Vezi și adaugă evenimente în Calendarul tău, de pe bara de activități din Windows 10

În cele mai noi versiuni de Windows 10, ceasul de pe bara de activități a primit o caracteristică nouă: acum este capabil să îți arate agenda zilnică și poți să îți programezi noi evenimente în Calendar . Este o caracteristică pe care o poți ignora cu ușurință, însă este una foarte utilă. Agenda zilnică îți va face ceasul de pe bara de activități mult mai interesant. Dacă nu îl foloseai prea des în trecut, acum este mult mai probabil să o faci. Iată cum îți verifici agenda zilnică și cum adaugi evenimente noi în Calendar , direct de pe bara de activități din Windows 10:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 Anniversary Update va fi disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum îți verifici agenda direct de pe bara de activități din Windows 10

Anniversary Update a adus multe îmbunătățiri pentru interfața de utilizare a Windows 10, iar una dintre cele mai importante, mai ales în ceea ce privește productivitatea, este integrarea dintre aplicația Calendar și ceasul de pe bara de activități.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu mai trebuie să deschizi aplicația Calendar sau să aștepți să îți apară notificări în Centrul de acțiune pentru a ști ce urmează pe agenda ta zilnică. Poți să folosești ceasul de pe bara de activități pentru a arunca o privire rapidă la ce ai în program.

Pentru a îți vedea agenda direct de pe bara de activități, tot ce trebuie să faci este să apeși pe ceasul din partea dreaptă a barei de activități. Imediat sub secțiunile de dată și oră, vei găsi o secțiune intitulată Today (Astăzi) care listează toate evenimentele pe care le ai programate… astăzi. :)

Dacă vrei să verifici detaliile unui anumit eveniment pe care l-ai programat pentru astăzi, apasă pe el. Când vei face acest lucru, Windows 10 va deschide automat aplicația Calendar și te va duce la pagina de detalii a acelui eveniment.

Acum poți să editezi evenimentul așa cum vrei. Când îl vei salva și închide, el va fi actualizat atât în aplicația Calendar , cât și în secțiunea de agendă de pe bara ta de activități.

Cum adaugi un eveniment nou în calendarul tău, direct de pe bara de activități din Windows 10

Agenda de pe bara de activități din Windows 10 îți dă și posibilitatea de a adăuga evenimente noi, atunci când vrei. Pentru a face acest lucru, apasă pe ceasul de pe bara de activități, după care apasă pe butonul + (plus) din dreapta Today (Astăzi) .

Windows 10 va lansa imediat Calendarul și va deschide dialogul de programare a unui nou eveniment. Introdu detaliile lui și salvează-l.

Dacă îl programezi pentru astăzi, el va fi afișat în agenda de lângă ceas imediat. Dacă îl programezi pentru o altă zi, agenda de lângă ceas îl va afișa când vine acea zi.

Cum ascunzi agenda de pe bara de activități din Windows 10

Dacă nu folosești aplicația Calendar din Windows 10, sau dacă nu vrei să vezi agenda de lângă ceasul de pe bara de activități, o poți ascunde. Pentru a face acest lucru, apasă pe ceasul de pe bara de activități, după care apasă pe pe butonul Hide agenda (Ascunde agenda) .

Dacă, la un moment dat, vei vrea să aduci înapoi agenda pe bara de activități, apasă pe ceas și apoi apasă pe butonul Show agenda (Afișează agenda) .

Și cam asta a fost tot ce este de zis despre agenda de pe bara de activități din Windows 10.

Concluzie

Să îți verifici agenda pentru astăzi sau să programezi evenimente noi în aplicația Calendar din Windows 10 sunt acțiuni foarte ușoare și rapide. Ție îți place cum este integrată aplicația Calendar cu bara de activități? Spune-ne ce crezi în comentariile de mai jos.