Windows 10 în 2024: Fiabil și încă relevant

Windows 10 în 2024: Fiabil și încă relevant

Deși Windows 11 continuă să câștige atenție și să își crească încet, dar constant, rata de adopție, Windows 10 rămâne răspândit și în 2024. Motivele sunt simple, dar importante, și chiar și Microsoft pare să fi observat că mulți oameni preferă acest sistem de operare mai mult decât pe cel nou. Prin urmare, compania continuă să îmbunătățească experiența de utilizare și să asigure un nivel de securitate puternic pentru utilizatorii de Windows 10. Iată de ce cred că Windows 10 este încă relevant în 2024, care sunt principalele caracteristici ale sistemului de operare Windows 10 și de ce ar putea fi în continuare alegerea logică pentru mulți:

Reclamă

1. Performanță optimizată și testată în timp

De la lansarea sa în 2015, Windows 10 a continuat să demonstreze în mod repetat că este un sistem de operare eficient și de încredere. Chiar și odată cu sosirea noului Windows 11, Windows 10 a fost în permanență optimizat pentru a funcționa cu hardware-ul modern, pentru a oferi performanțe mai rapide, pentru a reduce timpii de pornire și pentru a îmbunătăți timpul de răspuns.

Performanță optimizată, care a fost testată în timp

Performanță optimizată, care a fost testată în timp

Deși Windows 11 include multe modificări ale interfeței vizuale și o mulțime de îmbunătățiri sub capotă, precum Direct Storage pentru jocuri optimizate să se încarce rapid, multe persoane consideră că Windows 10 oferă un timp de răspuns mai bun. În plus, nu pare că Windows 11 duce la o performanță semnificativ mai bună în jocuri comparativ cu Windows 10. Acest lucru îi face pe mulți să se gândească de două ori înainte de a decide să facă upgrade la Windows 11.

Reclamă

2. Compatibilitate hardware și software de neegalat

Una dintre caracteristicile lui Windows 10 care îl fac să iasă în evidență este compatibilitatea sa de neegalat. Poate funcționa cu o mare varietate de hardware și software, spre deosebire de orice alt sistem de operare Windows, fie el nou sau vechi. Indiferent dacă folosești Windows 10 acasă sau la locul de muncă, poți sta liniștit deoarece componentele tale hardware vor fi compatibile cu el. Există o șansă foarte mică să nu găsești toate driverele de care ai nevoie și o șansă și mai mică ca aplicațiile tale preferate să nu funcționeze pe el. Nici Windows 7 și nici Windows 11 nu pot spune acest lucru. Primul este pur și simplu prea vechi, iar cerințele celui de-al doilea sunt prea ridicate, de altfel.

Windows 10 are o compatibilitate hardware și software excelentă

Windows 10 are o compatibilitate hardware și software excelentă

Așadar, se poate spune că fiabilitatea și flexibilitatea lui Windows 10 sunt de neegalat, ceea ce îl face în continuare alegerea logică pentru oricine are nevoie de un sistem de operare stabil în 2024.

Reclamă

3. Windows 10 devine mai inteligent datorită Copilotului

Microsoft a introdus o îmbunătățire semnificativă în sistemul de operare Windows 10 prin integrarea Copilotului. Această caracteristică de inteligență artificială simplifică interacțiunile utilizatorilor și oferă asistență direct din cadrul sistemului de operare. Construit pe baza tehnologiei avansate ChatGPT și spre deosebire de asistenții virtuali tradiționali, Copilot poate procesa atât comenzi de text, cât și vocale, oferind o interfață ușor de utilizat și o integrare avansată cu Windows 10. Acest lucru îi permite să lucreze cu diverse aplicații și să îndeplinească diverse sarcini, de la gestionarea setărilor la interacțiunea cu fișierele. De exemplu, utilizatorii îi pot cere lui Copilot să realizeze capturi de ecran, să modifice setări de sistem, să lanseze aplicații, să gestioneze fișiere și chiar să creeze imagini dintr-un simplu text.

Copilot poate să facă multe lucruri și să interacționeze cu multe aplicații

Copilot poate să facă multe lucruri și să interacționeze cu multe aplicații

Pentru mulți, inclusiv pentru mine, Copilotul reprezintă un plus neașteptat în Windows 10. Deși sistemul de operare se află foarte aproape de finalul ciclului de viață al asistenței sale, Copilotul este una dintre caracteristicile esențiale care mențin acest sistem de operare relevant în 2024.

4. Continuă să apară noi caracteristici în Windows 10

Aspectul și senzația oferite de Windows 10 au fost îmbunătățite subtil, dar vizibil de-a lungul anilor. Nu îți voi povesti despre cel mai uimitor lucru la Meniul Start din Windows 10 sau despre bara de activități net superioară față de cea din Windows 11. Acestea sunt lucruri pe care le știm cu toții de ani de zile. În schimb, ia în considerare cele mai recente elemente, precum, de exemplu, aplicația Link către telefon, care a primit de curând îmbunătățiri semnificative, sau noul widget meteo de pe ecranul de blocare care urmează să apară. În timp ce îmbunătățirile aduse în Link către telefon facilitează gestionarea notificărilor, a mesajelor text și a mesajelor din rețelele de socializare de pe smartphone direct pe desktop, widgetul meteo îți va arăta condițiile actuale dintr-o privire, făcând ecranul de blocare mai util.

Link către telefon în Windows 10

Link către telefon în Windows 10

Microsoft pare să-și fi luat angajamentul de a continua să îmbunătățească Windows 10 în timp, deși actualizările apar ceva mai lent. Mă aștept ca astfel de mici îmbunătățiri să continue, menținând Windows 10 relevant în viitorul foarte apropiat.

Reclamă

5. Securitatea din Windows 10 încă este foarte puternică

Microsoft a anunțat că Windows 10 versiunea 22H2 va fi ultima actualizare majoră pentru acest sistem de operare. Compania a mai spus însă că asistența va continua prin actualizări lunare de securitate până la 14 octombrie 2025.

Securitate Windows în Windows 10

Securitate Windows în Windows 10

Acest lucru înseamnă că cei care încă folosesc Windows 10 pot continua să se bazeze pe actualizări de securitate continue pentru a-și menține sistemele sigure și stabile în 2024 și în cea mai mare parte a anului următor.

Ce altceva îți mai place la Windows 10?

După cum vezi, Windows 10 rămâne o alegere excelentă și în 2024. Microsoft a extins suportul pentru actualizările de securitate, oferă compatibilitate cu o gamă largă de hardware, iar mulți utilizatori sunt familiarizați cu acest sistem și sunt reticenți în a trece la Windows 11. Acum că știi care sunt, în opinia mea, principalele lucruri care continuă să facă din Windows 10 un sistem de operare excelent, aș vrea să știu ce crezi tu: Ce părere ai? La ce este cel mai bun Windows 10 și ce este interesant la Windows 10 pentru tine? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Blog Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows