Securitate pentru toți - Recenzie Heimdal Thor Premium Home

Securitate pentru toți - Recenzie Heimdal Thor Premium Home
Rating

Heimdal este un jucător relativ nou venit pe piața produselor de securitate. În trecut, compania oferea pentru utilizatorii de acasă Heimdal Free și Heimdal Pro. Erau produse eficiente, ce adăugau niveluri de protecție noi care complementau produsele antivirus. Ne-a plăcut să le folosim și am recomandat Heimdal tuturor cititorilor noștri. Recent, compania a lansat noi produse, cu nume diferite, ce includ și protecție antivirus clasică, lucru ce lipsea în trecut. Acum avem Heimdal Thor Free, Heimdal Thor Foresight, Heimdal Thor Vigilance și Heimdal Thor Premium Home. Citește acest review și vei înțelege ce este diferit între toate aceste produse, cât de eficiente sunt la a îți proteja calculatorul cu Windows, precum și cele pe care le recomandăm:

Reclamă

Ce este Heimdal Thor Premium Home, Heimdal Thor Vigilance Home, Heimdal Foresight Home și Heimdal Thor Free?

Heimdal Thor Premium Home este aplicația de top creată de Heimdal pentru utilizatorii de acasă, incluzând următoarele module de securitate:

 1. Thor Foresight Home este un modul care îți oferă niveluri de securitate suplimentare. Îți scanează calculatorul după aplicații din terțe părți ce sunt știute a avea vulnerabilități de securitate și, dacă găsește vreunele, le actualizează automat la ultimele lor versiuni. De asemenea, poate să blocheze atacurile, ransomware-ul, troianii bancari, încercările de phishing ș.a.m.d., scanând tot traficul de internet (HTTP, HTTPS, and DNS). Dacă deja ești o victimă, Thor Foresight Home poate să blocheze și comunicațiile dintre malware și serverele controlate de cyber-criminali, pentru a preveni incluziunile în botnet-uri, scurgerea de date, comunicațiile ransomware-ului, etc. În concluzie, Thor Foresight Home este un modul de securitate ce îți oferă protecție proactivă, pentru a opri amenințările înainte ca ele să ajungă pe calculatorul tău.
 2. Thor Vigilance Home este modulul antivirus inclus în Heimdal Thor Premium Home, bazat pe motorul antivirus Avira. Antivirusul folosește atât definiții de viruși locale și bazate pe cloud, oferindu-ți protecție împotriva amenințărilor malware clasice. Cu alte cuvinte, Thor Vigilance Home oferă protecție reactivă împotriva amenințărilor care deja au reușit să ajungă pe calculatorul tău, sau împotriva acelora pe care le accesezi în timp real.
Diferențele dintre produsele Heimdal Thor
Diferențele dintre produsele Heimdal Thor

Dacă nu ai nevoie de toate facilitățile din Heimdal Thor Premium Home, poți să cumperi Thor Vigilance Home și vei primi doar modulul antivirus, sau Thor Foresight Home și vei primi doar nivelul de protecție proactivă. Heimdal Thor Free include numai modulul de actualizare automată a aplicațiilor.

Heimdal Thor Premium Home: Pentru cine este o alegere potrivită?

Heimdal Thor Premium Home este un produs foarte bun pentru utilizatorii care vor:

 • Să își protejeze calculatoarele de atacuri malware cu originea pe internet, ransomware, viruși bancari și financiari, încercări de phishing, etc.
 • Să își actualizeze automat software-ului vulnerabil de pe calculatoare
 • Să oprească furturile informațiilor personale și să blocheze distribuirea lor neautorizată în online
 • Să fie protejați de amenințările malware care deja au ajuns pe calculatoarele lor, folosind motorul antivirus inclus în aplicație

Pro și contra

La Heimdal Thor Premium Home, apreciem următoarele:

 • Interfața de utilizare arată bine și este ușor de folosit
 • Îți crește nivelul de securitate prin actualizarea automată a multor aplicații din terțe părți
 • Are un motor de scanare online care te protejează de site-urile malițioase înainte de a ajunge pe ele în browser sau în aplicații
 • Dacă PC-ul tău este infectat, Heimdal Thor Premium Home poate să blocheze traficul de internet și poate să oprească hackerii din a îți fura datele. Acest lucru este cu atât mai important cu cât păstrezi pe calculator date financiare sau bancare
 • Include un motor antivirus care oferă protecție reactivă chiar și atunci când malware-ul a reușit să ajungă pe calculatorul tău

Am identificat și o serie de aspecte mai puțin pozitive:

 • Există prea multe produse Thor, cu denumiri ce nu te ajută să înțelegi ușor ce face fiecare și ce este diferit. Portofoliul de produse Heimdal Thor ar trebui să fie mai simplu de înțeles.
 • Thor Vigilance ar trebui să își întrebe (proactiv) utilizatorii dacă vor să scaneze unitățile de stocare portabile atunci când le conectează la PC
 • Thor Vigilance este lent la scanarea calculatorului după viruși și alte tipuri de malware
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Heimdal Thor Premium Home este un produs de securitate inovativ, cu multe niveluri de protecție. Dacă vrei cea mai bună securitate pe care o poate oferi Heimdal, ar trebui să iei în considerare achiziția sa. Facilitățile de protecție proactivă pe care le include sunt excelente, acoperind găurile de securitate lăsate de obicei descoperite de către produsele antivirus tradiționale. Deși noul modul antivirus Thor Vigilance nu este cel mai bun pe care l-am testat, produsul Heimdal Thor Premium Home ca întreg, este unul dintre cele mai bune produse de pe piață, care oferă protecție anti-malware completă.

Ce produs Heimdal Thor ar trebui să cumpăr? Avem un cod de reducere pentru tine!

Noul portofoliu de produse Heimdal Thor pentru utilizatorii de acasă poate să creeze confuzie. Dacă ai deja un antivirus bun instalat, ar trebui să cumperi Thor Foresight Home. Dacă nu ai un antivirus și vrei să economisești bani în ceea ce privește costul unei protecții antivirus complete, atunci Heimdal Thor Premium Home este cea mai bună alegere pe care ai putea să o faci. Cititorii noștri primesc o reducere mare de 60% pentru Heimdal Thor Premium Home și de 50% pentru Thor Foresight Home. Găsești reducerea aici.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a instala Heimdal Thor Premium Home pe calculatorul tău, trebuie mai întâi să îl descarci de pe saitul său web oficial. Fișierul pe care îl descarci este un executabil mic numit Heimdal.DeliveryLauncher.msi, cu o dimensiune de doar 756 KO. Executabilul descarcă fișierele necesare pentru instalare. Ar trebui să primești aproximativ 42,8 MO de fișiere de pe serverele Heimdal. Apoi, Heimdal Thor Premium Home îți dă posibilitatea de a alege limba pe care o va folosi (engleză, germană, daneză sau coreeană). De asemenea, poți să selectezi o locație personalizată de instalare și dacă vrei să creezi o scurtătură pe desktop.

Expertul de instalare al Heimdal Thor Premium Home
Expertul de instalare al Heimdal Thor Premium Home

Apoi, după ce accepți termenii de licențiere, poți să îți activezi produsul. Dacă ai achiziționat o licență Home sau una Enterprise, scrie cheia de produs. Altfel, poți alege să activezi o versiune de evaluare pentru Heimdal Thor Premium Home sau să folosești versiunea Free (gratuită), ceea ce înseamnă că primești doar modulul de actualizare al aplicațiilor din Heimdal Thor Foresight Home, dar nimic mai mult. Pentru evaluarea gratuită sau pentru versiunea gratuită a lui Thor, va fi necesar să îți oferi adresa de e-mail.

Activarea Heimdal Thor Premium Home
Activarea Heimdal Thor Premium Home

După ce s-a realizat activarea, expertul de instalare te informează că poți să continui instalarea aplicației.

Finalul expertului de instalare pentru Heimdal Thor Premium Home
Finalul expertului de instalare pentru Heimdal Thor Premium Home

Procesul de instalare durează câteva secunde pentru a fi finalizat. După ce s-a terminat instalarea, Heimdal Thor Premium Home își încarcă interfața de utilizare și își lansează procesele de protecție. Nu este necesar să îți repornești calculatorul.

Procesele de descărcare și instalare pentru Heimdal sunt rapide și ușor de realizat. Dacă instalezi Thor Premium Trial sau versiunea gratuită, singura informație personală pe care trebuie să o oferi este o adresă validă de e-mail. Dacă instalezi Thor Home Premium sau Enterprise, trebuie să introduci și o cheie de licență pentru a activa produsul.

Reclamă

Ușurința în utilizare și configurare

Interfața de utilizare a Heimdal Thor Premium Home este arată bine, urmând trendul design-ului plat pe care îl vedem pretutindeni, de la Windows 10 la Android. Interfața de utilizare este împărțită în două secțiuni majore: Thor Foresight și Thor Vigilance. Thor Foresight îți arată dacă PC-ul tău este sănătos sau infectat și îți oferă detalii și acces la diferite facilități din acest modul: DarkLayer Guard, Targeted processes (Procese atacate), Probability of infection (Probabilitate de infectare) și Software updates (Actualizări software).

Interfața de utilizare a Heimdal Thor Premium Home
Interfața de utilizare a Heimdal Thor Premium Home

Thor Vigilance este secțiunea din dreapta ferestrei și îți arată dacă este activată și dacă funcționează bine. De asemenea, îți dă acces la principalele facilități și acțiuni. Poți să o folosești pentru a începe sau a vedea când a fost ultima dată rulată o scanare la cerere (On Demand Scan), să activezi sau să dezactivezi protecția în timp real (Real Time Protection), să vezi numărul de infecții (Infections) și elemente puse în carantină (Quarantined) din ultimele 30 de zile.

Secțiunea Thor Vigilance din interfața de utilizare
Secțiunea Thor Vigilance din interfața de utilizare

Atât Thor Foresight cât și Thor Vigilance îți dau opțiunea de a porni scanări manuale cu doar o apăsare pe butoanele Scan Anyway (Scanează oricum) și Quick Scan (Scanare rapidă).

Butoanele de scanare din Thor Foresight și Thor Vigilance
Butoanele de scanare din Thor Foresight și Thor Vigilance

Consola centrală își schimbă inclusiv culorile în funcție de starea de sănătate a sistemului. De exemplu, dacă Heimdal Thor Premium Home găsește aplicații din terțe părți care au nevoie să fie reparate cu actualizări, secțiunea Thor Foresight se face galbenă și îți spune că PC-ul tău trebuie actualizat ("Your computer must be updated"), ca în imaginea de mai jos.

Notificare despre necesitatea de a actualiza unele dintre aplicațiile de pe calculator
Notificare despre necesitatea de a actualiza unele dintre aplicațiile de pe calculator

În modulul Heimdal Thor Foresight, găsești trei componente majore de securitate: DarkLayer Guard, VectorN Detection și X-ploit Resilience. Hai să vedem ce face fiecare din ele:

DarkLayer Guard este un motor de scanare a traficului în două sensuri, ce permite lui Heimdal Thor Foresight să blocheze comunicațiile din rețea atunci când detectează exploit-uri de tip zero-day, ransomware, scurgeri de date și atacuri de generație nouă. Dark Layer Guard îți protejează PC-ul de atacuri înainte ca ele să îl compromită.

Protecția DarkLayer Guard din Heimdal Thor Premium Home
Protecția DarkLayer Guard din Heimdal Thor Premium Home

Conform Heimdal, VectorN Detection din Thor Foresight folosește tehnologie Machine Learning pentru a realiza o analiză detaliată a întregului trafic HTTP, HTTPS și DNS care vine și care pleacă. Este gândit să analizeze modelele de trafic de internet ale utilizatorului pentru a identifica atacurile malware cunoscute dar și pe cele complet noi. Cu alte cuvinte, detectează și blochează malware-ul din generația doi.

Secțiunea VectorN din Heimdal Thor Premium Home
Secțiunea VectorN din Heimdal Thor Premium Home

Cea de-a treia componentă de securitate din Thor Foresight se numește X-ploit Resilience. Este responsabilă pentru păstrarea la zi a aplicațiilor din terțe părți, cu toate actualizările disponibile instalate. X-ploit Resilience afișează toate aplicațiile terțe care sunt instalate și monitorizate de Heimdal Thor Foresight. Pentru fiecare din ele, poți să vezi versiunea instalată, starea sa și două bife diferite: una pentru a alege dacă vrei să monitorizezi aplicația și una pentru a activa sau dezactiva opțiunea de actualizare automată.

Secțiunea X-ploit Resilience din Heimdal Thor Premium Home
Secțiunea X-ploit Resilience din Heimdal Thor Premium Home

Dacă una dintre aplicațiile terțe din lista lui Heimdal Thor Foresight nu este instalată pe calculatorul tău, poți și să o instalezi cu ajutorul facilității One Click App Install (Instalare aplicație cu un singur clic). Nouă ne place acest mic detaliu, deoarece îți dă opțiunea de a instala foarte ușor aceste aplicații. Nu este nevoie să mergi pe niciun sait pentru a instala aceste aplicații. Dacă Heimdal Thor Foresight cunoaște acea aplicație, atunci ți-o oferă.

