Cum adaugi sau elimini widgeturi în Android: Tot ce trebuie să știi

Widgeturile pot fi folositoare, deci are sens să știi cum le adaugi sau le elimini de pe smartphone-ul tău cu Android. Widget vine de la "window gadget" (fereastră gadget). Widgeturile din Android sunt interactive și oferă date, acționând drept portaluri către aplicații. Acest tutorial îți arată tot ce trebuie să știi despre cum adaugi sau elimini widgeturile de pe "Ecranul de pornire" al telefonului tău cu Android:

NOTĂ: Pentru acest tutorial, am folosit un ASUS ZenFone Max Pro rulând Android 9 Pie. Pașii sunt similari, chiar dacă ai un smartphone de la Samsung, Huawei, OnePlus sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?.

Cum adaugi widgeturi pe Ecranul de pornire al Android-ului tău

Nu ar trebui să confunzi widgeturile cu scurtăturile de pe Ecranul de pornire din Android. Cu toate că și widgeturile, și scurtăturile pot fi folosite pentru a lansa o aplicație, un widget este interactiv, afișează date și, de obicei, ocupă mai mult spațiu. Smartphone-ul tău cu Android vine cu propriile lui widgeturi încorporate, cum ar fi widgetul ceas - ceea ce îl face o alegere convenabilă pentru a ilustra acest tutorial.

Pentru a adăuga un widget, trebuie, mai întâi, să accesezi panoul de widgeturi. Apasă și menține apăsat pe un spațiu liber de pe "Ecranul de pornire" al smartphone-ului tău cu Android pentru a deschide un meniu și alege Widgeturi. Pe anumite dispozitive precum cele de la Huawei, trebuie să ciupești "Ecranul de pornire" cu două degete pentru a accesa meniul.

Apasă pe Widgeturi din meniul de pe Ecranul de pornire

Se deschide panoul de widgeturi, în care vezi toate widgeturile disponibile, ordonate în funcție de aplicațiile cărora le corespund. Derulează prin listă pentru a găsi widgetul pe care vrei să-l adaugi la "Ecranul de pornire". Noi vrem să adăugăm un widget Ceas pe Android și există două disponibile: Ceas analogic și Ceas digital. Menține apăsat pe un widget pentru a intra în modul de plasare.

Găsește widgetul pe care vrei să-l adaugi

În modul de plasare, trage widgetul în orice loc vrei pe "Ecranul de pornire". Apoi, ridică degetul de pe ecran pentru a termina.

Găsește un loc pentru widget pe Ecranul tău de pornire

Acum poți folosi widgetul de pe "Ecranul de pornire".

În cazul nostru, widgetul Ceas pentru Android oferă date despre oră și dată, iar dacă apeși pe el, se deschide aplicația Ceas.

Widgetul este vizibil pe Ecranul tău de pornire

Pentru a repoziționa un widget, menține apăsat pe el. Când îl plasezi oriunde pe ecranul tău, marginile widgetului devin evidențiate. Menține apăsat pe o margine pentru a o apuca și trage de ea pentru a redimensiona widgetul.

Trage de margini pentru redimensionarea widgetului

PONT: Widgeturile pot fi folosite și pentru a salva timp când vrei să apelezi rapid un contact. Pentru a afla cum faci asta, citește Creează o scurtătură pentru apelare rapidă ori mesaj direct, în Android.

Cum elimini widgeturi de pe Android

Este ușor să elimini widgeturi de pe Android. Procedeul este același pentru toate elementele folosite pentru personalizarea Ecranului de pornire de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Menține apăsat pe un widget pentru a-l apuca. Poți vedea opțiunea Eliminați afișată în partea de sus a ecranului. Mișcă-ți degetul pentru a trage widgetul pe Eliminați.

Trage și plasează widgetul pe Eliminați

Widgetul este eliminat de pe "Ecranul de pornire" al Android-ului tău. Îl poți adăuga înapoi oricând, folosind pașii ilustrați în prima secțiune a acestui tutorial.

PONT: Poți, de asemenea, să dezinstalezi aplicațiile asociate cu un anumit widget pentru a scăpa de el. Pentru a afla cum să faci asta, citește 4 moduri de a dezinstala aplicații pe Android.

Ce widgeturi pentru Android îți plac?

Suntem de părere că widgeturile reprezintă un avantaj major al smartphone-urilor cu Android față de iPhone-uri și, dacă vrei, poți citi mai multe despre diferențele între cele două. Widgetul Ceas de pe Android este printre primele pe care le adăugăm ecranelor noastre. Dar ție? Ce widgeturi ți se par necesare? Suntem mereu în căutare de idei noi, deci lasă-ne un comentariu mai jos cu numele widgeturilor tale preferate.

Descoperă: Smartphone Aspect și Personalizare Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează