Cum activezi sau dezactivezi Protecție baterie pe Samsung Galaxy

Cum activezi sau dezactivezi Protecție baterie pe Samsung Galaxy

Samsung a adăugat mai multe caracteristici noi Galaxy AI în actualizarea de firmware One UI 6.1. Una dintre noutăți este Protecție baterie, o funcție inspirată de Adaptive Charging de la Google, care a fost introdusă pe smartphone-urile Pixel în 2020 împreună cu Android 11. Protecție baterie este o funcție utilă, care oferă o modalitate mai inteligentă de încărcare a smartphone-ului tău Samsung Galaxy, reducând stresul asupra bateriei și îmbunătățindu-i durabilitatea. Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcționează Protecție baterie și cum o activezi sau o dezactivezi, citește acest ghid pas cu pas:

Reclamă

Cum activezi Protecție baterie pe un smartphone Samsung

Mai întâi, deschide aplicația Setări pe dispozitivul tău Samsung Galaxy. Derulează până când găsești Baterie și apasă pe această rubrică.

Pe Samsung Galaxy, accesează Setări > Baterie

Pe Samsung Galaxy, accesează Setări > Baterie

Poți vedea toate setările bateriei, inclusiv comutatorul pentru a activa Economisire energie, care ajută bateria să reziste puțin mai mult până când o vei încărca din nou. Dacă ai instalată One UI 6.1 sau o versiune mai nouă pe dispozitivul tău Samsung Galaxy, ar trebui să vezi și un comutator pe care scrie Protecție baterie. Nu apăsa direct pe comutator; apasă pe textul din dreptul acestuia.

Apasă pe rubrica Protecție baterie (nu pe comutator)

Apasă pe rubrica Protecție baterie (nu pe comutator)

Acum apare pagina Protecție baterie și toate setările sale disponibile. Apasă pe comutatorul Oprit pentru a activa mai întâi această funcție.

Activează Protecție baterie pe Samsung Galaxy

Activează Protecție baterie pe Samsung Galaxy

Apoi, alege unul dintre modurile de Protecție baterie disponibile:

Reclamă
  • De bază - această setare folosește un algoritm simplu: mai întâi, Samsung Galaxy se încarcă până la 100%. Apoi, încărcarea se oprește până când nivelul bateriei scade la 95%. Odată atins acest nivel, încărcarea repornește până când ajunge la 100% și așa mai departe.
  • Maxim - smartphone-ul se încarcă până când bateria ajunge la 80%, iar apoi se oprește. Prin urmare, dacă vezi că Samsung Galaxy se încarcă doar până la 80%, asta se întâmplă probabil pentru că ai activat Protecție bateriei și ai ales această setare. Personal, nu sunt prea încântat de modul Maxim, mai ales pe un dispozitiv a cărui baterie are o capacitate mai mică, cum este telefonul meu Samsung Galaxy S23.
  • Adaptabilă - încarcă bateria smartphone-ului tău până la 80% în timp ce dormi și trece la modul De bază înainte să te trezești. One UI 6.1 estimează timpul de somn pe baza tiparelor de utilizare a telefonului și ține cont dacă ai setat sau nu o alarmă de dimineață. Prin urmare, la început, s-ar putea să nu fie foarte abil în a estima momentul când te vei trezi, dar, după 14 zile, devine mai bun pe măsură ce îți învață obiceiurile.

Alege modul de Protecție baterie

Alege modul de Protecție baterie

Eu am ales Adaptabilă și sunt mulțumit de această setare. După cum poți vedea în graficul privind nivelul bateriei afișat sub comutatorul Protecție baterie, algoritmul de încărcare a menținut bateria smartphone-ului meu la 80% în cea mai mare parte a nopții și a crescut-o treptat la 100% chiar înainte să mă trezesc.

Află cum funcționează încărcarea Adaptabilă

Află cum funcționează încărcarea Adaptabilă

Ingenios și util, nu crezi?

Reclamă

SUGESTIE: Iată cum afișezi procentajul bateriei pe un smartphone cu Android (inclusiv Samsung Galaxy).

Cum dezactivezi Protecție baterie pe un Samsung

Dacă nu-ți place cum funcționează caracteristica Protecție baterie, o poți dezactiva. Nu trebuie decât să accesezi Setări > Baterie și să apeși pe comutatorul Protecție baterie pentru a-l opri.

Dezactivează Protecție baterie

Dezactivează Protecție baterie

SUGESTIE: Dacă vrei și alte soluții pentru a reduce la minimum gradul de stres al bateriei, iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja bateria smartphone-ului.

Nu am moduri disponibile pentru Protecție baterie, doar un comutator!

Cele trei moduri disponibile pentru Protecție baterie fac parte din versiunea de firmware Samsung One UI 6.1. La momentul redactării acestui articol, doar smartphone-urile Samsung Galaxy S24 și Galaxy 23 au primit această actualizare, dar compania lucrează la lansarea acesteia și pentru gama Galaxy S22. Pe smartphone-urile Samsung Galaxy cu One UI 6.0 sau cu o versiune mai veche, atunci când accesezi Setări > Baterie, găsești doar un comutator Protecție baterie. Nu ai opțiunea de a accesa o altă pagină, unde poți alege dintre mai multe moduri de a-ți proteja bateria, ca în One UI 6.1.

Reclamă

Aceasta este o funcție mai veche, care nu poate fi personalizată deloc. Poți doar s-o activezi sau s-o dezactivezi. Prin urmare, dacă telefonul tău Samsung Galaxy se încarcă doar până la 85%, este din cauză că ai activat Protecție baterie. Dacă nu-ți dorești acest comportament, apasă pe acest comutator pentru a-l dezactiva.

Dispozitivele Samsung Galaxy mai vechi au  doar un comutator Protecție baterie

Dispozitivele Samsung Galaxy mai vechi au doar un comutator Protecție baterie

În următoarele câteva luni, ar trebui ca mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy să primească One UI 6.1, inclusiv gama Galaxy S21, precum și unele smartphone-uri ale companiei din gama medie și de bază. Dacă nu știi ce versiune de firmware ai instalat, iată cum afli ce versiune de Android ai (inclusiv One UI). Dacă vrei să știi când o să primești această funcție, caută pe internet pentru a afla calendarul Samsung de lansare a One UI 6.1 pe dispozitivul tău. Poți chiar să contactezi serviciul lor de asistență pentru clienți și să-i întrebi direct.🙂

Îți place caracteristica Protecție baterie de la Samsung?

Atât smartphone-urile Google Pixel, cât și iPhone-urile dispun de o funcție similară de mulți ani și era timpul ca și Samsung să o ofere clienților săi. Chiar dacă este mai târziu decât mi-aș fi dorit, faptul că acum putem beneficia de utilizarea caracteristicii Protecție baterie pe dispozitivele noastre Samsung Galaxy este totuși un lucru net pozitiv. Și este chiar mai bine că oferă trei abordări diferite pentru a reduce la minim stresul bateriei. Încearcă-le în următoarele câteva zile și apoi alege-o pe cea care funcționează cel mai bine pentru tine. Dacă ai timp, te rog să revii la acest tutorial și să lași un comentariu în care să ne spui ce mod de Protecție baterie preferi.🙂

Descoperă: Smartphone Android Economisire energie Ghiduri