Începând cu Deco M4, TP-Link oferă posibilitatea de utiliza stații Deco diferite în rețeaua ta

Începând cu Deco M4, TP-Link oferă posibilitatea de utiliza stații Deco diferite în rețeaua ta

În timp ce lucram la review-ul în premieră națională pentru sistemul mesh WiFi Deco M4, tocmai lansat de TP-Link în România, am descoperit că această companie planifică să ofere, prin actualizări de firmware, compatibilitate între toate modele lansate sub brandul Deco, atât existente cât și viitoare. Drept urmare, utilizatorii își vor putea crea propria topologie de rețea folosind TP-Link Deco M9 Plus, Deco P7, Deco M5 și proaspăt lansatul Deco M4. Află mai multe detalii din această știre:

Reclamă

Dacă te-ai uitat atent printre notițele actualizărilor de firmware pentru Deco M9 Plus sau Deco M5, poate că ai observat faptul că TP-Link a început să testez compatibilitatea între modelele Deco începând cu Iulie 2018.

TP-Link a adăugat suport pentru mixarea Deco M9 cu M5 și P7
TP-Link a adăugat suport pentru mixarea Deco M9 cu M5 și P7

Această facilitate a fost introdusă și testată fără a fi comunicată presei, iar majoritatea utilizatorilor nu au observat-o. În timp ce testam noul TP-Link Deco M4 (lansat mai întâi în România și Malaezia), am observat că TP-Link începe să promoveze compatibilitatea între diversele modele Deco drept o facilitate distinctivă.

TP-Link Deco M4 va putea să lucreze împreună cu toate modelele Deco
TP-Link Deco M4 va putea să lucreze împreună cu toate modelele Deco

Poți vedea singur pe această pagină de produs: Deco M4 la TP-Link România. Pe aceeași pagină se observă și menționarea unui model care nu a fost încă lansat, numit Deco M3W.

TP-Link Deco M4R lucrând împreună cu Deco M3W
TP-Link Deco M4R lucrând împreună cu Deco M3W

Informațiile sunt confirmate și de această pagină de ajutor, de pe saitul TP-Link, actualizată la data de 29 Noiembrie 2018: What should I do if I have more than one Deco model.

Reclamă

Articolul respectiv spune clar că poți combina următoarele modele Deco pentru a-ți crea unica topologie de rețea: TP-Link Deco M9 Plus, Deco P7, Deco M5 și Deco M4. Conform capturii de ecran de mai sus, TP-Link va adăuga și un viitor model Deco M3W la această listă.

Configurarea stației principale Deco în aplicația mobilă TP-Link
Configurarea stației principale Deco în aplicația mobilă TP-Link

Această abordare a TP-Link este inteligentă și utilă pentru clienții companiei. De exemplu, poate ai cumpărat un kit TP-Link Deco M5 cu două stații și constați că ar fi ideal să adaugi încă un nod, pentru acoperire și performanțe optime. Poți cumpăra o stație mai ieftină Deco M4 și să o adaugi la sistem. Sau poate vrei și mai multă performanță și facilități avansate. Atunci poți cumpăra un TP-Link Deco M9 Plus și să-l adaugi drept nodul principal al sistemului tău mesh, iar cele existente să le folosești drept stații secundare. Cel mai mare avantaj al acestei interoperabilități este faptul că îți micșorează costul schimbărilor pe care le ai de făcut în cadrul rețelei tale de tip mesh WiFi.

Ne place faptul că TP-Link urmează să ofere interoperabilitate completă între toate modelele din familia Deco. Asta face mai ușoară schimbarea și îmbunătățirea sistemelor mesh WiFi ale clienților, la un cost mai redus. Astfel, ei pot avea acces ușor la noutățile introduse de viitoarele modele din această familie. Înainte de a închide această știre, spune-ne ce părere ai despre abordarea TP-Link. O consideri o idee bună? Tu ai deja un sistem Deco acasă? Cum este experiența ta de utilizare de până acum? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smarthome Blog Rețea și Internet Știri Wireless