Top 12+ cele mai bune screensavere gratuite (economizoare de ecran) pentru Windows

Top 12+ cele mai bune screensavere gratuite (economizoare de ecran) pentru Windows

Este greu să găsești screensavere frumoase, bune și care să fie și sigure. Acestea au devenit programe populare în rândul virușilor și de multe ori, screensaver-ele încearcă să instaleze bare de unelte sau alte tipuri de software pe care nu le vrei. În prezent, mulți utilizatori nici măcar nu mai folosesc screensavere pentru scopul lor original, ci de multe ori își setează calculatoarele să oprească complet monitorul atunci când acestea nu fac nimic. Dar, încă mai poți să găsești screensavere utile și chiar foarte interesante, în cazul în care îți plac și vrei să le folosești în Windows. Am căutat și am găsit screensavere frumoase și sigure, pe care ți le recomandăm și ție:

Reclamă

NOTĂ: Toate screensaver-ele (economizoare de ecran) din acest articol funcționează în Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7, și niciunul dintre ele nu conține cod malițios. Le-am verificat cu ajutorul unui antivirus comercial, pentru a ne asigura că nu îți recomandăm screensavere care să îți afecteze negativ securitatea sau confidențialitatea.

1. Fliqlo

Fliqlo este screensaver-ul perfect pentru aceia dintre voi care iubesc minimalismul. Este un screensaver cu un ceas extrem de simplu, care este afișat pe desktop. Nouă ne place foarte mult și suntem siguri că le va plăcea și multora dintre cititorii noștri.

Screensaver-ul Fliqlo
Screensaver-ul Fliqlo

Descărcare: Fliqlo

2. Aerial

Unul dintre cele mai bune screensavere pentru Windows este o portare a unei serii de clipuri video folosite de către Apple TV. Se numește Aerial și conține o serie de filme înregistrate din aer, cu imagini din New York, San Francisco, Hawaii, China ș.a.m.d.

Screensaver-ul Aerial
Screensaver-ul Aerial

Descărcare: Aerial

3. League of Legends (League Displays)

Noi suntem gameri și unul dintre jocurile noastre preferate este League of Legends, așa că îți poți imagina cât de entuziasmați am fost când am auzit că Riot Games a creat o aplicație numită League Displays cu care poți să descarci și să folosești screensavere și fundaluri de desktop tari, inspirate din joc. Aplicația îți dă posibilitatea de a alege ce imagini și animații vrei să descarci și să fie afișate pe ecran atunci când calculatorul tău nu face nimic. Dacă îți place acest joc, trebuie să ai această aplicație neapărat, așa că ce mai aștepți? Descarc-o!

Screensavere și fundaluri de desktop din League of Legends
Screensavere și fundaluri de desktop din League of Legends

Descărcare: Screensavere și fundaluri de desktop cu League of Legends (League Displays)

4. Modern Glance

Modern Glance este singurul screensaver din colecția noastră care este distribuit prin Magazinul Microsoft. Este și unul dintre cele mai avansate, precum și unul dintre cele mai noi screensavere din listă. Modern Glance simulează ecranul original Lumia Glance ce a fost folosit inițial de către Microsoft pe smartphone-urile Lumia acum câțiva ani. Dacă îți mai aduci aminte de Windows Phone sau dacă vrei să încerci ceva nou, simplu și util, ar trebui să descarci și să instalezi Modern Glance.

Screensaver-ul Modern Glance
Screensaver-ul Modern Glance

Descărcare: ModernGlance

5. System 47

În cazul în care îți plac filmele science-fiction în general și Star Trek: The Next Generation în special, s-ar putea să fii entuziasmat să afli că există un screensaver LCARS undeva acolo, unde nimeni nu a mai ajuns până acum: pe internet, ultima frontieră. 🙂 Screensaver--ul se numește System 47 și afișează animații ce simulează Library Computer Access and Retrieval System (LCARS) din universul Star Trek. Include o scanare de sector, o analiză a sistemului solar, harta galaxiei Calea Lactee, USS Enterprise și așa mai departe.

Screensaver-ul System 47
Screensaver-ul System 47

Descărcare: System 47

Reclamă

6. Japan Spring

Japonia este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ și cu siguranță este unul dintre cele mai interesante. Două dintre lucrurile care contribuie la legenda ei, sunt Muntele Fuji și Sakura (înflorirea cireșilor). Dacă vrei să te simți mai aproape de Japonia și să vezi ceva frumos, atunci trebuie să încerci screensaver-ul Japan Spring. Este liniștitor, cald și perfect.

Screensaver-ul Japan Spring
Screensaver-ul Japan Spring

Descărcare: Japan Spring

7. Electric Sheep

Acest screensaver, numit "sheep" ori "oaie" în limba română, folosește imagini generate de calculator, care sunt descărcate prin intermediul unei conexiuni de internet. Atâta timp cât sceensaver-ul funcționează, poți să votezi pentru "oaia" pe care o vezi în acel moment, vot ce influențează baza de date centrală cu alegerile preferate ale celorlalți utilizatori. Multe dintre aceste "oi" sunt fermecătoare și chiar artistice. Dacă îți place ideea de a vedea imagini generate de calculator, acest program cu siguranță merită încercat, chiar dacă nu ai nevoie cu adevărat de un screensaver.

Screensaver-ul Electric Sheep
Screensaver-ul Electric Sheep

Descărcare: Electric Sheep

8. Polar Clock 3

Acest screensaver afișează luna, ziua, ziua săptămânii, ora, minutul și secunda, pe șase bare care cresc circular concentric, pe ecran, pe măsură ce trece timpul. Este un economizor de ecran interesant și suntem convinși că este foarte tare, mai ales în noaptea Anului Nou.

Screensaver-ul Polar Clock 3
Screensaver-ul Polar Clock 3

Descărcare: Polar Clock

Reclamă

9. Flurry

Un utilizator deviantART a dezvoltat o versiune a unui screensaver foarte popular al celor de la Apple. După ce l-ai instalat, acest screensaver rulează și afișează imagini la fel ca versiunea sa pentru Mac, ele fiind în același timp fermecătoare și simple. Este interesant să știi că, deși a fost inițial o creație de pe deviantART, acum screensaver-ul nu mai poate fi găsit pe acest sait. Dar, poate fi găsit în alte locuri de pe internet, ca cel de mai jos.

Screensaver-ul Flurry
Screensaver-ul Flurry

Descărcare: Flurry

10. Sun Village – Nvidia Edition

În timpul căutărilor pe care le-am făcut pentru acest articol, am fost surprinși să descoperim că Nvidia are câteva screensavere interesante. Sun Village ese unul dintre cele mai complexe screensavere pe care le-am văzut până acum, deoarece combină imagini 3D și sunete. Descarcă-l de la legătura de mai jos și încearcă-l. Deși este destul de vechi, este posibil să îți placă modul în care arată.

Screensaver-ul Sun Village - Nvidia Edition
Screensaver-ul Sun Village - Nvidia Edition

În timpul instalării, fii atent, deoarece acest screensaver include o aplicație din terță parte pe care s-ar putea să nu vrei să o instalezi: 3Planesoft Screensaver Manager. Debifează această opțiune dacă vrei să instalezi doar screensaver-ul.

Descărcare: Sun Village – NVIDIA Edition

11. zzDVD

Majoritatea oamenilor au văzut, cel puțin o dată în viață, renumitul logo mobil DVD, cunoscut și ca screensaver-ul DVD. Este un screensaver animat cu un logo DVD Video ce se mișcă infinit pe ecran. Poate că nu pare ceva extraordinar, dar matematica din spatele său este interesantă. A devenit faimos mulțumită glumelor despre el din serialul american The Office: încearcă să te uiți la el până când logoul DVD Video lovește unul din colțurile ecranului. 🙂 Dacă vrei să ai logoul DVD Video pe PC-ul tău cu Windows, descarcă și instalează screensaver-ul zz DVD.

Screensaver-ul zz DVD
Screensaver-ul zz DVD

Descărcare: zz DVD

12. Lost Watch 2 – NVIDIA Edition

Lost Watch 2 este un alt screensaver creat pentru Nvidia. Arată foarte bine și este util pentru că... îți spune cât este ceasul. 🙂 La fel ca Sun Village, acest screensaver combină imagini cu sunete relaxante. În timpul instalării, fii atent, deoarece și acest screensaver include o aplicație pe care s-ar putea să nu vrei să o instalezi: 3Planesoft Screensaver Manager. Debifează această opțiune dacă vrei să instalezi doar screensaver-ul.

Screensaver-ul Lost Watch 2 - Nvidia Edition
Screensaver-ul Lost Watch 2 - Nvidia Edition

Descărcare: Lost Watch 2 – NVIDIA Edition

Bonus: World Community Grid

World Community Grid este una dintre cele mai ușoare metode prin care poți să oferi ajutor în cercetările medicale și cauzele sociale globale. Este o aplicație pe care o poți descărca și instala pe calculatorul tău, care poate să folosească resursele nefolosite pentru a ajuta la cercetările științifice pentru sănătate, combaterea sărăciei și sustenabilitate. Am decis să includem și această aplicație în colecția noastră de screensavere datorită cauzei sale, dar și pentru că o poți configura să ruleze doar tunci când calculatorul tău este în repaus, folosind resursele PC-ul doar când afișează screensaver-ul. Dacă nu îți folosești PC-ul, nu ai vrea să ajuți la cercetarea unor probleme importante precum sistemul imunitar și microbiomul, lupta împotriva cancerului, SIDA și altele similare?

World Community Grid
World Community Grid

Descărcare: World Community Grid

Care este screensaver-ul tău preferat?

Sperăm că acest top îți va fi util și îți va plăcea. Acum ai câteva opțiuni de înfrumusețare a ecranului calculatorului tău cu Windows, atunci când nu face nimic. Dacă știi și alte screensavere bune pe care ai vrea să le recomanzi, nu ezita să ne lași un comentariu mai jos.

Descoperă: Divertisment Aspect și Personalizare Recomandate Windows