Cum accesați UEFI BIOS pe orice tabletă sau dispozitiv cu Windows 8.1

Dacă ai o tabletă sau un dispozitiv Windows 8.1 cu UEFI BIOS, atunci accesarea BIOS-ului nu se mai face la fel ca pe calculatoarele clasice desktop. Din fericire, Windows 8.1 oferă o metodă care funcționează atât atunci când folosești un ecran tactil cât și atunci când folosești un maus și o tastatură. De asemenea, dacă ai o tabletă Microsoft Surface, există câteva butoane pe care le poți folosi pentru a accesa rapid BIOS-ul. Iată cum:

Vom începe cu metoda care funcționează pe orice dispozitiv, inclusiv pe tabletele non-Microsoft precum Nokia Lumia 2520, Toshiba Encore, Lenovo Miix, Delll Venue Pro, ASUS VivoTab Smart, HP Omni, Razer Edge sau Samsung ATIV Tab. În ultima secțiune a acestui tutorial vom vorbi despre scurtăturile speciale disponibile pentru tabletele Surface.

Deschideți Setările PC & Rulați o Pornire Complexă

Pentru a accesa UEFI pe orice tabletă sau dispozitiv Windows 8.1, va trebui mai întâi să te conectezi la Windows și apoi să deschizi Setări PC. Apoi, apasă pe "Actualizare și recuperare".

În continuare, apasă pe Recuperare.

Apoi, mergi la secțiunea Pornire complexă din partea dreaptă, și apasă pe Reporniți acum.

Windows 8.1 va reporni în Modul complex, unde ai la dispoziție o mulțime de opțiuni, inclusiv una pentru accesarea UEFI BIOS.

Accesați UEFI BIOS pe tableta sau dispozitivul Windows 8.1

Capturile de ecran incluse în acest articol au fost realizate pe o mașină virtuală cu Windows 8.1. Acest lucru înseamnă că pe tableta sau dispozitivul tău poți vedea unele opțiuni suplimentare ce lipsesc din capturile noastre de ecran.

După ce Windows 8.1 repornește, va fi afișat un ecran albastru unde ți se va cere să alegi o opțiune. Dacă folosești o tabletă, este posibil să vezi o opțiune suplimentară, numită "Utilizați un dispozitiv", pe care ar trebui să o ignori. Apasă pe Depanare.

În continuare, apasă pe Opțiuni complexe.

Sunt afișate o mulțime de opțiuni, inclusiv una numită "Setări UEFI Firmware" (ce lipsește din captura de ecran de mai jos). Apasă pe "Setări UEFI Firmware".

Apoi, pentru a modifica Setările UEFI, ți se va cere să repornești încă o dată tableta sau dispozitivul. Apasă Repornire și în câteva secunde se va încărca UEFI BIOS.

Metoda rapidă de a accesa UEFI BIOS pe tabletele Surface

Microsoft oferă pentru tabletele sale Surface o metodă rapidă de a accesa UEFI BIOS, prin simpla apăsare a câteva butoane.

În primul rând, trebuie să îți oprești Surface-ul. Dacă ai nevoie de ajutor pentru acest lucru, citește acest ghid: 6 Moduri de a închide sau reporni un PC cu Windows 8 & Windows 8.1.

Apoi, în timp ce tableta Surface este oprită, apasă și ține apăsat butonul "Volum mai mare (+)", din partea stângă a dispozitivului.

Apasă și ține apăsat butonul de pornire și, când apare logo-ul Surface, ridică degetul de pe butonul "Volum mai mare (+)".

Acum vor fi afișate setările UEFI BIOS.

Din păcate, această metodă nu funcționează pe tabletele non-Microsoft. De exemplu, am încercat metoda pe un Toshiba Encore și nu a funcționat. Utilizatorii Dell Venue Pro au raportat același lucru, pe mai multe forumuri.

Concluzie

Sperăm că acest ghid v-a fost util. Dacă știți și alte metode de a accesa BIOS-ul pe tabletele cu Windows 8.1, nu ezitați să ni le spuneți, folosind formularul de comentarii de mai jos. Cu siguranță ele vor fi utile și altor cititori.