Cum vezi procentul bateriei rămase, pe un iPhone sau iPad

Dacă ai un iPhone sau un iPad, poți să știi oricând dacă are suficientă baterie, uitându-te la pictograma bateriei din colțul dreapta sus al ecranului. Cu toate acestea, nu știi exact cantitatea de energie rămasă, deoarece sistemul de operare iOS nu arată procentul bateriei în mod implicit. Dacă vrei să vezi procentul de baterie rămasă pe un iPhone sau iPad, citește mai departe:

Cum afișezi procentul bateriei pe un iPhone SE, iPhone 8, iPhone 7 sau mai vechi

Dacă ai un iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone SE sau orice alt model vechi de iPhone, poți seta iOS să afișeze întotdeauna procentul bateriei lângă pictograma bateriei din colțul din dreapta sus al ecranului. Pentru aceasta, mai întâi, deschide aplicația Configurări.

Aplicația Configurări de pe un iPhone

Pe ecranul Configurări, găsește elementul Baterie și apasă pe el.

Setări de Baterie în Configurările unui iPhone SE

Pe pagina Baterie, activează comutatorul numit Procent baterie.

Comutatorul Procent baterie de pe un iPhone

După ce ai făcut acest lucru, iPhone-ul sau iPad-ul va începe să afișeze procentajul bateriei lângă pictograma bateriei. Iată cum arată:

Procentul bateriei pe un iPhone

Cum verifici procentul bateriei pe un iPhone X, iPhone XR, iPhone XS sau iPhone XS Max

Din păcate, iPhone X și fiecare model pe care Apple l-a proiectat după aceea are un așa-zis "breton" în partea superioară a ecranului. Acest lucru lasă mai puțin spațiu pe rândul de sus al ecranului, iar designerii interfeței de utilizare de la Apple au decis să elimine opțiunea de a vedea procentul bateriei.

Cât de greu ar fi fost să arăți procentul de baterie în interiorul pictogramei bateriei, ca pe smartphone-urile cu Android? Asta nu ar fi necesitat un spațiu suplimentar pe ecran.

Procentajul bateriei afișat pe smartphone-urile cu Android

Singura modalitate de a vedea această informație este să glisezi în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. Această acțiune afișează Centrul de control, unde poți vedea procentul bateriei, ca în imaginea de mai jos.

Procentul de baterie, afișat în Centrul de control de pe un iPhone X

Cum verifici procentul bateriei pe orice iPhone, atunci când îl încarci

O modalitate rapidă de a afla exact câtă baterie are un iPhone sau iPad este să-l conectezi la un încărcător. Pentru scurt timp când începi să îți încarci iPhone-ul sau iPad-ul, poți vedea procentul bateriei afișat pe ecran.

Procentul bateriei afișat când iPhone-ul începe să se încarce

Cum vezi procentul bateriei pe orice iPhone, utilizând widget-ul Baterii

O altă metodă care funcționează pe toate modelele iPhone, și mai vechi dar și mai noi, este să adaugi widget-ul Baterii pe ecranul de blocare. Pentru a face acest lucru, deblochează-ți iPhone-ul și apoi mergi pe ecranul cu widget-uri, glisând spre dreapta. Derulează prin lista widget-urilor până când ajungi la capătul ei; apoi apasă pe butonul Editați.

Butonul Editați de pe ecranul cu widget-uri

Pe ecranul Adăugați widgeturi, derulează până când găsești widget-ul numit Baterii. Când îl găsești, apasă pe semnul plus din partea sa stângă.

Adăugați widgeturi

Acțiunea anterioară adaugă Bateriile la lista widget-urilor active de pe iPhone-ul tău. Dacă vrei, poți să-l tragi în sus sau în jos pentru a îi selecta poziția. Când ești mulțumit de locul său, apasă pe butonul OK din colțul din dreapta sus al ecranului.

Alegerea poziției widget-ului Baterii și salvarea modificărilor

Apoi, poți vedea oricând procentul de baterie rămasă în widget-ul Baterii, pe ecranul de blocare.

Widget-ul Baterii pe un iPhone

Asta a fost tot!

Preferi să vezi procentul bateriei tale pe iPhone sau iPad?

Noi vrem acest lucru pentru că ne place să știm exact cât de multă baterie avem pe iPhone-uri. Ești de aceeași părere sau preferi să ai un ecran mai curat, deși asta înseamnă mai puține informații disponibile rapid? Preferi să folosești widget-ul Baterii?

Descoperă: Smartphone Economisire energie Ghiduri Hardware și sunete iOS Recomandate
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează