5 motive pentru care Microsoft Edge este mai slab decât competiția

5 motive pentru care Microsoft Edge este mai slab decât competiția

Nu cu mult timp în urmă, am discutat despre lucrurile care fac din Microsoft Edge un browser web mai bun decât concurența sa. Dar, la fel ca orice altceva, Microsoft Edge are atât părți bune cât și părți mai puțin bune. În acest articol este timpul să vorbim despre problemele care fac din Microsoft Edge un navigator web mai slab decât competiția sa. Hai să începem:

Reclamă

1. Probleme de navigare

Cel mai important lucru la un browser web este experiența de navigare pe care ți-o oferă. Microsoft Edge este foarte rapid în majoritatea situațiilor, dar tot ar mai putea să primească ceva îmbunătățiri. Unele saituri web nu sunt afișate așa cum ar trebui. De exemplu, atunci când am încercat să accesăm site-ul web Sky Go (serviciul online al unei rețele de televiziune importante), am fost neplăcut surprinși să vedem că ni se cere să folosim Internet Explorer în locul lui Microsoft Edge. Motivul pentru aceasta se pare că este că saitul respectiv "utilizează o tehnologie mai veche" . Chiar dacă este adevărat, credem că Microsoft Edge ar trebui să fie capabil să încarce acest sait, precum și altele cu "probleme" asemănătoare. Toate celelalte browsere web importante îl încarcă fără probleme, așa că vom considera acest lucru ca fiind o bilă neagră pentru Microsoft Edge.

Microsoft Edge, caracteristici, slabe, Windows 10, browser, web
Microsoft Edge, caracteristici, slabe, Windows 10, browser, web

2. În prezent, există prea puține extensii pentru Microsoft Edge

O altă problemă pentru Microsoft Edge, cel puțin pentru moment, este numărul redus de extensii și de add-on-uri pentru el. Odată cu lansarea Anniversary Update pentru Windows 10, Microsoft a oferit în sfârșit suport pentru extensii, precum și instrumentele și caracteristicile necesare pentru a putea fi dezvoltate extensii. Acesta este un lucru foarte bun, dar adevărul este că, în acest moment, există foarte puține extensii disponibile pentru Microsoft Edge. Sperăm totuși că, în viitor, vor apărea tot mai multe extensii de browser pentru Microsft Edge.

Microsoft Edge, caracteristici, slabe, Windows 10, browser, web
Microsoft Edge, caracteristici, slabe, Windows 10, browser, web

3. Nu există modul de vizualizare pe tot ecranul

Chiar dacă nu folosești foarte des modul de vizualizare pe tot ecranul, uneori s-ar putea să îi simți lipsa. Sigur, Microsoft Edge îți oferă modul de Vizualizare citire , dar nu este deloc același lucru cu modul de vizualizare pe tot ecranul. Mai ales în cazul tabletelor, unde chiar este posibil să vrei să navighezi pe internet în acest mod.

Reclamă

4. Lipsește suportul pentru feed-uri RSS

Nu avem nicio idee câți oameni folosesc feed-uri RSS, dar pentru cei care o fac, este foarte important să știe că această caracteristică lipsește cu desăvârșire din Microsoft Edge. Dacă ești un utilizator înrăit de RSS, ar trebui să folosești un alt navigator, precum Internet Explorer sau Mozilla Firefox, sau poți folosi un client RSS precum Feedly.

5. Instrumentele pentru dezvoltatori se încarcă destul de lent

Unul dintre cititorii noștri ne-a supus atenției faptul că Instrumentele pentru dezvoltatori din Microsoft Edge se încarcă foarte încet, deși altfel ele sunt bune. Am verificat dacă acest lucru este adevărat pe câteva PC-uri și dispozitive cu Windows 10 și trebuie să fim de acord. Instrumentele pentru dezvoltatori din Microsoft Edge chiar se încarcă greu în comparație cu cele oferite de Google Chrome sau de Mozilla Firefox. Dacă ești un programator web, sigur te va enerva acest lucru. 🙂

Microsoft Edge, caracteristici, slabe, Windows 10, browser, web
Microsoft Edge, caracteristici, slabe, Windows 10, browser, web

Concluzie

Să fim sincer acum: Microsoft Edge nu este un browser web slab. Este chiar rapid și funcționează bine cu majoritatea saiturilor web, așa că nu vei avea probleme când lucrezi cu el. Însă, la fel ca orice altceva, el are și neajunsurile sale, iar obiectivul nostru în acest articol a fost să le evidențiem. Dacă sunt și alte lucruri care nu îți plac la Microsoft Edge, nu ezita să ni le spui și nouă.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Edge Programe Recomandate Windows