Securitate pentru toți - Recenzie G DATA Total Security

Securitate pentru toți - Recenzie G DATA Total Security
Rating

G DATA este o companie germană specializată în dezvoltarea de produse software de securitate. Compania a fost fondată în 1985 și este cunoscută pentru faptul că a creat primul software antivirus din lume. Astăzi, cea mai completă soluție de securitate a lor - G DATA Total Security - oferă un modul antivirus, un modul firewall, precum și o serie de alte instrumente de securitate. Am vrut să vedem dacă acest produs antivirus te poate proteja de malware-ul modern și de amenințările online, așa că l-am testat timp de câteva zile. Citește acest review pentru a vedea ce am aflat despre el și ce părere ne-a lăsat:

Reclamă

La ce este bun G DATA Total Security?

G DATA Total Security este o suită de securitate care este bună pentru:

 • Utilizatorii care vor cea mai bună protecție anti-malware pe care o pot găsi
 • Oamenii care vor să aibă parte de aceeași securitate bună în orice browser web preferă să folosească
 • Oamenii care vor o suită de securitate care nu are nevoie de multe resurse de sistem pentru a rula

G DATA Total Security vs. G DATA Internet Security

Atât G DATA Total Security cât și G DATA Internet Security oferă aceleași componente esențiale de protecție și același nivel de securitate împotriva malware-ului și a amenințărilor care vin din rețea. Însă G DATA Total Security include și Automatic Backup (Backup automat), Password Manager (Administrator parole) și Device Control (Control dispozitive), care este un instrument care îți permite să blochezi dispozitivele neautorizate. Dacă ai nevoie de unul dintre aceste instrumente, atunci G DATA Total Security poate fi o alegere bună pentru tine. Dacă nu ai nevoie de ele, atunci G DATA Internet Security probabil că este o afacere mai bună în cazul tău.

Pro și contra

Iată ce aspecte pozitive am identificat la G DATA Total Security:

 • Modulul antivirus este foarte eficient la detectarea și eliminarea malware-ului din calculatorul tău
 • Scutul web te va opri din a vizita saiturile web periculoase, în orice browser web
 • Suita de securitate are un efect negativ neglijabil asupra performanței calculatorului tău
 • Modulul antivirus este rapid la scanarea calculatorului tău după malware
 • Multe dintre instrumentele extra incluse pot fi folositoare utilizatorilor
 • Configurarea sa implicită este foarte bună

Există și câteva aspecte negative:

 • Firewall-ul tratează toate rețelele la care te conectezi ca rețele de încredere și te lasă vulnerabil la atacurile de tip "man-in-the-middle" chiar dacă îi spui că rețeaua la care te conectezi nu este de încredere
 • Interfața de utilizare nu este ușor de folosit pe dispozitivele cu ecrane tactile
 • Nu include un serviciu VPN, așa că nu te vei putea baza pe G DATA Total Security pentru a îți securiza conexiunile atunci când folosești rețele Wi-Fi publice, care sunt nesigure prin definiție
Notă produs 4/5

Verdict

G DATA Total Security este un produs de securitate care îți merită atenția. În primul rând, îți oferă un modul antivirus care te poate proteja de orice fel de malware sau de orice amenințare online. Folosește două motoare antivirus simultan și s-a descurcat excelent în toate testele noastre pentru antivirus. Impactul pe care îl are asupra performanței calculatorului tău este minim și instrumentele adiționale pe care le vei primi o dată cu el sunt folositoare. Totuși, modulul firewall nu este extraordinar și merită să fie îmbunătățit în versiunile viitoare, atât în termeni de utilizare cât și în ceea ce privește calitatea protecției pe care ți-o oferă. De asemenea, interfața de utilizare are un aspect învechit și este dificil de folosit pe dispozitive cu ecrane tactile. G DATA Total Security este un produs de securitate care poate fi o alegere foarte bună, dacă nu ai un dispozitiv cu ecran tactil.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține G DATA Total Security pe calculatorul tău cu Windows, trebuie mai întâi să îi descarci fișierul de instalare de pe saitul web G DATA. Vei primi un fișier executabil mic, numit GDATA_TOTALSECURITY_WEB_WEU_.exe, cu o dimensiune de doar 14,2 MO.

Expertul de instalare te va întreba apoi ce limbă vrei să folosească și ce module de securitate vrei să fie instalate. Desigur, poți alege o instalare standard, în care toate modulele și instrumentele disponibile vor fi instalate. Expertul te întreabă și dacă vrei să participi la Malware Information Initiative, lucru pe care noi îți recomandăm să îl faci, deoarece ajută software-ul să reacționeze mai rapid la amenințările malware.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

Instalarea își urmează cursul și descarcă aproape 700 MO de date. Este mult și utilizatorii cu conexiuni de internet contorizate ar trebui să știe acest lucru de la început. De asemenea, merită menționat și faptul că descărcarea include și ultimele definiții de viruși disponibile.

Când instalarea este gata, G DATA Total Security îți va cere să îți activezi produsul. Dacă vrei să folosești versiunea de evaluare, compania îți solicită să le oferi cel puțin un nume și o adresă de email.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

După aceea, instalarea este gata și mai rămâne de făcut un singur lucru: să îți repornești calculatorul. Asta este ceva ciudat în zilele noastre, deoarece majoritatea produselor antivirus încep să te protejeze imediat ce le-ai instalat, nefiind nevoie de repornirea calculatorului.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

Descărcarea și instalarea G DATA Total Security sunt procese relativ ușoare. Există două lucruri pe care noi le-am apreciat la acest proces: îți dă opțiunea de a îți personaliza instalarea și singurele informații personale pe care ți le cere sunt numele și adresa ta de email. Din alt punct de vedere însă, trebuie să descarci o mulțime de date de pe internet.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

G DATA Total Security este un produs de securitate bine integrat cu Windows și caracteristicile sale. Dezactivează automat Windows Firewall și Windows Defender în timpul instalării sale, iar asta este bine deoarece elimină posibilele conflicte și probleme de performanță. G DATA lucrează foarte bine și cu opțiunile de rețelistică oferite de Windows. Noi am putut să creăm și să ne asociem unui grup de domiciliu fără niciun fel de probleme, am putut să partajăm fișiere și foldere în rețeaua locală și am putut să descărcăm, să instalăm și să actualizăm aplicații Windows universale fără probleme.

Din păcate, G DATA Total Security nu își ajustează nivelul de protecție al firewall-ului său în funcție de profilul de rețea pe care îl configurezi în Windows. Pe laptopul nostru, ne spunea întotdeauna că rețelele la care ne-am conectat erau de încredere. Șingura întrebare pe care ne-a pus-o suita de securitate a fost dacă vrem sau nu ca actualizările să fie "încărcate via rețeaua ...". Nu ne putem da seama ce a vrut suita de securitate să ne spună prin acest mesaj. Nu este evident că vrem să folosim conexiunea de internet pentru a actualiza suita de securitate?

G DATA Total Security
G DATA Total Security

Pentru a te proteja atunci când navighezi pe internet în browser-ul tău favorit, G DATA Total Security scanează și filtrează tot traficul de internet de pe calculatorul tău. Nu instalează niciun fel de extensii de browser. Aceasta este o abordare bună deoarece înseamnă că vei fi protejat indiferent de browser-ul sau aplicația pe care o folosești pentru a naviga pe internet.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

De asemenea, ne-am uitat și la câtă memorie este necesară pentru ca G DATA Total Security să își poată rula toate procesele. În medie, a avut nevoie de 160 MO de RAM pe calculatorul nostru de teste. Această valoare nu ar trebui să pună probleme niciunui calculator modern cu Windows. De asemenea, am aruncat o privire la cât de mult a crescut timpul de pornire al laptopului după ce am instalat această suită de securitate, dar se pare că el a rămas același.

Reclamă

Pentru a verifica dacă vitezele pe internet sau în rețeaua locală au fost afectate de către G DATA Total Security, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Vitezele au fost aceleași înainte și după ce am instalat suita de securitate, ceea ce înseamnă că ea nu are un efect negativ asupra lor. Este un rezultat excelent!

G DATA oferă un produs de securitate bine integrat cu Windows și cu caracteristicile sale de rețelistică, având în același timp și foarte puține cerințe de sistem. Ne place faptul că scanează tot traficul web care are loc pe calculatorul tău, dar nu ne place că nu își ajustează automat protecția firewall în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows.

Ușurința de utilizare și configurare

Interfața de utilizare pe care ți-o pune la dispoziție G DATA Total Security este foarte bine structurată și organizată, la fel ca multe alte produse germane. Este ușor de înțeles, ușor de navigat dintr-un loc în altul și este ușor de personalizat. Însă, este o interfață de utilizare care pare învechită, având un design conservator care nu se potrivește cu interfețe de utilizare moderne. Multe dintre link-uri și butoane sunt afișate cu fonturi mici. Ne-am fi dorit ca interfața să fi avut butoane mai mari, dale, comutatoare sau opțiuni cu bife. Interfața de utilizare existentă a fost gândită să funcționeze perfect pe un calculator cu un mouse și o tastatură. Însă poate fi greu de folosit pe un dispozitiv cu un ecran tactil iar multe dispozitive moderne cu Windows folosesc ecrane tactile.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

Totuși, lucrurile stau ceva mai bine dacă intri în setări, multe dintre ele fiind controlate de către bife și de către liste derulante care sunt ușor de folosit.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

Din punct de vedere al opțiunilor de ajutor și suport, G DATA Total Security îți oferă documentație online, acces la o pagină de întrebări frecvente și o opțiune de contact prin email sau prin telefon. Din păcate, nu am reușit să găsim fișiere de ajutor offline, nu am găsit forumuri de suport și nu există un serviciu de chat disponibil.

Un lucru pe care utilizatorii sigur îl vor aprecia la G DATA Total Security este cantitatea de detalii pe care le vor găsi în jurnale. Toate modulele de securitate sunt acoperite și fiecare acțiune luată de către G DATA este înregistrată în aceste jurnale. Dar, nu am putut să găsim niciun fel de statistici vizuale.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

G DATA Total Security nu este un program excesiv de "vorbăreț". Deși este destul de silențios atunci când nu se întâmplă nimic deosebit pe calculatorul tău, el te va anunța dacă se întâmplă ceva relevant din punct de vedere al securități, cum ar fi o detecție de malware sau atunci când firewall-ul a identificat un atac din rețea.

G DATA Total Security
G DATA Total Security

G DATA ne oferă o interfață de utilizare bine organizată și ușor de înțeles. Din păcate, aceasta arată învechit, ca și cum ar fi fost creată cu câțiva ani în urmă. O altă problemă este faptul că nu funcționează bine pe dispozitivele cu ecrane tactile. Fonturile mici, butoane și link-urile sunt greu de apăsat și, uneori, greu de citit.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să vezi cât de capabil este G DATA Total Security la a îți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, poți să vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și ce recomandări avem pentru setările pe care ar trebui să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows