Cum adaugi sau elimini extensii de browser în Microsoft Edge

Microsoft a lansat oficial Windows 10 acum un an și, la acel moment, ne-a promis că browser-ul web Microsoft Edge va primi suport pentru extensii în scurt timp. Deși le-a luat mult mai mult timp decât ne așteptam, acum Microsoft Edge primește în sfârșit suportul pentru extensii care ne-a fost promis. În acest articol, îți vom arăta cum să cauți, cum să descarci și cum să instalezi extensii de browser pentru Microsoft Edge. Dacă am reușit să te facem să fii curios, citește în continuare:

NOTĂ: Opțiunile despre care discutăm în acest articol sunt disponibile în Windows 10 cu Anniversary Update sau în Windows 10 Insider Preview Build 14367 sau mai nou. Windows 10 cu Anniversary Update va fi disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum cauți extensia pe care vrei să o adaugi la Microsoft Edge

În primul rând, deschide Microsoft Edge. În mod implicit, Windows 10 adaugă o scurtătură către Edge pe bara de activități și încă una în Meniul Start .

În Microsoft Edge, apasă pe butonul More (Mai multe) din colțul din dreapta sus. Acest buton este reprezentat prin trei puncte de suspensie.

Microsoft Edge își va deschide meniul principal. Aici, apasă pe Extensii .

Microsoft Edge va deschide acum meniul Extensii . Dacă nu ai mai instalat niciodată o extensie pentru Edge, meniul ar trebui să fie gol, cu excepția unei singure legături : "Obțineți extensii de la Magazin" . Apasă pe această legătură.

Microsoft Edge va deschide Magazinul Windows și îți va arăta o listă cu toate extensiile disponibile pentru Microsoft Edge. Dacă preferi, poți să găsești aceste extensii și pe această pagină web: Descarcă extensii.

Derulează și alege extensia pe care vrei să o descarci și să o instalezi în Microsoft Edge. Reține că, cel puțin pentru moment, lista de extensii este destul de limitată, punându-ți la dispoziție doar câteva extensii.

Hai să presupunem că vrei să adaugi Adblock la Microsoft Edge. Pentru a face acest lucru, derulează până găsești Adblock , iar apoi apasă pe ea.

Cum instalezi o extensie de browser în Microsoft Edge

Acțiunea anterioară a deschis pagina acelei extensii în Magazinul Windows .

Apasă pe butonul Instalare .

Vor fi necesare câteva momente pentru ca extensia de browser să fie descărcată și instalată în Microsoft Edge.

Când este gata, poți să apeși pe Lansare , sau poți să comuți la Microsoft Edge pentru a continua procesul.

Cum activezi o extensie în Microsoft Edge

Când te vei întoarce în Microsoft Edge, vei fi întâmpinat de un dialog care îți spune ce are voie să facă extensia, după care te întreabă dacă vrei să o activezi sau nu. Dacă tot mai vrei să o adaugi la Microsoft Edge, apasă pe Activați .

În funcție de extensia pe care ai ales să o instalezi, este posibil ca Microsoft Edge să mai afișeze o filă suplimentară sau o bară de progres pentru instalare. Iată ce vei vedea în cazul Adblock , de exemplu:

Cum configurezi o extensie de browser în Microsoft Edge

După ce ai instalat și activat o extensie de browser în Microsoft Edge, probabil că vei vrea să o configurezi mai în detaliu. Pentru a face acest lucru, va trebui să îi accesezi setările .

Apasă pe Mai multe , apoi apasă pe Extensii și, în final, apasă pe extensia pe care vrei să o configurezi. Dacă ții cursorul deasupra unei extensii din această listă, Edge va afișa o iconiță de setări în dreapta sa. Cu toate astea, pentru a accesa setările acelei extensii, poți să apeși oriunde pe ea.

Microsoft Edge îți va da acum acces la setările disponibile pentru acea extensie de browser. Aceste setări și opțiuni diferă de la extensie la extensie, așa că nu putem să intrăm în detalii despre ele.

Cum dezinstalezi o extensie din Microsoft Edge

La un moment dat, s-ar putea să te decizi că nu mai vrei să păstrezi o anumită extensie pe care ai instalat-o în Microsoft Edge. Când se va întâmpla acest lucru, deschide setările acelei extensii și apasă pe butonul Dezinstalați . Această acțiune va duce la eliminarea imediată a acelei extensii din Microsoft Edge.

Și cam asta a fost tot!

Concluzie

Microsoft a avut nevoie de un an întreg de la lansarea Windows 10, însă într-un final au reușit să ne ofere suport pentru extensiile de browser în Microsoft Edge. Deși nu sunt disponibile decât câteva pentru moment, toate par să funcționeze bine și nu ar trebui să treacă prea mult timp până când altele vor fi dezvoltate. Încearcă-le și tu pe cele disponibile acum și spune-ne ce crezi. Sunt extensiile de browser elementul necesar pentru a te convinge să faci trecerea la Microsoft Edge?