Securitate pentru toți - Recenzie Webroot Internet Security Complete

Securitate pentru toți - Recenzie Webroot Internet Security Complete
Rating

Webroot este o companie de IT specializată în crearea și comercializarea de produse de securitate bazate pe informații stocate în cloud. Acest lucru înseamnă că produsele lor sunt foarte mici, cu puține cerințe din punct de vedere al resurselor de sistem și se bazează pe conexiunea la internet pentru a te proteja. Reușesc produsele lor să te protejeze eficient împotriva malware-ului, a încercărilor de phishing sau împotriva atacurilor de rețea? În acest review, vom vorbi despre produsul premium al celor de la Webroot, numit Webroot Internet Security Complete. Dacă vrei să știi dacă este o alegere bună pentru protecția calculatoarelor și dispozitivelor tale cu Windows, citește în continuare:

Reclamă

La ce este bun Webroot Internet Security Complete?

Webroot Internet Security Complete este o suită de securitate bună pentru:

 • Oamenii care vor un motor antivirus bun care să îi protejeze eficient de malware-ul offline dar și de pericolele online
 • Utilizatorii care vor un produs antivirus cu o interfață de utilizare simplă
 • Persoanele care au nevoie de o soluție antivirus care să aibă un efect neglijabil asupra performanței calculatoarelor lor

Webroot Internet Security Complete vs. Webroot Internet Security Plus

Webroot Internet Security Complete oferă aceleași instrumente de securitate ca Webroot Internet Security Plus. Diferențele se regăsesc în faptul că Internet Security Complete include și:

 • Un instrument de eliminare a urmelor activității tale online
 • 25 de GO de spațiu în cloud pentru a îți stoca datele și a le sincroniza pe toate dispozitivele tale

Cu excepția cazului în care vrei aceste două oferte, varianta mai accesibilă de preț Webroot Internet Security Plus poate că este o afacere mai bună pentru tine.

Pro și contra

Webroot Internet Security Complete are unele aspecte pozitive:

 • Motorul antivirus este bun la detectarea și eliminarea amenințărilor malware de pe calculatoarele și dispozitivele tale cu Windows
 • Scutul web te protejează de saiturile web periculoase, dacă folosești Chrome, Firefox sau Microsoft Edge
 • Suita de securitate nu are un efect negativ asupra performanțelor calculatorului tău
 • Motorul antivirus este extrem de rapid la scanarea calculatorului tău după malware
 • Interfața de utilizare este simplă și foarte ușor de folosit de către oricine
 • Firewall-ul te protejează eficient atunci când ești conectat la rețele publice

Există și aspecte negative pe care trebuie să le iei în considerare:

 • Modulul antivirus nu curăță și nu scanează unitățile de stocare externe, precum stick-urile USB sau cardurile SD, chiar dacă găsește un fișier infectat pe ele. Se ocupă doar de primul fișier infectat depistat, atunci când încerci să îl rulezi. Această abordare este una nefericită în cazul unităților de memorie externe cu malware pe ele
 • Modulul firewall este slab atunci când ești conectat la rețele private
 • Utilizatorii avansați preferă mai multe opțiuni de control și de configurare
 • Majoritatea instrumentelor adiționale nu sunt utile. Acelea care ar putea fi nu sunt ușor de utilizat
 • Nu include controale parentale și niciun serviciu VPN care să te protejeze atunci când te conectezi la rețele Wi-Fi nesigure, așa cum sunt cele publice.
Notă produs 3/5

Verdict

Webroot Internet Security Complete este un produs de securitate mediu. Are câteva aspecte pozitive, cum ar fi amprenta sa incredibil de mică asupra resurselor de sistem, calitatea firewall-ului atunci când ești conectat la rețele publice și motorul antivirus foarte rapid la scanare. De asemenea, are o interfață de utilizare care este ușor de folosit și de configurat. Însă, acest produs eșuează în multe puncte importante: abordarea sa în cazul unităților de memorie externe care sunt infectate cu malware este una nefericită, firewall-ul pe care îl primești nu este extraordinar când îți setezi profilul rețelei pe privat, iar interfața de utilizare duce o lipsă cronică de opțiuni de configurare avansate. Noi suntem moderat mulțumiți de Webroot Internet Security Complete și îți recomandăm să îl încerci și să îl testezi înainte de a îl achiziționa.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a descărca și instala Webroot Internet Security Complete pe calculator, trebuie să oferi un nume și o adresă validă de email. Spre deosebire de alte companii de securitate, Webroot nu te va lăsa să descarci și să instalezi o versiune de evaluare pentru 30 de zile sau mai mult. Poți să le evaluezi produsul doar pentru 14 zile. Înainte de a descărca programul de instalare, vei primi o cheie de activare pentru produsul tău, pe care va trebui să o copiezi manual în Webroot Internet Security Complete pentru a îl activa. După ce primești numărul serial, vei descărca un fișier executabil mic numit wsainstall.exe cu o dimensiune de doar 1,19 MO. Deschide-l și va porni expertul de instalare, iar primul lucru pe care va trebui să îl faci este să introduci cheia de activare.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Poți alege unde se instalează Webroot Internet Security Complete și poți să alegi ca fișierul său să poarte un nume aleatoriu, pentru ca anumite tipuri de viruși să nu îl detecteze. Nu suntem siguri că acest lucru va ajuta la ceva, dar trebuie să admitem că este o opțiune interesantă.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Webroot Internet Security Complete te va forța să îți înregistrezi produsul încă o dată, cerându-ți adresa de email și va încerca să te convingă și să te abonezi la newsletter-ele și ofertele speciale ale companiei. Din fericire, poți alege să nu te abonezi.

Apoi, expertul de instalare își va continua treaba și va instala suita de securitate pe calculatorul tău. Este un proces rapid care va dura doar un minut sau două.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Webroot instalează un singur fișier executabil, de 1,19 MO. Acest fișier va acționa ca serviciu de protecție dar și ca interfață principală pentru Webroot Internet Security Complete. Când am văzut acest lucru, am fost atât surprinși cât și puțin sceptici. Poate să te protejeze cu adevărat o suită de securitate care instalează doar un fișier foarte mic?

Descărcarea și instalarea Webroot Internet Security Complete este un proces straniu. Nu este o practică comună să trebuiască să îți notezi o cheie de activare pentru a putea folosi un produs de evaluare și este și mai ciudat să vezi o suită de securitate care are doar aproximativ 1 MO în dimensiune.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Când instalezi Webroot Internet Security Complete, suita de securitate dezactivează Windows Defender, pentru a elimina posibilele probleme și conflicte ce ar putea să apară pentru că rulezi două produse antivirus în același timp. Însă nu dezactivează și Windows Firewall. Ne-am întrebat de ce, din moment ce Webroot Internet Security Complete spune că are propriul său modul firewall. Dar, lucrurile nu stau exact așa. Firewall-ul Webroot are nevoie de Windows Firewall pentru a te putea proteja. Aparent, Windows Firewall se ocupă cu traficul de intrare, iat firewall-ul Webroot se ocupă de traficul care pleacă de pe PC.

Reclamă

Pentru că Webroot Internet Security Complete se bazează pe Windows Firewall, nu vei avea niciun fel de probleme legate de utilizarea opțiunilor de rețelistică din Windows. Cel puțin noi nu am avut probleme la crearea sau la asocierea calculatorului nostru de test la grupul de domiciliu local, ori atunci când am folosit și actualizat aplicații Windows universale.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Din punct de vedere al securității online, Webroot Internet Security Complete alege să instaleze o extensie web numită Webroot Filtering Extension în browser-ul tău web, care va scana și filtra tot traficul de internet după posibile amenințări. Din păcate, această extensie este disponibilă doar pentru Google Chrome și pentru Mozilla Firefox. Celelalte două browsere web populare pe care le-am testat - Microsoft Edge și Opera - nu sunt acoperite de protecția Webroot.

Totuși, include și un așa numit Web Filtering Driver care poate să ofere protecție suplimentară împotriva amenințărilor online, în alte browsere sau aplicații. În testele noastre, se pare că acest scut funcționează în Microsoft Edge, dar nu funcționează în Opera.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Apoi, am măsurat impactul pe care îl are Webroot asupra performanțelor calculatorului. Pentru a ne face o idee despre acest lucru, am verificat întâi dacă ne-a crescut timpul de pornire după ce am instalat suita de securitate. Timpii de pornire au rămas la fel. Am verificat și cantitatea de memorie RAM necesară suitei de securitate pentru a își rula toate procesele și am aflat că Webroot Internet Security Complete are nevoie de aproximativ 11 MO de RAM, ceea ce este foarte puțin.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Pentru a verifica dacă vitezele de pe internet sau din rețeaua locală sunt afectate de către Webroot Internet Security Complete, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Vitezele pe care le-am măsurat au fost aceleași înainte și după ce am instalat suita de securitate, ceea ce înseamnă că nu are niciun efect negativ asupra transferurilor de date.

Webroot Internet Security Complete este foarte bine integrat cu Windows și caracteristicile sale de rețelistică. Unul din principalele motive pentru acest lucru este faptul că se bazează pe Windows Firewall. Pe de altă parte, extensia de filtrare web pe care o oferă este disponibilă doar în Firefox și Chrome, deși driverul de filtrare web ar trebui să funcționeze și în alte browsere și aplicații.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața principală a Webroot Internet Security Complete este foarte simplă: vei întâlni un design minimalist, cu doar câteva secțiuni și puține informații afișate. De asemenea, sunt foarte puține butoane. Câteva file sunt afișate în partea dreaptă a ferestrei, ele oferindu-ți acces la opțiuni simple de configurare, în general destinate pentru activarea sau dezactivarea diferitelor module de protecție.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Dacă vrei să schimbi niște setări mai avansate, apasă pe butonul Settings (Setări) din colțul din dreapta sus al ferestrei principale. Vei afla că majoritatea setărilor oferite de suita de securitate sunt controlate de către niște bife simple. Ceea ce înseamnă că ele ar trebui să poată fi ușor de activat sau dezactivat, chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Vei vedea că toate opțiunile de configurare sunt ușor de înțeles chiar dacă nu ești un profesionist IT. Totuși, este bine de știut că ai acces și la opțiuni de Ajutor și Suport în cazul în care te lovești de vreo problemă anume. Documentația oferită de saitul Webroot este destul de completă și ușor de înțeles. Dacă secțiunea de Întrebări Frecvente sau forumurile comunității nu îți oferă destul ajutor, poți cere suport prin completarea unui formular de contact sau prin telefon.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Webroot Internet Security Complete este o soluție de securitate destul de simplă și din această cauză nu ne așteptam să ne ofere jurnale detaliate. Totuși, suntem plăcut surprinși să vedem că primești statistici simple dar și jurnale detaliate despre lucrurile care au avut loc pe calculatorul tău.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Din punct de vedere al alertelor și notificărilor, cât timp l-am folosit, Webroot Internet Security Complete a afișat alerte legate numai de amenințările malware. Dacă nu îți place să fii deranjat de antivirusul tău, acesta este un lucru bun.

Webroot Internet Security Complete
Webroot Internet Security Complete

Webroot Internet Security Complete este o suită de securitate cu o interfață simplă, ușor de înțeles și folosit pe orice dispozitiv cu Windows. Începătorii vor aprecia numărul mic de opțiuni de configurare disponibile, deși utilizatorii experți vor considera acest lucru un aspect negativ.

Pe pagina următoare a acestui review pentru a vedea cum îți protejează Webroot Internet Security Complete calculatorul împotriva atacurilor de rețea și a malware-ului. Vei vedea, de asemenea, ce instrumente suplimentare sunt incluse în acest produs și poți să vezi ce recomandări avem pentru setări care ai putea să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows