care acoperă Europa, America, Africa Orientul Mijlociu, India și Asia Pacific, iar între țări se află și Rusia, aceasta fiind cunoscută drept o țară unde găsești destul de greu un server VPN.

Dorim să împărtășim o experiență pozitivă, deoarece am contactat echipa de suport de la ExpressVPN prin mesageria instantanee și am fost plăcut surprinși că am reușit să vorbim cu cineva în mai puțin de 10 secunde. Au un serviciu de suport foarte bun.

De asemenea, deoarece vorbim despre un serviciu destinat confidențialității, este important să menționăm că, atunci când te abonezi, ExpressVPN oferă o opțiune de plată prin Bitcoin. Dacă alegi această metodă, tot ce va trebui să oferi în termeni de informații personale este o adresă de email. Adițional, poți să folosești și browser-ul TOR pentru a cumpăra un abonament printr-o pagină TOR dedicată, ceea ce oferă anonimitatea maximă posibilă.

Descărcare și instalare

Descărcarea și instalarea aplicației ExpressVPN nu este un proces complicat, dar nu poți să-l descarci până nu cumperi un abonament pe saitul lor. După ce ai finalizat plata, vei primi un e-mail cu o legătură către fișierul de instalare, în care găsești și codul tău de activare, de care vei avea nevoie pe parcursul instalării.

Apoi vei putea descărca fișierul de instalare expressvpn_6.1.2.2062.exe de 14.9 MB - numele fișierului se va schimba în timp, odată cu lansarea de noi versiuni.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Procesul de instalare este foarte simplu, trebuie doar să lansezi fișierul și să apeși butonul mare de Install (Instalare). Este bine de știut că, pentru instalarea aplicației ExpressVPN, vei avea nevoie de drepturi de administrator.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Pe parcursul procesului de instalare, vei fi întrebat(ă) dacă vrei să instalezi un adaptor virtual de rețea numit TAP-Windows Provider V9 Network adapters. Îți recomandăm să accepți prin alegerea opțiunii Install (Instalare), deoarece acest set de drivere este necesar pentru funcționarea aplicației.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Dacă ai și un alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict și una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat pe un calculator cu Windows. La final, trebuie să introduci codul tău de activare pentru a completa instalarea.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Primele noastre impresii despre ExpressVPN pentru Windows sunt destul de pozitive: ai acces la foarte multe servere, procesul de instalare este simplu și poți să îți cumperi un abonament și cu Bitcoin. S-ar putea să ți se pară puțin ciudat că nu există o versiune de evaluare a aplicației, dar poți să-ți ceri banii înapoi în timp de 30 de zile, dacă nu îți place serviciul lor.

Reclamă

Experiența de utilizare a ExpressVPN 6 în Windows

Dacă îți căutai un client VPN ușor de folosit, l-ai găsit! După lansarea aplicației, vei fi întâmpinat de următorul ecran:

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Partea cea mai importantă este butonul uriaș de pornire/oprire din mijlocul ferestrei. Chiar sub acest buton vei găsi locația unui server recomandat pentru tine de ExpressVPN - această funcție de selecție automată a serverului se numește Smart location (Locație inteligentă). Dacă nu ai nevoie de un server într-o locație specifică, trebuie doar să apeși pe butonul mare ca să inițiezi conexiunea la serverul recomandat.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

ExpressVPN va afișa o bară de progres pe timpul conectării, iar după ce conexiunea se realizează, simbolul de scut în jurul butonului principal va deveni verde. Gata, ești conectat la serverul VPN! Pentru a te deconecta, trebuie doar să apeși încă o dată pe butonul mare.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Desigur, de multe ori va trebui să te conectezi la un server într-o țară specifică, iar atunci funcția Choose location (Alege locația) va fi utilă. Înainte de a te conecta, apasă pe butonul Choose location (Alege locația): va apărea o fereastră cu lista serverelor VPN disponibile.

Pe prima filă vei vedea o listă de servere recomandate pentru tine. Poți să apeși de două ori pe numele unei țări pentru a te conecta la un server de acolo, sau poți da clic pe săgeata din dreptul numelui pentru a deschide o listă cu serverele din acea țară. Aici te poți conecta la un server anume cu un dublu-clic.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Dacă ai nevoie de un server dintr-o altă țară, apasă pe fila All (Toate), unde vei găsi toate serverele oferite de ExpressVPN, organizate pe continente.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

Poți să salvezi țările sau serverele tale favorite apăsând pur și simplu pe iconița sub formă de stea din dreapta lor. Acestea vor apărea în fila Favorites (Favorite) - aici vei găsi și cele mai recent utilizate trei servere. Acesta este un mod foarte convenabil de a stoca serverele cele mai utilizate într-un singur loc, eliminând nevoia de a le căuta când ai nevoie de ele.

ExpressVPN, Windows
ExpressVPN, Windows

ExpressVPN este o aplicație foarte ușor de folosit. Dacă vrei să te conectezi la un server oarecare de VPN, trebuie doar să apeși pe un buton. Iar dacă trebuie să alegi o țară sau un oraș specific, funcția de alegerea a locației este foarte utilă. Mai mult, lista serverelor favorite te ajută să ai cele mai importante servere într-un singur loc.

Citește și a doua a parte a recenziei noastre pentru detalii despre opțiunile suplimentare oferite de ExpressVPN 6, precum și rezultatele testelor noastre de viteză. Acolo vei găsi și verdictul nostru final pentru acest produs.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate