Securitate pentru toți - Recenzie VIPRE Advanced Security

Securitate pentru toți - Recenzie VIPRE Advanced Security
Rating

VIPRE dezvoltă produse de securitate care promit să ne ofere un nivel ridicat de protecție împotriva malware-ului, care sunt ușor de administrat și care nu ne încetinesc calculatorul. Cea mai nouă și singura lor soluție de securitate pentru utilizatorii de acasă se numește VIPRE Advanced Security și, pe lângă nivelele și modulele de protecție obișnuite, include și o serie de instrumente suplimentare care ar putea să adauge valoare produsului. Am folosit și am testat VIPRE Advanced Security timp de câteva zile, iar astăzi suntem gata să îți spunem toate lucrurile bune, dar și pe cele rele, pe care le-am descoperit, în acest review:

Reclamă

La ce este bun VIPRE Advanced Security?

VIPRE Advanced Security este o suită de securitate care este bună pentru:

 • Utilizatorii care vor un nivel de protecție anti-malware bun
 • Oamenii care vor să fie protejați eficient atunci când sunt online, indiferent de ce browser web preferă să folosească
 • Utilizatorii care vor o suită de securitate care nu are nevoie de multe resurse de sistem

Pro și contra

VIPRE Advanced Security are părțile sale bune:

 • Motorul antivirus este foarte bun la detecția și curățarea malware-ului de pe calculatorul tău
 • Scutul web te blochează atunci când vrei să vizitezi saituri periculoase, în orice browser web
 • Suita de securitate are un efect negativ foarte mic asupra performanțelor și vitezei calculatorului tău
 • Interfața de utilizare folosește o mulțime de comutatoare și de butoane mari, așa că este ușor să o folosești și pe ecrane tactile

Din păcate, acest produs are și multe slăbiciuni care îi scad din eficiență:

 • Firewall-ul, deși este mai bun decât Windows Firewall, nu poate să își ajusteze modul de protecție automat, în funcție de profilul de rețea setat în Windows și, chiar dacă îl ajustezi manual, rămâne doar mediu ca eficiență
 • Interfața de utilizare este urâtă și prost organizată și pare să fi fost creată de cineva cu foarte puțină experiență în design-ul de interfețe de utilizare
 • Deși setările sale îți permit să configurezi antivirusul să scaneze automat unitățile USB atunci când le conectezi la calculator, el nu face de fapt aceste scanări. Unitățile USB sunt scanate doar atunci când le accesezi
 • Nu există controale parentale și nici un serviciu VPN inclus
Notă produs 3/5

Verdict

VIPRE Advanced Security nu este un produs de securitate pentru toată lumea, din cauza lipsei sale de echilibru. Are părți bune, precum motorul antivirus puternic, scutul web eficient și impactul foarte mic asupra performanței calculatorului tău, dar are și multe aspecte negative. Interfața de utilizare este foarte urâtă și prost organizată. Modulul firewall are probleme la integrarea cu Windows și profilurile de rețele folosite de sistemul de operare. De asemenea, eficiența sa este medie chiar dacă îl configurezi manual. Ca să fie și mai neatrăgător, îți oferă și doar câteva instrumente suplimentare utile. Din cauza acestor probleme, noi nu putem recomanda VIPRE Advanced Security cititorilor noștri și credem că cel mai bine ar fi să îl încerci întâi și să vezi dacă îți place. Nu te grăbi să cheltuiești bani pe VIPRE Advanced Security fără să folosești versiunea sa de evaluare.

Experiența de descărcare și instalare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a obține VIPRE Advanced Security pe PC-ul tău este să oferi companiei o adresă validă de email. Apoi, descarci un fișier executabil mic, de 5,79 MO, numit vipre_advanced_security_trial.exe. Rulează-l și te vei întâlni cu expertul de instalare. Pentru început, îți cere să accepți termenii de utilizare ai produsului. De asemenea, poți alege unde vrei să fie instalat pe calculator.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Apoi, expertul începe să descarce toate fișierele necesare pentru instalarea VIPRE Advanced Security. În total, ar trebui să descarci maxim 63,2 MO de date. Nu este mult, dar vei mai primi și încă 303,9 MO de definiții de viruși în timpul procesului de instalare, asta fiind destul de mult. În funcție de viteza conexiunii tale de internet, ar putea dura ceva timp și poate să fie chiar și o problemă dacă folosești o conexiune de internet cu trafic limitat. Cu toate acestea, este un lucru bun faptul că suita de securitate își actualizează automat definițiile de viruși încă de la început.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Înainte ca instalarea să se termine, VIPRE Advanced Security te întreabă și dacă vrei să transmiți informații legate de securitate către serviciul ThreatNet. Noi îți recomandăm să spui da, deoarece aceste informații pot ajuta antivirusul lor să reacționeze mai eficient în fața amenințărilor malware noi.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

VIPRE își lansează apoi interfața de utilizare care, la prima vedere, pare simplă și ușor de folosit.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Primii pași pe care îi faci pentru a îți instala VIPRE Advanced Security pe calculator sunt relativ ușor de parcurs. Cu singura excepție a unei adrese de e-mail, nu îți sunt solicitate și alte informații personale, iar acesta este un lucru bun. Totuși, ar trebui să te aștepți ca acest proces să dureze ceva timp, deoarece trebuie să descarci destul de multe date.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Primul lucru pe care l-am verificat din punct de vedere al integrării cu Windows a fost să vedem dacă VIPRE Advanced Security dezactivează automat Windows Firewall și Windows Defender. A făcut-o, iar acest lucru înseamnă că nu te vei întâlni cu conflicte și probleme de performanță. De asemenea, am verificat dacă opțiunile de rețelistică funcționează așa cum ar trebui: am putut să ne asociem și să creăm un grup de domiciliu în rețeaua locală, am putut să accesăm fișierele și folderele partajate în rețea și nu am avut niciun fel de probleme când am folosit aplicații Windows universale.

Din păcate, am aflat și că modulul firewall inclus în VIPRE Advanced Security nu monitorizează activ profilul de rețea pe care îl setezi în Windows. Pe calculatorul nostru de teste, nu s-a obosit nici măcar să întrebe ce tip de rețele au fost acelea la care ne-am conectat. A considerat toate rețelele noi la care ne-am conectat, ca fiind sigure, iar asta cu siguranță nu este un lucru bun, în special dacă te conectezi de la rețele WiFi publice.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Pentru a te proteja atunci când ești online, VIPRE Advanced Security scanează și filtrează tot traficul de internet de pe calculator, acest lucru însemnând că vei fi protejat în orice browser web preferi să folosești.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

De asemenea, am vrut să vedem dacă VIPRE a avut vreun efect negativ semnificativ asupra performanțelor calculatorului nostru de test. Am început prin a măsura timpul de pornire cu BootRacer, înainte și după ce am instalat suita de securitate pe PC. Suita de securitate nu a avut nici un impact asupra tipului de pornire al sistemului. Apoi, am verificat câtă memorie RAM este necesară suitei de securitate pentru a își rula toate serviciile. Pe laptopul nostru de teste, a consumat aproximativ 160 de MO, acesta fiind un număr mic după standardele moderne.

Reclamă

Pentru a verifica dacă vitezele pe internet sau în rețeaua locală sunt afectate de VIPRE Advanced Security, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net and with LAN Speed Test. Vitezele au fost aceleași și înainte și după ce am instalat suita de securitate, ceea ce înseamnă că nu are un efect negativ pentru transferurile de pe internet sau din rețeaua locală. Este un rezultat excelent!

VIPRE Advanced Security este o suită de securitate integrată cu Windows și cu majoritatea caracteristicilor sale de rețelistică. Am apreciat faptul că are nevoie de foarte puține resurse de sistem pentru a își face treaba, dar nu ne place că modulul firewall nu este capabil să își ajusteze nivelul de protecție automat, în funcție de profilul de rețea din Windows.

Ușurința de utilizare și configurare

VIPRE Advanced Security ne oferă o interfață de utilizare simplă, deși părerea noastră este că este una foarte urâtă. Este vorba de o fereastră cu dimensiuni fixe, cu foarte puține secțiuni, opțiuni și butoane. În mod normal, ne-ar plăcea așa ceva, dar modul în care VIPRE a decis să arunce lucrurile prin interfață este neinspirat. Porțiuni de text care folosesc un font prea mic pentru a putea fi citit, spații goale mari care nu au niciun sens și o lipsă totală a unei structuri din punct de vedere al setărilor și caracteristicilor. Din păcate, interfața de utilizare este identică cu cea pe care am văzut-o la soluțiile de securitate VIPRE din ultimii câțiva ani.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Deși interfața de utilizare arată de parcă ar fi fost mâzgălită de un copil, trebuie să recunoaștem că are și o parte bună: nu vei avea niciun fel de probleme în a o folosi pe orice fel de dispozitiv, inclusiv pe dispozitive cu ecran tactil, deoarece caracteristicile și setările suitei de securitate sunt controlate, de obicei, de comutatoare sau de butoane mari.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Un alt aspect pe care l-am apreciat la VIPRE Advanced Security este paleta largă de opțiuni pentru ajutor pe care le ai. Ți se pun la dispoziție mici sfaturi pentru setările complexe, fișiere offline de ajutor și acces la suport prin telefon, la forumuri ale comunității și la documentație.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Dacă ești un utilizator de PC experimentat, probabil că vei fi mulțumit și de jurnalele și statisticile incluse în VIPRE Advanced Security. Dar, dacă ești un începător și te aștepți să vezi statistici vizuale care să fie ușor de înțeles, atunci ai ghinion, deoarece nu primești nimic de felul acesta.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

Cât timp am folosit VIPRE Advanced Security, am văzut notificări și alerte despre fișiere infectate cu malware, însă nu am văzut niciun fel de notificări pentru firewall.

VIPRE Advanced Security
VIPRE Advanced Security

VIPRE Advanced Security este un produs de securitate cu o interfață de utilizare urâtă, care ar beneficia clar de un redesign. Apreciem câteva aspecte precum butoanele mari și comutatoarele sale, dar felul haotic în care sunt organizate fac interfața destul de neatrăgătoare.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să vezi cât de capabilă este VIPRE Advanced Security să îți protejeze calculatorul de atacuri din rețea și de malware. De asemenea, poți să vezi ce caracteristici suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și să verifici recomandările noastre pentru ce setări ar trebui să ajustezi.

Descoperă: Securitate Recenzii Sistem și Securitate