6 moduri de a deschide fereastra Executare în Windows

Fereastra de Executare ori Rulare (cum este numită în anumite părți din Windows) îți permite să lansezi programe, să deschizi fișiere și foldere și să execuți comenzi rapide în Windows. Introdu o cale sau o comandă rapidă în fereastra Executare din Windows și, apoi, apasă OK sau tasta Enter pentru a folosi o comandă de Executare. Deși scurtătura Executare nu este așa ușor de găsit în versiunile recente de Windows, aceasta încă există și sunt multe moduri de a o accesa. Acest tutorial ilustrează cum deschizi fereastra Executare în Windows 10 și Windows 7:

1. Deschide fereastra Executare cu o combinație de taste

Cel mai rapid mod de a accesa fereastra Executare este folosind combinația de taste Windows + R. Pe lângă faptul că este foarte ușor de ținut minte, această metodă este comună tuturor versiunilor de Windows. Ține apăsată tasta Windows și apasă R.

Apasă simultan tastele Windows și R

Fereastra Executare este afișată imediat în colțul din stânga jos al ecranului.

Fereastra executare este afișată în mod implicit în stânga jos

2. Folosește Căutarea pentru a deschide fereastra Executare

Ca de obicei în Windows, Căutarea este o idee grozavă să găsești cam orice. Dacă folosești Windows 10, introdu mai întâi cuvântul "executare" în caseta de Căutare.

Apoi, apasă pe rezultatul relevant sau apasă Deschideți din panoul din dreapta.

Accesează fereastra Executare din caseta de căutare în Windows 10

În Windows 7, dă clic pe butonul Start și tastează "executare" în caseta de Căutare din meniul Start. Apoi, apasă pe rezultatul corespunzător pentru a lansa fereastra de comandă Executare.

Accesează fereastra Executare din bara de căutare a meniului Start din Windows 7

3. Deschide fereastra Executare din meniul Start

Meniul Start este un mod sigur de a accesa caracteristici de pe calculatorul sau dispozitivul tău Windows, inclusiv fereastra Executare. În Windows 10, accesează meniul Start apăsând pe logoul Windows din colțul din stânga jos sau apăsând pe butonul Windows de pe tastatură. Apoi, derulează până la litera S, deschide folderul Sistem Windows și apasă pe Executare.

Deschide Executare din meniul Start în Windows 10

În Windows 7, deschide meniul Start și accesează "Toate Programele -> Accesorii -> Executare" pentru a lansa fereastra.

Deschide Executare din meniul Start în Windows 7

Alternativ, poți și să personalizezi Meniul Start din Windows 7 să afișeze permanent o scurtătură pentru Executare în panoul din partea dreaptă. Pentru a afla cum faci asta, citește Ghidul complet pentru meniul Start din Windows 7.

4. Folosește Linia de comandă (CMD) pentru a deschide fereastra Executare

Unii din colegii mei iubesc Linia de comandă sau CMD, deci am decis să o includem pentru alți fani, chiar dacă nu este așa ușor de ținut minte ca celelalte moduri ilustrate în acest articol. Pentru a deschide fereastra Executare în Windows, poți să lansezi Linia de comandă și să introduci următoarele:

explorer.exe Shell:::{2559a1f3-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}

Introdu comanda în CMD și apasă Enter

Această metodă funcționează și în Windows 10, și în Windows 7.

5. Deschide fereastra Executare cu PowerShell

Te întrebi cum deschizi fereastra Executare din PowerShell în Windows 10 și Windows 7? Mai întâi, pornește PowerShell. Apoi, copiază/lipește sau tastează următoarea comandă:

(New-Object -ComObject "Shell.Application").FileRun()

Introdu comanda în PowerShell

Apasă Enter pe tastatură și fereastra Executare este deschisă imediat în colțul din stânga jos.

6. Folosește meniul WinX pentru a deschide fereastra Executare în Windows 10

Windows 10 are un meniu ascuns care include o scurtătură pentru fereastra Executare. Există mai multe moduri de a accesa acest meniu, cel mai ușor fiind să folosești combinația de taste Windows + X. Apoi, apasă pe Rulare pentru a deschide fereastra Executare în Windows 10.

Deschide meniul WinX și accesează Rulare

Dacă te interesează să afli mai multe despre meniul WinX, citește Ce este meniul WinX și cum se deschide?.

Ce vrei să accesezi folosind fereastra Executare?

Fereastra Executare a fost introdusă de către Microsoft în Windows 95 și a fost inclusă în versiunile ulterioare ale sistemului operare dezvoltat de companie. Unii dintre noi o accesează destul de des, dar sunt destui oameni care nu îi realizează încă potențialul. Suntem bucuroși că această caracteristică te interesează, dar suntem curioși ce te-a adus aici. Cauți noi moduri de a deschide fereastra Executare sau încerci ceva nou pe calculatorul tău? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează