Cum adaugi ceasuri la bara de activități din Windows 10

Harta lumii

Dacă ai nevoie să păstrezi legătura cu oameni de pe alte fusuri orare, poți adăuga până la încă două ceasuri la bara de activități din Windows 10 pentru a verifica repede ora din țara lor. Asta este folositor și când călătorești, deoarece îți permite să programezi apeluri telefonice, întâlniri și activități fără a ține minte sau a căuta fusul orar respectiv. Acest tutorial îți arată ce să faci pentru a vedea ora din alte părți ale globului direct din bara de activități din Windows 10:

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 November 2019 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

Cum adaugi până la două ceasuri în bara de activități a Windows

Este ușor să configurezi Windows 10 să arate ceasuri adiționale în bara de activități. Mai întâi dă clic-dreapta sau menține apăsat pe butonul care arată data și ora din Zona notificare, și apoi apasă pe "Reglați data/ora" din meniul contextual.

Apasă pe Reglați data/ora din meniu

Asta deschide fila "Dată și oră" din setările de "Oră și limbă". Derulează până la secțiunea Setări asociate și apasă pe "Adăugați ceasuri pentru diferite fusuri orare".

Accesează Adăugați ceasuri pentru diferite fusuri orare

Fereastra "Data și ora" se deschide la fila Ceasuri suplimentare. Aici poți adăuga două ceasuri adiționale folosind casetele Afișare ceas.

PONT: Un mod alternativ de a ajunge la fila Ceasuri suplimentare a ferestrei "Data și ora" este să deschizi Panoul de control, să accesezi "Ceas și regiune" și, apoi, să apeși pe "Adăugare ceasuri pentru diferite fusuri orare" din secțiunea "Data și ora".

Fereastra Ceasuri suplimentare te lasă să adaugi două ceasuri în plus

Pentru a activa un ceas suplimentar, trebuie să bifezi caseta Afișare ceas. Poți adăuga unul sau amândouă ceasurile suplimentare, dar procesul este același. Apasă pe casetă.

Apasă pe casetă pentru a începe adăugarea unui ceas

Acum poți edita celelalte opțiuni pentru acest ceas. Apasă pe câmpul "Selectare fus orar" pentru a deschide un meniu derulant. Derulează prin opțiunile disponibile și selectează fusul orar dorit. Noi am ales fusul orar pentru Spania - (UTC + 01:00) Bruxelles, Copenhaga, Madrid, Paris.

Derulează și apasă pe fusul orar dorit

În câmpul "Introduceți numele afișat", ai opțiunea de a denumi ceasul tău adițional. Introdu un nume sugestiv, ca numele țării sau al orașului care te interesează - noi am scris Spania.

Introdu un nume pentru ceasul tău

Dacă vrei să adaugi un al doilea ceas adițional la bara de activități, bifează și a doua casetă Afișare ceas. Apoi, alege fusul orar - în cazul nostru (UTC + 01:00) Amsterdam, Berlin, Berna, Roma, Stockholm, Viena - și introdu numele pentru acel ceas - noi am scris Italia. Dacă scoți bifa din caseta unuia dintre ceasuri, acel fus orar nu mai este afișat, dar Windows 10 îți ține minte setările. Asta îți permite să activezi fiecare ceas când ai nevoie de el, fără a reface setările de fiecare dată. Când ai terminat, apasă fie pe OK, fie pe Se aplică și ceasul sau ceasurile tale pot fi verificate acum din Zona notificare.

Adaugă încă un ceas adițional și apasă OK

PONT: Dacă ai nevoie să verifici mai multe de trei fusuri orare în același timp, citește Cum fixezi ceasul pentru diferite orașe, în Meniul de Start din Windows 10.

Cum verifici ceasurile adiționale din Zona notificare în Windows 10

Pentru a verifica rapid ceasurile suplimentare adăugate, ține cursorul deasupra orei și datei afișate în Zona notificare. Fusurile orare care te interesează sunt afișate deasupra barei de activități împreună cu Ora locală. În scenariul nostru, am folosit ora României ca ora locală și fusurile orare adăugate pentru Spania și Italia drept ceasuri adiționale.

Ora locală și ceasurile adiționale sunt afișate deasupra barei de activități

Poți, de asemenea, să apeși pe data și ora afișate în Zona notificare a barei de activități pentru a deschide un panou. Ceasurile suplimentare pe care vrei să le verifici sunt afișate în partea de sus a panoului, sub ora locală.

Apasă pe dată și timp pentru a deschide un panou

PONT: Dacă vrei să afli mai multe despre setările legate de timp, poți citi și Cum schimbi data, ora și setările lor în Windows 10.

De ce ai nevoie de ceasuri suplimentare?

Noi folosim ceasuri adiționale atunci când călătorim sau când colaborăm cu persoane de pe alte fusuri orare. Asta ne scutește efortul de a calcula diferența de fus orar manual de fiecare dată când trebuie să dăm un telefon sau să programăm o întâlnire. Dar tu? De ce ai nevoie de ceasuri adiționale în Zona de notificare a barei de activități din Windows 10? Spune-ne într-un comentariu.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ceas, limbă și oră Ghiduri Recomandate Windows