ASUS ROG Flow X13 GV301 review: Laptop de gaming convertibil

Rating

Performanță în benchmarkuri

Pentru a ne face o idee mai bună despre cât de puternic este ASUS ROG Flow X13 GV301 în realitate, am rulat câteva benchmarkuri. În primul rând, am măsurat timpul de pornire cu BootRacer. După cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, acest laptop are nevoie de 25 de secunde pentru a termina de încărcat Windows 10 și toate aplicațiile de la pornire.

ASUS ROG Flow X13 GV301 - Rezultate în BootRacer

Apoi, am folosit CrystalDiskMark pentru a evalua performanțele unității SSD. Vitezele pe care le-am măsurat au fost excelente, confirmând că acest SSD este rapid nu doar la mutarea de cantități mari de date, secvențial, ci și la scrierea aleatorie de segmente de date mai mici.

ASUS ROG Flow X13 GV301 - Rezultate în CrystalDiskMark

Laptopul ASUS ROG Flow X13 GV301 nu este doar un dispozitiv de gaming, ci și unul foarte portabil. De aceea, suntem de părere că va fi atractiv și pentru cei care vor să lucreze în timp ce călătoresc. Drept urmare, este important de știut și dacă face o treabă bună în activitățile de productivitate și creare de conținut digital.

Pentru a obține un răspuns la această întrebare, am rulat testul standard oferit de PCMark 10, unde am obținut un scor de 5778 puncte. Este un rezultat excelent, ce demonstrează că acest laptop oferă performanțe de top pentru lucruri ca navigarea pe internet sau utilizarea de aplicații Office.

ASUS ROG Flow X13 GV301 - Rezultate în PCMark 10

Așa cum știi, nu am primit decât laptopul ASUS ROG Flow X13 GV301 în teste, fără placa video externă ROG XG Mobile. Ca urmare, în ce privește gamingul, am putut să testăm doar ce poate face placa internă Nvidia GeForce GTX 1650. Cu ea, am obținut un scor de 3086 puncte în benchmarkul 3DMark Time Spy. Nu este rău, dar nu este nici extraordinar. Arată că laptopul poate să ruleze jocuri mai vechi la un număr mare de cadre pe secundă și la setări de calitate ridicată, în rezoluție 1080p, dar s-ar putea să se chinuie cu jocurile mai recente. Pentru acestea, precum și pentru jocuri în 4K, ai nevoie de ROG XG Mobile, care folosește plăci video puternice (până la GeForce RTX 3080).

ASUS ROG Flow X13 GV301 - Rezultate în 3DMark Time Spy

Pentru a testa eficiența sistemului de răcire, am apelat la FurMark. După aproximativ 45 de minute, rulând la încărcare maximă, placa video a atins o temperatură maximă de 92 de grade Celsius. Este fierbinte! Dacă te vei juca sau dacă vei rula alte tipuri de aplicații cu cerințe mari pe acest laptop, îți recomandăm “cu căldură” un suport de răcire cu ventilator.

ASUS ROG Flow X13 GV301 - Rezultate temperaturi în FurMark

La final, am testat bateria laptopului ASUS ROG Flow X13 GV301. Pentru acest lucru, am rulat benchmarkul Powermark Balanced, care măsoară timpul de funcționare pe baterie atunci când folosești laptopul pentru navigare pe internet, scris de documente în Word, editare video și rularea de jocuri fără cerințe mari. ASUS ROG Flow X13 GV301 a reușit să reziste doar 2 ore și 30 de minute. Nu este mult, dar ne așteptam la acest lucru având în vedere ce componente hardware puternice se găsesc înăuntrul acestui laptop mic și subțire.

ASUS ROG Flow X13 GV301 - Autonomie pe baterie

Rezultatele benchmarkurilor ne spun că ASUS ROG Flow X13 GV301 este un laptop foarte puternic, în special în ceea ce privește performanța procesorului. Însă, placa video internă (Geforce GTX 1650) și bateria nu sunt la fel de impresionante. De asemenea, laptopul tinde să se încălzească mult dacă este utilizat intens.

Aplicații preinstalate pe ASUS ROG Flow X13 GV301

ASUS ROG Flow X13 GV301 vine cu o listă surprinzător de mică de bloatware. Cu excepția aplicațiilor și driverelor standard din Windows 10, primești și următoarele aplicații:

  • Armoury Crate îți permite să vezi detalii și să configurezi componentele hardware ale laptopului, să îi ajustezi modurile de performanță, să instalezi drivere și aplicații suplimentare de la ASUS, să actualizezi BIOS-ul, să administrezi efectele de iluminare RGB și așa mai departe.
  • MyASUS este o aplicație de unde poți să contactezi serviciul de suport clienți, care îți oferă acces și la instrumente de diagnoză și actualizări software pentru laptop etc.
  • McAfee Personal Security este un produs de securitate în versiune de evaluare pentru timp de o lună, ce include protecție antivirus, protecție web și un manager de parole.

ASUS ROG Flow X13 GV301 - Armoury Crate

Practic, nu există bloatware de la ASUS pe ROG Flow X13 GV301. Apreciem această abordare și suntem siguri că majoritatea utilizatorilor vor fi de aceeași părere.

Ce părere ai despre ASUS ROG Flow X13 GV301?

Acum știi ce ne place și ce nu ne place la ASUS ROG Flow X13 GV301. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce părere ai despre acest laptop de gaming și dacă te-ar tenta să îl cumperi. Hai să discutăm în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează