Configurează OneDrive pe smartphone-ul tău sau tableta ta cu Android

Se vorbește în mod constant în jurul nostru despre " cloud ". Noțiunea este atât de cunoscută și de utilizată încât, din ce în ce mai mulți producători de dispozitive mobile decid împotriva unui spațiu mare de stocare cu care să-și echipeze produsele entry-level, deoarece nu mai este considerat cool să-ți stochezi local conținutul. Alege produsul de stocare în cloud pe care îl preferi, instalează-ți aplicația-client pe care o oferă, configureaz-o și gata, ești în cloud! Există pe piață o serie de servicii de stocare în cloud, fiecare cu avantajale și dezavantajele lui: Dropbox este unul dintre cele mai populare, Google Drive este ușor de folosit pentru cei care au deja un cont Google, însă în acest articol vom descrie produsul Microsoft și anume Microsoft OneDrive. Te vom instrui cum să configurezi OneDrive pe smartphone-ul tău sau tableta ta cu Android, pentru a putea folosi acest serviciu de stocare în cloud:

NOTĂ: Pentru acest tutorial am folosit un smartphone Google Nexus 5 pe care rulează Android 5.1.1 Lollipop. Procedura este similară în ceea ce privește toate dispozitivele care rulează Android, așa că n-ar trebui să ai probleme indiferent de ce versiune de Android folosești.

Instalează aplicația OneDrive din Magazinul Google Play

Înainte de a putea utiliza OneDrive , va trebui să instalezi aplicația sa client din Magazinul Google Play , așa că intră în magazin și caută OneDrive folosind bara de căutare. Cu siguranță, aplicația pe care o cauți va fi primul rezultat din lista de rezultate, așa că selecteaz-o și apasă pe Instalare.

După instalarea aplicației, deschide panoul de aplicații din ecranul principal și lansează aplicația OneDrive - este ușor de găsit deoarece iconița sa ilustrează doi norișori albaștri.

Configurarea contului tău OneDrive

La prima lansare, aplicația Microsoft OneDrive prezintă utilizatorilor săi cele mai importante aspecte ale serviciului, sub forma unei prezentări formată din 4 diapozitive. Derulează prezentarea spre stânga pentru a o parcurge și familiarizează-te cu facilitățile aplicației.

După ce ai terminat prezentarea inițială, aplicația OneDrive îți oferă ocazia de a crea un cont nou OneDrivei (Microsoft) , direct din aplicație sau de a te conecta cu un cont deja existent.

Deoarece noi aveam deja creat un cont Microsoft, nu a fost nevoie decât să alegem opțiunea Conectare și să ne conectăm în aplicație cu numele de utilizator și parola contului nostru.

Dacă nu ai deja un cont Microsoft, poți apăsa pe butonul Înregistrați-vă pentru a crea un cont nou Microsoft. Va trebui doar să completezi adresa de email și să alegi o parolă pentru cont.

Atenție, însă, că Microsoft ia în serios securitatea conturilor. Pentru contul tău Microsoft, ți se vor accepta doar parole care includ o combinație de minuscule și majuscule și cel puțin o cifră, așa că ține minte acest lucru când îți alegi parola pentru cont.

După ce ai terminat cu crearea unui cont Microsoft nou sau conectarea cu contul deja existent, ți se vor prezenta, după caz, o serie de facilități noi pe care Microsoft le-a integrat recent în aplicația sa.

Apasă pe săgeata pentru întoarcere când ai terminat cu informarea despre noutățile aplicației, pentru a te întoarce la lista fișierelor pe care le ai stocate în OneDrive.

Vei observa că Microsoft ți-a populat deja în contul tău nou creat cu un folder Documents și un folder Pictures , cât și cu un ghid de pornire rapidă.

Aceasta este toată procedura pentru configurarea aplicației OneDrive pe smartphone-ul tău sau tableta ta Android!

Concluzie

Soluția de stocare în cloud Microsoft OneDrive , oferă 5 GO de spațiu de stocare de la început, cu versiunea gratuită a contului, care poate fi extins până la 30 GO de spațiu de stocare, prin recomandarea serviciului către prieteni sau prin conectarea și sincronizarea în cloud a fotografiilor capturate cu dispozitivul tău. În timp ce există o serie de alte soluții care oferă mai mult spațiu de stocare cu un cont gratuit, serviciul oferit de Microsoft se integrează perfect cu dispozitivul tău și oferă posibilitatea de back-up automat al datelor. Microsoft pune la dispoziție aplicații-client pentru sistemele de operare cele mai populare (fără suport pentru Linux, din păcate), incluzând în această listă și consola Xbox One. Așa că, dacă decizi să beneficiezi de oferta Microsoft pentru produsul preferat de stocare în cloud, vei fi cu siguranță mulțumit de alegerea făcută. Iar acum știi, de asemenea, cum să-l configurezi pe dispozitivul tău cu Android.