4 Metode de a număra folderele și fișierele dintr-un anumit folder

Sunt cazuri în care ai nevoie să știi exact câte fișiere sau foldere se află într-un anumit folder. Fie că această informație îți trebuie la serviciu sau pentru propriile tale statistici, dacă ai un calculator cu Windows, există câteva metode în care poți afla răspunsul. Deoarece câțiva dintre cititorii noștri ne-au întrebat despre acest lucru, am decis să scriem un articol în care îți vom arăta toate metodele pe care le știm pentru a număra elementele dintr-un folder.

NOTĂ: Metodele de numărare a fișierelor și folderelor pe care ți le vom arăta în acest articol funcționează în mod similar în Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7. Pentru a păstra simplitatea, vom folosi doar capturi de ecran din Windows 10.

Metoda 1. Folosește File Explorer pentru a selecta fișierele și folderele pe care vrei să le numeri

Prima metodă implică folosirea Explorer. Deschide Explorer și navighează la folderul în care se află elementele pe care vrei să le numeri.

Numărul total de elemente (atât fișiere cât și foldere) este afișat în colțul din stânga jos al interfeței Explorer.

Dacă vrei să numeri doar o parte din fișierele sau folderele din folderul tău, selectează-le și uită-te în partea stângă jos a interfeței Explorer. Ea va afișa numărul de elemente selectate.

Metoda 2. Folosește fereastra Proprietăți pentru a număra recusiv toate fișierele și folderele

Deși metoda anterioară este cu siguranță utilă în multe cazuri, ea nu funcționează recursiv. Ea numără doar fișierele și folderele de la primul nivel din arborele de foldere, însă este foarte probabil că aceste foldere conțin la rândul lor alte fișiere și foldere. Dacă vrei să știi exact câte foldere și fișiere sunt stocate într-un anumit folder și toate subfolderele lui? O metodă de a afla această informație este să folosești fereastra Proprietăți a folderului selectat. Dă clic dreapta sau apasă lung pe iconița folderului. În meniul contextual, apasă pe Proprietăți.

O metodă mai rapidă de a deschide fereastra Proprietăți a unui folder este să îl selectezi și apoi să apeși simultan pe tastele Alt + Enter.

Când fereastra Proprietăți este deschisă, Windows va începe automat să numere fișierele și folderele din folderul selectat. Vei vedea afișată această informație în câmpul Conține.

Metoda 3. Folosește Linia de comandă pentru a număra recursiv toate fișierele și folderele

De asemenea, poți să folosești Linia de comandă. Pentru a număra folderele și fișierele stocate într-un anumit folder, deschide Linia de comandă și navighează la acel folder. Pentru a face acest lucru, rulează comanda cd [cale] , unde [cale] este locația folderului tău. Poți să vezi un exemplu în captura de ecran de mai jos și, dacă vrei mai multe detalii despre comenzile de bază din Linia de comandă , citește acest ghid: Linia de comandă – Cum folosim comenzile de bază.

Apoi, pentru a număra folderele și fișierele din folderul părinte, rulează comanda următoare: dir *.* /w /s

După ce apeși Enter pe tastatură, Linia de comandă va lista toate fișierele și folderele din folderul părinte și, la sfârșit, va afișa un sumar al conținutului său. Acest sumar îți va arăta exact câte fișiere și foldere sunt stocate în folderul tău. Această informație este recursivă - include toate subfolderele și toate fișierele.

Metoda 4. Folosește PowerShell pentru a număra toate fișierele și folderele

O altă metodă de a număra fișierele și folderele stocate într-un folder părinte este să folosești PowerShell. Deschide o fereastră PowerShell și mergi la locația folderului. Apoi, rulează comanda cd [cale] , unde [cale] este calea către folderul tău. Iată un exemplu:

Dacă vrei să numeri toate elementele din folder, indiferent că e vorba de fișiere sau foldere, rulează următoarea comandă: Get-ChildItem | Measure-Object | %{$_.Count}

Ea nu funcționează recursiv, ci numără doar elementele de la primul nivel.

Dacă vrei să numeri doar folderele din folderul părinte, rulează această comandă: Get-ChildItem -Directory | Measure-Object | %{$_.Count}

Dacă vrei să știi doar numărul de fișiere, rulează comanda: Get-ChildItem -File | Measure-Object | %{$_.Count}

Dacă vrei să numeri recursiv toate folderele și/sau fișierele din folderul părinte, adaugă parametrul Recurse la comenzile anterioare, astfel:

  • Numără recursiv toate fișierele și folderele: Get-ChildItem -Recurse | Measure-Object | %{$_.Count}
  • Numără recursiv doar folderele: Get-ChildItem -Recurse -Directory | Measure-Object | %{$_.Count}
  • Numără recursiv doar fișierele: Get-ChildItem -Recurse -File | Measure-Object | %{$_.Count}

Concluzie

Dacă vrei să știi exact câte fișiere și foldere se află într-un anumit folder de pe calculatorul tău cu Windows, acum știi cum poți să o faci. Așa cum ai văzut, există câteva metode prin care poți să afli această informație, așa că poți să o alegi pe cea care îți place mai mult. Dacă ai întrebări, sau dacă știi și alte metode pentru a afla aceste informații, nu ezita să ne lași un comentariu mai jos.