Reclamă

Lista de aplicații din terțe părți suportate de sistemul de actualizare al lui Heimdal Thor Foresight este lungă. Acum, poate monitoriza și instala peste 70 de aplicații. Deși unele dintre aplicații sunt versiuni diferite sau ediții diferite ale aceluiași software, lista este totuși lungă și include: 7-zip, Adobe Acrobat Reader, Adobe Acrobat Pro, Adobe AIR, Adobe Flash Player, Adobe Reader, Adobe Shockwave, Accordance, Audacity, Axure, Backup and Sync from Google, Box Sync, Calibre, CCleaner, Chrome, Cisco WebEx Meeting Center, Classic Shell, Concierge Services Catering, Dropbox, Everything, FileZilla, Firefox, Foxit Reader, Garmin Express, Gimp, iTunes, Jabra Direct, Java and 8, Jitsi, KaBoo, Krita, Lenovo System Update, LibreOffice, Microsoft Power BI Desktop, Microsoft Silverlight, NemID, Notepad++, OpenOffice, Paint.Net, Picasa, Pidgin, Remote Desktop Manager, Skype, TeamViewer, Thunderbird, VirtualBox, VLC și WinRar.

Lista cu aplicații ce pot fi actualizate de Heimdal Thor Premium Home
Lista cu aplicații ce pot fi actualizate de Heimdal Thor Premium Home

Celălalt modul din Heimdal Thor Premium Home - Thor Vigilance - este un motor antivirus tradițional, bazat pe Avira. Poate fi folosit atât pentru a detecta cât și pentru a bloca malware-ul care este deja pe calculatorul tău, astfel că poate să acționeze împotriva virușilor, troianilor, scripturilor periculoase, programelor spyware și altele asemenea. Thor Vigilance folosește semnături malware aflate pe sistem precum și în cloud.

Scanări antivirus ce pot fi rulate cu Thor Vigilance
Scanări antivirus ce pot fi rulate cu Thor Vigilance

Deși multe din modulele de protecție din Heimdal Thor Premium Home pot fi activate sau dezactivate direct din interfața de utilizare, acest produs de securitate include și o serie de setări mai complexe. Le poți accesa apăsând pe rotița dințată din colțul din dreapta sus al interfeței. Poți să activezi sau să dezactivezi modulele principale precum și să setezi frecvența scanărilor după lucruri precum actualizarea aplicațiilor sau a definițiilor de viruși.

Pagina de setări pentru Thor Vigilance
Pagina de setări pentru Thor Vigilance

Am apreciat faptul că Heimdal Thor Premium Home include o serie de setări cu care poți să ajustezi numărul și tipul de notificări pe care le primești de la el. În secțiunea Notifications (Notificări) din Settings (Setări), poți să activezi sau să dezactivezi în detaliu notificările, cum ar fi cele despre traficul malițios care a fost blocat, actualizările software, infecțiile malware sau alertele cu știri de securitate.

Setările de notificări din Heimdal Thor Premium Home
Setările de notificări din Heimdal Thor Premium Home

Heimdal Thor Premium Home include și o serie de opțiuni de suport: deschizi meniul din consola centrală și poți să accesezi materiale educative, întrebări frecvente, să citești manualele de utilizare sau, dacă ai nevoie de mai mult ajutor, poți să îi contactezi trimițând un email.

Opțiunile de suport disponibile în Heimdal Thor Premium Home
Opțiunile de suport disponibile în Heimdal Thor Premium Home

Heimdal Thor Premium Home oferă o interfață de utilizare cu un design plat ce arată bine. Ne-a plăcut cât de ușor este să lucrezi cu diferitele module și facilități disponibile, și suntem siguri că și utilizatorilor le va plăcea.

Cât de bine te protejează Heimdal Thor Premium Home?

Heimdal Thor Premium Home este un produs de securitate care adaugă o serie de elemente de securitate suplimentare față de soluția ta antivirus, ori împreună cu Thor Vigilance (motorul antivirus care face parte din Heimdal Thor Premium Home), cu scopul de a te proteja de amenințările cibernetice. Hai să aruncăm o privire la ce face fiecare dintre aceste caracteristici de securitate și să vedem dacă funcționează așa cum trebuie:

Primele niveluri de protecție oferite de Heimdal Thor Premium Home sunt modulele DarkLayer Guard și VectorN. Ele analizează tot traficul de pe calculator și verifică dacă saiturile web pe care încerci să le încarci au conținut malițios. Dacă detectează ceva periculos, Heimdal încearcă să oprească amenințările înainte ca ele să ajungă pe calculatorul tău.

Pentru a testa eficiența acestui produs de securitate, am folosit toate navigatoarele web populare (Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera și Internet Explorer) și am încercat să vizităm o serie de saituri cu conținut phishing sau malițios. Am aflat lucruri bune și putem confirma că Heimdal Thor a reușit să blocheze toate saiturile malițioase pe care am încercat să le accesăm. Totul a funcționat așa cum trebuie în toate browser-ele pe care le-am testat.

Testarea componentei de securitate DarkLayer Guard
Testarea componentei de securitate DarkLayer Guard

Heimdal Thor Premium Home include și Thor Vigilance, care este un motor antivirus ce reacționează atunci când deja există malware pe PC sau când calculatorul este deja infectat.

Pentru el, am început prin a verifica felul în care lucrează cu fișierele malware infectate stocate pe unități portabile. Am pus o mulțime de viruși pe un stick de memorie USB și apoi l-am conectat la calculatorul nostru de test. Din păcate, Thor Vigilance nu a scanat automat stick-ul de memorie, nici nu ne-a întrebat dacă vrem să îl scanăm. Am decis să rulăm o scanare manuală ca să vedem dacă identifică toate fișierele malițioase de pe acel stick. Thor Vigilance a reușit să le găsească pe toate și le-a mutat imediat în carantină.

Rezultatele scanării antivirus pe un stick de memorie infectat
Rezultatele scanării antivirus pe un stick de memorie infectat

În continuare, am luat calculatorul de test și am instalat o versiune curată de Windows 10 pe el, am instalat ultimele actualizări de sistem, după care am rulat o serie întreagă de viruși. I-am cerut lui Heimdal Thor Premium Home să se instaleze și să ne curețe calculatorul. Am fost mulțumiți să vedem că nu a avut probleme la a se instala și a își porni serviciile de protecție. De asemenea, am fost mulțumiți că a putut să detecteze și să elimine tot malware-ul de pe sistem.

Fișierele puse în carantină de Heimdal Thor Premium Home
Fișierele puse în carantină de Heimdal Thor Premium Home

Un alt aspect important din punct de vedere al evaluării performanței unui motor antivirus este cât de rapid este la scanarea după malware. Drept urmare, am măsurat și viteza cu care Heimdal Thor Vigilance ne-a scanat partiția de sistem de 137 GO cu 75 GO de fișiere pe ea. A durat, în medie, 18 minute, ceea ce este destul de lent.

Timpul necesar pentru Thor Vigilance să scaneze o partiție cu Windows 10
Timpul necesar pentru Thor Vigilance să scaneze o partiție cu Windows 10

La scrierea acestui review, Heimdal Thor Premium Home poate să monitorizeze și să actualizeze automat peste 70 de aplicații din terțe părți. Lista include programe folosite în mod obișnuit de oameni, ce sunt cunoscute a fi vulnerabile și care sunt de obicei atacate de malware și hackeri. Am vrut să vedem dacă Heimdal Thor Premium Home actualizează într-adevăr programele din această listă de aplicații critice. Așa că ne-am folosit calculatorul de teste ce rula Windows 10 și am instalat versiuni vechi ale unor aplicații din lista Heimdal Thor Foresight. Apoi, am urmărit ce face Heimdal Thor Foresight. Le-a detectat imediat și a început să actualizeze aplicațiile vechi. În câteva minute, toate erau la zi.

O listă cu aplicații care au fost actualizate automat de Thor Foresight
O listă cu aplicații care au fost actualizate automat de Thor Foresight

Heimdal Thor Premium Home se ține de cuvânt și oferă ce promite. În timpul testelor noastre, s-a dovedit a fi un produs eficient. Singurele lucruri care ar putea fi îmbunătățite sunt viteza de scanare oferită de motorul antivirus Thor Vigilance și faptul că nu te întreabă dacă vrei să scanezi unitățile de stocare portabile.

Care este părerea ta despre Heimdal Thor Premium Home?

Acum știi ce este și ce face Heimdal Thor Premium Home. De asemenea, ai văzut cum s-a descurcat în testele noastre și știi ce părere avem noi despre acest produs de securitate. Înainte de a închide acest review, spune-ți și tu opinia despre el, în secțiunea de comentarii de mai jos. Îți place ce îți oferă? Te gândești să cumperi o licență de Heimdal Thor Premium Home?

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows