Schimbă motorul de căutare al Microsoft Edge, din Bing în Google, DuckDuckGo, etc

Atunci când cauți ceva pe internet, folosind browserul Microsoft Edge, în mod implicit, rezultatele de căutare sunt oferite de Bing – motorul de căutare creat de Microsoft. Chiar dacă Bing este un motor de căutare bun, mulți utilizatori vor prefera să folosească Google, DuckDuckGo sau alte motoare de căutare. Dacă vrei să schimbi motorul de căutare implicit din Microsoft Edge, din Bing în altceva, citește acest ghid:

NOTĂ: Noi suntem fani ai motorului DuckDuckGo și îl vom folosi drept exemplu în acest tutorial. Pașii implicați sunt identici indiferent dacă vrei să folosești Google sau orice alt motor de căutare.

Pasul 1. Vizitează motorul de căutare favorit și deschide setările Microsoft Edge

În primul rând, deschide Microsoft Edge și vizitează motorul de căutare pe care vrei să-l folsosești. Dacă îți place Google, vizitează www.google.ro, dacă îți place DuckDuckGo, vizitează www.duckduckgo.com. Acum Microsoft Edge știe că ai vizitat acest motor de căutare și îți va permite să faci trecerea rapidă de la Bing la motorul de căutare vizitat.

Următorul pas este să accesezi setările lui Microsoft Edge. Pentru a face asta, apasă pe butonul “Setări și multe altele” din colțul din dreapta sus. Butonul este format din trei puncte. În meniul care se deschide, apasă pe Setări.

Windows 10, Microsoft Edge, motor de cautare

Pasul 2: Accesează setările avansate ale Microsoft Edge

Derulează în jos lista de setări de bază, până găsești secțiunea Setări Avansate. Aici, apasă pe “Vedeți setările avansate.

Windows 10, Microsoft Edge, motor de cautare

Încă un ecran cu setări și ai terminat.

Pasul 3. Schimbă motorul de căutare implicit din Bing în Google, DuckDuckGo sau altceva

O listă lungă de setări avansate este afișată de Microsoft Edge. Derulează în jos până la secțiunea “Confidențialitate și servicii. Aici găsești butonul “Modificați motorul de căutare”. Apasă pe el.

Windows 10, Microsoft Edge, motor de cautare

Microsoft Edge afișează acum o listă cu toate motoarele de căutare pe care le-ai vizitat în trecut. Bing este marcat drept implicit.

Windows 10, Microsoft Edge, motor de cautare

Dă clic sau apasă pe motorul de căutare pe care vrei să-l utilizezi și apoi pe butonul “Setat ca implicit”.

Windows 10, Microsoft Edge, motor de cautare

Motorul de căutare ales este acum cel folosit de Microsoft Edge.

Ce motor de căutare preferi să folosești?

De acum înainte, de fiecare dată când introduci un termen de căutare în bara de adrese a Microsoft Edge, motorul tău de căutare favorit este folosit pentru căutare. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne care este motorul tău de căutare favorit: Google, DuckDuckGo ori un alt motor? Așteptăm comentariul tău mai jos.