Setează Android astfel încât să vezi mereu procentul de baterie rămasă

Dacă semeni cu noi, vrei să știi exact cât la sută din baterie mai este disponibilă pe smartphone-ul ori tableta ta cu Android. Din păcate, Android nu afișează mereu această informație în bara de stare, decât dacă-l setezi să facă asta. Dacă ai Android 6.0 Marshmallow, Android 7 Nougat sau Android 8 Oreo, citește acest ghid și vezi cum faci sistemul de operare să-ți afișeze mereu procentul de baterie rămasă, în bara de stare din partea de sus a ecranului:

NOTĂ: Ghidul nostru acoperă smartphone-uri și tablete cu Android 6.0 Marshmallow, Android 7 Nougat și Android 8 Oreo. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește acest ghid: Ce versiune de Android am? 3 moduri de a afla!

Vezi procentul de baterie rămasă în bara de stare din partea de sus a tabletei și smartphone-ului cu Android

În mod implicit, dispozitivele cu Android nu arată procentul de bateria rămasă în bara de stare. În loc, arată o pictogramă cu bateria și cât de mult s-a schimbat. Această reprezentare nu este utilă deoarece nu-ți spune exact câtă capacitate mai este disponibilă. Dar, poți seta Android să afișeze procentul de baterie rămasă, la fel ca în captura de ecran de mai jos.

Pe unele smartphone-uri produse de companii precum Huawei, procentul respectiv poate fi afișat și înăuntrul pictogramei pentru baterie.

Cum faci să vezi mereu procentul de baterie rămasă în bara de stare din Android

Deschide Setări pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. În lista cu setări, apasă pe Baterie (Battery).

Acum vezi câteva opțiuni despre managementul bateriei. Caută intrarea numită "Procentajul bateriei" (Battery percentage). Dacă intrarea respectivă are un comutator, pune-l pe poziția Activat (On).

Dacă nu este un comutator, apasă pe intrarea respectivă și apoi alege cum vrei să vezi procentajul respectiv. Unii producători precum Huawei oferă și opțiunea de a-l vedea în pictograma bateriei. Alege opțiunea pe care o preferi.

Procentul de baterie rămasă este afișat acum în bara de stare de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android.

Dacă nu există o opțiune pentru procentajul bateriei, ce fac?

Instrucțiunile din secțiunea precedentă se aplică pentru toate dispozitivele cu Android 8 Oreo. Ele pot funcționa și pe unele telefoane cu Android 7 Nougat, dar asta depinde foarte mult de producătorul lor și dacă acesta decis să includă sau nu această facilitate. În Android 6.0 Marshmallow, instrucțiunile noastre nu vor funcționa pe majoritatea dispozitivelor.

Dacă te afli în această situație, mai ai o șansă: să activezi System UI Tuner în Android și să-l folosești pentru a afișa procentajul respectiv. Acest System UI Tuner este o unealtă ascunsă din Android, care este disponibilă începând cu Android 6.0 Marshmallow. Din păcate, System UI Tuner funcționează doar dacă producătorul telefonului sau al tabletei nu l-a dezactivat. De exemplu, telefoanele Samsung și LG îl au dezactivat. Dispozitivele de la alte companii, cum ar fi ASUS, au păstrat System UI Tuner.

Pentru a activa System UI Tuner, trage în jos din partea de sus a ecranului, pentru a afișa notificările. Se afișează setările rapide. Aici, apasă și ține apăsat pe rotița dințată timp de câteva secunde. Încetează să mai apeși atunci când simți că dispozitivul tău vibrează și vezi un mesaj care-ți spune că System UI Tuner a fost adăugat în Setări (Settings).

Acum, mergi la Setări (Settings) și apasă pe intrarea System UI Tuner.

Ești informat(ă) că System UI Tuner îți dă opțiuni suplimentare pentru a personaliza interfața de utilizare din Android. Apasă pe mesajul respectiv pentru a-l face să dispară. În meniul afișat, apasă pe Bară de stare (Status bar).

Derulează în jos lista de setări disponibile până ajungi la Baterie (Battery).

Apasă pe Baterie (Battery) și în lista care se deschide, alege "Afișează întotdeauna procentajul" ("Always show percentage").

Acum poți închide System UI Tuner.

Ai avut succes în a activa procentajul bateriei?

Sperăm că ghidul nostru te-a ajutat și a funcționat pe telefonul sau tableta ta. Dacă nu, atunci lasă un comentariu și spune-ne ce model de telefon sau tabletă ai și ce companie este producătorul. Astfel vor afla și alți utilizatori ce dispozitive nu includ această opțiune.