Apple produce o husă cu baterie pentru iPhone. Ai cumpăra-o?

Apple produce o husă cu baterie pentru iPhone. Ai cumpăra-o?

Apple a lansat prin magazinul său online o husă cu baterie care se potrivește la iPhone 6 și iPhone 6s. Mutarea este una neobișnuită pentru Apple, care a protejat cu mari eforturi de inginerie design-ul subțire al telefoanelor iPhone. Producerea unei huse cu baterie înseamnă să admită că există o nevoie de capacitate mai mare a bateriei, care justifică ca telefonul să devină mai gros. Haideți să vedem mai îndeaproape husa cu baterie produsă de Apple și ce beneficii oferă:

Reclamă

Husa cu baterie și design-ul subțire marca Apple

Apple a evitat până acum să pună baterii mai mari în telefoanele iPhone, punând prioritate pe design-ul subțire al aparatelor. Mai mult decât atât, la fiecare nou iPhone, Apple a reușit să reducă grosimea, folosind o inginerie impresionantă în slujba aspectului.

Cu acest trecut, este surprinzător că Apple a hotărât să apuce pe această cale și să propună un produs care îi fac telefoanele să fie semnificativ mai groase.

Apple, iPhone 6s, Smart Battery Case, baterie, husa
Apple, iPhone 6s, Smart Battery Case, baterie, husa

Foto: Apple

În primul rând husa este făcută pentru iPhone 6 și iPhone 6s. Numele produsului specifică doar iPhone 6s (iPhone 6s Smart Battery Case), dar nu vă lăsați induși în eroare. În descriere, Apple clarifică că husa se potrivește perfect și la iPhone 6.

O husă care se potrivește ca mănușa

Există nenumărate opțiuni de huse de baterie pentru iPhone. Versiunea Apple are 1.877 mAh cea ce nu este deloc impresionant atunci când găsim huse cu baterii de 3.100 mAh cum este cea de la Mpow. Ceea ce are însă Apple de oferit este o perfectă integrare a husei cu telefonul, atât ca hardware cât și ca software:

  • Încărcarea husei se face prin conectorul Lightning, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de încărcător separat pentru husă. Majoritatea huselor de la alți producători folosesc pentru încărcare un port micro USB. Un alt avantaj este capacitatea de a încărca simultan husa și telefonul. Un minus este faptul că husa începe să încarce telefonul imediat ce este montată, chiar dacă telefonul este încărcat la maxim.
  • Husa are microfon și difuzor pentru că le acoperă pe cele originale ale telefonului. Un avantaj este că difuzorul este adus pe partea din față, ceea ce îl face să se audă mai bine chiar decât cel al telefonului.
  • Soft-ul din iPhone recunoaște husa când este montată și arată informații de încărcare separate pentru telefon și husă (câtă putere încărcată mai au fiecare și dacă se încarcă).
  • Materialele folosite la husă sunt de calitate bună, inclusiv o căptușeală de microfibră care protejează telefonul la montarea și demontarea husei. Însă, bateria din husă formează o protuberanță care arată neplăcut. Nu poți să nu te întrebi dacă un design original care mărea grosimea pe toată suprafața telefonului, nu era opțiunea mai bună.
  • Conectarea căștilor trebuie verificată. Husa are un canal prin care căștile se conectează direct la telefon. Canalul s-ar putea să nu fie destul de larg pentru toate tipurile de căști.

Este nevoie de mai multă baterie?

Apple se ferește să specifice capacitatea bateriilor în miliamperi oră pe saitul lor. Asta are sens, pentru că o comparație unul la unul între baterii de smartphone, poate fi înșelătoare. Apple a reușit să producă aparate excelente care reușesc să facă din ce în ce mai multe cu o baterie din ce în ce mai mică. Exemplul cel mai bun este chiar iPhone 6 care are o baterie mai mică decât iPhone 5 și totuși ține mai mult cu încărcare. iPhone 6s reușește să reducă încă un pic bateria păstrând performanțele.

Odată spuse cele de mai sus, nici listarea de ore de folosință, așa cum face Apple pe saitul lor, nu oferă neapărat o imagine clară. Performanțele, așa cum sunt ele listate pe utilizări complet separate de acces la internet, convorbire și redare video, nu arată durata de folosire din viața de zi cu zi.

Dacă te hotărăști acum pentru a cumpăra un iPhone 6 sau iPhone 6s, durata de viață, care apare în testele independente care imită folosirea reală, este cam de 7 ore și jumătate. Estimarea asta are și ea limitările ei, fiind o medie. În practică pot exista variații mari de la un utilizator la altul sau chiar de la o zi la alta. Durata de redare video este undeva la 11 ore în timp ce jocul pe telefon poate să termine bateria în 3 ore și jumătate. Dacă ai deja un iPhone 6 sau iPhone 6s, știi cel mai bine cât te ține cu o încărcare completă a bateriei.

Husa cu baterie de la Apple adaugă cam 80% la timpul de folosire. Husa are o baterie mai mare, însă transferul de energie de la husă la telefon nu este niciodată perfect.

Ea este de folos pentru o utilizare intensă sau pentru a avea o sursă de energie suplimentară atunci când uiți sau nu poți să îți încarci telefonul.

Ce fel de husă cu baterie de iPhone folosești?

Sunt convins că mulți dintre utilizatorii de iPhone au deja o husă cu baterie. Dacă așa este cazul, scrie-ne ce model folosești. O consideri mai bună decât pe cea de la Apple? Și ce crezi despre husa cu baterie de la Apple? Ai cumpăra-o?

Descoperă: Smartphone Blog Economisire energie Hardware și sunete iOS Știri