Creează o scurtătură pentru apelare rapidă ori mesaj direct, în Android

Ai nevoie de o scurtătură pe telefonul tău cu Android, pentru a apela rapid o persoană ori pentru a îi trimite un mesaj direct prin SMS? Poate ai nevoie să suni cât mai repede, în mod frecvent, un coleg de muncă, o persoană iubită ori un membru al familiei. O astfel de scurtătură rapidă poate fi creată cu ușurință, dacă cineva îți arată cum se face. Pentru a te ajuta, am creat acest ghid care-ți arată toți pașii necesari pentru crearea unei astfel de scurtături:

NOTĂ: Acest ghid a fost creat folosind Android 8.0 Oreo, dar merge la fel și pe Android 7 Nougat, Android 5 Lollipop și Android 6 Marshmallow. Pe smartphone-ul tău, este posibil ca pictogramele să arate ușor diferit, mai ales dacă producătorul telefonului tău a personalizat în detaliu sistemul de operare. Totuși, pașii prin care trebuie să treci sunt aceiași, indiferent de model. Dacă urmezi instrucțiunile noastre, vei reuși, indiferent de cum arată interfața de Android, pe telefonul tău.

Cum adaugi o scurtătură pentru a apela direct o persoană, pe smartphone-ul tău cu Android

Mai întâi, mergi la ecranul Acasă, pe smartphone-ul tău și apoi du-te la pagina unde vrei să adaugi scurtătura pe care vrei să o creezi. Apoi, apasă și ține apăsat undeva pe spațiul gol de pe pagina respectivă. Se minimizează pagina unde te afli și vezi câteva scurtături noi pe partea de jos a ecranului. Apasă pe Widgeturi (Widgets).

Se afișează o listă cu toate widget-urile disponibile, pentru toate aplicațiile care există pe telefonul tău cu Android. Mergi la Agendă (Contacts) și vezi widget-urile oferite de această aplicație. Aici poți alege între următoarele trei widget-uri:

  1. Apel direct (Direct dial) - creează o scurtătură care, atunci când este apăsată, sună imediat persoana respectivă la numărul ales de tine.
  2. Mesaj direct (Direct message) - creează o scurtătură care, atunci când este apăsată, deschide un mesaj SMS nou, cu persoana respectivă selectată drept destinatar, pe numărul ales de tine.
  3. Persoană din agendă (Contact) - creează o scurtătură pentru contactul ales. Când apeși pe ea, vezi toate detaliile de contact ale persoanei respective și poți iniția acțiuni precum apeluri, mesaje ș.a.m.d.

Apasă și ține apăsat pe Apel direct (Direct dial) și se afișează o previzualizare a ecranului Acasă, la pagina unde te aflai mai devreme. Trage widget-ul Apel direct (Direct dial) în locul unde vrei să fie așezată scurtătura pe care vrei să o creezi.

Dă drumul la widget acolo unde vrei scurtătura pe ecran și apoi, Android îți afișează toate contactele. Găsește persoana pentru care vrei scurtătura respectivă și alege numărul de telefon la care vrei să faci apelurile directe.

După ce apeși pe numărul pe care vrei să-l folosești pentru persoana respectivă, se adaugă scurtătura dorită pe ecranul Acasă, la pagina aleasă de tine.

Cum adaugi o scurtătură pentru a trimite un mesaj direct, unei persoane, pe smartphone-ul tău cu Android

Poate vrei o scurtătură pentru a trimite rapid un SMS ori MMS persoanei pe care vrei să o contactezi frecvent, precum copilul tău, ori alt membru al familiei. Procedura este la fel ca cea pentru adăugarea unei scurtături pentru apelarea rapidă. Singura diferență este că trebuie să alegi widget-ul Mesaj direct (Direct message) pentru aplicația Agendă (Contacts).

După ce alegi persoana cu care vrei să comunici prin mesaje și numărul de telefon pe care-l vei folosi în comunicare, scurtătura Mesaj direct (Direct message) este adăugată în locul ales de tine.

Pentru câte persoane ai creat o scurtătură directă de apel ori de mesaj direct?

Multe persoane își doresc astfel de scurtături rapide pentru a comunica cu persoanele importante din viața lor. Înainte de a închide acest tutorial, vrem să știm câte astfel de scurtături ai creat pe smartphone-ul tău. Noi avem câteva, doar pentru membrii importanți ai familiei. Tu pentru câte persoane ai creat scurtături precum cele din acest ghid?