Cum afișezi procentul de baterie rămasă pe smartphone-uri cu Android

Ne place să vedem câtă baterie mai este disponibilă, cu exactitate, pe smartphone-urile sau tabletele noastre cu Android. Din păcate, Android nu afișează această informație în mod implicit, pe bara de stare. Trebuie să-l setezi tu să facă asta, iar pașii pe care trebuie să-i urmezi nu sunt foarte complicați. Citește acest ghid și află cum faci Android să afișeze mereu procentul de baterie rămasă în partea de sus a ecranului:

NOTĂ: Ghidul nostru este valabil pentru smartphone-urile și tabletele cu Android 8 Oreo și Android 9 Pie. Capturile de ecran din partea stângă sunt pentru Android 8 Oreo iar cele din dreapta sunt pentru Android 9 Pie. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește: Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?

Vezi procentul de baterie rămasă în bara de stare din partea de sus a smartphone-ului sau tabletei cu Android

În mod implicit, dispozitivele cu Android nu afișează procentul de baterie rămasă, în bara de stare din partea de sus a ecranului. În schimb, acestea afișează o pictogramă a bateriei și o reprezentare vizuală a gradului său de încărcare. Această reprezentare nu este foarte utilă, deoarece nu îți spune exact ce procent din capacitatea bateriei mai este disponibil. Dar, poți seta Android să afișeze procentul bateriei rămase, precum în captura de ecran de mai jos. În funcție de ce versiune de Android folosești, îl poți seta ca procentul bateriei să fie afișat în mijlocul pictogramei bateriei ori lângă aceasta.

Android poate afișa procentul de utilizare al bateriei în bara de stare

Pe versiuni mai vechi de Android, procentul de baterie rămasă nu poate fi afișat lângă pictograma bateriei.

Cum activezi afișarea procentului de baterie rămasă în bara de stare din Android

Deschide Setări pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. În lista cu setări, apasă pe Baterie.

Accesează setările pentru baterie pe dispozitivul tău cu Android

Vezi mai multe opțiuni legate de administrarea bateriei. Caută intrarea cu numele "Procent baterie".

Dacă această intrare are un comutator, atunci activează-l. Dacă "Procent baterie" nu are un comutator, atunci apasă pe ea și alege cum preferi să vezi procentajul bateriei rămase.

Activează procentajul bateriei rămase în Android

Unii producători de smartphone-uri oferă mai multe opțiuni de afișare a acestei informații. Alege amplasarea pe care o dorești a procentului de baterie rămasă.

Alege unde să vezi procentului bateriei în Android

Acum procentajul bateriei rămase este afișat în bara de stare din partea de sus a ecranului telefonului sau tabletei tale cu Android.

Ai reușit să activezi procentajul bateriei?

Sperăm că acest ghid ți-a fost de ajutor. Dacă nu s-a întâmplat asta, spune-ne într-un comentariu mai jos, ce smartphone sau tabletă ai și ce versiune de Android folosești. Astfel, și alții pot afla de pe ce dispozitive lipsește această opțiune de personalizare.