Cum primești actualizări despre COVID-19 pe WhatsApp

Cum primești actualizări despre COVID-19 pe WhatsApp

Știai că poți primi actualizări despre COVID-19 pe WhatsApp? În timpul pandemiei de Coronavirus, aplicația WhatsApp a făcut mai suportabilă distanțarea socială necesară, conectând indivizii și comunitățile online. Recent, câteva țări și organizații au lansat servicii de mesagerie WhatsApp, într-un efort de a ține populația generală informată și de a oferi date de încredere. Acest articol îți arată cum poți primi actualizări despre COVID-19 pe WhatsApp din mai multe surse:

Reclamă

NOTĂ: Acest tutorial ilustrează cum vorbitorii de limba engleză pot folosi WhatsApp pentru a obține informații oficiale oficiale despre COVID-19 de la Organizația Mondială a Sănătății și de la guvernul Marii Britanii. Ține minte că trebuie mai întâi să instalezi WhatsApp din Magazinul Google Play pe smartphone-ul tău cu Android sau să îl iei de pe App Store, dacă ești posesor de iPhone sau de iPad.

Primește actualizări globale folosind Health Alert de la Organizația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization sau WHO) a fost printre primele care au lansat un serviciu de mesagerie dedicat care oferă ultimele știri și informații despre COVID-19. Gândit să răspundă întrebărilor venite din partea publicului, Health Alert (Alerta Sănătate) de la OMS oferă date oficiale de încredere din toată lumea, 24 de ore pe zi. Este valabil momentan în engleză, franceză, spaniolă, italiană, portugheză, hindi și arabă, cu WhatsApp plănuind să adauge mai multe limbi pe viitor. Serviciul este gratuit și se poartă ca un robot de chat, lăsându-te să alegi datele pe care vrei să le vezi prin introducerea unui număr. Pentru a folosi Health Alert în engleză, accesează acest link de pe smartphone-ul tău cu Android sau de pe iPhone și apasă pe butonul Trimiteți.

Apasă trimiteți pentru a contacta robotul de chat WHO
Apasă trimiteți pentru a contacta robotul de chat WHO

Ar trebui să fi redirecționat la aplicația WhatsApp, unde este deschisă automat o fereastră de chat. Trimite "hi" pentru a vedea toate opțiunile disponibile.

Urmează instrucțiunile pentru a accesa informația de care ai nevoie
Urmează instrucțiunile pentru a accesa informația de care ai nevoie

Pentru cei ce folosesc WhatsApp pe PC, poți accesa linkul la versiunea în limba engleză a serviciului Health Alert fără probleme dacă ai WhatsApp Desktop instalat pe dispozitivul tău. Dacă folosești WhatsApp Web, singurul browser pe care îl poți folosi pentru a accesa un robot de chat de pe calculatorul tău este Microsoft Edge. Mai întâi, apasă Trimiteți pe prima pagină, numită "Distribuiți prin WhatsApp."

Apasă pe butonul Trimiteți în Microsoft Edge
Apasă pe butonul Trimiteți în Microsoft Edge

PONT: După cum ai observat poate în imaginile de mai sus, numărul pentru robotul de chat nu este mereu același (probabil pentru a evita încărcarea serverului). Cu toate astea, apare mereu ca World Health Organization în WhatsApp. Alternativ, poți, de asemenea, să adaugi oricare din numerele din imaginile noastre în agenda telefonului tău și să dai mesaj pentru a primi date relevante despre COVID-19.

Reclamă

Microsoft Edge îți oferă apoi opțiunea "folosiți WhatsApp Web". Apasă pe ea pentru a continua, și WhatsApp Web se deschide într-o filă nouă, unde ai opțiunea să dai mesaj robotului de chat.

Apasă pe link pentru a folosi WhatsApp Web
Apasă pe link pentru a folosi WhatsApp Web

Pentru a folosi Health Alert într-una din celelalte limbi disponibile, poți vizita pagina serviciului de pe site-ul WHO, să accesezi linkul corespunzător și să spui "bună" în acea limbă. Momentan, poți accesa un robot de chat în franceză, spaniolă, italiană, portugheză, hindi și arabă, dar pagina ar trebui să includă mai multe limbi de îndată ce devin disponibile.

Accesează WHO Health Alert în limba dorită
Accesează WHO Health Alert în limba dorită

Primește actualizări oficiale despre COVID-19 pentru Marea Britanie cu serviciul de informații despre Coronavirus GOV.UK

Guvernul Marii Britanii a lansat serviciul de informații despre Coronavirus GOV.UK pe WhatsApp. La fel ca WHO Health Alert, este un robot de chat automat care oferă datele pe care le ceri bazat pe comenzile tale. Serviciul GOV.UK service este gratuit iar publicul britanic îl poate folosi oricând pentru a accesa sfaturi și informații oficiale despre pandemia COVID-19, ajutând astfel lupta împotriva recentului val de informații false din Marea Britanie. Pe lângă informații relevante de la guvern, el oferă și legături folositoare către pagini pertinente GOV UK și NHS pages. Pentru a folosi serviciul, adaugă numărul 07860 064 422 în agenda telefonului tău și trimite-i apoi un mesaj pe WhatsApp cu textul "hi". Pentru utilizatorii internaționali, numărul este +44 7860 064 422.

Adaugă GOV.UK în telefon și spune Hi
Adaugă GOV.UK în telefon și spune Hi

Serviciul de informații GOV.UK ar trebui să reducă presiunea plasată pe serviciile NHS, ajutând publicul britanic să primească răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre pandemia COVID-19.

Urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a naviga opțiunile disponibile
Urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a naviga opțiunile disponibile

Știi alte feluri de a primi actualizări despre COVID-19 pe WhatsApp?

În acest articol, noi am inclus canalele oficiale în limba engleză ce ar putea interesa publicul din România. Momentan, nu am putut găsi un robot de chat despre COVID-19 în limba română, deși există știri cum că UNICEF Moldova ar pregăti un model similar adresat tinerilor și întrebărilor pe care le-ar putea avea ei despre pandemie. Puteți vizita și pagina Coronavirus Information Hub lansată de WhatsApp (tot în limba engleză) pentru a ajuta utilizatorii să acceseze informații și actualizări de încredere. Pe măsură ce lucrurile avansează, ne așteptăm ca și mai multe țări să folosească tehnologia existentă pentru a-și menține publicul Informat. Dacă afli de vreun robot de chat în română, spune-ne, te rugăm, într-un comentariu.

Descoperă: Sănătate Android Ghiduri iOS Programe Windows